menu
zoek

Nieuws Weiteveen

[UPDATE] Verdachte aangehouden na schietincident in Weiteveen

dinsdag 16 januari 2024, 13:53 uur

De politie heeft een 50-jarige man uit Klazienaveen aangehouden in verband met een schietincident in Weiteveen. Dinsdagochtend 16 januari kreeg de politie een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg. Ter plaatse bleek er te zijn geschoten. Er zijn twee personen overleden. De politie is een groot onderzoek gestart.

Waar: Bargerweg in Weiteveen

De politie kreeg rond 08.45 uur een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg in Weiteveen. Meerdere eenheden van de politie gingen ter plaatse en daar werd duidelijk dat er geschoten is. Twee personen zijn overleden. Eén persoon is aangetroffen in een auto, de ander nabij een woning. Het betreft een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw, beiden uit Weiteveen. Aanhouding Kort na het incident heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 50-jarige man uit Klazienaveen. Wij doen onderzoek naar zijn rol en betrokkenheid bij het incident. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij zal aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen of hij veertien dagen langer vast blijft zitten of niet.  Onderzoek De politie is een groot onderzoek gestart en onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat daaraan vooraf is gegaan. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek, er wordt tactisch onderzoek verricht en we spreken met getuigen. Uit het onderzoek zal moeten blijken wat de toedracht en de aanleiding is geweest. We kijken daarbij ook naar de relatie tussen de slachtoffers en de verdachte.  Wij zijn er mee bekend dat er sprake is van een al langer lopend conflict dat mogelijk verband houdt met deze zaak. De informatie die wij daar over hebben, maakt eveneens onderdeel uit van het strafrechtelijk onderzoek. Daardoor kunnen we op dit moment niet ingaan op verdere details. Het onderzoek moet zorgvuldig gebeuren en zal daarom enige tijd in beslag nemen. Beelden Er zijn diverse beelden verschenen op sociale media die mogelijk verband houden met dit incident. We zijn bekend met die beelden en de informatie die daar uit voortkomt wordt meegenomen in het onderzoek. Daarom kunnen we op dit moment niet inhoudelijk reageren op deze video’s. We verzoeken iedereen om deze video’s niet te verspreiden vanwege de impact op betrokkenen. Heeft u informatie? Heeft u informatie over dit incident? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of via de opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt ook anoniem contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Weiteveen. Locatie nieuws: 52.67324 / 6.96044 Bargerweg
Bargerweg in Weiteveen


