menu
zoek

Nieuws Veldhoven

Puppy verkoop bij verdachte adressen in Veldhoven

vrijdag 4 maart 2022, 10:06 uur

Sinds januari 2022 is er bij de dierenpolitie Oost-Brabant een explosieve groei van meldingen van de verkoop van pups vanaf verdachte adressen in Veldhoven. Er wordt geadverteerd dat de pups allemaal in orde zijn. Ook in de gesprekken vooraf en tijdens de overdracht wordt verteld dat de honden gezond zijn.

We hebben al diverse meldingen binnen gekregen van mensen die pups hebben aangeschaft bij verdachte adressen in Veldhoven. De meeste pups worden kort na de verkoop ziek. Als de melders naar hun eigen dierenarts gaan komt er veel ellende naar boven. Ze zijn ziek en hebben geen chip, terwijl dit volgens de Wet Dieren verplicht is. Ook zijn ze vaak al veel te jong, voor de zeven verplichte weken, gescheiden van de moeder. De pups blijken ook niet raszuiver te zijn, maar kruisingen. De nieuwe eigenaar wordt dus opgezadeld met heel veel zorg en met de bijkomende hoge kosten. Dat is dan ook de reden dat we als politie bezig zijn met een onderzoek naar deze verkoopadressen. Waar moet je op letten? Uiteraard treden we, waar we kunnen, als politie op tegen dit soort paktijken. Maar ook als koper kunt u alert zijn op bepaalde zaken. We willen mensen waarschuwen voor alle ellende die komt kijken bij het kopen van een puppy vanaf verdachte adressen in Veldhoven. Omdat de verkoop niet altijd plaatsvindt bij de verdachte adressen in Veldhoven, maar bijvoorbeeld bij andere woningen of op openbare plekken, willen we iedereen die op zoek is naar een pup het volgende meegeven: Vraag vooraf een foto van het paspoort van de hond; Vraag ook een foto van de bladzijde “diverse”. Daar MOET namelijk vermeld staan wat het geboorteland is met chipnummer (mits de pup is geboren na 1 november 2021); Vraag vooraf een foto van de bladzijde met inentingen; Denk goed na, en gebruik je logische verstand tijdens de overdracht. Bij twijfel; loop weg ZONDER PUP en maak melding bij de dierenpolitie op telefoonnummer 144. Luister naar je onderbuikgevoel We snappen dat het moeilijk is om weg te lopen als je eenmaal een schattige puppy in je handen hebt en er mee hebt geknuffeld. Maar als jouw onderbuikgevoel je iets probeert te vertellen, luister daar dan naar. Het kan je heel veel ellende, financiële strop en emotioneel leed besparen. Weet ook dat voor elke pup die jij koopt (om te redden of een goed huisje te geven) er nieuwe pups illegaal worden gehaald vanuit het buitenland. Alleen samen kunnen we deze praktijken stoppen. Meer weten over aanschaf? Wil je meer informatie over het aanschaffen van een pup? Kijk dan op de volgende sites: https://www.licg.nl/honden/de-aanschaf-van-een-hond/ https://www.chipjedier.nl/verplicht-voor-honden/wat-moet-ik-doen-bij-aankoop-van-een-hond/ Contact met de dierenpolitie Heb jij een puppy gekocht op een verdacht adres in Veldhoven waar bovenstaande ook van toepassing is en heb je nog niet gesproken met de dierenpolitie? Neem dan contact op met dierenpolitie De Kempen via 0900-8844, of bel 144 (red een dier)


» Politie.nl

Kaart nieuws Veldhoven. Locatie nieuws: 51.41186 / 5.38321


vrijdag 4 maart 2022, 14:17 uur
Onderzoek naar louche puppyverkopers in Veldhoven
NOSDe politie doet onderzoek naar malafide verkoop van puppy's in Veldhoven. De afgelopen tijd zijn meerdere meldingen binnengekomen van mensen die hondjes hadden gekocht die achteraf iets bleken te mankeren. De pups waren gekocht op meerdere adressen in Veldhoven.
» NOS
vrijdag 4 maart 2022, 11:43 uur
Negen meldingen over louche puppyhandel Veldhoven: 'Topje van de ijsberg'
Omroep BrabantDe dierenpolitie doet onderzoek naar een aantal verdachte adressen in Veldhoven, waarvandaan pups worden verkocht. Sinds januari is er een 'explosieve groei' geweest van meldingen over ' louche verkopers', zoals de politie ze noemt. In veel gevallen werd een hondje gekocht, waar later iets mis mee bleek te zijn.
» Omroep Brabant



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS

Meer nieuws uit Veldhoven

17 april 17:54Arie (77) kijkt via Skype toe hoe opa Peter (70) ontucht pleegt met kleinzoon
12 april 15:54Bouwvakker valt vijf meter van steiger bij ASML in Veldhoven, vloer zakt onder voeten vandaan
11 april 12:00ASML-topman komt met hoge onderscheiding in een uniek rijtje
6 april 21:47Overleden persoon gevonden in auto bij parkeerplaats in Veldhoven, geen sprake van misdrijf
20 februari 21:00Brabantse wereldprimeur: draadloze riem voor veel te vroeg geboren baby's
7 januari 15:27Drie op een rij voor Janus van Kasteren in Dakar
31 december 09:20Drukke nacht voor de brandweer, op meerdere plekken schade door vuurwerk
14 december 15:34Met de roltrap gaan is niet ongevaarlijk: ‘Kinderen zien een roltrap soms als een speeltuin’
10 november 20:00Dit zeldzame centje uit 1818 levert een recordbedrag van 110.000 euro op
8 november 19:42Motorrijder (53) verongelukt na botsing in Waalre
25 oktober 16:21ASML helpt bij bouw van 500 betaalbare huizen voor niet-ASML'ers
24 oktober 10:29‘Chinees die bedrijfsgeheimen stal bij ASML vertrok naar Huawei’
10 oktober 13:0213 broodfokhonden gevonden in auto’s op parkeerplaats bij Veldhoven
25 september 18:14Negen jaar cel voor schietpartij waarbij Eindhovenaar dwarslaesie opliep
13 september 18:39Man raakt zwaargewond bij val van 12 meter hoog dak van bedrijf in Veldhoven
13 september 13:16Medewerker van een afvalbedrijf omgekomen na val in vuilniswagen
2 augustus 10:20Grote rookwolken na brand in motorzaak Veldhoven, eigenaar was op vakantie
24 juli 10:24Politie onderschept Duitse vrachtauto gevuld met drugs
11 juli 09:51ASML neemt minder mensen aan, monsterklus om iedereen in te werken
10 juli 13:35Kringloopwinkel verwoest door vuurzee: man (46) opgepakt
RSS.