menu
zoek

Nieuws Venlo

Update onderzoek dodelijk steekincident

vrijdag 11 december 2020, 16:01 uur

Op dinsdag 8 december kwam een 26-jarige vrouw in Venlo bij een steekincident om het leven. De Spaanse autoriteiten hielden op verzoek van de Nederlandse politie op donderdag 10 december in Madrid een 39-jarige Portugees aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij.

Waar: Azaleastraat in Venlo

Gelet op de ernst van dit geweldsincident met een grote maatschappelijke impact is afgelopen dinsdag een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gevormd. Een team van zo’n 20 rechercheurs is met het onderzoek bezig. Naast onderzoek naar informatie voortgekomen uit o.a. het buurtonderzoek en naar aanleiding van binnengekomen tips van burgers, is het rechercheteam bezig een beeld te vormen wat de aanleiding en/of motief is geweest voor dit ernstige delict. Relationele sfeer Voor zover nu bekend en wat uit het onderzoek tot nu toe naar voren is gekomen, kenden het slachtoffer en de verdachte elkaar. Op welke manier en hoe dit precies eruit zag, is op dit moment nog onderwerp van onderzoek. Daar kan op dit moment in het belang van het onderzoek niet meer informatie over gedeeld worden. Geruchten Op verschillende informatiekanalen wordt gesuggereerd dat het slachtoffer gestalkt werd. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer ruim een week voor het incident bij de politie gemeld heeft, dat ze vervelende berichten ontving. In het onderzoek naar de inhoud van de berichten kwam naar voren dat er op dat moment geen sprake van strafbare feiten, zoals stalking en/of bedreiging, was. Het slachtoffer heeft toen een advies gekregen hoe om te gaan met haar social media - en andere informatiekanalen. Ook heeft er onderzoek in de politiesystemen plaatsgevonden. Dit leverde geen nadere informatie v.w.b. eerdere gepleegde strafbare feiten op. Vervolgens heeft het slachtoffer een week later opnieuw digitaal contact met de politie gezocht. Daarop is direct telefonisch contact met haar opgenomen voor het maken van een persoonlijke afspraak. Deze stond gepland in de middag op de dag dat het slachtoffer om het leven kwam. De juiste naam van de verdachte is pas bij de politie bekend geworden, nadat het geweldsincident had plaatsgevonden en het tactische rechercheonderzoek hieromtrent was opgestart. Verdachte naar Nederland Het is nog niet bekend of en wanneer de verdachte overgebracht wordt naar Nederland. Daarover vindt nog overleg met de Spaanse autoriteiten plaats.     NB: Dit is alle informatie die over het geweldsincident gedeeld kan worden. Op het moment dat er meer nieuws of bijzonderheden te melden zijn, gebeurt dit via de gebruikelijke politiecommunicatiekanalen.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Venlo. Locatie nieuws: Azaleastraat


donderdag 10 december 2020, 12:40 uur
Verdachte dodelijk steekincident aangehouden
Politie.nlDe politie heeft donderdagochtend een man aangehouden, die verdacht wordt van betrokkenheid bij het dodelijk steekincident op de Azaleastraat in Venlo.
Het gaat om een man van 39 jaar, afkomstig uit Portugal. Vlucht De politie kwam de verdachte, die na het incident afgelopen dinsdag op de vlucht sloeg, op het spoor in Spanje. Daar is hij op verzoek van de Nederlandse politie door de Spaanse autoriteiten aangehouden. Of en wanneer de verdachte naar Nederland wordt overgebracht, is nog niet bekend.   Slachtoffer Bij het dodelijke geweldsincident kwam een vrouw van 26 jaar uit Venlo om het leven. Motief Wat het motief of aanleiding voor het dodelijke steekincident is geweest, wordt nog onderzocht. Het recherche onderzoek is nog in volle gang en de politie hoopt snel duidelijkheid over een aantal zaken te krijgen.   Op dit moment is dit alle informatie die beschikbaar is en gedeeld kan worden. Zodra meer bijzonderheden gemeld kunnen worden, gebeurt dit via de gebruikelijke politiecommunicatiekanalen.  

