menu
zoek

Nieuws Winterswijk

Nagenieten van schaatsmarathon in Winterswijk? Doe het hier!

woensdag 10 januari 2024, 16:11 uur

Het krassende geluid van schaatsen, een lokaal dweilorkest dat de sfeer maakte, en héél veel gezelligheid. De eerste marathon op natuurijs die dinsdagavond in Winterswijk werd verreden, was een groot spektakel. Bij de mannen won Harm Visser en bij de vrouwen Marijke Groenewoud.

Waar: Bataafseweg in Winterswijk

» Omroep Gelderland

Kaart nieuws Winterswijk. Locatie nieuws: 51.96798 / 6.73938 Bataafseweg
Bataafseweg in Winterswijk


dinsdag 9 januari 2024, 21:41 uur
Eerste schaatsmarathon is de perfecte uitkomst na jaren van innovatie: ‘Winterswijk is trots’
Brabants DagbladEen dubbele primeur voor IJsvereniging Winterswijk. Na jaren van innovaties en ijsstudies was het dorp in de Achterhoek voor het eerst de plek waar de eerste natuurijsmarathon van het jaar werd georganiseerd.
» Brabants Dagblad
dinsdag 9 januari 2024, 21:24 uur
Harm Visser bekroont sterk marathonseizoen met zege in Winterswijk
RTV DrentheDe Fries won de sprint van Christaan Haasjes en Peter Michael.
» RTV Drenthe
dinsdag 9 januari 2024, 21:19 uur
Haasjes op podium in Winterswijk bij eerste marathon op natuurijs
RTV OostBij de eerste schaatsmarathon op natuurijs in Winterswijk is Christian Haasjes op het podium geëindigd. De marathonschaatser uit Staphorst sprintte naar de tweede plek, achter winnaar Harm Visser.
» RTV Oost
dinsdag 9 januari 2024, 21:15 uur
Harm Visser wint marathon op natuurijs in Winterswijk
Leeuwarder CourantHarm Visser uit De Westereen heeft bij de mannen de eerste marathon op natuurijs gewonnen. De schaatser van Jumbo-Visma was in Winterswijk de beste van vier schaatsers die waren ontsnapt uit een kopgroep van acht. Daarin zat ook onder anderen Jorrit Bergsma, maar hij kon het net niet afmaken.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 9 januari 2024, 20:12 uur
Ook eerste marathon op natuurijs in Winterswijk een prooi voor Marijke Groenewoud
de StentorDe eerste marathon op natuurijs, dinsdagavond verreden in Winterswijk, is bij de vrouwen gewonnen door Marijke Groenewoud. De 24-jarige schaatsster hield Esther Kiel en Lianne van Loon achter zich na een versnelling in de laatste ronde.
» de Stentor
dinsdag 9 januari 2024, 19:52 uur
Marijke Groenewoud wint eerste marathon op natuurijs
Leeuwarder CourantDe eerste marathon op natuurijs, dinsdagavond verreden in Winterswijk, is bij de vrouwen gewonnen door Marijke Groenewoud uit Hallum. De 24-jarige schaatsster hield Esther Kiel en Lianne van Loon achter zich na een versnelling in de laatste ronde.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 9 januari 2024, 19:16 uur
Van den Brink tweede in Dakar-etappe • Overmars moet stoppen
Omroep GelderlandIn dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. In Winterswijk wordt de eerste marathon op natuurijs verreden en Mitchel van den Brink is als tweede geëindigd in de vierde etappe van de Dakar Rally.
» Omroep Gelderland
dinsdag 9 januari 2024, 18:55 uur
Kijk hier live naar de eerste natuurijsmarathon in Winterswijk
RTV OostNiet Haaksbergen, maar Winterswijk is de plek waar vanavond de eerste marathon op natuurijs verreden wordt. De vrouwen starten om 19.00 uur en de mannen een uur later. Volg de wedstrijd hieronder met het commentaar van Herbert Dijkstra.
» RTV Oost
dinsdag 9 januari 2024, 18:55 uur
Kijk hier live mee naar de eerste marathon op natuurijs
RTV DrentheBenieuwd naar de wedstrijd op het natuurijs van Winterswijk? Volg het hier.
» RTV Drenthe
dinsdag 9 januari 2024, 18:15 uur
Kijk hier de marathon op natuurijs in Winterswijk terug
Omroep GelderlandIn Winterswijk werd vanavond de eerste schaatsmarathon op natuurijs van deze winter verreden. Het is ook de eerste keer dat de marathon in Winterswijk is gehouden. Bij Omroep Gelderland hoef je niets te missen. Je kunt alle schaatswedstrijden vanaf 18:50 uur volgen via onze livestream en op TV Gelderland.
» Omroep Gelderland
dinsdag 9 januari 2024, 18:14 uur
Kijk hier live mee met de marathon op natuurijs in Winterswijk
Omroep GelderlandIn Winterswijk wordt vanavond de eerste schaatsmarathon op natuurijs van deze winter verreden. Het is ook de eerste keer dat de marathon in Winterswijk wordt gehouden. Bij Omroep Gelderland hoef je niets te missen. Je kunt alle schaatswedstrijden vanaf 18:50 uur volgen via onze livestream en op TV Gelderland.
» Omroep Gelderland
dinsdag 9 januari 2024, 17:45 uur
Duizenden toeschouwers genieten van schaatsbikkels in Winterswijk
Omroep GelderlandDe eerste schaatsmarathon op natuurijs in Winterswijk is een groot succes geworden. Ruim tweeduizend toeschouwers zagen bij de vrouwen Marijke Groenewoud winnen, bij de mannen was Harm Visser de sterkste. De organisatie wil nu weer: "Er gaat hier nog een hoop moois gebeuren met ons ijs."
» Omroep Gelderland
dinsdag 9 januari 2024, 16:22 uur
LIVE | Eerste marathon op natuurijs in Winterswijk begonnen, nog lange rij bij de kassa
