menu
zoek

Nieuws Vorstenbosch

Zes arrestaties na aantreffen drugslab

vrijdag 29 mei 2020, 16:34 uur

In een manege in Vorstenbosch trof de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een drugslab aan. Tijdens de inval werden in totaal zes arrestaties verricht. Vier personen die in het pand sliepen en twee mannen die in het lab aanwezig waren zijn in de boeien geslagen.

Waar: Kampweg in Vorstenbosch

Na informatie die de politie kreeg in verband met de mogelijke aanwezigheid van een drugslaboratorium aan de Kampweek in Vorstenbosch, gingen agenten de afgelopen nacht een kijkje nemen. Op de locatie werd in een manege een drugslaboratorium ontdekt. De verborgen ruimte, die hiervoor ingericht was in het pand, werd onder meer afgeschermd door pakken stro. De experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) gingen vrijdag aan de slag met de ontmanteling van het lab. In de ruimte stond geavanceerde apparatuur voor de productie van een forse hoeveelheid synthetische drugs. De exacte productiecapaciteit wordt nog onderzocht.

Aanhoudingen
In het laboratorium troffen de agenten twee mannen aan. Het gaat om een 32-jarige inwoner van Wemeldinge en een 37-jarige man waarvan de woonplaats nog onbekend is. Zij zijn beiden aangehouden. Ook vier personen die in pand sliepen zijn aangehouden. Onderzocht wordt of en op welke manier zij betrokken zijn bij het drugslab.

Gevaar
In het lab werden enkele honderden liters grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden, waaronder BMK, fosforzuur en caustic-soda. In drugslabs zoals dit worden chemische stoffen vermengd. Dit kan leiden tot een ontploffing en daarnaast zijn chemicaliën giftig. Dat is dus een groot gevaar voor de directe omgeving. Ook kunnen jerrycans gaan lekken met alle gevolgen van dien.

Vermoeden van een lab?
Vind je een mogelijke productieplaats, ga dan niet zelf aan de slag en vernietig geen sporen voor de politie. Breng jezelf in veiligheid. Er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing. Alarmeer de politie via 112 op enige afstand van het lab in verband met brand- en explosiegevaar en geef je exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of zichtbare rook. De politie zal, zo nodig, de brandweer en/of de LFO inschakelen. Wil je liever anoniem melding maken? Bel dan met “Meld Misdaad Anoniem” via 0800-7000. Als de situatie of omgeving buiten het lab veilig is, kunt je mogelijk bijzonderheden vastleggen, zodat je deze kunt meegeven aan de politie wanneer deze ter plaatse komt. Denk aan het noteren van nummerborden, beschrijvingen van vervoermiddelen en personen, en andere opvallende activiteiten. Lees meer over de aanpak en het herkennen van drugslabs op onze website.

Drugs in Vorstenbosch

» Politie.nl


Kaart nieuws Vorstenbosch. Locatie nieuws: 51.66915 / 5.53430 Kampweg
Kampweg in Vorstenbosch


vrijdag 29 mei 2020, 18:23 uur
Drugslab aangetroffen op manege Vorstenbosch, politie arresteert zes personen
NU.nlDe politie heeft donderdagnacht zes personen aangehouden bij het oprollen van een drugslab in het Brabantse Vorstenbosch. Het laboratorium werd aangetroffen in een manege.
» NU.nl
vrijdag 29 mei 2020, 13:38 uur
Zes arrestaties bij inval drugslab Vorstenbosch (VIDEO)
CrimesiteDe politie heeft donderdagnacht bij een inval in een manege in Vorstenbosch (Noord-Brabant) een werkend drugslab ontdekt. Er zijn zes verdachten opgepakt. De politie bewaakt het terrein en de LFO is bezig met het onderzoek en zal het lab ontmantelen.
» Crimesite
vrijdag 29 mei 2020, 06:05 uur
Drugslab aangetroffen in Vorstenbosch, zes aanhoudingen verricht
Brabants DagbladVORSTENBOSCH - Een speciaal interventieteam van de politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een inval gedaan bij een drugslab aan de Kampweg in Vorstenbosch. Er zijn zes aanhoudingen verricht. Dat meldt de politie.
» Brabants Dagblad
vrijdag 29 mei 2020, 05:27 uur
In werking zijnde drugslab aangetroffen
HardnieuwsVORSTENBOSCH - Vrijdagmorgen 29 mei rond 2.30 uur heeft de politie een in werking zijnde drugslab aangetroffen aan de Kampweg in Vorstenbosch.
» Hardnieuws
vrijdag 29 mei 2020, 04:11 uur
Zes aanhoudingen bij ontdekking drugslab Brabant
de GelderlanderDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een drugslab aangetroffen in het Brabantse Vorstenbosch. Er werden zes aanhoudingen verricht, meldt de politie op Twitter.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Vorstenbosch

15 november 07:00Brabantse manegehouder liet drugscriminelen lab bouwen, omdat ‘ze mijn dochters bedreigden’
28 oktober 19:02De koeien weg, de klompen uit: boer Tini Somers (80) is ermee gestopt
10 juli 14:40Kat ’Audi A7’ na ruim 300 dagen weer terug bij baasje
11 september 22:30Verdachte die kickbokstrainer doodschoot in Uden aangehouden
29 mei 18:23Drugslab aangetroffen op manege Vorstenbosch, politie arresteert zes personen
13 april 22:34Laswerkzaamheden gaan mis, schuur vliegt in brand
2 april 21:18Sam (43) overlijdt daags na uitvaart moeder en oom
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?