menu
zoek

Nieuws Waalwijk

Gewelddadige overval op juwelier in Waalwijk

zondag 3 november 2019, 09:38 uur

Twee eigenaren van een juwelierszaak aan de Grotestraat werden zaterdagavond 2 november in hun woning opgeschrikt door een aantal gewelddadige overvallers. De slachtoffers werden vastgebonden, mishandeld en er werd een schot gelost. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Waar: Grotestraat in Waalwijk

Even na 22.00 uur hoorden de eigenaren, die boven de juwelierszaak wonen, een raar geluid. De vrouw keek in de hal en zag dat de deur openstond. Toen zij dichterbij kwam zag zij een persoon met een masker staan. Direct werd de vrouw flink geduwd, waarop zij op de grond viel. Vervolgens stapten er vermoedelijk nog twee overvallers de woning binnen. De vrouw werd vastgebonden en de overvallers kwamen daarna in worsteling met de mannelijke bewoner. Ook hij werd vastgebonden. Tijdens de overval werd duidelijk dat de overvallers toegang wilden tot de juwelierszaak. Uiteindelijk bleven de slachtoffers in de woning achter en kwamen de overvallers in de zaak. Het alarmsysteem trad direct in werking en rook verspreidde zich door de gehele zaak. Na de overval zijn de daders vermoedelijk gevlucht in de richting van de Winterdijk. Of er is iets buitgemaakt is op dit moment niet bekend.

Onderzoek
De alarmcentrale maakte direct melding bij de politie. Meerdere eenheden van de politie gingen naar de locatie. Zij troffen de slachtoffers bij de woning aan. Direct werd de omgeving afgezet voor het politieonderzoek. Hiernaast werd er een buurtonderzoek gehouden. Tijdens het onderzoek vertelden meerdere getuigen dat zij een ‘ harde knal’ hadden gehoord. Zij vermoedden een schot. Uit onderzoek blijkt dat er inderdaad in de woning in de lucht is geschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Wel zijn de hevig geschrokken eigenaren ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zij deden diezelfde avond aangifte.

Heeft u iets gezien?
De politie is op zoek naar getuigen. De daders waren opvallend lang, vermoedelijk rond de 1.90m en droegen donkere kleding. Ten minste een van hen droeg een witkleurig masker voor zijn gezicht. Bent u getuige geweest van de overval of heeft u meer informatie over de daders? Bel dan met ons via 0900-8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000.

