menu
zoek

Nieuws Warmenhuizen

Facebook delen

Vluchtelingen aangetroffen in vrachtwagen

vrijdag 22 januari 2016, 11:04 uur

Op donderdagmiddag werden in de laadruimte van een vrachtwagen vijf jonge mannen aangetroffen. De 53-jarige Spaanse bestuurder van de vrachtwagen werd aangehouden.


Waar: Debbemeerweg in Warmenhuizen

Omstreeks 15.00 uur kwam de vrachtwagen aan op het terrein van een bedrijf aan de Debbemeerweg, waar het gelost zou worden. Een chauffeur van een andere vrachtwagen hoorde klopgeluiden uit de oplegger komen. Toen de deuren open gingen, bleken er tussen de lading vijf mannen te zitten. Ondanks hun dikke kleding, waren zij in de koelwagen onderkoeld geraakt. De mannen werden aanvankelijk door het bedrijf opgevangen en vervolgens aan de politie overgedragen. De bestuurder verklaarde niets te hebben geweten van de vluchtelingen in zijn vrachtwagen. Hij gaf aan een tussenstop te hebben gemaakt in Frankrijk. Mogelijk dat de mannen hier in de vrachtwagen waren geklommen. De chauffeur is inmiddels in verzekering gesteld. De vluchtelingen, mogelijk afkomstig uit Irak, zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. 2016016192  

Chauffeur heengezonden
Na zijn verhoor is de Spaanse chauffeur in de loop van de dag heengezonden. Van enige betrokkenheid bij de vluchtelingen in de oplegger van zijn vrachtwagencombinatie is niet gebleken.

Mensenhandel/Mensensmokkel in Warmenhuizen

» Politie.nl
Kaart nieuws Warmenhuizen. Locatie nieuws: 52.72269 / 4.73850 Debbemeerweg


vrijdag 22 januari 2016, 23:12 uur
Warme soep voor vluchtelingen uit vrachtwagen Warmenhuizen
Noordhollands DagbladWARMENHUIZEN - Nooit eerder werden vluchtelingen in een vrachtwagen bij groenteverwerkingsbedrijf Vezet ontdekt. Als het verhaal van de chauffeur klopt, hebben de vluchtelingen ongeveer negen uur in de koelruimte doorgebracht. Directeur Hans Boshuizen: ,,Ze waren helemaal verkleumd.''
» Noordhollands Dagblad
vrijdag 22 januari 2016, 12:03 uur
Vluchtelingen gevonden in vrachtwagens Warmenhuizen en Poeldijk
NOSIn Warmenhuizen in Noord-Holland is een Spaanse vrachtwagenchauffeur aangehouden die vijf vluchtelingen in zijn laadruimte vervoerde. De 53-jarige chauffeur zegt dat hij van niets wist. Hij had een tussenstop gemaakt in Frankrijk. Mogelijk zijn de mannen daar in zijn vrachtwagen geklommen, oppert hij.
» NOS
vrijdag 22 januari 2016, 11:13 uur
Vijf vluchtelingen aangetroffen in vrachtwagen in Warmenhuizen
Noordhollands DagbladWARMENHUIZEN - In de laadruimte van een vrachtwagen zijn donderdagmiddag in Warmenhuizen vijf jonge mannen aangetroffen. De 53-jarige Spaanse bestuurder van de vrachtwagen werd aangehouden maar werd later weer vrijgelaten.
» Noordhollands DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Warmenhuizen

7 februari 13:25Grote verslagenheid bij brandweerkorps na fataal ongeluk 43-jarige brandweerman in opleiding
21 oktober 10:56Aanrijding met letsel
20 oktober 22:35Voetbalplaatjesactie met lokale helden
20 oktober 13:08Airbags zeer gewild onder dieven in Noord-Holland
18 juni 21:58Warmenhuizen vernoemt zwembad naar ‘eigen’ held
22 januari 23:12Warme soep voor vluchtelingen uit vrachtwagen Warmenhuizen
RSS.