menu
zoek

Nieuws Winsum

Winsum krijgt een nieuw politiebureau

donderdag 25 november 2021, 09:20 uur

Winsum krijgt een nieuw politiebureau. Het bureau wordt gebouwd op het bedrijventerrein Het Aanleg, dichtbij de N361 en met uitzicht op de rotonde. Door de gemeentelijke herindeling is het werkgebied van het basisteam Ommelanden-Noord vergroot.

Waar: Hoofdstraat in Winsum

Het nieuwe bureau in Winsum wordt een volwaardig politiebureau. Dit betekent dat het bureau open is voor bezoekers – ook zonder afspraak – en dat de agenten hun dienst daar beginnen. Ook komen er in dit nieuwe bureau een aantal cellen en kunnen er dus arrestaties worden afgehandeld. De huidige kleine politiepost in Winsum aan de Hoofdstraat sluit zodra dit nieuwe politiebureau opengaat, hetzelfde geldt voor het politiebureau in Uithuizen aan het Kerkplein. Nieuwe standplaats Het basisteam van Ommelanden-Noord krijgt hierdoor twee standplaatsen. Als gevolg van een gemeentelijke herindeling is het werkgebied van het team vergroot. Voor een goede dienstverlening in het gebied, komt er een tweede politiebureau. Het huidige volwaardige bureau in Delfzijl (gemeente Eemsdelta) blijft bestaan. Planning Het aankomende halfjaar staat in het teken van het voorbereiden van de bouw. Hieronder valt ook het ontwerpen van het nieuwe politiebureau en het gebied bouwrijp maken. Volgens de planning start de bouw van het pand in 2023 en wordt het bureau in 2024 in gebruik genomen. Goed nieuws Rahim Sahin, teamchef Ommelanden-Noord vertelt: “Ik ben blij met de komst van dit nieuwe politiebureau in Winsum. Het is voorzien van alle moderne gemakken en operationeel is dit een ideale locatie. Zo ligt het centraal in de gemeente Het Hogeland. En samen met het politiebureau in Delfzijl, zorgt dit voor een optimale verbinding tussen de twee geografische clusters van het basisteam Ommelanden-Noord. Zo gaan we voor goede dienstverlening en daar krijg ik energie van.” Politie Noord-Nederland en de gemeente Het Hogeland werken nauw samen bij het realiseren van het nieuwe bureau. Burgemeester Henk-Jan Bolding is ook zeer content met de komst en de locatie van het nieuwe politiebureau: “Politiewerk gebeurt vooral op straat, in contact met onze inwoners. Daar is een goede thuisbasis voor medewerkers van de politie voor nodig. Het nieuwe bureau voorziet daarin. De gemeente werkt graag mee door de benodigde grond beschikbaar te stellen. Ook voeren wij de noodzakelijke planologische procedures zo snel mogelijk door. Prachtig dat de basiseenheid Ommelanden-Noord op zo’n centrale plek binnen de gemeente nu zijn thuisbasis krijgt!”


» Politie.nl

Kaart nieuws Winsum. Locatie nieuws: 53.33012 / 6.51324 Hoofdstraat
Hoofdstraat in Winsum


donderdag 25 november 2021, 17:47 uur
Nieuw politiebureau in Winsum
Groninger KrantWINSUM – Door de gemeentelijke herindeling is het werkgebied van het basisteam Ommelanden-Noord groter geworden. Om die reden komt er in Winsum een nieuw politiebureau. Volwaardig politiebureau Het nieuwe bureau in Winsum wordt een volwaardig politiebureau.
» Groninger KrantMeer nieuws uit Winsum

2 maart 16:00Winsum neemt afscheid van om het leven gebrachte Jet
23 februari 15:02Verdachte Jamesley S. (19) heeft bekend 17-jarige Jet in Winsum te hebben gedood
23 februari 07:54Vriendinnen rouwen om vermoorde Jet (17) uit Winsum: ’Helemaal kapot’
28 januari 21:26WKE '16 legt Winsum op de pijnbank
10 november 17:20'Gewone' asielzoekers op COA-locaties in Uithuizen en Winsum
6 juni 06:00Protestante kerk in Winsum wil geld verdienen door tiny houses te laten bouwen
6 april 18:10Gemeente wil bouw winkels Boogplein Winsum toch doorzetten
10 februari 07:00Cel geëist voor subsidiefraude door mannen uit Meppel en Winsum
24 januari 10:54112-nieuws dinsdag 24 januari: Grote brand Gasselternijveenschemond • Woninginbraak in Leek
17 november 11:28Nog eens 2,41 miljoen euro extra nodig voor De Tirrel in Winsum
9 oktober 16:00Man (24) aangehouden na vernielingen op treinstation in Winsum
23 september 12:38Politie houdt drie mannen aan in Winsum na autodiefstal en mogelijke beroving in Groningen
28 augustus 17:12Brand in loods bij fietsenwinkel in Winsum is onder controle (update)
12 juni 11:43Man uit Groningen is vijfde verongelukte motorrijder van dit weekend
25 november 17:47Nieuw politiebureau in Winsum
2 juni 18:48Raad van State: groen licht voor aanleg Kortsluiting Winsum
26 mei 18:47Verbetering zes fietspaden in Het Hogeland
1 april 16:35Bedrijventerrein Het Aanleg Winsum uitgebreid 'om aan vraag te voldoen'
RSS.