dinsdag 16 januari 2024, 15:19 uur
Twee doden bij drama in Drenthe (VIDEO)
CrimesiteIn Drenthe zijn twee doden gevallen bij een schietpartij. Er is kort daarna een verdachte gearresteerd. Dinsdagochtend kreeg de politie rond 08.45 een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg in Weiteveen.
» Crimesite
dinsdag 16 januari 2024, 12:27 uur
Twee doden bij geweldsincident Weiteveen, man opgepakt
NOSIn Weiteveen, een dorp in Drenthe bij de grens met Duitsland, is een man aangehouden vanwege de dood van twee mensen. De slachtoffers werden door de politie gevonden in een auto en bij een woning.
» NOS
dinsdag 16 januari 2024, 12:24 uur
Twee doden bij ongeval en geweldsincident in Weiteveen
Blik op NieuwsIn het Drentse Weiteveen heeft dinsdagochtend een geweldsincident plaats gevonden waarbij meerdere personen gewond zijn geraakt. Dit maakte een woordvoerder van de politie Noord-Nederland bekend.
» Blik op Nieuws
dinsdag 16 januari 2024, 12:15 uur
Twee doden bij geweldsincident in Weiteveen, politie onderzoekt online video's
NU.nlBij een geweldsincident in het Drentse Weiteveen zijn dinsdag twee mensen omgekomen. De politie meldt dat er bij het incident geschoten lijkt te zijn. Een vijftigjarige verdachte uit Klazienaveen is opgepakt.
» NU.nl
dinsdag 16 januari 2024, 12:09 uur
Twee personen overleden bij geweldsincident in Weiteveen in Drenthe, 50-jarige man aangehouden
Leeuwarder CourantAan de Bargerweg in Weiteveen in Drenthe zijn dinsdagochtend twee mensen om het leven gekomen door geweld, meldt de politie. Een 50-jarige man uit Klazienaveen is aangehouden.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 16 januari 2024, 12:01 uur
Twee doden in Drenthe gevonden in auto en woning, mogelijk na schietpartij
PZCIn het Drentse Weiteveen zijn dinsdagochtend twee personen om het leven gekomen door een geweldsincident. De slachtoffers zijn vermoedelijk doodgeschoten, meldt de politie. Volgens omwonenden gaat het om een stel. Een 50-jarige man uit Klazienaveen (gemeente Emmen) is aangehouden. Alles wijst erop dat er sprake is van een wraakactie.
» PZC
dinsdag 16 januari 2024, 12:01 uur
Twee doden in Drenthe gevonden in auto en woning, mogelijk na schietpartij
BN DeStemIn het Drentse Weiteveen zijn dinsdagochtend twee personen om het leven gekomen door een geweldsincident. De slachtoffers zijn vermoedelijk doodgeschoten, meldt de politie. Volgens omwonenden gaat het om een stel. Een 50-jarige man uit Klazienaveen (gemeente Emmen) is aangehouden.
» BN DeStem
dinsdag 16 januari 2024, 12:01 uur
Twee doden in Drenthe gevonden in auto en woning, mogelijk na schietpartij
Brabants DagbladIn het Drentse Weiteveen zijn dinsdagochtend twee personen om het leven gekomen door een geweldsincident. De slachtoffers zijn vermoedelijk doodgeschoten, meldt de politie. Volgens omwonenden gaat het om een stel. Een 50-jarige man uit Klazienaveen (gemeente Emmen) is aangehouden.
» Brabants Dagblad
dinsdag 16 januari 2024, 12:01 uur
Twee doden in Drenthe gevonden in auto en woning, mogelijk na schietpartij
de GelderlanderIn het Drentse Weiteveen zijn dinsdagochtend twee personen om het leven gekomen door een geweldsincident. De slachtoffers zijn vermoedelijk doodgeschoten, meldt de politie. Volgens omwonenden gaat het om een stel. Een 50-jarige man uit Klazienaveen (gemeente Emmen) is aangehouden. Alles wijst erop dat er sprake is van een wraakactie.
» de Gelderlander
dinsdag 16 januari 2024, 11:05 uur
Meerdere gewonden bij aanrijding en geweldsincident in Weiteveen
Blik op NieuwsIn het Drentse Weiteveen heeft dinsdagochtend een geweldsincident plaats gevonden waarbij meerder personen gewond zijn geraakt. Dit maakte een woordvoerder van de politie Noord-Nederland bekend.
» Blik op Nieuws
dinsdag 16 januari 2024, 10:11 uur
Meerdere gewonden bij geweldsincident in Weiteveen
de TelegraafAan de Bargerweg in Weiteveen zijn dinsdagochtend meerdere mensen gewond geraakt bij een geweldsincident, meldt de politie.
» de Telegraaf
dinsdag 16 januari 2024, 09:39 uur
Twee doden na schietpartij in Weiteveen, 50-jarige man aangehouden
Dagblad van het NoordenAan de Bargerweg in Weiteveen zijn dinsdagochtend twee mensen om het leven gekomen door geweld, meldt de politie. Een 50-jarige man uit Weiteveen is aangehouden.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 16 januari 2024, 09:32 uur
Meerdere gewonden in Weiteveen na 'geweldsincident', politie vermoedt dat er geschoten is
RTV DrentheEr botste eerst een auto op een boom aan de Bargerweg, vlak daarna was er volgens de politie sprake van een 'geweldsincident'.
» RTV Drenthe



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Weiteveen

17 april 17:39NU praat je bij | Richard K. heeft spijt | Waarom Van Praag aandelen moet melden
31 januari 19:31Richard K. gebruikte illegale wapens bij moord Weiteveen
26 januari 15:01Verdachte dubbele moord Weiteveen op 17 april voor de rechter
20 januari 12:45Drama Weiteveen: had wapenvergunning van Richard K. moeten worden ingetrokken?
18 januari 09:36Richard K. vermoordde Sam en Ineke terwijl hun zoon erbij was: ‘Ongekend gruwelijk’
17 januari 18:33Politie kreeg meldingen van beide kanten voor geweldsincident Weiteveen
17 januari 17:19Bewoners Weiteveen dag na dodelijk schietpartij nog in shock: ’De impact is heel groot’
16 januari 18:37Aangehouden man (50) had conflict met beide dodelijke slachtoffers Drentse Weiteveen
16 januari 15:19Twee doden bij drama in Drenthe (VIDEO)
16 januari 13:45Ruzie over verkoop woning eindigt in drama in Drenthe: beide kopers doodgeschoten
RSS.