menu
zoek

Nieuws Werkendam

Doden bij brand in Werkendam

zondag 2 mei 2021, 21:18 uur

Bij een brand in een appartement boven een bedrijf aan de Beatrixhaven zijn zondag 2 mei 2021 drie mensen omgekomen. Op het moment dat het voor de hulpdiensten veilig was om het pand te betreden, vond de politie twee lichamen in het uitgebrande appartement. Later op de avond werd een derde lichaam aangetroffen met behulp van een speurhond.

Waar: Beatrixhaven in Werkendam

De brand, die boven een bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw woedde, werd even voor 08.00 uur gemeld door een omwonende. Direct werd er groots uitgerukt, waarbij er diverse hulpdiensten naar de locatie kwamen. Voor een gecoördineerde inzet van de hulpdiensten werd er GRIP 1 afgekondigd. De brandweer zette 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen in, waaronder blusvoertuigen, hoogwerkers en een drone. Ook werd er gebruik gemaakt van een blusboot van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. Even later breidde de brand uit naar een naastgelegen appartement en het onderliggende bedrijf. Hoewel de bewoners van het naastgelegen appartement tijdig uit de woning wisten te komen, was het lot van anderen in het naastgelegen appartement lange tijd onduidelijk.

Onderzoek
Toen er geen warmte- en instortingsgevaar meer was, ging de politie zondagavond het appartement in. Hier trof zij de lichamen van twee personen aan. Later op de avond werd het derde lichaam aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen wie de slachtoffers zijn. Als de identiteit is vastgesteld, zullen de nabestaanden zo snel als mogelijk worden ingelicht. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Brand in Werkendam

» Politie.nl


Kaart nieuws Werkendam. Locatie nieuws: 51.77738 / 4.82729 Beatrixhaven
Beatrixhaven in Werkendam