Overval in Waalwijk

» Politie.nl


Kaart nieuws Waalwijk. Locatie nieuws: 51.69035 / 5.06507 Grotestraat


zondag 3 november 2019, 23:09 uur
Overvallen juwelier: 'Zulke gasten krijgen 240 uur aan taakstraf en wij hebben levenslang'
Hart van NederlandJuwelier Franc Cortenbach die zaterdagavond in zijn winkel in Waalwijk werd overvallen, is erg geschrokken van wat er allemaal gebeurd is. Cortenbach woont boven de zaak en hoorde gisteren plots lawaai op de overloop.
» Hart van Nederland
zondag 3 november 2019, 14:46 uur
Juwelier Franc Cortenbach: 'Het ergste vind ik dat overvallers m'n vrouw hebben mishandeld' [VIDEO]
Omroep BrabantFranc Cortenbach en zijn vrouw hebben een avond achter de rug, die ze nooit meer willen meemaken. De eigenaren van de juwelierszaak in Waalwijk werden zaterdag het slachtoffer van een gewelddadige overval. Ze werden mishandeld en vastgebonden door drie grote mannen, die vervolgens hun juwelierszaak in gingen.
» Omroep Brabant
zondag 3 november 2019, 12:09 uur
Juwelier trilt nog na van overval: 'Het waren bomen van kerels, we hadden geen schijn van kans'
Omroep Brabant“Het waren drie bomen van kerels. We hadden geen schijn van kans. En ze droegen clowns- en duivelsmaskers.” Franc Cortenbach en zijn vrouw hebben een avond achter de rug, die ze nooit meer willen meemaken. De eigenaren van de juwelierszaak in Waalwijk werden zaterdag het slachtoffer van een gewelddadige overval.
» Omroep Brabant
zondag 3 november 2019, 11:58 uur
Eigenaren juwelierszaak Waalwijk mishandeld bij gewelddadige overval
NU.nlBij een overval op een juwelierszaak in Waalwijk zijn de twee eigenaren mishandeld en vastgebonden. Tevens is er een schot gelost, meldt de politie zondag.
» NU.nl
zondag 3 november 2019, 09:52 uur
Schot gelost bij overval juwelier, eigenaren mishandeld en vastgebonden
Omroep BrabantBij de overval, zaterdagavond op juwelierszaak Franc Cortenbach in Waalwijk, is geschoten. Ook is het echtpaar, dat eigenaar is van de winkel aan de Grotestraat, vastgebonden en mishandeld.
» Omroep Brabant
zondag 3 november 2019, 09:04 uur
Geschoten bij overval op juwelier in Waalwijk, twee mensen vastgebonden
de GelderlanderWAALWIJK - Bij juwelier Franc Cortenbach in Waalwijk is zaterdagavond iets na 22.00 uur een overval gepleegd. Daarbij is in de lucht geschoten. Volgens de politie lijkt het erop dat er drie daders betrokken zijn bij de overval.
» de Gelderlander
zondag 3 november 2019, 08:50 uur
Twee medewerkers vastgebonden bij overval op juwelier in Waalwijk
Hart van NederlandBij een overval op een juwelier in Waalwijk zouden twee medewerkers zijn vastgebonden. Dat meldt de politie.
» Hart van Nederland
zondag 3 november 2019, 01:44 uur
Juwelier overvallen in Waalwijk, medewerkers vastgebonden
NOSIn Waalwijk is zaterdagavond een juwelier overvallen. Vermoedelijk drie gemaskerde mensen kwamen rond 22.00 uur de zaak in het centrum binnen en bonden de eigenaren vast met tiewraps. Ook hebben de overvallers in de lucht geschoten.
» NOS
zaterdag 2 november 2019, 22:28 uur
Twee mensen vastgebonden bij overval op juwelier in Waalwijk
Omroep BrabantJuwelierszaak Franc Cortenbach in Waalwijk is zaterdagavond rond tien uur overvallen. Twee mensen die in de winkel aan de Grotestraat waren toen de daders binnenkwamen, werden vastgebonden. Ze zijn niet ernstig gewond geraakt.
» Omroep Brabant
zaterdag 2 november 2019, 22:16 uur
Overval op juwelier in Waalwijk, mogelijk drie personen betrokken
Brabants DagbladWAALWIJK - Bij een juwelier aan de Grotestraat in Waalwijk is zaterdagavond een overval gepleegd. Volgens de politie zijn er mogelijk drie personen betrokken bij de overval.
» Brabants Dagblad
zaterdag 2 november 2019, 22:16 uur
Overval op juwelier in Waalwijk, twee personen vastgebonden
BN DeStemWAALWIJK - Bij juwelier Franc Cortenbach aan de Grotestraat in Waalwijk is zaterdagavond een overval gepleegd. Volgens de politie zijn er mogelijk drie personen betrokken bij de overval en er is mogelijk geschoten. Twee personen werden vastgebonden, laat de politie weten.
» BN DeStem
zaterdag 2 november 2019, 22:16 uur
Overval op juwelier in Waalwijk, twee personen vastgebonden
Brabants DagbladWAALWIJK - Bij juwelier Franc Cortenbach aan de Grotestraat in Waalwijk is zaterdagavond een overval gepleegd. Volgens de politie zijn er mogelijk drie personen betrokken bij de overval en er is mogelijk geschoten. Twee personen werden vastgebonden, laat de politie weten.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Waalwijk

8 juli 08:34Auto botst met vrachtwagen op Midden-Brabantweg in Waalwijk
7 juli 08:28Verdwaalde man fietst over snelweg van Vlijmen naar Waalwijk
5 juli 11:41Drie aanhoudingen Altenaweg Waalwijk
3 juli 16:02Politiecontrole leidt tot 5 aanhoudingen
1 juli 06:00Kostas Lamprou laat duidelijk merken dat hij komt voor basisplaats
25 juni 20:35Brabantse beschietingen mogelijk gelinkt aan drugstransport
24 juni 10:44Bestelbusje schept fietser in Waalwijk
20 juni 12:5418 kilo ketamine in de achterbak
20 juni 08:5415-jarige aangehouden voor inbraakpoging en bezit harddrugs
17 juni 09:35Man uit Waalwijk aangehouden voor rondzwaaien met balletjespistool
16 juni 16:06Man aangehouden na vernieling auto
14 juni 08:50Darije Kalezic in ‘Soldaat van Waalwijk’ terug op Killing Fields
13 juni 09:47Redding ernstig verwaarloosde hond komt te laat, baasje wordt vervolgd
12 juni 17:56Pas 1 dag warm en nu al honden bevrijd uit bloedhete auto
11 juni 09:27Auto en vrachtauto komen met elkaar in botsing
10 juni 07:01Allach keert half jaar na breuk met Vitesse terug in de eredivisie
3 juni 16:51Extra bonus Ajax, Willem II en RKC voor Frenkie de Jong
3 juni 13:00Wapenwandelstokken aangetroffen in woning Waalwijk
1 juni 21:43Man rijdt vrouw van de weg in Waalwijk en wordt aangehouden
21 mei 11:47Vermoedelijk brandstichting bij autobrand
RSS.