menu
zoek

Nieuws Venlo

Verdachten schietincident aangehouden tijdens Pandora controle

vrijdag 22 oktober 2021, 15:02 uur

Tijdens een grote Pandora controle in Blerick zijn donderdag 21 oktober drie aanhoudingen verricht, drie voertuigen in beslag genomen en diverse boetes uitgeschreven. Twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident dat op 6 oktober in Blerick plaatsvond. De controle werd uitgevoerd door politie, belastingdienst en de gemeente Venlo.

Waar: Burgemeester Gommanstraat in Venlo

Vanaf de Burgemeester Gommanstraat werden automobilisten, maar ook fietsers en bromfietsers naar het controleterrein bij de Lambertuskerk geleid. Ze werden uitgebreid gecontroleerd. De controle komt voort uit Pandora, de wijkgerichte aanpak waarbij de verschillende partners de krachten bundelen met als doel de veiligheid en de leefbaarheid van de wijk te vergroten. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Venlo hadden in de Blerickse wijken aandacht voor parkeerovertredingen, afvaldumping en illegale kamerbewoning. Schietincident Tijdens de controle trof de politie twee mannen, 18 en 21 jaar oud, uit Venlo, die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietincident op 6 oktober in Blerick. Beide verdachten zijn direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn allebei in verzekering gesteld. Op woensdagavond 6 oktober rond 20.30 uur ontstond er op de Burgemeester Gommansstraat onenigheid tussen inzittenden van twee personenauto’s waarbij er geschoten is. Een persoon, een man uit Venlo, raakte hierbij gewond. De man is behandeld in het ziekenhuis en is inmiddels weer thuis. Team Pandora is bezig met het onderzoek en de aanhouding van beide verdachten tijdens de integrale controle maakt dat het onderzoek in een nieuwe fase komt. Rijden zonder rijbewijs De controle op het terrein bij de Lambertuskerk startte om 15.00 uur en liep door tot 21.00 uur. In totaal werden 141 voertuigen gecontroleerd. Er werden 24 bekeuringen uitgeschreven, variërend van het niet dragen van de gordel, rijden onder invloed en het niet in orde hebben van de verlichting tot rijden zonder rijbewijs. Twee auto’s en een bromfiets zijn in beslag genomen. In alle drie de gevallen is de reden voor in beslagname het herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs. De BOA’s van de gemeente Venlo hebben in totaal 53 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen, onder andere voor parkeren op plekken waar dat niet is toegestaan. Illegale kamerbewoning In de Geresstraat is op acht adressen gecontroleerd op mogelijke illegale kamerbewoning. Uit vervolgonderzoek zal blijken of en in welke vorm hier sprake van is en wat daarvan de consequenties zijn voor de bewoners. Pandora; van onrust naar rust in de wijk! Naast het controleren van de diverse voertuigen en de controles in de wijken is er door agenten en BOA’s van de gemeente veel gesproken met wijkbewoners. Tijdens deze gesprekken is geluisterd wat er leeft bij de inwoners en toegelicht waarom de controles worden uitgevoerd. Criminaliteit moet een halt worden toegeroepen. Het leven in de wijk moet voor de wijkbewoners aangenamer, leuker en veiliger worden. Van onrust naar rust in de wijk! Pandora richt zich op meerdere wijken in de gemeente Venlo. Op dit moment ligt de focus op Blerick en in het bijzonder op het Vastenavondkamp. In totaal waren 61 medewerkers van de verschillende organisaties samen aan de slag tijdens deze controle.


» Politie.nl


Kaart nieuws Venlo. Locatie nieuws: 51.37905 / 6.14881 Burgemeester Gommanstraat


vrijdag 22 oktober 2021, 16:18 uur
Verdachten schietpartij opgepakt bij grote politiecontrole
1LimburgBij een grote politiecontrole zijn donderdag in Blerick twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietpartij in Venlo.
» 1LimburgFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: 1Limburg

Meer nieuws uit Venlo

24 januari 12:33Explosief in auto Venlo die mogelijk betrokken was bij plofkraak Duitsland (UPDATE)
14 januari 12:02Donutwinkel beschoten in Venlo
10 januari 20:24Video: Venema mikt bij VVV op nóg negen doelpunten
26 december 10:29Twee mannen aangehouden voor brandstichting
26 december 08:23Steekpartij in woning Blerick: verdachte aangehouden
7 december 11:20Man (62) komt om het leven na botsing met tractor in Venlo
7 december 09:53Militairen helpen bij zorg in door corona zwaar getroffen Limburg
6 december 15:16Oeps: Sint legt per ongeluk tas met twintig cadeaus bij verkeerde deur
4 december 18:24L1mburg Centraal: Dode man op straat gevonden in Venlo
3 december 18:58Eigenaresse van achtergelaten 2000 euro bij pinautomaat in Venlo meldt zich
1 december 11:17Drie aanhoudingen na woningbrand
18 november 14:25Vrouw (27) opgepakt voor steekpartij in Venlo
16 november 19:46Man gewond naar ziekenhuis na steekincident
15 november 08:26Bewoner gewond bij woningoverval
11 november 09:46Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval in tunnel
10 november 16:48Drugshandelaar Venlo opgepakt na ontcijferde codeberichten
3 november 17:40VieCuri krijgt weer een 'beetje lucht': opnamestop voorbij
2 november 14:46Gevlucht duo opgepakt na dodelijke aanrijding in Blerick
1 november 18:40Automobilist schept drie mensen in Venlo, één dode
29 oktober 18:03L1mburg Centraal: Ziekenhuizen schalen zorg af
RSS.