menu
zoek

Nieuws Vlaardingen

Nederland - Opsporing Verzocht: 21-jarige vrouw neergestoken in Vlaardingen

dinsdag 19 april 2022, 15:01 uur

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 19 april is onder meer aandacht voor een steekincident in Vlaardingen. Hierbij werd een jonge vrouw op de fiets neergestoken.

Waar: Kortedijk in Vlaardingen

Het 21-jarige slachtoffer is afgelopen zaterdag 16 april onderweg naar haar vriend. Ze komt van een hockeyfeest en heeft met hem afgesproken bij een café aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Rond 23.45 wordt zij vanuit het niets neergestoken door een onbekende man. Het gebeurt terwijl zij nog aan het fietsen is. De man fietst haar eerst voorbij en keert vervolgens om. Dan steekt hij haar in haar rug.

Het slachtoffer denkt eerst dat zij een harde klap in haar rug heeft gekregen. Als blijkt dat het om een steekwond gaat, wordt zij meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels gaat het goed met haar. Toch is de impact van het steekincident groot. Ze is zelf erg geschrokken, net als iedereen om haar heen en de hockeyclub waar ze vandaan kwam. Daarom heeft het Openbaar Ministerie besloten om vandaag beelden van de verdachte vrij te geven. Deze beelden zijn te zien in Opsporing Verzocht, in de hoop om de dader snel te vinden.

Andere items Naast deze zaak komen ook de volgende zaken aan bod in de uitzending: Egmond aan zee - dode man aangetroffen Rotterdam - serie inbraken Den Bosch - mishandeling Apeldoorn - dood Michel Zuman Amsterdam - phishing na Facebook marktplaats advertentie Terneuzen - vernieling en brandstichting Dedemsvaart/Emmen - bankpasfraude Arnhem - bankpasfraude Zelhem/Doetinchem - bankpasfraude Den Haag - dood 91-jarige vrouw Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending.

Uitzending Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 19 april 2022, rond 20.30 uur op NPO1. Donderdag is rond 14.15 uur de herhaling van het programma te zien, eveneens op NPO1. Terugkijken kan via NPO Start.


» Politie.nl


Kaart nieuws Vlaardingen. Locatie nieuws: 51.91370 / 4.34503 Kortedijk
Kortedijk in Vlaardingen


maandag 18 april 2022, 20:54 uur
Jonge vrouw op de fiets neergestoken na hockeyfeest.
Politie.nlAfgelopen zaterdagavond, 16 april, is rond 23.45 uur een 21-jarige vrouw vanuit het niets neergestoken toen ze van de hockeyclub naar haar vriend fietste met wie ze had afgesproken bij een café aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Haar route ging via de Hargalaan in Schiedam, de Kethelweg af, de kruising over bij de Westlandseweg, naar de Kortedijk in Vlaardingen. Aangekomen bij de kruising Kortedijk / de Werf van Pronk is ze rijdend op haar fiets gestoken door een nog onbekende man.
Het was rond middernacht toen de politie de melding binnen kreeg dat er op de Kortedijk / Werf van Pronk in Vlaardingen een vrouw gewond was geraakt bij een steekincident. Het 21-jarige slachtoffer is direct naar het ziekenhuis vervoerd om behandeld te worden aan haar verwondingen. Het slachtoffer dacht eerst dat ze een harde klap had gekregen en merkte pas later dat ze in haar rug was gestoken. Het mes is uiteraard in beslag genomen en wordt onderzocht. Het team van rechercheurs draait de zaak en zet alles op alles om de dader te vinden. Op dit moment worden er beelden bekeken, maar ook nog nieuwe camerabeelden opgehaald. Iedereen die iets weet of heeft gehoord over dit heftige incident wat waardevolle informatie kan zijn, wordt dringend opgeroepen om contact op te nemen met de politie. De man droeg donkere kleding, mogelijk met gezichtsbedekking met witte accenten, is ongeveer 1.70 lang en reed op een donkere fiets. Ook een dringende oproep aan de dader; ben jij dit, meld je dan. De jonge vrouw is momenteel buiten levensgevaar en heeft veel geluk gehad. Het lijkt erop dat er geen vitale organen zijn beschadigd. Naar de man die zit op zijn geweten heeft, is de politie hard op zoek. De impact op de buurt en de hockeyclub is enorm. Niet alleen het slachtoffer zelf is ontzettend geschrokken, maar uiteraard ook iedereen om haar heen en de leden van de hockeyclub. Zo mag een feestje niet eindigen. Daarom nogmaals een dringend verzoek om te bellen met waardevolle tips over het incident. Beelden verdachte versneld naar buiten Rechercheurs bekijken zoveel en zo goed mogelijk de beelden waar de mogelijke verdachte opstaat. In overleg met het Openbaar Ministerie is er besloten om deze versneld naar buiten te brengen. Dit gebeurt morgenavond in het programma Opsporing Verzocht, want deze man moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald. In een onderzoek moeten (camera)beelden altijd eerst aan agenten worden getoond, voordat het publiek ze te zien krijgt. Door de heftigheid van dit incident en de impact die het heeft op de omgeving, heeft het OM dit besloten.

