menu
zoek

Nieuws Veere

Dishoek - Gemeente en politie pakken jeugdoverlast op strand aan

donderdag 3 juni 2021, 16:27 uur

Gemeente Veere en de politie zijn klaar met de jeugdoverlast op het strand bij Dishoek. Diverse maatregelen moeten zorgen voor het stoppen en bewustwording van de overlast.

Waar: Kaapduinseweg in Veere

De laatste tijd kregen gemeente en politie veel klachten over overlast door jongeren op het Dishoekse strand. Ook op woensdagavond 2 juni. Agenten troffen op het strand ter hoogte van de Kaapduinseweg ongeveer honderd jongeren in de leeftijd tot 25 jaar aan. Volgens een melding was sprake van vernielingen en het gebruik van alcohol en drugs. De agenten zagen veel afval bij de strandovergang liggen. Veel jongeren waren aangeschoten of zelfs dronken.

Ernstige overlast en intimidatie De afgelopen tijd treffen jongeren uit voornamelijk de drie Walcherse gemeenten elkaar onder deze omstandigheden. Naast alcohol en drugs wordt ook lachgas gebruikt. Bovendien zijn een reeks vernielingen gepleegd, zoals strandhuisjes opengebroken en een toiletgebouw vernield. Op het strand worden flessen kapot gegooid en ander afval achter gelaten. Vorige zomer begonnen deze vernielingen en misdragingen. Door de groepsgrootte en de omstandigheden zorgen de jongeren voor directe en indirecte ernstige overlast, wat zelfs intimiderend over kan komen. Volgens de gemeente en de politie is de maat vol en moet dit stoppen.

Toezicht Naast agenten en bijzondere opsporingsambtenaren (boa) houden vanaf donderdagmiddag 3 juni ook beveiligers van een beveiligingsbedrijf toezicht op het strand en de directe omgeving. Zij zijn de komende tijd 's middags en 's avonds aanwezig om zoveel mogelijk jongeren en alcohol te weren.

Informeren ouders/verzorgers Gemeente en politie wijzen ook op de ouders/verzorgers van deze jongeren: "Het oplossen van problemen door gedrag van jongeren is niet alleen een taak van de gemeente, politie of jongerenwerk, maar ook een verantwoordelijkheid van de ouders of verzorgers. Het is onze gezamenlijke taak om kinderen duidelijk te maken wat wel en niet getolereerd wordt", aldus burgemeester Rob van de Zwaag van Veere. De gemeente Veere zal aan de ouders/verzorgers van jongeren, die eerder een bekeuring hebben gehad, een brief sturen om hen te wijzen op deze ongewenste situatie.

Gezamenlijk optrekken gemeente en politie Agenten en boa zullen ook toezicht houden. Zo zal de politie onder andere controleren op de toegangswegen naar Dishoek. Dat geldt ook voor het rijden op de fietspaden door brom- en snorfietsen. Bij de gezamenlijke aanpak zijn ook jongerenwerkers en de Stichting Strandexploitatie Veere betrokken. Deze brede aanpak is nodig omdat de overlastgevers vooral uit de gemeente Middelburg en Vlissingen afkomstig zijn.


» Politie.nl


Kaart nieuws Veere. Locatie nieuws: 51.46942 / 3.52301 Kaapduinseweg
Kaapduinseweg in Veere


vrijdag 4 juni 2021, 07:30 uur
‘Unieke lichten in duinen Dishoek en Zoutelande verdienen bescherming door gemeente Veere’
PZCZOUTELANDE - De drie lichtopstanden in de duinen van Zoutelande en Dishoek zijn zo bijzonder dat ze beschermd moeten worden. Dat vindt de Nederlandse Vuurtoren Vereniging. Ze vraagt dan ook aan de gemeente Veere om deze ranke torens aan te wijzen als gemeentelijk monument.
» PZC
donderdag 3 juni 2021, 20:50 uur
Jeugdoverlast op strand Dishoek, politie en gemeente zijn er klaar mee
Blik op NieuwsDe gemeente Veere en de politie zijn klaar met de jeugdoverlast op het strand bij Dishoek. 'Diverse maatregelen moeten zorgen voor het stoppen en bewustwording van de overlast', zo laat de politie donderdag weten.
» Blik op Nieuws
donderdag 3 juni 2021, 17:04 uur
Politie en gemeente Veere nemen maatregelen tegen 'invasie van feestende jongeren' in Dishoek
Omroep ZeelandDe gemeente Veere en de politie zijn er helemaal klaar mee, met de feestende jongeren die op het strand bij Dishoek regelmatig voor overlast zorgen. Het grootschalige strandfeest van gisteravond was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. De gemeente en politie willen nu met meerdere maatregelen herhaling voorkomen.
» Omroep ZeelandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl
Foto: PZC

Meer nieuws uit Veere

23 november 16:47Seksende stellen in de duinen wijken door controles uit naar andere plek: 42 boetes uitgedeeld
31 mei 18:00Zeeuwen verdeeld over seksverbod in de duinen bij Oranjezon: ‘Seks lekker thuis!’
10 maart 12:53Overleden persoon uit het water gehaald
12 oktober 15:57Vijf Zeeuwse gemeenten moeten opschieten met huisvesten asielzoekers
8 oktober 08:00Veere maakt parkeren voor inwoners en ondernemers goedkoper in 2022
11 augustus 23:58Doodsoorzaak bergeenden op Zeeuwse stranden nog onduidelijk
28 juli 15:28Veere blokkeert bouw grootste hotel van Zeeland bij Biggekerke
4 juni 07:30‘Unieke lichten in duinen Dishoek en Zoutelande verdienen bescherming door gemeente Veere’
9 mei 17:26Motorrijder vliegt uit de bocht bij Veere
9 mei 11:35Politie breekt feest jongeren op aan Veerse Meer
16 april 12:01Etappeschema ZLM Tour rond; ook Veere startplaats
9 april 19:18Grote Kerk Veere opent als eerste haar deuren: ‘Geweldig dat we weer open zijn!’
22 maart 22:07Nog geen uitzicht op regionale versoepeling, Zeeuwse horeca ziet voorseizoen vervliegen
6 maart 17:05'Stel invoeren betaald parkeren uit’, handtekeningen tegen parkeerplan in Veere stromen binnen
25 februari 20:00Een forse tik op de vingers van de gemeente Veere
3 januari 14:29Persoon gewond bij woningbrand in Veere
RSS.