menu
zoek

Nieuws Venlo

Verdachten schietincident aangehouden tijdens Pandora controle

vrijdag 22 oktober 2021, 15:02 uur

Tijdens een grote Pandora controle in Blerick zijn donderdag 21 oktober drie aanhoudingen verricht, drie voertuigen in beslag genomen en diverse boetes uitgeschreven. Twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident dat op 6 oktober in Blerick plaatsvond. De controle werd uitgevoerd door politie, belastingdienst en de gemeente Venlo.

Waar: Burgemeester Gommanstraat in Venlo

Vanaf de Burgemeester Gommanstraat werden automobilisten, maar ook fietsers en bromfietsers naar het controleterrein bij de Lambertuskerk geleid. Ze werden uitgebreid gecontroleerd. De controle komt voort uit Pandora, de wijkgerichte aanpak waarbij de verschillende partners de krachten bundelen met als doel de veiligheid en de leefbaarheid van de wijk te vergroten. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Venlo hadden in de Blerickse wijken aandacht voor parkeerovertredingen, afvaldumping en illegale kamerbewoning. Schietincident Tijdens de controle trof de politie twee mannen, 18 en 21 jaar oud, uit Venlo, die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietincident op 6 oktober in Blerick. Beide verdachten zijn direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn allebei in verzekering gesteld. Op woensdagavond 6 oktober rond 20.30 uur ontstond er op de Burgemeester Gommansstraat onenigheid tussen inzittenden van twee personenauto’s waarbij er geschoten is. Een persoon, een man uit Venlo, raakte hierbij gewond. De man is behandeld in het ziekenhuis en is inmiddels weer thuis. Team Pandora is bezig met het onderzoek en de aanhouding van beide verdachten tijdens de integrale controle maakt dat het onderzoek in een nieuwe fase komt. Rijden zonder rijbewijs De controle op het terrein bij de Lambertuskerk startte om 15.00 uur en liep door tot 21.00 uur. In totaal werden 141 voertuigen gecontroleerd. Er werden 24 bekeuringen uitgeschreven, variërend van het niet dragen van de gordel, rijden onder invloed en het niet in orde hebben van de verlichting tot rijden zonder rijbewijs. Twee auto’s en een bromfiets zijn in beslag genomen. In alle drie de gevallen is de reden voor in beslagname het herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs. De BOA’s van de gemeente Venlo hebben in totaal 53 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen, onder andere voor parkeren op plekken waar dat niet is toegestaan. Illegale kamerbewoning In de Geresstraat is op acht adressen gecontroleerd op mogelijke illegale kamerbewoning. Uit vervolgonderzoek zal blijken of en in welke vorm hier sprake van is en wat daarvan de consequenties zijn voor de bewoners. Pandora; van onrust naar rust in de wijk! Naast het controleren van de diverse voertuigen en de controles in de wijken is er door agenten en BOA’s van de gemeente veel gesproken met wijkbewoners. Tijdens deze gesprekken is geluisterd wat er leeft bij de inwoners en toegelicht waarom de controles worden uitgevoerd. Criminaliteit moet een halt worden toegeroepen. Het leven in de wijk moet voor de wijkbewoners aangenamer, leuker en veiliger worden. Van onrust naar rust in de wijk! Pandora richt zich op meerdere wijken in de gemeente Venlo. Op dit moment ligt de focus op Blerick en in het bijzonder op het Vastenavondkamp. In totaal waren 61 medewerkers van de verschillende organisaties samen aan de slag tijdens deze controle.


» Politie.nl


Kaart nieuws Venlo. Locatie nieuws: 51.37905 / 6.14881 Burgemeester Gommanstraat
Burgemeester Gommanstraat in Venlo


vrijdag 22 oktober 2021, 16:18 uur
Verdachten schietpartij opgepakt bij grote politiecontrole
1LimburgBij een grote politiecontrole zijn donderdag in Blerick twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietpartij in Venlo.
» 1LimburgFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: 1Limburg

Meer nieuws uit Venlo

13 augustus 09:07Drenkeling dood gevonden in water bij Maaskade in Venlo
12 augustus 22:05De Graafschap beleeft een beroerde start; ook verlies tegen VVV Venlo
12 augustus 14:22Venlonaar (34) slachtoffer van zware mishandeling
8 augustus 16:39Arrestaties leiden naar 2 ton cash en 20 kilo wiet in Limburg
5 augustus 21:58Dirk Kuyt en ADO Den Haag beginnen dramatisch in Almelo: ‘Had vooraf een heel ander gevoel’
28 juli 12:57Turk met 23 jaar celstraf opgepakt aan de grens
27 juni 13:00Boeren blokkeren A67 tussen Eindhoven en Venlo, snelweg gesloten
26 juni 19:15Schipper Nick probeerde camperdief uit Maas te redden: 'Hij was verward'
16 juni 13:14Rick Kruys nieuwe trainer VVV Venlo
10 juni 18:23Zes aanhoudingen bij grote politiecontrole in Venlo
9 juni 08:25Bestelbus in brand na botsing
30 mei 11:58Jos Luhukay na mislukt seizoen weg als trainer van grote liefde VVV
10 mei 16:05FC Utrecht - AZ in teken van het afscheid van Willem Janssen: 'Dat zal emotioneel zijn'
25 april 23:38Complimenten voor Mohamed Ihattaren na ‘normal day at work’: ‘Het is genieten’
22 april 09:31‘Onzin dat Glennis Grace hierbij stilstaat!’
15 april 22:17Hattrick Sven Braken bezorgt VVV-Venlo zege op Telstar
15 april 15:07Politie stuurt sms naar honderden contacten drugsdealer
8 april 17:34Marechaussee houdt Irakezen met bestelbus vol zwemvesten aan bij Venlo
8 april 15:37Kerkklok Venlo blijft op wintertijd door hoogtevrees van oudere vrijwilliger
16 maart 17:56'Willem Janssen kan bij VVV ook een inspiratiebron zijn'
RSS.