menu
zoek

Nieuws Veenhuizen

Dode en zwaargewonde bij ontploffing drugslab nabij Haule

woensdag 1 juni 2022, 11:46 uur

Dinsdagavond 31 mei kregen de hulpdiensten de melding van een brand aan de Polderweg nabij Haule. In het pand waar de melding vandaan kwam trof de politie een synthetisch drugslab. Ter plaatse bleek dat een persoon om het leven is gekomen en is een persoon zwaargewond geraakt. De politie doet onderzoek.

Waar: Polderweg in Veenhuizen

Rond 21:55 uur kregen wij de melding van een brand en ontploffing in een pand achter een woning aan de Polderweg. Ter plaatse bleek al snel dat er geen sprake was van een brand, maar van stevige rookontwikkeling na de ontploffing. Politie, brandweer, ambulance en het MMT kwamen met spoed ter plaatse. Onderzoek wees al snel uit dat de ontploffing is ontstaan door een drugslab in werking. Als gevolg van de ontploffing is er een persoon om het leven gekomen en een 21-jarige man uit Eindhoven zwaargewond geraakt. Onderzoek Na het aantreffen van het drugslab is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen opgeroepen. In het pand zijn diverse ketels aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Toen bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat het om een drugslab ging is de locatie direct aangemerkt als plaats delict. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en de politie is nog bezig met de identificatie van de overleden persoon. Dit is op dit moment nog niet afgerond. De zwaargewonde man hebben we ook nog niet kunnen horen over zijn betrokkenheid. De bewoners van de woning zijn op een andere locatie ondergebracht. Het onderzoek naar het drugslab en welke drugs hier werden geproduceerd gaat door. We proberen te achterhalen wat er in het pand precies is gebeurd en hoe de explosie plaats heeft kunnen vinden. Chemicaliën en giftige stoffen Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee, zo blijkt ook bij dit incident. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien. Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de benodigde chemicaliën is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur. Dat is gevaarlijk voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging. Melden is van groot belang Heb je het vermoeden van een drugslab in je omgeving? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder. Melden mag altijd en kan laagdrempelig. Agenten kunnen uitzoeken of je vermoedens kloppen. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie. Benieuwd hoe een ontmanteling van de LFO in zijn werk gaat? Check de video van politievlogger Jan-Willem hieronder:


» Politie.nl

Kaart nieuws Veenhuizen. Locatie nieuws: 53.03569 / 6.33024 Polderweg
Polderweg in Veenhuizen


