menu
zoek

Nieuws Wernhout

Overleden meisje in Wernhoutsburg krijgt naam

woensdag 14 juli 2021, 12:05 uur

Het gevonden meisje in Wernhoutsburg heeft een naam gekregen: Amy-Amélief van het Ven, roepnaam Amy. Hiermee willen de vinder, gemeente Zundert, politie en OM haar graag de aandacht en het respect geven dat zij verdient.

Na de vondst op 12 mei jl. was de roep om het meisje een naam te geven erg groot. Hier is echter nog even mee gewacht. Nu is het moment gekomen om het meisje niet langer anoniem door het leven te laten gaan. Burgemeester Vermue van de gemeente Zundert: “Na goed overleg met de meest direct betrokkenen heb ik het meisje de naam Amy–Amélief van het Ven gegeven. Wij geven Amy, op het moment dat dit in het kader van het onderzoek kan, een passend afscheid. Voor nu is het belangrijk dat zij een naam heeft, gekend is, en we alles in het werk stellen om een doorbraak in het onderzoek te bereiken.” Onderzoek Het rechercheteam is nog volop bezig met het onderzoek. Er is nog geen doorbraak in het onderzoek, wel kan er bekend gemaakt worden dat het onderzoeksteam er van uit gaat dat het meisje vermoedelijk tussen 9 en 12 mei is neergelegd aan de oever van het meertje in Wernhoutsburg. Ondanks zeer intensieve inspanningen is het lot van de baby nog altijd niet opgehelderd. We roepen daarom nogmaals de hulp in van burgers. Helpt u mee om duidelijkheid te krijgen? Uit soortgelijke zaken weten wij dat de moeder mogelijk haar zwangerschap voor zichzelf heeft ontkent of mogelijk geprobeerd heeft te verbergen. Het is ook best mogelijk dat geen dikke buik te zien was bij de moeder. Hebt u misschien een meisje of vrouw opgemerkt die op een of andere manier veranderd lijkt te zijn? Bijvoorbeeld het mijden van inspanningen zoals sportactiviteiten of zich rond de datum van het vinden van Amy (en daarna) veel teruggetrokken heeft? De vooralsnog onbekende moeder van het meisje heeft zich mogelijk in een wanhopige situatie bevonden. We denken dat zij misschien hulp nodig heeft. Tips of informatie? Hebt u iets anders gezien wat ons verder kan helpen: Een situatie die in eerste instantie niet noemenswaardig leek, kan voor het onderzoeksteam van groot belang zijn. Aarzel niet om contact op te nemen! U kunt hiervoor bellen naar 0900-8844, anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of tgo-wernhout.zeeland-west-brabant@politie.nl  


» Politie.nl

Kaart nieuws Wernhout. Locatie nieuws: 51.44204 / 4.63845


woensdag 14 juli 2021, 13:05 uur
Baby die dood werd gevonden in Wernhout heeft naam gekregen
de TelegraafDe overleden baby die op 12 mei werd gevonden in het dorp Wernhout (Noord-Brabant) heeft een naam gekregen: Amélief van het Ven, roepnaam Amy. Daarmee willen de vinder, gemeente Zundert, politie en het Openbaar Ministerie haar „de aandacht en het respect geven die zij verdient.”
» de Telegraaf
woensdag 14 juli 2021, 12:40 uur
Overleden baby in Wernhout zou tussen 9 en 12 mei zijn achtergelaten
NU.nlDe overleden baby die op 12 mei werd aangetroffen in een park in het Brabantse dorp Wernhout, zou daar vermoedelijk tussen 9 en 12 mei zijn neergelegd, maakt de politie woensdag bekend. Het gevonden meisje heeft inmiddels de naam Amélief van het Ven (roepnaam Amy) gekregen.
» NU.nl
woensdag 14 juli 2021, 12:38 uur
Baby die dood gevonden werd in Wernhout heeft een naam gekregen
Omroep BrabantDe dode baby die in mei in een park in Wernhout is gevonden heeft een naam gekregen: Amy-Amélief van het Ven, roepnaam Amy. Hiermee willen de vinder, de gemeente Zundert, de politie en het OM haar graag de aandacht en het respect geven dat zij verdient. Op 12 mei vond een voorbijganger het meisje in een vuilniszak bij bungalowpark Wernhoutsburg.
» Omroep Brabant
woensdag 14 juli 2021, 12:34 uur
Dode baby in Wernhout heeft een naam
BN DeStemWERNHOUT - De baby die in mei dood werd gevonden in een park in Wernhout heeft een naam gekregen: Amélief van het Ven, roepnaam Amy. Dat meldt de politie, die haar samen met de vinder, gemeente Zundert en het OM de aandacht en het respect wil geven die ze verdient.
» BN DeStem



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Wernhout

16 oktober 11:45Man doodgestoken in Sint Willibrord, verdachten aangehouden (UPDATE1)
12 oktober 16:32Mogelijk 400 arbeidsmigranten in Wernhout, dorp van 3000 inwoners: ‘Een enorme investering’
15 september 18:31Bredanaar betrokken bij marteling met heet strijkijzer en doorboorde knieschijf: bijna vier jaar cel
29 januari 17:41‘Voor altijd in ons hart’: gedenkteken voor dood gevonden baby Amy
11 augustus 13:51Drugs en wapens gevonden in huis in Wernhout
14 juli 13:05Baby die dood werd gevonden in Wernhout heeft naam gekregen
11 juni 18:34Politie: gedumpte baby overleden door geweld
27 mei 22:32Tiental tips binnengekomen over dood gevonden baby in Wernhout
21 mei 23:09Politie plaatst oproep in het Pools over dode baby Wernhout
19 mei 15:24Onderzoek rond dode baby Wernhout: politie roept weer getuigen op
16 mei 11:11Zoektocht duikers naar aanleiding van vondst dode baby beëindigd
13 mei 16:13Pasgeboren baby in zak Brabantse Wernhout blijkt meisje
13 mei 12:37Man probeert op agenten in te rijden bij controle in Wernhout en vlucht daarna naar Antwerpen
12 mei 22:46Omwonende vond dode baby in vuilniszak: ’Hoop dat het kindje niet geleden heeft’
RSS.