menu
zoek

Nieuws Vogelenzang

Bollenstreek Noord - Man opgelicht door middel van phising

dinsdag 6 oktober 2020, 10:07 uur

Een 70-jarige man uit Vogelenzang werd afgelopen zomer door criminelen voor duizenden euro's opgelicht door middel van een zogeheten phishingmail die van zijn bank afkomstig leek te zijn. De politie waarschuwt met klem voor deze vorm van oplichting en roept mensen op alert te zijn op dergelijke mails.

De man dacht dat hij een mail van zijn bank kreeg waarin hem gevraagd werd zijn contactgegevens te updaten. Wanneer de man hieraan begint, maar de handeling niet afmaakt, wordt hij gebeld door de oplichter. Deze doet zich voor als bankmedewerker en vraagt de man het formulier verder in te vullen. Met de verkregen bankgegevens heeft de oplichter ruim 30.000,-  buitgemaakt en uit naam van het slachtoffer diverse rekeningen geopend.  

Wees alert Bij phishing proberen criminelen u door e-mails naar een valse website te lokken. Daar stelen ze uw gegevens of geld. Het is meestal lastig een phishing e-mail te onderscheiden van een echte e-mail. Toch zijn er wel een aantal dingen waaraan u een phishing e-mail zou kunnen herkennen. Zoals bijvoorbeeld een verdachte link in de e-mail naar een website waar u uw gegevens in moet vullen.

Melden en aangifte doen Wanneer u een valse e-mail krijgt, waarschuw dan de organisatie uit wiens naam u de mail krijgt. Bent daadwerkelijk opgelicht, doe dan altijd aangifte. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u kijken op onze website: https://www.politie.nl/themas/phishing.html#alinea-title-phishing-naar-inloggegevens

Oplichting in Vogelenzang

» Politie.nl


Kaart nieuws Vogelenzang. Locatie nieuws: 52.24108 / 4.44622


dinsdag 6 oktober 2020, 14:08 uur
Oplichter doet zich voor als bankmedewerker: man (70) tienduizenden euro's armer
RTV N-HVOGELENZANG - Een oplichter heeft onlangs een 70-jarige man uit Vogelenzang voor tienduizenden euro's gedupeerd. De man ging in op een verzoek in een e-mail die verstuurd leek door te zijn door zijn bank, maar in werkelijk door de oplichter was verzonden. 
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Vogelenzang

24 mei 14:12Hardleerse automobilist wordt twee keer opgepakt voor rijden onder invloed
6 oktober 14:08Oplichter doet zich voor als bankmedewerker: man (70) tienduizenden euro's armer
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?