menu
zoek

Nieuws Wijk en Aalburg

Wapens, drugs en een jammer gevonden

donderdag 19 oktober 2017, 13:10 uur

Gisteren heeft de politie een drugsonderzoek gedaan in een woning op de Bosseweg. In verband hiermee zijn drie verdachten aangehouden.

Waar: Bosseweg in Wijk en Aalburg

Door een anonieme tip is de politie geattendeerd op de woning. Er zou onder andere een anijsachtige geur hangen. Op basis van de tip is de politie woensdag 18 oktober 2017 in de ochtend het huis binnengegaan, vergezeld met een speciaal onderzoeksteam en een drugshond. Zij zijn op zoek gegaan naar de aanwezigheid van drugs. Bij het binnen treden zijn er drie verdachten aangehouden. De woning bleek voor een paar duizend euro per maand verhuurd te worden. De hele dag is er onderzoek gedaan. Uiteindelijk zijn er twee vuurwapens, tientallen MDMA-pillen, LSD-stickers en twee jammers aangetroffen. Verder werd er een bedrag aan contant geld en grondstoffen voor amfetamine gevonden. Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Sommige jammers verstoren GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn.

Bent u benaderd door criminelen?
Veel boeren en particulieren worden benaderd door criminelen om hun schuren, stallen of andere ruimtes beschikbaar te stellen. Dat gebeurd vaak onder valse voorwendselen, bijvoorbeeld een plaats om de auto te stallen. Soms zijn de criminelen recht door zee en beloven de boeren gouden bergen om bijvoorbeeld hennep te mogen telen in hun schuren. Ons dringende advies is, om hier niet op in te gaan. Het in zee gaan met criminelen neemt gigantische risico’s met zich mee. Bent u op wat voor manier dan ook benaderd door criminelen of hebt u het vermoeden dat uw huurder niet helemaal doet wat afgesproken is? Neem dan contact op met de politie. Dit kan via de wijkagent of via 0900-8844. Het is ook mogelijk om via dit nummer een vertrouwelijk gesprek te krijgen met iemand van de Criminele Inlichten Dienst. Anoniem melden is ook mogelijk bij “meld misdaad anoniem” 0800-7000.

Hebt u het vermoeden van een drugslab of hennepkwekerij?
Drugslabs of hennepkwekerijen kunnen zich overal bevinden. De meest voorkomende plekken zijn: industrieterreinen, bedrijfsverzamelgebouwen, boerderijen of afgelegen gebouwen. Binnen de bebouwde kom van een stad of een dorp kunt u ook drugslabs en hennepkwekerijen aantreffen. In verlate schuurtjes, in vrachtauto’s of containers. Als u het vermoeden hebt van een drugslab, dan kunt u letten op: aanwezigheid van diverse materialen, duidelijke aanwezigheid van een aan- en afvoer mogelijkheid, chemische geuren en geblindeerde ruimtes. Hier kunt u meer informatie vinden over drugslabs herkennen. Als u het vermoeden hebt van een hennepkwekerij, let dan op de volgende punten: hennepgeur, constant zoemend of ronkend geluid en beslagen of afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan. Hier kunt u meer informatie vinden over hennepkwekerijen

Drugs in Wijk en Aalburg

» Politie.nl


Kaart nieuws Wijk en Aalburg. Locatie nieuws: 51.75593 / 5.10019 Bosseweg


woensdag 18 oktober 2017, 19:37 uur
Drie mannen aangehouden tijdens drugsonderzoek
Politie.nlVandaag heeft de politie een drugsonderzoek gedaan in een woning aan de Bosseweg. In verband hiermee zijn er drie verdachten aangehouden.
Onlangs heeft een anonieme tipgever de politie geattendeerd op de woning. Er zou in het pand op bedrijfsmatige wijze drugs geproduceerd worden. Om die reden is een speciaal onderzoeksteam, vergezeld door een drugshond, vanmorgen vroeg de woning binnengegaan om te zoeken naar de aanwezigheid van drugs. 

Stoorzenders
In het pand zijn vuurwapens, drugs en twee jammers aangetroffen. Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- (waaronder de portofoons van de politie) en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Sommige jammers verstoren GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn. Het is bij de politie bekend dat deze apparaten door de zware criminaliteit gebruikt worden om criminele activiteiten voor te bereiden, uit te voeren of te verhullen. 

Onderzoek loopt nog
Tijdens het onderzoek zijn drie mannen in de woning aangehouden als verdachten in deze zaak. Het gaat om een 29-jarige man uit Someren, een 39-jarige man uit Goirle en een 33-jarige man uit Waalwijk. Zij zijn voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda. Het onderzoek is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Drugs in Wijk en Aalburg
» Politie.nl
woensdag 18 oktober 2017, 21:17 uur
Drie mensen opgepakt na politie-inval huis Wijk en Aalburg
Hart van NederlandDe politie heeft tijdens een inval in een woning in Wijk en Aalburg drie mensen aangehouden. In het pand werden drugs, vuurwapens en stoorzenders – waarmee bel- en internetverkeer geblokkeerd kunnen worden – aangetroffen. Het is niet uitgesloten dat er meerdere mensen aangehouden zullen worden, meldt de politie. Beeld: Reality Photo
» Hart van Nederland
woensdag 18 oktober 2017, 18:00 uur
Wapens, drugs en stoorzenders gevonden bij politie-inval in Wijk en Aalburg
Omroep BrabantWIJK EN AALBURG - De politie heeft woensdagmiddag drie mensen aangehouden bij een inval in een woning aan de Bosseweg in Wijk en Aalburg. Er waren specialisten van de politie en Landelijke Faciliteit Ondersteuning en Ontmantelen (LFO) aanwezig.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Wijk en Aalburg

5 maart 06:29Automobilist knalt tegen stroomkast in Wijk en Aalburg
29 december 22:51Brommobiel te water in Wijk en Aalburg, omstanders helpen oudere man uit voertuig
15 december 21:53Politieachtervolging eindigt tegen boom in Wijk en Aalburg, bestuurder zonder rijbewijs aangehouden
5 oktober 20:26Opnieuw basisschool dicht: leerkracht besmet met corona in Wijk en Aalburg
1 juni 11:52Vier schapen doodgebeten in Wijk en Aalburg
6 april 05:48Ruim 200 km/u over de provinciale weg of vol gas door rood, politie betrapt verkeershufters
20 december 10:28Man (44) uit Wijk en Aalburg weigert blaastest en verzet zich bij aanhouding
10 oktober 11:30Vijftien pallets met spullen voor hennepkwekerij gevonden in Wijk en Aalburg
12 juli 10:13Veel schade na brand door blikseminslag in woning in Wijk en Aalburg
19 maart 10:50Inhaalmanoeuvre in Bern gaat fout: gewonde en veel schade
11 januari 18:46Gewonden bij botsing met meerdere auto’s in Wijk en Aalburg
2 januari 18:56Hond jaagt schapen op, twee diertjes verdrinken
31 december 23:52Nieuwjaarsbranden in Veen en Wijk en Aalburg
20 december 22:06Vrouw zwaargewond nadat zuurstoffles in woning ontploft
19 oktober 13:10Wapens, drugs en een jammer gevonden
RSS.