menu
zoek

Nieuws Weert

Drie aanhoudingen in onderzoek Crystal Meth lab

dinsdag 8 maart 2022, 15:18 uur

De politie heeft tijdens de actiedag op dinsdag drie personen aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats naar aanleiding van het aantreffen van een grote productielocatie van Crystal Meth in Nederweert op 30 juli 2021.

Arrestaties De gearresteerde verdachten zijn drie mannen van 51, 35 en 28 jaar oud, allen woonachtig in Weert. Ze zijn dinsdagochtend vroeg in hun woning aangehouden.  Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Op zes locaties in Weert vonden doorzoekingen plaats. Op deze locaties trof de politie twee vuurwapens, een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, dure horloges en sieraden aan, alsook spullen die mogelijk verband houden met drugshandel. De herkomst van deze spullen wordt verder onderzocht. Onderzoek diverse teams In dit onderzoek zijn door verschillende afdelingen en teams van de politie samengewerkt. Naast de zogenaamde tactische recherche is tijdens het aantreffen van de productielocatie in Nederweert nauw samengewerkt met de afdeling milieu. Milieu is een onderdeel van de dienst Recherche en houdt zich bezig met handhaving milieuwetgeving. Dat kan variëren van het opsporen en vervolgen van daders van milieudelicten tot samen met andere opsporingsdiensten zware delicten aan te pakken. In de productielocatie in Nederweert werden in de betonnen vloer gaten aangetroffen. Het vermoeden bestond dat er chemicalieren geloosd waren in de bodem, oppervlaktewater en/of riool. Uit de diverse gaten zijn grondmonsters genomen die voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn gestuurd. Daaruit bleek dat er inderdaad chemicaliën geloosd zijn.   Ook is nauw samengewerkt met het Landelijk Team Ontmantelen (LFO). LFO valt onder de Dienst Specialistische Operaties (DSO) van de Landelijke Eenheid. Als chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving komt de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in actie. Meestal komt de LFO in actie op plekken waar een drugslab ontdekt is en ontmanteld wordt. Ook komt het LFO in actie bij zogeheten CBRN-e incidenten. Dat zijn incidenten waarbij Chemische, Biologische, Radiologische of Nucleaire stoffen betrokken zijn. De E staat voor explosieve stoffen. Medewerkers van het LFO zijn getraind om op het allerhoogste veiligheidsniveau met deze incidenten om te gaan.


» Politie.nl
dinsdag 8 maart 2022, 10:34 uur
Crystal meth: politie doet invallen in Weert (UPDATE)
CrimesiteIn een onderzoek dat loopt na het aantreffen van een gigantisch crystal meth-lab in juli 2021 in Nederweert doen politie en Openbaar Ministerie dinsdagochtend invallen in Weert. Er zijn drie verdachten aangehouden en er zijn panden doorzocht. Het onderzoek richt zich op de personen achter de productie-locatie in Nederweert.
» Crimesite
dinsdag 8 maart 2022, 10:00 uur
Drie aanhoudingen na invallen in Weert en Nederweert om crystal-methlab
de TelegraafDe politie heeft dinsdagochtend bij invallen op meerdere plaatsen in Weert en Nederweert drie mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een crystal-methlab. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zei een woordvoerder van de politie.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Weert

25 juni 21:13Automobilist omgekomen door botsing met boom op N280 in Weert
23 juni 09:23Metershoge vlammen bij tweede autobrand in één week
12 juni 18:43Auto rijdt door na ongeval en laat fietsster gewond achter
1 juni 08:28Harde knal en rookontwikkeling in appartementencomplex
29 mei 12:40Twee bestelbussen met Belgisch kenteken rijden zich vast
25 mei 11:31Tungelroy - Verdachte steekincident in Tungelroy aangehouden
16 mei 15:50Persoon zwaargewond door bedrijfsongeval in Weert
12 mei 10:07IJzeren pin veroorzaakt gaslekkage in woonwijk
3 mei 15:50Auto en vrachtwagen botsen op spoorwegovergang
2 mei 16:21Kersverse miljonairs Boshoven houden voetjes aan de grond
1 mei 20:01KoningsKanjer van Postcode Loterij van 36,7 miljoen valt in Weert
29 april 14:28‘Realityster Gianni van der B. ook gelinkt aan drugslab in België’
23 april 11:47Brandweer bevrijdt vrouw in scootmobiel en hond uit lift
21 april 15:37Huis in Weert vat vlam tijdens reparatie dakgoot
20 april 09:06Fietser gewond aan been bij aanrijding
11 april 10:34Gaslek ontdekt bij verwijderen feesttent in Weert
9 april 09:08Auto belandt in Weertse sloot; bestuurder slaat op de vlucht
29 maart 16:33Dode vissen in vijver Weert: brandweer onderzoekt lozing
16 maart 15:58Salpeterzuur komt vrij in Weert, een gewonde
14 maart 11:22Kop-staartbotsing Weert: één gewonde
RSS.