menu
zoek

Nieuws Venlo

Aanhouding en ontruiming na plofkraak in Duitsland

vrijdag 10 september 2021, 10:58 uur

De politie heeft rond 05.30 uur vannacht in Venlo een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een plofkraak in Duitsland afgelopen nacht. Het betrokken voertuig, dat werd achtergelaten op de Gebroeders Wienerstraat, wordt momenteel door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht op mogelijk explosief materiaal. Uit voorzorg is het gebied afgezet en zijn een deel van een flat en een aantal woningen (in totaal ongeveer 65 bewoners) in de directe omgeving ontruimd.

Waar: Gebroeders Wienerstraat in Venlo

De plofkraak vond in de nacht van donderdag op vrijdag om iets voor 4:00 uur plaats in de buurt van Dortmund (Duitsland). Na een zoekactie op Duits grondgebied werd het betrokken voertuig middels een GPS-tracker in Venlo aangetroffen. In de omgeving kon even later een verdachte worden aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. De politie is nog op zoek naar twee andere verdachten die zich in het voertuig begaven. De EOD onderzoekt het voertuig op mogelijk explosief materiaal. Het gebied is uit voorzorg afgezet en een flat en een tiental andere woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Bewoners worden elders opgevangen. Getuigen gezocht De politie komt graag in contact met getuigen die iets hebben gehoord of gezien dat mogelijk met de plofkraak te maken heeft en die zich nog niet bij de politie hebben gemeld. Ook wanneer u beschikt over camerabeelden uit de omgeving en u hierover nog geen contact gehad met de politie, dan horen we graag van u.   Update 14.30 uur De situatie is onder controle. Een deel van de inhoud van het voertuig is door de EOD veiliggesteld. Dit door het ontstekingsmechanisme fysiek te scheiden van het explosieve materiaal.  De PD is opgeheven. EOD neemt materialen mee voor verder onderzoek. Betreffende voertuig wordt afgesleept en zal ook elders nader onderzocht worden. Bewonders kunnen weer veilig hun woning in.


» Politie.nl

Kaart nieuws Venlo. Locatie nieuws: Gebroeders Wienerstraat
Gebroeders Wienerstraat in Venlo


