menu
zoek

Nieuws Wognum

Aanhoudingen in onderzoek

zaterdag 6 februari 2021, 12:02 uur

De politie heeft zaterdagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie op oudjaarsavond, bij het fietstunneltje onder de A.C. de Graafweg.

Waar: A.C. de Graafweg in Wognum

Op 31 december 2020 rond 21.15 uur was sprake van een heftige explosie in het fietstunneltje. Door deze explosie ontstond grote schade aan het fietstunneltje, dat daardoor voor het verkeer moest worden afgesloten. Ook was er sprake van schade aan onder andere het nabijgelegen pand van de ambulancedienst. De politie stelde een onderzoek in naar de daders. In dit onderzoek zijn zaterdagochtend twee mannen uit Medemblik aangehouden in de leeftijd van 20 en 21 jaar. Beiden worden verhoord. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.   Eerder werd onderstaand persbericht gepubliceerd:   Vernieling fietstunneltje Wognum - De politie is op zoek naar getuigen van de vernieling van een fietstunneltje onder de A.C. de Graafweg in Wognum. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). De politie is met name op zoek naar beelden van weggebruikers met een dashcam. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie melding van een heftige explosie in het fietstunneltje. Ter plaatse bleek een vermoedelijk zelfgeconstrueerd stuk vuurwerk of explosief ontploft te zijn. Hierdoor was ernstige schade ontstaan aan het fietstunneltje, dat daardoor voor het verkeer moest worden afgesloten. Ook ontstond er schade aan het nabijgelegen pand van de ambulancedienst. Na het incident is er mogelijk een zwarte personenauto wegereden vanaf het tunneltje. Mogelijk is er ook nog schade ontstaan aan andere panden. De politie wil graag in contact komen met eventuele andere gedupeerden.   2020279109    

Brand in Wognum

» Politie.nl


Kaart nieuws Wognum. Locatie nieuws: A.C. de Graafweg


zaterdag 6 februari 2021, 12:00 uur
Twee verdachten aangehouden voor explosie in fietstunnel op oudejaarsavond
RTV N-HWOGNUM - De politie heeft zaterdagochtend een 20-jarige man en een 21-jarige man uit Medemblik aangehouden. Het tweetal is mogelijk betrokken geweest bij een enorme explosie in een fietstunnel onder de A.C. de Graafweg op oudjaarsavond. 
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Wognum

11 juni 08:01Directie zorginstelling verzweeg vondst tienduizenden pornofoto's op diensttelefoons
10 april 10:07Inwoner van Abbekerk overleden bij aanrijding Wognum
6 februari 12:02Aanhoudingen in onderzoek
1 januari 22:08Gigantische vuurwerkbom in fietstunneltje laat Noord-Hollands dorp op grondvesten schudden
RSS.