donderdag 2 juni 2022, 10:31 uur
Dodelijk slachtoffer van explosie Fries drugslab was 53-jarige man uit Eindhoven
NU.nlDe man die dinsdagavond om het leven kwam bij een explosie in een schuur in het Friese Haule, was een 53-jarige inwoner van Eindhoven, meldt de politie donderdag op Twitter. Op de plek van de ontploffing was een drugslab ingericht. Eerder werd al bekend dat een tweede aanwezige persoon bij de explosie een 21-jarige man uit Eindhoven is.
» NU.nl
donderdag 2 juni 2022, 10:18 uur
Dode explosie drugslab Haule is 53-jarige man uit Eindhoven
RTV DrentheDe explosie gebeurde dinsdag in een schuur bij een woning.
» RTV Drenthe
donderdag 2 juni 2022, 09:55 uur
Zwaar verminkte dode bij explosie in Fries drugslab is Eindhovenaar (53)
BN DeStemHAULE / EINDHOVEN - Een 53-jarige man uit Eindhoven is dinsdagavond omgekomen bij een explosie in een drugslab in het Friese Haule. Hij was zwaar verminkt, waardoor de identificatie een tijd uitbleef. Een 21-jarige man uit Eindhoven raakte zwaargewond bij de ontploffing.
» BN DeStem
donderdag 2 juni 2022, 09:32 uur
Dode bij explosie drugslab Haule is 53-jarige man uit Eindhoven
de TelegraafHet dodelijke slachtoffer bij de explosie in een drugslab in Haule is een 53-jarige man uit Eindhoven. Dat meldt de politie donderdagochtend.
» de Telegraaf
woensdag 1 juni 2022, 13:11 uur
Eindhovenaar (21) zwaargewond bij ontploffing drugslab in Friesland
Brabants DagbladEINDHOVEN / HAULE - Een 21-jarige man uit Eindhoven is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een ontploffing van een drugslab. Dat gebeurde nabij het Friese plaatsje Haule. Er kwam ook een persoon om het leven, meldt de politie.
» Brabants Dagblad
woensdag 1 juni 2022, 12:40 uur
Buren drugslab Haule schrokken op van harde, doffe plof: ’Lichaamsdelen lagen in weiland’
de TelegraafOverbuurman Cor de Vries werd dinsdagavond even voor tien uur opgeschrikt door ,,een harde, doffe plof.’’ Tegenover zijn huis aan de Polderweg in het Friese dorpje Haule ontplofte een drugslab.
» de Telegraaf
woensdag 1 juni 2022, 12:33 uur
Dode en zwaargewonde door explosie in drugslab in Friese plaats Haule
NU.nlBij een explosie in een synthetisch drugslab in het Friese Haule zijn dinsdagavond een dode en een zwaargewonde gevallen. Het gewonde slachtoffer is een 21-jarige man uit Eindhoven. Hij is naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie heeft het dodelijke slachtoffer nog niet kunnen identificeren als gevolg van zware verminking.
» NU.nl
woensdag 1 juni 2022, 08:22 uur
Dode bij explosie in drugslab
HardnieuwsHAULE - Dinsdagavond 31 mei rond 21.50 uur heeft een explosie plaatsgevonden in een woning aan de Polderweg in Haule.
» Hardnieuws
dinsdag 31 mei 2022, 23:40 uur
Dode en gewonde bij explosie in drugslab in Friese Haule
de TelegraafIn het Friese Haule zijn dinsdagavond bij een explosie in een drugslab aan de Polderweg een dode en een zwaargewonde gevallen. De gewonde is overgeplaatst naar het ziekenhuis. Het is onbekend hoe dat slachtoffer eraan toe is.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Veenhuizen

23 januari 12:06Toneelstuk Het Pauperparadijs naar AFAS Theater Leusden
22 januari 14:44Het Pauperparadijs keert niet terug naar Veenhuizen: 'Overlast was niet de hoofdreden'
15 januari 17:03Gevangene mishandelt bewaker in gevangenis Veenhuizen: zes weken cel
8 december 18:11Na kilometerslange nachtelijke mars krijgen militairen hun felbegeerde rode baret
27 oktober 10:55Herniakliniek Veenhuizen failliet verklaard
13 oktober 19:15Half jaar onderzoek naar Theodoor V. uit Veenhuizen: veel vragen blijven rondzingen
14 september 19:52Burgemeester Smid verbaasd door terugkeer jeugdgevangenis in Veenhuizen
28 juni 06:46Weduwe gevangene wil weten: is mijn man in Veenhuizen vermoord?
15 juni 10:58Vier maanden cel voor zware mishandeling in gevangenis Veenhuizen
16 mei 17:08Gevangenismuseum Veenhuizen zoekt nazaten kolonie voor expositie
4 april 23:08Het Pauperparadijs is terug in Veenhuizen: 'Het stuk staat hier het mooist'
27 maart 12:44Drie weken cel voor drugssmokkel met drone in gevangenis Veenhuizen
23 maart 17:35Gedetineerde neergestoken in gevangenis Veenhuizen
20 maart 14:50Voetbalwedstrijd krijgt gekke wending: boze buurman rijdt met scooter veld op
5 januari 12:37Zwaargewonden bij ongeval met drie auto's in Drentse Veenhuizen
11 december 13:06Auto te water in Veenhuizen
19 november 16:55Twee gewonden bij botsing op weg tussen Oosterwolde en Veenhuizen
17 september 20:29Hans van der Laan, 'topambassadeur Veenhuizen', ontvangt eremedaille
14 september 20:29Verbouwing gevangenissen Veenhuizen uitgesteld
22 juni 13:18Zeearend krijgt voor het eerst een jong in Drenthe
RSS.