vrijdag 10 september 2021, 19:47 uur
L1mburg Centraal: Consternatie om auto plofkraak
1LimburgWoningen ontruimd in Venlo na ontdekking vluchtauto plofkraak, Subsidie voor DSM was eenmansactie gouverneur Remkes en is een kortere werkweek beter?
» 1Limburg
vrijdag 10 september 2021, 18:17 uur
Plofkraakauto Venlo mogelijk ook gebruikt bij andere kraak
1LimburgDe politie onderzoekt of een auto die vrijdag in Venlo werd achtergelaten en een explosief bevatte, eerder bij meerdere plofkraken in Duitsland is gebruikt.
» 1Limburg
vrijdag 10 september 2021, 18:02 uur
Aangetroffen auto in Venlo mogelijk betrokken bij meerdere Duitse plofkraken
NU.nlDe politie onderzoekt of de auto die vrijdag in Venlo werd achtergelaten en een explosief bevatte, eerder op de dag is gebruikt bij meerdere plofkraken in Duitsland. Agenten arresteerden al een 31-jarige Amsterdammer en zijn op zoek naar de andere twee inzittenden van de auto. Door het aantreffen van de auto moesten een flat en tien woningen aan de Gebroeders Wienerstraat in Venlo worden ontruimd.
» NU.nl
vrijdag 10 september 2021, 16:42 uur
Auto met explosieven achtergelaten in Venlo: ‘Schandalig dat ze dit flikken’
de TelegraafEen wijk in Venlo-Oost was vrijdag het epicentrum van een heleboel commotie, nadat een auto met explosieven in de buurt werd achtergelaten. De politie onderzoekt of de auto bij meerdere plofkraken in Duitsland is gebruikt. 65 mensen moesten uit voorzorg hun woningen verlaten.
» de Telegraaf
vrijdag 10 september 2021, 14:33 uur
EOD haalt explosief uit auto in Venlo na Duitse plofkraak
Blik op NieuwsIn Venlo is de politie vrijdagochtend een onderzoek gestart naar een auto die betrokken is geweest bij een plofkraak in Duitsland. De Gebroeders Wienerstraat is door de politie afsloten. Een flat en enkele woningen zijn ontruimd.
» Blik op Nieuws
vrijdag 10 september 2021, 14:23 uur
Explosief Venlo onschadelijk gemaakt, bewoners terug naar huis
de TelegraafDe geëvacueerde bewoners van een flat en ongeveer tien woningen in Venlo kunnen terug naar huis. Dat liet de politie vlak voor 14.00 uur weten nadat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een explosief in een auto op de Gebroeders Wienerstraat in de Limburgse stad onschadelijk had gemaakt.
» de Telegraaf
vrijdag 10 september 2021, 14:09 uur
Situatie plofkraakauto onder controle: geëvacueerde Venlonaren weer naar huis
NU.nlDe 65 mensen die vrijdagochtend werden geëvacueerd na het aantreffen van een auto met explosief materiaal in Venlo, mogen weer naar huis. De situatie is onder controle, laat de politie weten. De auto was betrokken bij een plofkraak in Duitsland.
» NU.nl
vrijdag 10 september 2021, 14:00 uur
Situatie plofkraakauto onder controle: geëvacueerde Venlonaren mogen naar huis
NU.nlDe 65 mensen die vrijdagochtend werden geëvacueerd na het aantreffen van een auto met explosief materiaal in Venlo, mogen weer naar huis. De auto was betrokken bij een plofkraak in Duitsland.
» NU.nl
vrijdag 10 september 2021, 14:00 uur
Explosief Venlo onklaar: mensen mogen weer naar huis
1LimburgIn de auto in Venlo die vrijdagmorgen werd gebruikt bij een plofkraak in Duitsland heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de ontsteking van het explosief verwijderd. Daardoor is het gevaar geweken en mogen omwonenden weer naar huis.
» 1Limburg
vrijdag 10 september 2021, 12:20 uur
Nederlander (31) opgepakt voor plofkraak in Duitsland, flat ontruimd
CrimesiteDe politie heeft donderdagnacht rond 05.30 in Venlo een 31-jarige Amsterdammer aangehouden vanwege betrokkenheid bij een plofkraak in Duitsland dezelfde nacht. Een auto die bij de plofkraak is gebruikt en werd achtergelaten op de Gebroeders Wienerstraat, is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht op mogelijk explosief materiaal. Uit voorzorg is de omgeving afgezet en […] Het bericht Nederlander (31) opgepakt voor plofkraak in Duitsland, flat ontruimd verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
vrijdag 10 september 2021, 12:02 uur
Video | Explosieven Opruimingsdienst onderzoekt plofkraakauto in Venlo
NU.nlDe Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzoekt vrijdag in Venlo een auto op mogelijke explosieven. Een flat en meerdere woningen in de directe omgeving van het voertuig zijn uit voorzorg ontruimd.
» NU.nl
vrijdag 10 september 2021, 11:03 uur
Vluchtauto Duitse plofkraak achtergelaten in Venlo
Blik op NieuwsIn Venlo is de politie een onderzoek gestart naar een auto die betrokken is geweest bij een plofkraak in Duitsland. De Gebroeders Wienerstraat is volgens de politie afsloten. Een flat en enkele woningen zijn ontruimd.
» Blik op Nieuws
vrijdag 10 september 2021, 10:42 uur
Flat en woningen in Venlo geëvacueerd na aantreffen plofkraakauto
NU.nlIn Venlo zijn vrijdagochtend zeker 65 mensen geëvacueerd nadat in de buurt een auto werd gevonden die betrokken was bij een plofkraak in Duitsland. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt of er explosieven in het voertuig zitten.
» NU.nl
vrijdag 10 september 2021, 10:26 uur
Plofkraakauto aangetroffen door politie
HardnieuwsVENLO - Vrijdagmorgen 10 september heeft de politie een verdachte auto aangetroffen aan de Gebroeders Wienerstraat in Venlo.
» Hardnieuws
vrijdag 10 september 2021, 10:22 uur
EOD onderzoekt verdachte plofkraak-auto op explosief, honderd buurtbewoners hun huis uit
de GelderlanderVENLO - De politie heeft vrijdagochtend uit voorzorg een flat en tien woningen ontruimd in de buurt van een auto die wordt onderzocht op mogelijke explosieven. De auto is volgens de politie vrijdagochtend vroeg gebruikt bij een plofkraak in Duitsland. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt of er explosieven in het voertuig zitten.
» de Gelderlander
vrijdag 10 september 2021, 10:18 uur
Zo’n 65 mensen in Venlo geëvacueerd om plofkraakauto
de TelegraafDe politie heeft uit voorzorg een flat en zo'n tien woningen ontruimd in de buurt van een auto die wordt onderzocht op mogelijke explosieven. De auto is volgens de politie vrijdagochtend vroeg gebruikt bij een plofkraak in Duitsland. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt of er explosieven in het voertuig zitten.
» de Telegraaf
vrijdag 10 september 2021, 08:52 uur
Vluchtauto plofkraak ontdekt in Venlo: woningen ontruimd
1LimburgDe politie is in Venlo bezig met een onderzoek rond een auto die betrokken is geweest bij een plofkraak in Duitsland. De Gebroeders Wienerstraat is afgesloten en er wordt onderzocht of er explosieven in de auto liggen.
» 1Limburg



