menu
zoek

Nieuws Vries

Verdachten aanslag Peter R. de Vries blijven vast zitten

vrijdag 9 juli 2021, 19:44 uur

De twee mannen die verdacht worden van de aanslag op Peter R. de Vries moeten langer in de gevangenis blijven. Dat heeft een rechter vandaag bepaald. De mannen werden dinsdagavond opgepakt en zitten sinds die tijd in de gevangenis.

Waar: Van Cittersstraat in Vries

» NOS


Kaart nieuws Vries. Locatie nieuws: Van Cittersstraat


vrijdag 9 juli 2021, 16:46 uur
Verdachten neerschieten Peter R. de Vries blijven langer in de cel
NU.nlDe twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris heeft de hechtenis van de mannen vrijdag met twee weken verlengd. Hij ziet "op dit moment voldoende bezwaren en gronden om de twee mannen in voorarrest te houden".
» NU.nl
vrijdag 9 juli 2021, 16:25 uur
Verdachten neerschieten Peter R. de Vries blijven in de cel
de StentorDe twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag de hechtenis van de mannen met twee weken verlengd.
» de Stentor
vrijdag 9 juli 2021, 16:25 uur
Verdachten langer in de cel na aanslag op Peter R. de Vries
Omroep GelderlandDe twee verdachten van de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries blijven nog zeker twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.
» Omroep Gelderland
vrijdag 9 juli 2021, 16:23 uur
Verdachten aanslag op Peter R. de Vries langer in voorarrest
RTV N-HDe twee mannen die dinsdagavond zijn opgepakt na de aanslag op Peter R. de Vries, blijven langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald. 
» RTV N-H
vrijdag 9 juli 2021, 16:11 uur
Poolse verdachte aanslag De Vries kwam bij eerdere arrestatie niet in systeem politie bovendrijven
Brabants DagbladPolitie en justitie hullen zich in stilzwijgen over de vraag waarom de 35-jarige Pool die is aangehouden wegens de moordaanslag op Peter R. de Vries überhaupt nog vrij rondliep. De Pool werd namelijk vorige week ook al een keer aangehouden en werd volgens bronnen door justitie in Polen gezocht.
» Brabants Dagblad
vrijdag 9 juli 2021, 11:56 uur
Dit is de veroordeelde Jaouad W., de neef van de vermeende schutter van Peter R. de Vries
Omroep GelderlandDelano G., de verdachte van de moordaanslag op Peter R. de Vries, blijkt volgens De Telegraaf een neef van een kopstuk uit de Taghi-groepering. Deze crimineel is net als de vermeende schutter van afgelopen dinsdag afkomstig uit Tiel. Wie is deze Jaouad W.?
» Omroep Gelderland
vrijdag 9 juli 2021, 09:23 uur
Verdachten aanslag Peter R. de Vries voorgeleid
NOSDe twee verdachten die zijn aangehouden in verband met de aanslag op Peter R. de Vries worden vandaag voorgeleid bij de rechtbank in Amsterdam. Onduidelijk is nog hoe laat.
» NOS
vrijdag 9 juli 2021, 06:32 uur
Verdachten aanslag op Peter R. de Vries horen vandaag of ze vast blijven zitten
Omroep GelderlandDe twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries worden vrijdag voorgeleid. De rechter-commissaris bepaalt dan of de hechtenis langer gaat duren. Deze kan met twee weken verlengd worden. Het is niet bekend hoe laat de voorgeleiding is.
» Omroep Gelderland
vrijdag 9 juli 2021, 03:00 uur
Delano G. zocht de eeuwige roem: 'Waar ging het mis?’
Brabants DagbladDe vermoedelijk schutter van de aanslag op Peter R. de Vries hoopte ooit door te breken als danser of rapper. Hij deed mee aan een dansprogramma op tv en had een eigen muzieklabel, maar een grootheid werd hij niet. Delano G. (21) uit Tiel gleed af naar de criminaliteit, maar krijgt nu alsnog landelijke bekendheid.
» Brabants Dagblad
donderdag 8 juli 2021, 22:08 uur
'Verdachte aanslag op Peter R. de Vries is neef van kopstuk 'moordbende' Taghi'
Omroep GelderlandEr is een tweede opvallend verband tussen de moordaanslag op Peter R. de Vries en het eerdere onderzoek 26Koper naar een moordbende van Ridouan Taghi. Delano G., verdachte van de aanslag op De Vries, is een volle neef van Jaouad Joey W., hoofdverdachte uit die eerdere zaak.
» Omroep Gelderland
donderdag 8 juli 2021, 21:53 uur
Verdachte aanslag Peter R. de Vries is neef van kopstuk ‘moordbende’ Taghi
