menu
zoek

Nieuws Wildervank

Facebook delen

Hennepkwekerij en vuurwapen aangetroffen in bedrijfspand

woensdag 14 juni 2017, 09:37 uur

In een bedrijfspand aan de Meihuizenweg in Wildervank werd maandagavond 12 juni een professioneel opgezette hennepkwekerij aangetroffen. Twee mannen die op dat moment in het pand waren zijn aangehouden. Het gaat om twee 27-jarige mannen uit Montenegro. Zij zitten nog vast.


Waar: Meihuizenweg in Wildervank

Onderzoek
Na een anonieme melding hebben agenten het  pand gecontroleerd. Er werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 1180 hennepstekken en ruim 1100 planten. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten omdat er illegaal stroom werd getapt. Bij het opruimen van de kwekerij troffen agenten een vuurwapen aan met bijbehorende munitie. Dit werd in beslag genomen.

Gevaar
Met een hennepkwekerij in een pand is er altijd risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Aanpak
De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Maatregelen gemeente
De gemeente kan een bestuursrechtelijke procedure (op basis van het Damoclesbeleid) opstarten om overlast en gevaarlijke situaties te beëindigen. De gemeente kan onder andere een pand voor een bepaalde tijd sluiten of een dwangsom opleggen.

Melding
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Meer informatie over illegale hennepteelt vindt u op onze site. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: Aanwezigheid van hennepgeur. Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting. Constant zoemend of ronkend geluid. Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Drugs in Wildervank

» Politie.nl
Kaart nieuws Wildervank. Locatie nieuws: 53.08695 / 6.87232 Meihuizenweg


woensdag 14 juni 2017, 10:47 uur
Politie treft hennepkwekerij en vuurwapen aan in bedrijfspand Wildervank
Dagblad van het NoordenDe politie heeft maandagavond in een bedrijfspand aan de Meihuizenweg in Wildervank een hennepkwekerij opgerold. Ook werd er een vuurwapen met munitie aangetroffen.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 14 juni 2017, 10:35 uur
Hennepkwekerij en vuurwapen gevonden in bedrijfspand Wildervank
RTV DrentheAan de Meihuizenweg in Wildervank is door de politie een hennepkwekerij ontmanteld.
» RTV Drenthe
woensdag 14 juni 2017, 10:12 uur
Politie rolt hennepkwekerij op en vindt vuurwapen
RTV NoordDe politie heeft maandagavond aan de Meihuizenweg in Wildervank een hennepkwekerij opgerold. Twee 27-jarige mannen uit het voormalige Joegoslavië die in het pand aanwezig waren zijn aangehouden.
» RTV NoordFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: Politie.nl
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Wildervank

18 augustus 21:07Automobilist te water in Wildervank (update)
19 december 19:28Werkstraf na bedreigen advocate moordenaar: ‘Ik geen kind, jij geen kind’
4 maart 15:20Grote ravage op de weg na zware aanrijding in Wildervank
14 juni 10:47Politie treft hennepkwekerij en vuurwapen aan in bedrijfspand Wildervank
25 mei 11:32Binnenbrand in woning Wildervank
22 april 15:33Auto belandt op de kop
29 maart 14:39Botsing op kruising in Wildervank: één lichtgewonde
7 maart 17:01De dag na de ravage in Wildervank: 'Die jongen zat onder het bloed'
16 februari 07:32Automobilist gewond bij ongeluk Wildervank
RSS.