de GelderlanderWinterswijk heeft de primeur. Het dorp heeft de eerste marathon op natuurijs van deze winter binnengesleept. Duizenden toeschouwers worden verwacht, als dinsdagavond de vrouwen en daarna de mannen strijden om de winst. In ons liveblog houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt.
» de Gelderlander
dinsdag 9 januari 2024, 13:12 uur
IJsmeester Van Prooije: 'Allemaal kijken naar TV Gelderland'
Omroep GelderlandIn Winterswijk wordt vanavond de eerste schaatsmarathon op natuurijs van deze winter verreden. De wedstrijd op de ijsbaan aan de Bataafseweg begint om 19.00 uur. De marathon is live te zien op tv bij Omroep Gelderland. In dit liveblog alle ontwikkelingen vanuit de Achterhoek.
» Omroep Gelderland
dinsdag 9 januari 2024, 13:12 uur
Omroep Gelderland zendt schaatsmarathon Winterswijk live uit
Omroep GelderlandIn Winterswijk wordt vanavond de eerste schaatsmarathon op natuurijs van deze winter verreden. De wedstrijd op de ijsbaan aan de Bataafseweg begint om 19.00 uur. De marathon is live te zien op tv bij Omroep Gelderland. In dit liveblog lees je het laatste nieuws over de schaatswedstrijd.
» Omroep Gelderland
dinsdag 9 januari 2024, 13:09 uur
Eerste natuurijsmarathon in Winterswijk vanavond live bij RTV Oost
RTV OostNiet Haaksbergen, maar Winterswijk heeft vanavond de eer om de eerste marathon op natuurijs van deze winter te organiseren. Maar de schaatsliefhebber in Overijssel hoeft niets te missen. De marathon is vanavond live te zien op onze kanalen.
» RTV Oost
dinsdag 9 januari 2024, 12:23 uur
Definitief: dinsdagavond eerste marathon op natuurijs in Winterswijk
Leeuwarder CourantHet Gelderse Winterswijk krijgt deze winter de eer om de eerste marathon op natuurijs te organiseren. Haaksbergen vist daarmee achter het net.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 9 januari 2024, 12:10 uur
Primeur voor Winterswijk: vanavond eerste marathon op natuurijs
NOSDe eerste marathon op natuurijs van dit seizoen zal vanavond verreden gaan worden. Het ijs in zowel Haaksbergen als Winterswijk was dik genoeg, maar schaatsbond KNSB gunde Winterswijk de eer.
» NOS
dinsdag 9 januari 2024, 12:08 uur
Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond op ijsbaan van Winterswijk
Dagblad van het NoordenWinterswijk in Gelderland krijgt deze winter de eer om de eerste marathon op natuurijs te organiseren.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 9 januari 2024, 12:00 uur
Eerste marathon op natuurijs vanavond in Winterswijk: ‘Ik verwacht een gekkenhuis’
BN DeStemWinterswijk in Gelderland krijgt deze winter de eer om de eerste marathon op natuurijs te organiseren. Op de ondergespoten skeelerbaan van de Winterswijkse IJsvereniging is de ijsdikte voldoende voor een wedstrijd voor de mannen en de vrouwen op dinsdagavond, meldt de schaatsbond KNSB.
» BN DeStem
dinsdag 9 januari 2024, 12:00 uur
Op deze plek wordt de eerste marathon op natuurijs verreden dit jaar: ‘Verwacht een gekkenhuis’
de StentorWinterswijk krijgt deze winter de eer om de eerste marathon op natuurijs te organiseren. Op de ondergespoten skeelerbaan van de Winterswijkse IJsvereniging is de ijsdikte voldoende voor een wedstrijd voor de mannen en de vrouwen op dinsdagavond, meldt de schaatsbond KNSB.
» de Stentor
dinsdag 9 januari 2024, 08:05 uur
Drie centimeter ijs: Winterswijk klaar voor schaatsmarathon
Omroep GelderlandDe dikte van het ijs op de baan van de Winterswijkse IJSvereniging (WIJV) is vanochtend drie centimeter. Dat betekent dat het ijs dik genoeg is om een schaatsmarathon op natuurijs te houden.
» Omroep Gelderland
dinsdag 9 januari 2024, 07:33 uur
Winterswijk mag eerste schaatsmarathon op natuurijs organiseren
Omroep GelderlandWinterswijk heeft de eerste schaatsmarathon op natuurijs te pakken. De Winterswijkse IJsvereniging verslaat Haaksbergen in de strijd om die eerste marathon. De wedstrijd wordt vanavond in Winterswijk verreden.
» Omroep Gelderland
dinsdag 9 januari 2024, 06:17 uur
Schaatsmarathon Winterswijk live te zien bij Omroep Gelderland
Omroep GelderlandIn Winterswijk wordt vanavond de eerste schaatsmarathon op natuurijs van deze winter verreden. De wedstrijd op de ijsbaan aan de Bataafseweg begint om 19.00 uur. De marathon is live te zien bij Omroep Gelderland. In dit liveblog lees je het laatste nieuws over de schaatswedstrijd.
» Omroep Gelderland
maandag 8 januari 2024, 12:23 uur
Winterswijk hoopt woensdag marathon op natuurijs te kunnen houden, zes andere locaties maken kans
PZCDe ijsvereniging in het Gelderse Winterswijk hoopt dat er woensdag een marathon kan worden geschaatst op natuurijs. De wedstrijd is mogelijk als er 3 centimeter ijs ligt. ,,Op dit moment ligt er 1 centimeter”, zegt Auke Spijkstra, voorzitter van de Winterswijkse IJsvereniging.
» PZC
maandag 8 januari 2024, 11:35 uur
Winterswijk hoopt op marathon natuurijs woensdag
Dagblad van het NoordenDe ijsvereniging in het Gelderse Winterswijk hoopt dat er woensdag een marathon kan worden geschaatst op natuurijs.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Oost
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Drenthe
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: PZC