Brabants DagbladDelano G., verdacht van de aanslag op Peter R. de Vries, is een volle neef van Jaouad ‘Joey’ W., hoofdverdachte in het eerdere onderzoek 26Koper naar een ‘moordbende’ die gelieerd wordt aan Ridouan Taghi. Dat bevestigen bronnen aan deze site na berichtgeving door de Telegraaf.
» Brabants Dagblad
donderdag 8 juli 2021, 21:53 uur
Verdachte aanslag Peter R. de Vries is neef van kopstuk ‘moordbende’ Taghi
PZCDelano G., verdacht van de aanslag op Peter R. de Vries, is een volle neef van Jaouad ‘Joey’ W., hoofdverdachte in het eerdere onderzoek 26Koper naar een ‘moordbende’ die gelieerd wordt aan Ridouan Taghi. Dat bevestigen bronnen aan deze site na berichtgeving door de Telegraaf.
» PZC
donderdag 8 juli 2021, 21:42 uur
'Rotterdamse verdachte van aanslag op Peter R. de Vries blijkt neef van kopstuk 'moordbende' Taghi'
RTV RijnmondDe 21-jarige Delano G. uit Rotterdam, die mogelijk afgelopen dinsdagavond misdaadjournalist Peter R. de Vries neerschoot, blijkt een neef van het voormalige kopstuk van een 'moordbende' van drugscrimineel Ridouan Taghi: Jaouad 'Joey' W.
» RTV Rijnmond
donderdag 8 juli 2021, 21:03 uur
Verdachte neerschieten Peter R. de Vries mogelijk 'lesmateriaal' op scholen
Omroep GelderlandDe 21-jarige verdachte van het neerschieten van Peter R. de Vries zal, indien hij de dader blijkt te zijn, mogelijk als 'lesmateriaal' gaan dienen bij voorlichtingsbijeenkomsten op scholen over criminaliteit. "Had hij een droom om rijk te worden? Criminelen spelen daar op in en dat is bij Peter R.
» Omroep Gelderland
donderdag 8 juli 2021, 20:15 uur
Verdachte aanslag De Vries blijkt neef van kopstuk ’moordbende’ Taghi
de TelegraafEr is een opvallend verband tussen de moordaanslag op Peter R. de Vries en het eerdere onderzoek 26Koper naar een ’moordbende’ van Ridouan Taghi. Delano G., verdachte van de aanslag op De Vries, is een volle neef van Jaouad ’Joey’ W., hoofdverdachte uit die eerdere zaak.
» de Telegraaf
donderdag 8 juli 2021, 19:35 uur
Neef verdachte aanslag De Vries gelinkt aan Taghi, Pool staat bekend als veelpleger
NOSDe vermoedelijke schutter van de aanslag op Peter R. de Vries is op 17-jarige leeftijd veroordeeld tot tien maanden jeugddetentie. De 21-jarige Delano G. uit Rotterdam kwam als tiener meerdere malen in aanraking met de politie.
» NOS
donderdag 8 juli 2021, 18:20 uur
Verdachte schutter Peter R. de Vries had al als tiener een fors strafblad: ‘Een meelopertje’
de StentorDe 21-jarige Rotterdammer Delano G. , die vast zit voor de moordaanslag op Peter R. de Vries, heeft al fors een strafblad. Hij is door de kinderrechter in Arnhem in februari 2017 veroordeeld voor twee diefstallen met geweld en afpersing samen met anderen.
» de Stentor
donderdag 8 juli 2021, 17:56 uur
Verdachten neerschieten Peter R. de Vries vrijdag voorgeleid
de GelderlanderDe twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries worden vrijdag voorgeleid. De rechter-commissaris bepaalt dan of de hechtenis langer gaat duren.
» de Gelderlander
donderdag 8 juli 2021, 16:30 uur
Ongeloof in Rotterdamse buurt na arrestatie Delano G.: ’Ik begrijp er niets van’
de TelegraafHoofdschuddend staat de buurtkapper aan de Van Cittersstraat in Rotterdam, waar de mogelijke pleger van de aanslag op Peter R. de Vries woont, voor zijn kapsalon. „Ik kan het niet geloven”, zegt hij meermalen.
» de Telegraaf
donderdag 8 juli 2021, 13:09 uur
Verdachte aanslag Peter R. de Vries deed mee aan So You Think You Can Dance
de GelderlanderTIEL - ,,Ouders willen mij op het rechte pad. Maar ik ben op het dievenpad, want ik wil uit deze crisis.” De 21-jarige Delano G. uit Tiel droomde ooit van een carrière als rapper. Nu hij wordt verdacht van de moordpoging op Peter R. de Vries krijgt hij op een andere manier landelijke bekendheid.
» de Gelderlander
donderdag 8 juli 2021, 13:08 uur
Verdachte aanslag Peter R. de Vries deed mee aan So You Think You Can Dance
Brabants Dagblad,,Ouders willen mij op het rechte pad. Maar ik ben op het dievenpad, want ik wil uit deze crisis.” De 21-jarige Delano G. uit Tiel droomde ooit van een carrière als rapper. Nu hij wordt verdacht van de moordpoging op Peter R. de Vries krijgt hij op een andere manier landelijke bekendheid.
» Brabants Dagblad
donderdag 8 juli 2021, 13:08 uur
