menu
zoek

Nieuws Vlijmen

Aanhoudingen na beëindiging feest in bedrijfspand

zondag 25 april 2021, 14:20 uur

Een groep van twintig personen werd aan het begin van de nacht van zondag 25 april aangehouden bij een feest in een bedrijfspand aan het Industriepark Vlietberg. Zij overtraden de coronamaatregelen en aanwezigen weigerden naar buiten te komen. Er werden vele grove beledigingen geuit richting gealarmeerde politiemensen.

Na meldingen uit de omgeving van het pand van geluidsoverlast en dat er vuurwerk werd afgestoken, namen agenten ter plaatse een kijkje. Ze stelden vast dat er inderdaad een grote groep mensen in het pand aanwezig was en hoorden luide muziek. Al direct toen de aanwezigen in de gaten kregen dat er politie was, werden er allerlei beledigingen vanuit het pand gescandeerd. Agenten kwamen nog wel in gesprek met de organisator, die aangaf zijn verjaardag te vieren. Ze gaven hem de kans om de feestgangers te bewegen één voor één naar buiten te komen. Zij waren dan na een identiteitscontrole weggekomen met een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen en het feest zou zijn beëindigd. Er voldeden echter maar zes personen aan deze oproep. Grove beledigingen Agenten vorderden later nog een keer via één van de aanwezigen dat iedereen naar buiten moest komen. De aanwezigen bleven echter binnen met de deur op slot, beledigende leuzen scanderend. Af en toe verschenen een paar feestgangers in de deuropening die de politiemensen filmden, maar het ondertussen ook nodig vonden om van de gelegenheid gebruik te maken nog wat extra beledigingen te roepen, zoals ‘kankerwouten’ en ‘hoeren van Justitie’. Eén van hen bracht zelfs de Hitlergroet. Pand ontruimd Uiteindelijk hebben de agenten de toegang geforceerd en zijn zij met de assistentie van enkele hondengeleiders naar binnen gegaan. Alle nog aanwezige personen zijn naar buiten geleid en aangehouden. Eén man probeerde nog aan zijn aanhouding te ontkomen door zich bovenop een toiletgroep te verstoppen, maar ook hij werd gevonden. In het pand was duidelijk te zien dat er een feest gaande was geweest, de alcohol had kennelijk rijkelijk gevloeid en er werd een hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. De aangehouden personen zijn mannen en vrouwen tussen de 18 en 31 jaar oud en komen allemaal uit de regio Den Bosch. Zij werden aangehouden voor belediging, opruiing, de legitimatieplicht en het niet naleven van de coronamaatregelen. Zij zitten vast en worden gehoord over hun rol tijdens het incident. Gemeente Heusden Burgemeester Willemijn van Hees is geïnformeerd. “Dat veel mensen en zeker jongeren inmiddels heel veel behoefte hebben aan ruimte na maanden van coronamaatregelen snap ik. Waar ik geen begrip voor heb en wat ik zondermeer afkeur is het grove, agressieve gedrag richting de betrokken politieagenten. Tegen dat gedrag treden we altijd op.” Vanwege het gedrag van de aanwezigen en vanwege het feit dat er drugs werden aangetroffen in het pand, heeft de burgemeester op grond van de Gemeentewet het pand gesloten.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Vlijmen

» Politie.nl


Kaart nieuws Vlijmen. Locatie nieuws: 51.68923 / 5.19087


zondag 25 april 2021, 15:48 uur
Twintig aanhoudingen na verjaardagsfeest vol scheldpartijen en Hitlergroet
Omroep BrabantEen groep van twintig feestvierders is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden tijdens een verjaardagsfeest in Vlijmen. Toen de politie de aanwezigen aansprak op het overtreden van de coronaregels, werden de agenten uitgescholden. De feestvierders weigerden naar buiten te komen.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Vlijmen

25 mei 09:04Ontsnapte papegaai gevangen door de brandweer
18 mei 16:35Verongelukte Lucas (20) werd met ruim 160.000 fans groot op Tiktok: ‘Hij is mijn idool’
11 januari 15:34Busje klapt tegen vrachtwagen: man (31) dood, A59 afgesloten
29 december 16:32Man (32) aangehouden voor houden van illegale straatgevechten in Vlijmen en Den Bosch
28 november 16:53Michael van Gerwen onderuit in kwartfinale Players Championship Finals
22 november 08:17Autobrand slaat over naar garageboxen
26 september 16:52Politie rukt uit voor melding van schietincident in Vlijmen
16 september 14:24Twee keer wateroverlast in vijf dagen tijd, in Vlijmen zijn ze er klaar mee
10 september 23:32Hevige regen veroorzaakt overlast in Vlijmen, arrestatieteam schiet van A59
27 augustus 20:26Paul kocht zijn droomhuis, tot de makelaar een nóg hoger bod kreeg: ‘Ronduit onethisch’
9 augustus 21:20Auto rolt op zijn kop na ongeval kruispunt buitengebied Vlijmen
6 augustus 23:24Paard ontsnapt op snelweg na ongeval
25 juli 18:36Politie laat ook tweede verdachte in zaak dode man Vlijmen vrij
21 juli 17:33Cel voor man die vrouw van fiets trok over straat sleurde en in auto probeerde te duwen
21 juli 12:33Drama met dode man in Vlijmen maakt veel los: ‘Het is een hele schok, dat is te begrijpen’
10 juli 14:43Vijf auto's en raam gemeentehuis vernield in Vlijmen
10 juni 13:25Man belandt onder een stellage en raakt gewond bij bedrijf in Vlijmen
30 mei 11:58Verwondingen van gecrashte deltavlieger 'lijken mee te vallen'
28 mei 20:52Michael van Gerwen verliest na thriller en mist finale van Premier League
11 mei 19:12Vier bekenden uit de drugswereld opgepakt in Vlijmen
RSS.