dinsdag 4 mei 2021, 12:05 uur
Litouwse media hebben veel vragen over fatale brand in Werkendam
Omroep BrabantHet nieuws over de drie doden bij de brand van afgelopen weekend in Werkendam heeft Litouwen bereikt. Verschillende Litouwse media melden de brand in een appartement boven een timmer- en interieurbedrijf Hoogendoorn aan de Beatrixhaven. De Litouwse tv-zender TV3 noemt de brand 'een tragedie'.
» Omroep Brabant
maandag 3 mei 2021, 16:44 uur
Dodelijke brand in Werkendam heeft enorme impact: ‘Ik heb vannacht niet kunnen slapen’
Brabants DagbladDe drie dodelijke slachtoffers van de brand in een appartement boven een bedrijf in Werkendam zijn drie mannen uit Litouwen. Zij werkten voor een bedrijf dat samenwerkt met Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en Interieurbouw. Hun families zijn inmiddels ingelicht.
» Brabants Dagblad
maandag 3 mei 2021, 15:28 uur
Drie doden bij brand in Werkendam laten allemaal een gezin achter
Omroep BrabantDe drie jonge mannen die zijn omgekomen bij de hevige brand bij Hoogendoorn in Werkendam, laten allemaal een gezin in Litouwen achter. De nabestaanden worden financieel geholpen door het bedrijf, laat de directeur weten. Het geld dat nu via een crowdfunding wordt ingezameld voor de familie Hoogendoorn, wordt volledig geschonken aan de nabestaanden in Litouwen.
» Omroep Brabant
maandag 3 mei 2021, 12:55 uur
Groot onderzoek in appartement na vondst van drie lichamen
HardnieuwsWERKENDAM - Maandagmiddag 3 mei was een groot onderzoek bezig naar de totaal verwoesten brand in een appartement aan de Beatrixhaven in Werkendam.
» Hardnieuws
maandag 3 mei 2021, 10:33 uur
Slachtoffers brand Werkendam kwamen uit Litouwen
de TelegraafDe drie mannen die zondag zijn omgekomen bij een brand in een appartement boven een bedrijfspand in Werkendam komen uit Litouwen.
» de Telegraaf
maandag 3 mei 2021, 10:33 uur
Dodelijke slachtoffers brand Werkendam zouden werknemers uit Litouwen zijn
NU.nlDe drie dodelijke slachtoffers van de brand boven een bedrijf in het Brabantse Werkendam kwamen uit Litouwen. De mannen werkten voor een organisatie die samenwerkt met het timmer- en interieurbedrijf waarboven de brand zondag uitbrak, zegt de directeur tegen regionale media, waaronder Brabants Dagblad.
» NU.nl
maandag 3 mei 2021, 09:26 uur
Slachtoffers dodelijke brand komen uit Litouwen: ‘We zijn hier niet goed van’
de GelderlanderWERKENDAM - De drie dodelijke slachtoffers van de brand in een appartement boven een bedrijf in Werkendam zijn drie mannen uit Litouwen. Zij werkten voor een bedrijf dat samenwerkt met Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en Interieurbouw. Dat bevestigt directeur Dick Hoogendoorn desgevraagd.
» de Gelderlander
maandag 3 mei 2021, 09:20 uur
Slachtoffers dodelijke brand in Werkendam komen uit Litouwen: ‘We zijn hier niet goed van’
de StentorDe drie dodelijke slachtoffers van de brand in een appartement boven een bedrijf in Werkendam zijn drie mannen uit Litouwen. Zij werkten voor een bedrijf dat samenwerkt met Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en Interieurbouw. Dat bevestigt directeur Dick Hoogendoorn desgevraagd.
» de Stentor
maandag 3 mei 2021, 08:52 uur
Slachtoffers dodelijke brand in Werkendam komen uit Litouwen: ‘Het is ontzettend heftig’
Brabants DagbladWERKENDAM - De drie dodelijke slachtoffers van de brand in een appartement boven een bedrijf in Werkendam zijn drie mannen uit Litouwen. Zij werkten voor een bedrijf dat samenwerkt met Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en Interieurbouw. Dat bevestigt directeur Dick Hoogendoorn desgevraagd. Hij geeft aan dat ook de materiele schade groot is.
» Brabants Dagblad
maandag 3 mei 2021, 08:30 uur
Slachtoffers van brand komen uit Litouwen: verslagenheid bij bedrijf
Omroep BrabantDe drie slachtoffers die zondag omkwamen bij de brand in een appartement boven een timmer- en interieurbedrijf in Werkendam komen alle drie uit Litouwen. Dat vertelt directeur Dick Hoogendoorn van het gelijknamige bedrijf maandagochtend tegen Omroep Brabant. De slachtoffers werkten voor een bedrijf waarmee Hoogendoorn al lange tijd samenwerkt, zo zei hij.
» Omroep Brabant
zondag 2 mei 2021, 22:43 uur
Brand Werkendam: derde dode gevonden
de TelegraafPolitiehonden hebben zondagavond een derde overleden persoon gevonden in een uitgebrand appartement aan de Beatrixhaven in Werkendam. Eerder op de avond werden al twee overleden personen gevonden in het pand, maar de politie zocht door naar meer slachtoffers. Eerder op de dag zei de Veiligheidsregio al rekening te houden met drie mogelijke slachtoffers van de uitslaande brand.
» de Telegraaf
zondag 2 mei 2021, 22:08 uur
Twee lichamen gevonden na woningbrand Werkendam, zoektocht gaat verder
NU.nlNa de verwoestende brand in een appartement boven een bedrijf in het Brabantse Werkendam zijn twee lichamen gevonden, zo meldt de politie. Eerder op zondag werd gevreesd dat er drie mensen zijn omgekomen. De zoektocht is dan ook nog gaande.
» NU.nl
zondag 2 mei 2021, 21:57 uur
Brand Werkendam: zeker twee doden