Verdachte aanslag Peter R. de Vries deed mee aan junior So You Think You Can Dance
PZC,,Ouders willen mij op het rechte pad. Maar ik ben op het dievenpad, want ik wil uit deze crisis.” De 21-jarige Delano G. uit Tiel droomde ooit van een carrière als rapper en nam in 2013 op 13-jarige leeftijd als kandidaat deel aan de televisieshow van RTL So You Think You Can Dance - The Next Generation.
» PZC
donderdag 8 juli 2021, 13:00 uur
Geen succes: de raps van Delano G. (UPDATE)
CrimesiteDe 21-jarige verdachte van het neerschieten van Peter R. de Vries (samen met een Pool uit Maurik) nam in 2013 deel aan het televisieprogramma So You Think You Can Dance. Delano G.
» Crimesite
donderdag 8 juli 2021, 12:00 uur
Verdachte in zaak Peter R. de Vries was voortvluchtig en zat in een stevig huurconflict
Omroep GelderlandKamil Pawel E. (35), de man die dinsdagavond in Leidschendam werd opgepakt in het onderzoek naar de moordaanslag op Peter R. de Vries, bleek verwikkeld in een stevig huurconflict.
» Omroep Gelderland
donderdag 8 juli 2021, 11:56 uur
Grote onrust na invallen van zwaarbewapende agenten na aanslag op Peter R. de Vries
Omroep GelderlandDe gemeenten Buren en Tiel overleggen donderdag met politie, justitie en hulpverleners over de onrust die is ontstaan nadat zwaarbewapende agenten woensdagmorgen invallen deden in woningen van verdachten van de aanslag op Peter R. de Vries.
» Omroep Gelderland
donderdag 8 juli 2021, 06:24 uur
'Tielse rapper Delano G. mogelijke schutter Peter R. de Vries'
Omroep GelderlandDe tweede verdachte die is aangehouden voor de aanslag op Peter R. de Vries, is de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam. Dat meldt De Telegraaf op basis van 'goed ingevoerde bronnen'. Ook de Gelderlander noemt zijn naam en schrijft dat het gaat om een rapper, die ook een woning in de wijk Passewaaij in Tiel heeft.
» Omroep Gelderland
woensdag 7 juli 2021, 22:00 uur
‘Rotterdamse verdachte aanslag De Vries is rapper’
CrimesiteDe tweede verdachte van de aanslag op Peter R. de Vries is de 21-jarige Rotterdamse rapper Delano G., dat schrijft het Algemeen Dagblad. Een arrestatieteam viel dinsdagnacht zijn tweede woning in Tiel binnen.
» Crimesite
woensdag 7 juli 2021, 21:28 uur
'Rotterdamse verdachte van aanslag op Peter R. de Vries is 21-jarige Delano G.'
RTV RijnmondDe Rotterdammer die dinsdagavond is opgepakt voor de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries is de 21-jarige Delano G. Dat meldt De Telegraaf op basis van 'goed ingevoerde bronnen'. G. zou de schutter zijn geweest.
» RTV Rijnmond
woensdag 7 juli 2021, 20:42 uur
Nieuws gemist? Verdachten aanslag Peter R. de Vries woonden in Gelderland
de GelderlanderIs het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem! De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van woensdag 7 juli.
» de Gelderlander
woensdag 7 juli 2021, 20:33 uur
Vermoedelijke schutter bij moordaanslag op Peter R. de Vries is rapper Delano G.
Brabants DagbladDe tweede verdachte van de aanslag op Peter R. de Vries is de 21-jarige Rotterdamse rapper Delano G.. Zwaarbewapende agenten vielen dinsdagnacht zijn tweede woning in Tiel binnen. Op basis van het signalement wordt G. beschouwd als de vermoedelijke schutter. Volgens bronnen was de jonge rapper al eerder het criminele pad op gegaan.
» Brabants Dagblad
woensdag 7 juli 2021, 20:32 uur
Tweede verdachte van aanslag Peter R. de Vries is Delano G. (21)
de TelegraafDe tweede verdachte die dinsdagavond is opgepakt voor de moordaanslag op Peter R. de Vries, is de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam. De man heeft een Antilliaanse achtergrond en is eerder met de politie in aanraking geweest.
» de Telegraaf
woensdag 7 juli 2021, 20:02 uur
Verdachte Pool in zaak Peter R. de Vries eerder opgepakt
Blik op NieuwsDe 35-jarige Poolse man uit Maurik die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, werd volgens buurtbewoners vorige week ook al opgepakt.
» Blik op Nieuws
woensdag 7 juli 2021, 18:03 uur
'Verdachten aanslag op Peter R. de Vries zijn Delano G. en Kamil E.'