» Politie.nl
vrijdag 11 december 2020, 17:51 uur
'Doodgestoken Laura (26) uit Venlo voelde zich al langer bedreigd'
Hart van NederlandDe 26-jarige Laura die op 8 december om het leven kwam door een steekpartij in Venlo, voelde zich al langer bedreigd. Ze zou op de dag van de moord een gesprek hebben met de politie hierover.
» Hart van Nederland
vrijdag 11 december 2020, 17:27 uur
Slachtoffer had afspraak met politie over bedreiging ofzo
de TelegraafDe 26-jarige vrouw die op 8 december om het leven kwam door een steekpartij in Venlo, voelde zich al langer bedreigd. Ze zou op de dag dat ze werd neergestoken een gesprek hierover hebben met de politie. De 39-jarige Portugese verdachte en de vrouw kenden elkaar, liet de politie vrijdag weten.
» de Telegraaf
vrijdag 11 december 2020, 17:24 uur
Slachtoffer van fatale steekpartij Venlo meldde dat zij 'nare berichten' kreeg
NU.nlDe 26-jarige vrouw die dinsdag in Venlo op straat werd doodgestoken, heeft de politie in de week voor het incident laten weten dat zij vervelende berichten ontving. Op de dag dat zij een persoonlijke afspraak met de politie had, werd ze om het leven gebracht, meldt de politie vrijdag.
» NU.nl
vrijdag 11 december 2020, 17:02 uur
Slachtoffer fatale steekpartij Venlo meldde dat zij 'nare berichten' kreeg
NU.nlDe 26-jarige vrouw die dinsdag op straat werd doodgestoken in Venlo heeft de politie in de week voor het incident laten weten dat zij vervelende berichten ontving. Nota bene op de dag dat zij een persoonlijke afspraak zou hebben met de politie kwam ze om het leven, meldt de politie vrijdag.
» NU.nl
donderdag 10 december 2020, 22:41 uur
Verdachte dodelijk steekincident Venlo in Spanje aangehouden
Blik op NieuwsDonderdagochtend heeft de politie een man aangehouden, die verdacht wordt van betrokkenheid bij het dodelijk steekincident afgelopen dinsdagochtend op de Azaleastraat in Venlo. 'Het gaat om een man van 39 jaar, afkomstig uit Portugal', zo meldt de politie donderdag.
» Blik op Nieuws
donderdag 10 december 2020, 13:22 uur
Verdachte van dodelijke steekpartij in Venlo opgepakt in Spanje
NU.nlSpaanse autoriteiten hebben donderdagochtend een 39-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het doodsteken van een vrouw (26) op de Azaleastraat in Venlo, meldt de politie. De man heeft de Portugese nationaliteit.
» NU.nl
donderdag 10 december 2020, 13:00 uur
Politie houdt verdachte aan voor moord op Laura (26) uit Venlo
Hart van NederlandEr is een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het steekincident in Venlo, waarbij de 26-jarige Laura om het leven kwam. Het gaat om een 39-jarige man uit Portugal.
» Hart van Nederland
donderdag 10 december 2020, 12:58 uur
Verdachte dodelijke steekpartij Venlo aangehouden in Spanje
de TelegraafEen verdachte van het steekincident in Venlo, waarbij dinsdag een 26-jarige vrouw om het leven kwam, is opgepakt in Spanje. Het gaat volgens de politie om een 39-jarige man uit Portugal.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Venlo

24 februari 21:58Oranje wint na 21 jaar van Duitsland
24 februari 15:03Tweetal met grote hoeveelheid harddrugs aangehouden
23 februari 16:13Trainer Hans de Koning vertrekt bij VVV: ‘Ik heb zo mijn eigen ambities’
20 februari 21:58Twijfelachtige eer voor Kum: VVV’er evenaart twee erkende delinquenten met rode kaart
18 februari 16:32Vitesse legt nieuw veld in stadion Gelredome
15 februari 13:02Schuur achter woning in brand
14 februari 14:02VVV treft Vitesse in halve finale beker bij winst tegen NEC
11 februari 21:02Bekerduel VVV-NEC noodgedwongen in Almelo
11 februari 17:17NEC wijkt voor de beker uit naar Almelo
8 februari 19:17Winterweer zet streep door bekerduel tussen VVV en NEC
30 januari 22:49Zelfs Romário en Kezman kunnen niet tippen aan de indrukwekkende cijfers van Giakoumakis
29 januari 17:10Letsch wil ‘antwoord zien’ van Vitesse na sof bij VVV
29 januari 15:3687 kilo wiet in vrieskisten Venlo
28 januari 15:56Giakoumakis schiet met scherp op doelpuntenrecords
26 januari 21:58Politie toont beelden stenengooiers Venlo en relschoppers Amsterdam in Opsporing Verzocht
25 januari 21:30Burgemeester Venlo: ’Beperkt zicht op rel-oproepen social media’
25 januari 13:02Limburg likt wonden na avondklokrellen
21 januari 22:56Go Ahead Eagles vindt onnodig zijn Waterloo in achtste finales KNVB Beker
20 januari 12:37Oranjeleeuwinnen spelen in de Koel tegen Duitsland
17 januari 16:38VVV Venlo en SC Heerenveen delen de punten
RSS.