menu
zoek

Nieuws Veldhoven

Puppy verkoop bij verdachte adressen in Veldhoven

vrijdag 4 maart 2022, 10:06 uur

Sinds januari 2022 is er bij de dierenpolitie Oost-Brabant een explosieve groei van meldingen van de verkoop van pups vanaf verdachte adressen in Veldhoven. Er wordt geadverteerd dat de pups allemaal in orde zijn. Ook in de gesprekken vooraf en tijdens de overdracht wordt verteld dat de honden gezond zijn.

We hebben al diverse meldingen binnen gekregen van mensen die pups hebben aangeschaft bij verdachte adressen in Veldhoven. De meeste pups worden kort na de verkoop ziek. Als de melders naar hun eigen dierenarts gaan komt er veel ellende naar boven. Ze zijn ziek en hebben geen chip, terwijl dit volgens de Wet Dieren verplicht is. Ook zijn ze vaak al veel te jong, voor de zeven verplichte weken, gescheiden van de moeder. De pups blijken ook niet raszuiver te zijn, maar kruisingen. De nieuwe eigenaar wordt dus opgezadeld met heel veel zorg en met de bijkomende hoge kosten. Dat is dan ook de reden dat we als politie bezig zijn met een onderzoek naar deze verkoopadressen. Waar moet je op letten? Uiteraard treden we, waar we kunnen, als politie op tegen dit soort paktijken. Maar ook als koper kunt u alert zijn op bepaalde zaken. We willen mensen waarschuwen voor alle ellende die komt kijken bij het kopen van een puppy vanaf verdachte adressen in Veldhoven. Omdat de verkoop niet altijd plaatsvindt bij de verdachte adressen in Veldhoven, maar bijvoorbeeld bij andere woningen of op openbare plekken, willen we iedereen die op zoek is naar een pup het volgende meegeven: Vraag vooraf een foto van het paspoort van de hond; Vraag ook een foto van de bladzijde “diverse”. Daar MOET namelijk vermeld staan wat het geboorteland is met chipnummer (mits de pup is geboren na 1 november 2021); Vraag vooraf een foto van de bladzijde met inentingen; Denk goed na, en gebruik je logische verstand tijdens de overdracht. Bij twijfel; loop weg ZONDER PUP en maak melding bij de dierenpolitie op telefoonnummer 144. Luister naar je onderbuikgevoel We snappen dat het moeilijk is om weg te lopen als je eenmaal een schattige puppy in je handen hebt en er mee hebt geknuffeld. Maar als jouw onderbuikgevoel je iets probeert te vertellen, luister daar dan naar. Het kan je heel veel ellende, financiële strop en emotioneel leed besparen. Weet ook dat voor elke pup die jij koopt (om te redden of een goed huisje te geven) er nieuwe pups illegaal worden gehaald vanuit het buitenland. Alleen samen kunnen we deze praktijken stoppen. Meer weten over aanschaf? Wil je meer informatie over het aanschaffen van een pup? Kijk dan op de volgende sites: https://www.licg.nl/honden/de-aanschaf-van-een-hond/ https://www.chipjedier.nl/verplicht-voor-honden/wat-moet-ik-doen-bij-aankoop-van-een-hond/ Contact met de dierenpolitie Heb jij een puppy gekocht op een verdacht adres in Veldhoven waar bovenstaande ook van toepassing is en heb je nog niet gesproken met de dierenpolitie? Neem dan contact op met dierenpolitie De Kempen via 0900-8844, of bel 144 (red een dier)


» Politie.nl


Kaart nieuws Veldhoven. Locatie nieuws: 51.41186 / 5.38321


vrijdag 4 maart 2022, 14:17 uur
Onderzoek naar louche puppyverkopers in Veldhoven
NOSDe politie doet onderzoek naar malafide verkoop van puppy's in Veldhoven. De afgelopen tijd zijn meerdere meldingen binnengekomen van mensen die hondjes hadden gekocht die achteraf iets bleken te mankeren. De pups waren gekocht op meerdere adressen in Veldhoven.
» NOS
vrijdag 4 maart 2022, 11:43 uur
Negen meldingen over louche puppyhandel Veldhoven: 'Topje van de ijsberg'
Omroep BrabantDe dierenpolitie doet onderzoek naar een aantal verdachte adressen in Veldhoven, waarvandaan pups worden verkocht. Sinds januari is er een 'explosieve groei' geweest van meldingen over ' louche verkopers', zoals de politie ze noemt. In veel gevallen werd een hondje gekocht, waar later iets mis mee bleek te zijn.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS

Meer nieuws uit Veldhoven

24 januari 16:39Ongewenst zwanger door falend spiraaltje: arts uit Weert eist 2,4 miljoen euro van ziekenhuis
15 januari 11:39Janus van Kasteren passeert laatste finish en zet Dakar Rally op zijn naam
1 december 17:24Familie en vrienden nemen afscheid van vermoorde Silvana
22 november 23:39Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste Silvana Heber
8 november 18:05Dit gebeurt er als 900 Cobra's ontploffen in een woonwijk
7 november 21:31Jonge Rotterdammer opgepakt voor brute overval op 80-jarige Veldhovenaar
4 november 13:03Man (80) ‘behoorlijk gewond’ na gewelddadige overval in woning
11 september 16:50Bruidspaar wordt verrast met caravan op het dak in Veldhoven
29 augustus 06:00Levende doodskist niet meer alleen voor de happy few, maar voortaan gewoon bij Dela te koop
21 augustus 14:28Islamstichting looft vijfduizend euro uit voor gouden tip na brandstichting
12 augustus 14:59Arrestatieteam haalt man die voor overlast zorgt uit huis in Veldhoven
20 juli 15:25Vrijspraak in verdwijningszaak Dillenburg teruggedraaid
30 juni 08:08Grote brand bij recyclingbedrijf
22 juni 18:31Auto vliegt in brand na botsing
13 juni 12:21Politie zoekt getuigen van overval op woning
7 mei 16:55Afrit A67 dicht na ongeluk met gewonde, vrachtwagenchauffeur aangehouden
21 maart 13:37Terreurverdachten probeerden bij waterstof-lab van ASML binnen te komen, bedrijf wil ze ontslaan
9 maart 20:11Politie neemt zeven puppy’s in beslag bij verdachte handelaar
4 maart 14:17Onderzoek naar louche puppyverkopers in Veldhoven
26 januari 17:27Zware vuurwerkbom in fietstunnel in Veldhoven: verdachte van 19 opgepakt
RSS.