NOSRuim 24 uur na de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries in Amsterdam wordt steeds meer bekend over de twee verdachten die gisteren werden aangehouden. De mannen uit Rotterdam en Maurik werden nog dezelfde avond op de A4 klemgereden ter hoogte van de afrit Leidschendam.
» NOS
woensdag 7 juli 2021, 17:43 uur
Week voor aanslag op De Vries werd Poolse verdachte Kamil E. (35) ook al opgepakt
de TelegraafDe 35-jarige Poolse man die dinsdagavond kort na de moordaanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries werd opgepakt, is Kamil E. Hij werd vorige week al opgepakt voor een incident rond een bedreiging in zijn woonplaats Maurik.
» de Telegraaf
woensdag 7 juli 2021, 17:30 uur
Poolse verdachte aanslag De Vries werd vorige week ook opgepakt voor dreigen met wapen
PZCDe 35-jarige Poolse man uit Maurik die dinsdag is opgepakt voor de moordaanslag op Peter R. de Vries is vorige week ook door de politie aangehouden. De man werd toen in Maurik aangehouden voor een bedreiging.
» PZC
woensdag 7 juli 2021, 16:27 uur
Video | Is de moordaanslag op Peter R. de Vries 'on-Nederlands'?
NU.nlDe aanslag op Peter R De Vries voelt 'on-Nederlands'. Een journalist die op klaarlichte dag in het centrum van Amsterdam door zijn hoofd wordt geschoten. Maar in hoeverre kan je dit nog 'on-Nederlands' noemen?
» NU.nl
woensdag 7 juli 2021, 11:29 uur
Rapport over flatbrand Arnhem uitgesteld om aanslag Peter R. de Vries
Omroep GelderlandDe presentatie van een rapport over de fatale flatbrand op 1 januari vorig jaar is met een week uitgesteld. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid woensdag. Aanleiding is de moordaanslag op Peter R. de Vries in Amsterdam.
» Omroep Gelderland
woensdag 7 juli 2021, 11:09 uur
‘Poolse verdachte moordaanslag Peter R. de Vries vorige week ook aangehouden’ (UPDATE4)
CrimesiteEén van de verdachten van de moordaanslag op Peter R. de Vries heeft de Poolse nationaliteit en is 35 jaar, hij woont in het Gelderse Maurik. De andere is een 21-jarige man uit Rotterdam.
» Crimesite
woensdag 7 juli 2021, 10:10 uur
'Verdachten aanslag Peter R. de Vries komen uit Tiel en Maurik'
Omroep GelderlandTwee verdachten van de aanslag van dinsdagavond op misdaadverslaggever Peter R. de Vries zijn afkomstig uit Tiel en Maurik. Dat meldt dagblad De Gelderlander op basis van bronnen binnen politie en justitie.
» Omroep Gelderland
woensdag 7 juli 2021, 10:09 uur
Verdachte van moordaanslag Peter R. de Vries kom uit Gelderland
Gelre NieuwsMAURIK / TIEL – Één van de twee verdachten van de moordaanslag op Peter R. de Vries komt uit Gelderland. De verdachten zijn een 35-jarige Poolse man uit Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam. Op de A4 ter hoogte van de afrit Leidschendam hield een arrestatieteam twee mannen aan die worden verdacht van directe […]
» Gelre Nieuws
woensdag 7 juli 2021, 09:56 uur
Twee verdachten van aanslag op Peter R. de Vries komen uit Tiel en Maurik
Dagblad van het NoordenTwee verdachten van de moordaanslag op Peter R. de Vries komen uit Gelderland. Het gaat om twee mannen van ongeveer 20 en 30 jaar uit Tiel en Maurik.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 7 juli 2021, 08:27 uur
Beth Holloway reageert geschokt na aanslag op Peter R. de Vries
de TelegraafDe moeder van Natalee Holloway, Beth, is geschokt nadat ook in de Verenigde Staten het nieuws over de moordaanslag op Peter R. de Vries is doorgedrongen. „Ik ben er kapot van, het komt hard aan”, zegt Beth Holloway tegen Hart van Nederland.
» de Telegraaf
woensdag 7 juli 2021, 06:26 uur
Moordaanslag op Peter R. de Vries is volgende aanslag op de rechtsstaat
Brabants DagbladDe moordaanslag op Peter R. de Vries is wéér een doelbewuste aanslag op de rechtsstaat, vergelijkbaar met de moord op de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. en de moord op advocaat Derk Wiersum.
» Brabants Dagblad
dinsdag 6 juli 2021, 22:16 uur
De Vries wilde geen beveiliging, ook niet na moorden op broer van Nabil B. en advocaat Derk Wiersum
PZCNadat Peter R. de Vries besloot om vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. te worden, wilde hij geen beveiliging. Dit ondanks het feit dat eerder al een broer van Nabil B. en diens advocaat Derk Wiersum waren doodgeschoten.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: PZC