de TelegraafDe politie zegt twee overleden personen gevonden te hebben in een uitgebrand appartement aan de Beatrixhaven in Werkendam. Hulpdiensten zoeken in het appartement nog naar meer personen. Eerder op de dag bleek dat de Veiligheidsregio rekening hield met drie mogelijke slachtoffers.
» de Telegraaf
zondag 2 mei 2021, 21:44 uur
Speurhonden vinden nog een dodelijk slachtoffer: drie doden in uitgebrand appartement Werkendam
PZCWERKENDAM - Bij een bedrijf en twee appartementen aan de Beatrixhaven in Werkendam heeft zondag een grote brand gewoed. Daarbij zijn drie personen om het leven gekomen. De hele dag werd hier al voor gevreesd, maar pas in de avond kon de brandweer het hete pand betreden. Daar werden de slachtoffers gevonden.
» PZC
zondag 2 mei 2021, 16:15 uur
Brand Werkendam onder controle, zoektocht naar vermisten kan nog uren duren
Omroep BrabantDe brand in een bedrijf en het er boven gelegen appartementencomplex aan de Beatrixhaven In Werkendam is onder controle. Dat liet de Veiligheidsregio zondagmiddag rond kwart voor vier weten. Vanwege de hitte en vlammen en rook op verschillende plaatsen is het nog niet mogelijk om het pand in te gaan om te zoeken naar slachtoffers.
» Omroep Brabant
zondag 2 mei 2021, 12:26 uur
Mogelijk drie doden bij brand in Werkendam
Blik op NieuwsIn het Brabantse Werkendam is zondagmorgen rond 08.00 uur brand uitgebroken in een appartement aan de Beatrixhaven. De veiligheidsregio vermoedt dat er nog drie personen in het pand aanwezig zijn die de brand niet hebben overleefd.
» Blik op Nieuws
zondag 2 mei 2021, 11:32 uur
Eigenaar van bedrijf in Werkendam bang voor lot van werknemers na brand
Omroep BrabantDick Hoogendoorn, directeur van het gelijknamige timmer- en interieurbedrijf in Werkendam waar zondag een grote brand woedde, wil nog niet aan het ergste denken. Maar de kans is groot dat er bij de brand boven zijn bedrijf drie mensen om het leven zijn gekomen. Hoogendoorn: ”Dat zou verschrikkelijk zijn.” Het vuur brak tegen acht uur door nog onbekende oorzaak uit in een appartement boven het bedrijf aan de Beatrixhaven.
» Omroep Brabant
zondag 2 mei 2021, 11:15 uur
Brandweer vreest drie doden bij woningbrand in haven Werkendam
NU.nlDrie bewoners van een appartement in het Brabantse Werkendam zijn zondagochtend bij een woningbrand hoogstwaarschijnlijk om het leven gekomen. In het huis wonen arbeidsmigranten, bevestigt een woordvoerder zondag in gesprek met NU.nl na berichtgeving van Omroep Brabant.
» NU.nl
zondag 2 mei 2021, 11:05 uur
Brand in pand Werkendam met drie vermiste bewoners onder controle
de TelegraafBij een uitslaande brand in een woning aan de Beatrixhaven in Werkendam (Noord-Brabant) zijn mogelijk mensen om het leven gekomen. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio is het vuur onder controle. Eerder op de dag verwachtte ze dat de brandweer en forensisch onderzoekers het gebouw op korte termijn zouden kunnen betreden, maar die verwachting is bijgesteld.
» de Telegraaf
zondag 2 mei 2021, 11:04 uur
Drie mensen vermist bij brand in appartement in Werkendam
NOSNa een brand in een appartement boven een timmerbedrijf in Werkendam worden nog drie mensen vermist. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zegt dat het vermoeden "heel groot" is dat ze om het leven zijn gekomen.
» NOS
zondag 2 mei 2021, 10:37 uur
Vrees voor drie doden bij brand in Werkendam, eerste lichaam gevonden
Omroep BrabantDe Veiligheidsregio vreest dat er zondagochtend drie mensen om het leven zijn gekomen bij de uitslaande brand die uitbrak in het appartement aan de Beatrixhaven in Werkendam. De slachtoffers zouden arbeidsmigranten zijn. De brand is onder controle.
» Omroep Brabant
zondag 2 mei 2021, 09:38 uur
Grote uitslaande brand in appartement boven bedrijf
HardnieuwsWERKENDAM - Zondagmorgen 2 mei rond 7.50 uur was een grote uitslaande brand ontstaan in een appartement boven een bedrijf aan de Beatrixhaven in Werkendam.
» Hardnieuws
zondag 2 mei 2021, 08:38 uur
Zeer grote brand in Werkendam, mogelijk nog mensen in appartement
Omroep BrabantEen appartement aan de Beatrixhaven in Werkendam is zondagmorgen getroffen door een zeer grote brand. Omdat niet zeker is of er nog mensen in de woning zijn, zijn uit voorzorg een traumahelikopter en een ambulance ingeschakeld. De brandweer is het pand inmiddels binnen gegaan.
» Omroep Brabant
zondag 2 mei 2021, 08:25 uur
Zeer grote uitslaande brand Werkendam, mogelijk mensen aanwezig in brandend appartement
Brabants DagbladWERKENDAM - Bij een appartement boven een bedrijf aan de Beatrixhaven in Werkendam is zondagochtend een grote brand uitgebroken. De brand breidde uit naar een naastgelegen appartement en het onderliggende bedrijf.
» Brabants Dagblad
zondag 2 mei 2021, 08:25 uur
Zeer grote uitslaande brand Werkendam, mogelijk mensen aanwezig in brandend appartement
BN DeStemWERKENDAM - Bij een appartement boven een bedrijf aan de Beatrixhaven in Werkendam is zondagochtend een grote brand uitgebroken. Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Werkendam

