menu
zoek

Nieuws Weert

Drie aanhoudingen in onderzoek Crystal Meth lab

dinsdag 8 maart 2022, 15:18 uur

De politie heeft tijdens de actiedag op dinsdag drie personen aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats naar aanleiding van het aantreffen van een grote productielocatie van Crystal Meth in Nederweert op 30 juli 2021.

Arrestaties De gearresteerde verdachten zijn drie mannen van 51, 35 en 28 jaar oud, allen woonachtig in Weert. Ze zijn dinsdagochtend vroeg in hun woning aangehouden.  Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Op zes locaties in Weert vonden doorzoekingen plaats. Op deze locaties trof de politie twee vuurwapens, een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, dure horloges en sieraden aan, alsook spullen die mogelijk verband houden met drugshandel. De herkomst van deze spullen wordt verder onderzocht. Onderzoek diverse teams In dit onderzoek zijn door verschillende afdelingen en teams van de politie samengewerkt. Naast de zogenaamde tactische recherche is tijdens het aantreffen van de productielocatie in Nederweert nauw samengewerkt met de afdeling milieu. Milieu is een onderdeel van de dienst Recherche en houdt zich bezig met handhaving milieuwetgeving. Dat kan variëren van het opsporen en vervolgen van daders van milieudelicten tot samen met andere opsporingsdiensten zware delicten aan te pakken. In de productielocatie in Nederweert werden in de betonnen vloer gaten aangetroffen. Het vermoeden bestond dat er chemicalieren geloosd waren in de bodem, oppervlaktewater en/of riool. Uit de diverse gaten zijn grondmonsters genomen die voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn gestuurd. Daaruit bleek dat er inderdaad chemicaliën geloosd zijn.   Ook is nauw samengewerkt met het Landelijk Team Ontmantelen (LFO). LFO valt onder de Dienst Specialistische Operaties (DSO) van de Landelijke Eenheid. Als chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving komt de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in actie. Meestal komt de LFO in actie op plekken waar een drugslab ontdekt is en ontmanteld wordt. Ook komt het LFO in actie bij zogeheten CBRN-e incidenten. Dat zijn incidenten waarbij Chemische, Biologische, Radiologische of Nucleaire stoffen betrokken zijn. De E staat voor explosieve stoffen. Medewerkers van het LFO zijn getraind om op het allerhoogste veiligheidsniveau met deze incidenten om te gaan.


» Politie.nl



dinsdag 8 maart 2022, 10:34 uur
Crystal meth: politie doet invallen in Weert (UPDATE)
CrimesiteIn een onderzoek dat loopt na het aantreffen van een gigantisch crystal meth-lab in juli 2021 in Nederweert doen politie en Openbaar Ministerie dinsdagochtend invallen in Weert. Er zijn drie verdachten aangehouden en er zijn panden doorzocht. Het onderzoek richt zich op de personen achter de productie-locatie in Nederweert.
» Crimesite
dinsdag 8 maart 2022, 10:00 uur
Drie aanhoudingen na invallen in Weert en Nederweert om crystal-methlab
de TelegraafDe politie heeft dinsdagochtend bij invallen op meerdere plaatsen in Weert en Nederweert drie mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een crystal-methlab. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zei een woordvoerder van de politie.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Weert

13 april 18:07Brand in dak van woning in Weert
28 maart 19:15Ravage na botsing op A2 bij Weert
28 maart 10:20Fietsster gewond na aanrijding met bestelauto in Weert
24 maart 10:41Medische noodsituatie met kind op vakantiepark Weert
23 maart 13:24Flinke ravage nadat drie auto’s op elkaar botsen in Weert, vrouw gewond naar ziekenhuis
20 maart 10:43Zieke Zeb in Rome voor behandeling
19 maart 13:17Auto belandt op zijn kop na botsing met vrachtwagen in Weert
16 maart 08:20Gesprongen leiding leidt tot wateroverlast in Weert
15 maart 15:11Video | Auto niet op tijd verplaatst in Weert, asfalt eromheen verwijderd
12 maart 10:53Werkend drugslab in Weert ontmanteld
11 maart 13:14Weg afgesloten voor ziekenhuis in Weert vanwege opbouw torenkraan
28 februari 14:20Bekentenis doden Laura ingetrokken: OM eist toch 14 jaar
22 februari 09:29Vaten met onbekende vloeistof gedumpt in Weert
17 februari 15:10Vrouw gebeten door hond in Weert
6 februari 12:04Brand in Weert verwoest woning, huisdier komt om: ‘Het hondje was alles voor Nelly’
3 februari 16:17Dronken Nederlandse militair (36) opgepakt in België na dolle achtervolging
29 januari 14:20Gewonde bij bedrijfsongeval in Weert, per helikopter naar ziekenhuis
26 januari 18:36Verdachte steekincident aangehouden
25 januari 16:58Negentien jaar celstraf voor gruwelijke moord op bijenman
19 januari 21:45Auto belandt op zijn kant in greppel door gladheid in Weert
RSS.