menu
zoek

Nieuws Vroomshoop

Politie ontdekt drugslab

zondag 1 november 2020, 18:01 uur

Bij een inval in een pand aan de Afrikalaan in Vroomshoop ontdekten rechercheurs zondagmiddag 1 november een drugslab. In het pand werden zes personen aangehouden. Een zevende had het pand net verlaten en werd onderweg onderschept. Op dit moment wordt het lab ontmanteld en wordt onderzoek gedaan door de forensische opsporing.

Waar: Afrikalaan in Vroomshoop

De actie is onderdeel van een lopend onderzoek. Omdat agenten niet wisten wat ze ter plaatse konden verwachten, werden bij de inval gespecialiseerde eenheden ingezet. In het kader van hetzelfde onderzoek is ook een woning in Beerzerveld doorzocht. Onderzoek van experts moet uitwijzen of het lab actief was en welke drugs er, in welke hoeveelheden, werden gemaakt. De aangehouden verdachten zijn een man van 57 en een vrouw van 44 jaar, beiden uit de gemeente Ommen, twee mannen uit Arnhem van 24 en 33 jaar, een 56-jarige man uit Vroomshoop en twee mannen van 32 en 39 jaar zonder bekende woon of verblijfplaats. Zij zijn ingesloten en zullen worden gehoord over hun betrokkenheid bij het lab. Voor alle verdachten gelden beperkingen.

Direct gevaar voor omgeving
Een drugslab is een kleine chemische fabriek. Dit betekent explosiegevaar en de aanwezigheid van giftige dampen en vloeistoffen. En de kans is groot dat het chemische afval van een lab eindigt in de natuur. Daarmee zorgt het voor grote gezondheidsrisico’s en hoge opruimkosten die vaak voor rekening van de samenleving komen.   

Getuigenoproep
Heeft u de laatste tijd iets verdachts gezien rond het pand aan de Afrikalaan? Neem dan contact op met de politie. Alle informatie kan ons helpen in het onderzoek. Melden kan telefonisch via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. 2020514908FB

Drugs in Vroomshoop
Getuigenoproep in Vroomshoop

» Politie.nl


Kaart nieuws Vroomshoop. Locatie nieuws: 52.45675 / 6.56575 Afrikalaan
Afrikalaan in Vroomshoop