Meer nieuws uit Winterswijk

8 april 17:53Konijn doden is niet strafbaar, toch doet politie onderzoek
1 maart 12:25Meisje lastiggevallen door man in korte broek
11 januari 14:06Weken vermiste vrouw (35) teruggevonden in plastic zak in bos, echtgenoot (42) mogelijk dader
10 januari 16:15Wonderbaan in Winterswijk heeft het gered: geweldig ijs en super sfeer
10 januari 16:11Nagenieten van schaatsmarathon in Winterswijk? Doe het hier!
5 december 22:02Maatregelen moeten bijna uitgestorven zadelsprinkhaan op Hoge Veluwe redden
2 december 10:52Geen marathon, maar wel razendsnel natuurijs in Winterswijk: ’Ik wil er wel 20 rijden vandaag’
2 december 09:59Eerste natuurijsbanen geopend, maar voor hoelang is nog de vraag
29 november 11:37IJskoorts stijgt: gaat Winterswijk de eerste marathon houden?
6 november 06:43Aanhoudingen na steekincident bij azc Winterswijk
24 oktober 16:24Wolf gevonden langs spoorlijn, vermoedelijk aangereden door trein
23 oktober 12:15Hotel nog niet open na brand: 'Kunnen veiligheid niet garanderen'
18 oktober 15:04Politieman die verdachte in been schoot, wordt niet vervolgd
9 oktober 19:55'Naar, heel naar', klinkt het na dodelijk drama in Winterswijk
8 oktober 23:06'Doden in Winterswijk zijn agent en vriendin'
26 september 21:05Deze Gelderlanders willen met Omtzigt de Kamer in
25 september 18:44Mishandeling 8-jarige jongen: 4,5 jaar cel geëist tegen moeder
5 augustus 08:20Zonnepanelen op dak van woning in Winterswijk niet oorzaak van brand
10 juli 10:11Stormchaser Wouter legt supercell vlakbij Winterswijk vast: ‘Monsterlijk’
21 mei 18:30Bewoners azc gaan elkaar te lijf en raken gewond
RSS.