24 november 17:50Boswachter Harm geniet: 'Drie keer hoogwater in twee dagen in de Biesbosch, dat is heel bijzonder!'
11 oktober 21:13Brandende scootmobiel zorgt voor grote evacuatie, bewoners opgevangen
8 oktober 12:26Heerlijke start voor Edwin Grünholz bij Kozakken Boys: ‘Dit is een fijne groep met kwaliteit’
22 september 20:51Vier gewonden bij aanrijding tussen auto en fietser in Werkendam
8 september 10:34Bestuurder ramt vier geparkeerde auto's, politie vindt lachgas in auto
2 september 00:12Grote brand in loods op bedrijventerrein in Werkendam
17 augustus 22:12Politie waarschuwt voor bellende criminelen die zich voordoen als agenten: ‘Trap hier niet in!’
15 augustus 14:27Dop van koelvloeistoftank van boot schiet los in Werkendam, vrouw met brandwonden naar ziekenhuis
14 juli 15:09Verbijstering en ongeloof na de verwoestende brand: 'Ze zijn alles kwijt'
8 mei 12:37Twee gewonden bij zwaar ongeluk in Werkendam, zwaargewonde uit auto in sloot bevrijd
8 december 13:15Heimachine valt op dak van loods in Werkendam, ravage op bedrijventerrein
1 december 15:52Tijdelijk directeur Altenastaete doet ultieme reddingspoging: ‘Bewoners zijn wanhopig’
30 oktober 09:34Automobilist (43) omgekomen door ongeval in Werkendam
20 oktober 17:29Bekerstunt groots gevierd bij Kozakken Boys: 'Nu Europees voetbal!'
9 oktober 21:2375 kilo zwaar vuurwerk in woning gezin met jonge kinderen
15 september 15:01Radicale omslag nodig tegen droogte in Brabant: ‘Maak drinkwater duurder’
18 augustus 06:26Gewonde bij botsing tussen bestelbusje en bakwagen in Werkendam
21 april 10:44Kozakken Boys wil raddraaiers flink aanpakken: ‘Dit gedrag is voor ons onacceptabel’
15 maart 20:31Altena maakt locaties klaar voor de opvang van 90 Oekraïense vluchtelingen
14 februari 13:33Politie valt huis binnen van dronken man die met mes zwaaide
RSS.