» Politie.nl
woensdag 20 april 2022, 10:36 uur
Nieuwe tips over steekincident Vlaardingen na Opsporing Verzocht
de TelegraafNa de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond zijn zestien tips binnengekomen over de fietser die zaterdag in Vlaardingen een 21-jarige vrouw neerstak. Er is nog niemand aangehouden.
» de Telegraaf
dinsdag 19 april 2022, 17:34 uur
Jonge vrouw (21) aangevallen na hockeyfeest: ‘Mes stak nog in haar rug’
de StentorZe wil na een hockeyfeestje nog even met de fiets naar het centrum van Vlaardingen. Maar daar komt een 21-jarige vrouw niet aan: uit het niets krijgt ze een mes in haar rug. De zaak wordt hoog opgenomen. ,,Wat is er erger dan dat je laf van achteren in je rug gestoken wordt?”
» de Stentor
dinsdag 19 april 2022, 16:15 uur
’Mes zat nog in haar rug’
de TelegraafHet mes zat nog in de rug van de vrouw (21) die zaterdagavond vanuit het niets op haar fiets werd neergestoken op de Kortedijk in Vlaardingen. Kermend van de pijn lag het slachtoffer op straat toen ze werd geholpen door een buurtbewoner. In de verte zag hij de dader, gekleed in een donker gekleurde hoodie, snel wegfietsen.
» de Telegraaf
maandag 18 april 2022, 21:50 uur
Man steekt vrouw (21) neer in Vlaardingen na hockeyfeest
de TelegraafEen vrouw (21) is zondagavond in Vlaardingen rijdend op haar fiets neergestoken na een hockeyfeest, meldt de politie. Dinsdag toont Opsporing Verzocht beelden van de verdachte. De vrouw is buiten levensgevaar.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Vlaardingen

3 september 15:21Twee medewerkers asiel gebeten door hond, allebei naar ziekenhuis
1 september 21:00Drie 'Vriend In Nood-fraude' verdachten aangehouden
24 augustus 12:14Aanhouding voor bedreiging van maaltijdbezorger
17 augustus 18:28Vogelgriep vastgesteld in Vlaardingen
7 augustus 20:46Nederlandse mijnenjager op weg naar NAVO-vloot op Middellandse Zee
3 augustus 16:08Steekincident Vlaardingen
5 juli 20:29Drie aanhoudingen voor dodelijke steekpartij Vlaardingen
25 juni 13:28Ruzie in Vlaardingen loopt uit op steekincident, 18-jarige jongen overleden
21 juni 11:03Zara (16) overleden nadat ze in volle vaart geschept werd door motorrijder
31 mei 17:0718 inklimmers ontdekt in vrachtwagen Vlaardingen
4 mei 19:28Woonhuis in Vlaardingen overdag beschoten
29 april 16:0916-jarige verdachte van neersteken vrouw in Vlaardingen blijft vastzitten
28 april 12:20Jongen (16) aangehouden voor neersteken fietsende vrouw in Vlaardingen
20 april 17:45‘Zwarte schim’ houdt Vlaardingen al dagen in greep na bizar steekincident: wie is deze fietser?
20 april 10:36Nieuwe tips over steekincident Vlaardingen na Opsporing Verzocht
1 april 12:541100 hennepplanten aangetroffen
6 maart 10:36Verdachte inbreker bekneld tussen vluchtauto en woning
5 maart 14:20Vlaardinger gewond bij steekincident; verdachte aangehouden
30 december 12:00Politie hoopt met stripverhaal verkrachter op te sporen
23 december 16:44Verdachten aangehouden voor intimidatie persfotograaf
RSS.