Meer nieuws uit Vries

28 november 12:45Honderden tips over vermiste Tanja Groen, '10 procent mogelijk interessant'
14 november 21:13Astrid Holleeder bezocht Peter R. de Vries in het ziekenhuis
29 oktober 07:42Connie Witteman weer gelukkig in de liefde
18 oktober 20:11Kamil E. vroeg zijn vrouw ’een Marokkaan’ te regelen voor een alibi
16 oktober 13:55Politie houdt rekening met meer aanslagen
15 oktober 12:24Tranen tijdens bijzonder eerbetoon Peter R. de Vries
21 september 14:00LIVE | Miljoenennota gepresenteerd, reacties stromen binnen
14 september 21:03Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate
14 september 18:32'Rechtbank stond plichtmatig stil bij dood Peter R. de Vries'
14 september 13:37OM wil inzage in chatberichten kroongetuige Nabil B. inperken na lek
3 september 15:19Mercedes zet deur naar Formule 1 open voor Nyck de Vries: ‘Ik zal een overstap niet blokkeren’
3 september 09:33Nieuwe getuige in zaak Nicky Verstappen is Bekir E., de man die scholiere Humeyra doodde
2 september 15:28Gemeente Amsterdam wil in samenspraak met familie eerbetoon voor Peter R. de Vries
2 september 03:00Tekort van ruim 150 miljoen: 'Komende vijf jaar zit de politie onder zijn sterkte'
1 september 11:25Zoon Peter R. de Vries: ‘Hoopte deze brief nooit te hoeven openen’
31 augustus 21:28Stille tocht voor Tanja Groen trekt veel publiek: honderden mensen lopen mee
31 augustus 13:13GGD’er lekte uit coronadossiers BN’ers en ex-vriendinnen: ‘Ik was nieuwsgierig’
24 augustus 18:49Minister draagt onderzoek Peter R. de Vries over aan Onderzoeksraad
22 augustus 17:58Peter Schouten neemt tattoo van levensmotto Peter R. de Vries: ‘Ik kon het niet laten’
19 augustus 22:51'Politie kreeg tip over verdacht persoon die Peter R. de Vries volgde'
RSS.