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: 1Limburg
Foto: 1Limburg
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: 1Limburg
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Venlo

22 april 08:51Net bij de garage opgehaalde auto zakt weg in groot zinkgat in Venlo
22 april 08:50Zinkgat in Venlo ontstaan door wegschuivende rioolbuizen
21 april 13:25Plotseling een gat in de weg: hoe ontstaat een sinkhole?
14 april 19:26FC Groningen blijft met zege op VVV in spoor van Willem II en Roda JC
10 april 10:15Restaurant op Parade Venlo ondanks brand weer open
10 april 07:26A73 tussen Venlo en Nijmegen dicht vanwege gekantelde vrachtwagen
9 april 22:29Brandweer naar Claessen Tankcleaning na melding over stank
3 april 15:09Na stadsdichter en nachtburgemeester: de stadsfotograaf
28 maart 06:49Mark Verheijen opnieuw waarnemend burgemeester
23 maart 21:55Koploper Willem II kan promotie ruiken, ook Roda JC maakt geen fout
22 maart 15:01Administratie is een zootje: dierenwinkel Venlo hangt flinke boete boven het hoofd
21 maart 14:00Venlo restaureert stuk stadsmuur uit de middeleeuwen
19 maart 12:30Half miljoen euro extra voor drie Limburgse musea
12 maart 15:48Veroordeling tot 23 jaar cel voor vergismoord Venlo definitief
9 maart 15:09Persoon zwaargewond na ongeval met slijptol
8 maart 22:28FC Emmen kansloos in De Koel, Drenten terug bij af met 2-0 verlies tegen VVV-Venlo
7 maart 21:16Cel geëist voor beschieting etalages in Venlo: ‘Geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen’
5 maart 15:31Rick Kruys vertrekt na dit seizoen bij VVV: ‘Tijd voor nieuwe uitdaging’
21 februari 18:05Derde verdachte aangehouden in onderzoek overleden persoon in Blerick
17 februari 15:10Man (45) omgekomen bij noodlottig ongeval met carnavalswagen
RSS.