menu
zoek

Nieuws Venlo

Pandora actie: SMS Bom naar 250 contacten uit dealertelefoon

vrijdag 15 april 2022, 13:44 uur

Vandaag, vrijdag 15 april, ontvingen ruim 250 personen een sms van de politie. De telefoonnummers stonden in de telefoon van een drugsdealer die dinsdag 12 april, als gevolg van een Pandora onderzoek, is aangehouden. Het sms-bericht leidt de ontvangers naar een website met informatie over drugsgebruik en een verwijzing naar hulpverlening.

In een onderzoek van Pandora, gericht op de aanpak van drugscriminaliteit in Venlo, is op 12 april een 22-jarige man uit Venlo aangehouden. De man wordt verdacht van de handel in verdovende middelen. In de telefoon die hij voor zijn handel gebruikte trof de politie een klantenbestand van 250 telefoonnummers aan. Deze nummers zijn eenmalig gebruikt om een sms te versturen. Met de neus op de feiten drukken Hans de Haas, teamchef van de politie Venlo-Beesel: ‘We willen de gebruikers met de neus op de feiten drukken. Daarbij vinden we het belangrijk om ze te laten weten dat het mogelijk is om te stoppen met drugsgebruik. Vaak komen we in ons werk mensen tegen die geen uitweg meer zien. Soms zijn gebruikers afhankelijk van hun dealer en in enkele gevallen gaat het zover dat ze hun huis beschikbaar stellen als opslagplek of dat ze hun bankrekening laten misbruiken voor financiële transacties. Op die manier word je als gebruiker meegesleurd in de criminaliteit.’ Effecten op eigen omgeving vaak onderschat In het sms-bericht vinden de ontvangers een link naar een website van de gemeente Venlo. ‘Jouw telefoonnummer is aangetroffen in de dealtelefoon van een drugsdealer. Brengt drugs je in de problemen? Er is een oplossing! Ga naar venlo.nl/sms-actie-politie’. Op deze website staat waarom de sms is verstuurd, wat de risico’s zijn van drugsgebruik én is er aandacht voor hulpverlening. Burgemeester Scholten staat volledig achter deze actie: ‘Als het ons lukt om één drugsgebruiker te helpen met stoppen dan is dat winst. Druggebruikers hebben niet altijd door dat ze een systeem van criminaliteit in stand houden. Ook de effecten op hun eigen omgeving worden vaak onderschat. Ik vind het belangrijk dat we daar aandacht aan schenken.’ Van onrust naar rust in de wijk! De telefoonnummers zijn eenmalig gebruikt voor het versturen van een sms, ze worden niet met anderen gedeeld en leiden niet tot een registratie op naam in de politiesystemen. De actie was een nauwe samenwerking van de gemeente, het OM en de politie onder de vlag van Pandora. Pandora richt zich op de criminaliteit in de woonwijken; die moet een halt worden toegeroepen. Het leven in de wijk voor de wijkbewoners aangenamer, leuker en veiliger maken. Van onrust naar rust in de wijk!  


» Politie.nl


Kaart nieuws Venlo. Locatie nieuws: 51.37905 / 6.14881


vrijdag 15 april 2022, 15:07 uur
Politie stuurt sms naar honderden contacten drugsdealer
1LimburgZo'n 250 contacten van een drugsdealer hebben vrijdag in de omgeving van Venlo een sms van de politie gekregen. De dealer werd eerder deze week opgepakt, waardoor de mobiel in handen van de politie is gekomen.
» 1LimburgFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: 1Limburg

Meer nieuws uit Venlo

25 september 09:22Druk in treinen tussen Venlo en Roermond door ontsporen intercity
23 september 12:28Extra opvanglocatie voor vluchtelingen in Venlo
12 september 06:09Twee gedumpte containers met gevaarlijke stof in Venlo
6 september 14:15Venlo plaatst 120 nieuwe laadpalen voor elektrisch vervoer
31 augustus 11:51Vitesse verhuurt middenvelder Huisman aan VVV Venlo
28 augustus 15:36En zo genoten duizenden bezoekers van het Zomerparkfeest in Venlo
21 augustus 15:30Schreuder na derde zege op rij: "Op zo'n start hoop je natuurlijk"
21 augustus 09:32De Vreedzame Krijger niet meest favoriete buitenkunstwerk
13 augustus 09:07Drenkeling dood gevonden in water bij Maaskade in Venlo
12 augustus 22:05De Graafschap beleeft een beroerde start; ook verlies tegen VVV Venlo
12 augustus 14:22Venlonaar (34) slachtoffer van zware mishandeling
8 augustus 16:39Arrestaties leiden naar 2 ton cash en 20 kilo wiet in Limburg
5 augustus 21:58Dirk Kuyt en ADO Den Haag beginnen dramatisch in Almelo: ‘Had vooraf een heel ander gevoel’
28 juli 12:57Turk met 23 jaar celstraf opgepakt aan de grens
27 juni 13:00Boeren blokkeren A67 tussen Eindhoven en Venlo, snelweg gesloten
26 juni 19:15Schipper Nick probeerde camperdief uit Maas te redden: 'Hij was verward'
16 juni 13:14Rick Kruys nieuwe trainer VVV Venlo
10 juni 18:23Zes aanhoudingen bij grote politiecontrole in Venlo
9 juni 08:25Bestelbus in brand na botsing
30 mei 11:58Jos Luhukay na mislukt seizoen weg als trainer van grote liefde VVV
RSS.