dinsdag 3 november 2020, 10:16 uur
‘Zou corona Vroomshoopse sportschool richting drugs hebben geduwd?’
de StentorBijna de hele dag heeft de politie maandag onderzoek gedaan in Sportstudio Twente in Vroomshoop, waar zondag een drugslab werd aangetroffen. Meerdere vaten met chemicaliën werden afgevoerd, terwijl zwaarbewapende politiemensen rondom het pand stonden.
» de Stentor
maandag 2 november 2020, 11:27 uur
Arnhemmers aangehouden na inval bij drugslab in Sportstudio
Gelre NieuwsVROOMSHOOP – Bij een inval in Sportstudio Twente aan de Afrikalaan in Vroomshoop (Overijssel) ontdekten rechercheurs zondagmiddag een drugslab. In het pand werden zes personen aangehouden. Een zevende had het pand net verlaten en werd onderweg onderschept.
» Gelre Nieuws
maandag 2 november 2020, 00:02 uur
Zeven arrestaties bij inval drugslab Vroomshoop
CrimesiteBij een inval in een sportschool aan de Afrikalaan in Vroomshoop heeft de politie zondagmiddag een drugslab gevonden. In het pand werden zes personen aangehouden. Een zevende had het pand net verlaten en werd onderweg opgepakt.
» Crimesite
zondag 1 november 2020, 21:03 uur
Zeven arrestaties na vondst drugslab in Vroomshoop Overijssel
NU.nlDe politie heeft in de Overijsselse plaats Vroomshoop zeven personen aangehouden tijdens een inval in een drugslaboratorium. Het lab bevond zich in een groot bedrijfspand, waar ook een sportschool is gevestigd. Het is nog niet bekend om wat voor drugs het gaat. Ook is niet duidelijk hoeveel er is aangetroffen.
» NU.nl
zondag 1 november 2020, 20:56 uur
Man en vrouw uit gemeente Ommen aangehouden bij inval sportschool in Vroomshoop
Vechtdal CentraalOMMEN – Vanmiddag zijn zeven personen aangehouden bij een inval in een sportschool in Vroomshoop. Volgens RTV Oost gaat het onder andere om een man van 57 en een 44-jarige vrouw uit de gemeente Ommen. Bij de inval werd een drugslab ontdekt. Volgens de politie maakt de inval onderdeel uit van een lopend onderzoek, waarvoor …
» Vechtdal Centraal
zondag 1 november 2020, 20:11 uur
Ommenaren en man uit Vroomshoop aangehouden bij inval sportschool Vroomshoop
RTV OostBij de inval in een sportschool in Vroomshoop zijn vanmiddag zeven personen aangehouden. Het gaat hierbij onder andere om een man van 57 jaar en een vrouw van 44 uit de gemeente Ommen en een 56-jarige man uit Vroomshoop. Bij de inval werd een drugslab ontdekt.
» RTV Oost
zondag 1 november 2020, 16:08 uur
Zeven arrestaties na vondst drugslab in Vroomshoop
Hart van NederlandDe politie heeft in het Twentse Vroomshoop zeven personen aangehouden tijdens een inval bij een drugslab in een groot bedrijfspand, waarin ook een sportschool is gevestigd.
» Hart van Nederland
zondag 1 november 2020, 16:03 uur
Zeven arrestaties na vondst drugslab in Vroomshoop
de TelegraafDe politie heeft in Vroomshoop (Overijssel) in totaal zeven personen aangehouden tijdens een inval in een drugslaboratorium in een groot bedrijfspand, waarin ook een sportschool is gevestigd.
» de Telegraaf
zondag 1 november 2020, 15:34 uur
Arrestatieteam valt sportschool binnen: zes aanhoudingen in verband met drugslab
de GelderlanderEen arrestatieteam is vanmiddag een sportschool in het Twentse dorp Vroomshoop binnengevallen. Volgens de politiewoordvoeder is er binnen een drugslab aangetroffen.
» de Gelderlander
zondag 1 november 2020, 14:14 uur
Arrestatieteam valt sportschool in Vroomshoop binnen: zes aanhoudingen
de StentorEen arrestatieteam is zondagmiddag Sportstudio Twente in Vroomshoop binnengevallen. Volgens een politieagent ter plaatse is er binnen een drugslab aangetroffen.
» de Stentor
zondag 1 november 2020, 14:02 uur
Politie doet inval bij sportschool in Vroomshoop, zeven aanhoudingen na ontdekking drugslab
RTV OostDe politie heeft vanmiddag een inval gedaan bij sportschool Twente aan de Afrikalaan in Vroomshoop. Aanleiding is de aanwezigheid van een drugslab. Een arrestatieteam, voorzien van kogelwerende vesten, heeft zeven aanhoudingen verricht.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Vroomshoop

13 maart 12:35Jongeren staan te juichen bij grote brand in Vroomshoop, eigenaar is aangeslagen
2 januari 09:39Flinke brand in Kloosterhaar: korps uit Vroomshoop moet te hulp schieten om groter leed te voorkomen
8 september 16:05Geen drugsvondst voor politie bij inval sportschool
25 april 15:53Opluchting op camping De Holterberg na natuurbrand: 'Wel een nachtmerrie gehad'
24 april 22:05Grote bosbrand Sallandse Heuvelrug bij Holten onder controle
21 mei 14:58Jongeren in Vroomshoop aangehouden voor intimidatie en geweldpleging
20 december 11:58Man (76) voor ogen echtgenote doodgereden
9 november 15:31In drugslab Vroomshoop werd crystal meth gemaakt en werkten Mexicanen
3 november 10:16‘Zou corona Vroomshoopse sportschool richting drugs hebben geduwd?’
28 augustus 08:17Geparkeerde auto verwoest door brand
5 mei 19:27Grote brand in meubelbedrijf Vroomshoop onder controle
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?