menu
zoek

Nieuws Wouw

Trein botst op stilgevallen vrachtwagen

vrijdag 28 april 2017, 13:24 uur

Vanmorgen is een passagierstrein bij een spoorwegovergang langs de Plantagebaan op een stilgevallen vrachtwagen gebotst. Hierbij is niemand gewond geraakt.

Waar: Plantagebaan in Wouw

Het ongeval gebeurde rond 07.00 uur. De chauffeur van de vrachtwagen is kort voor het ongeval bezig om zijn voertuig vooruit de parallelweg op te draaien die langs de spoorlijn loopt. Omdat dit niet in een keer lukt, moet de bestuurder meerdere malen heen en weer rijden. De bocht blijkt te krap om de draai goed te kunnen maken en de chauffeur rijdt vervolgens opnieuw achteruit de spoorwegovergang over. Op dat moment gaan de bellen rinkelen en de spoorbomen naar beneden.

Enorme klap
De chauffeur probeert snel zijn vrachtwagen vooruit van de overgang af te krijgen. Deze valt echter stil en komt niet meer van z’n plaats. Om zichzelf te redden spring de chauffeur uit de cabine en tracht de aandacht te trekken van de conductrice op de trein. Deze heeft door dat er iets op het spoor gaande is en heeft de snelheid al teruggebracht. Vervolgens gaat de trein vol in de remmen maar een botsing is niet meer te voorkomen. Met een enorme klap komt de trein tot stilstand tegen de vrachtwagen.

Grote klap
Zowel de conductrice als de vrachtwagenchauffeur hebben een verklaring afgelegd aan de politie. Ter plaatste is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het ongeluk. Omdat het tijd kost om de ravage op te ruimen zal het treinverkeer tussen Roosendaal en Bergen op Zoom een paar dagen gestremd zijn. Tussen beide stations worden voorlopig bussen ingezet.

Verkeer in Wouw

» Politie.nl


Kaart nieuws Wouw. Locatie nieuws: 51.51258 / 4.39347 Plantagebaan


vrijdag 28 april 2017, 20:01 uur
Treinverkeer tot maandag gestremd door botsing trein en vrachtwagen in Wouw
Omroep BrabantWOUW - Een intercitytrein is vrijdag bij een spoorwegovergang aan de Plantagebaan in Wouw op een vrachtwagen gebotst. De schade aan het spoor is groot. Aanvankelijk werd gemeld dat er tot zaterdagmiddag geen treinen zouden rijden tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, maar de NS maakte vrijdagavond bekend dat de stremming tot maandagochtend vijf uur zal duren.
» Omroep Brabant
vrijdag 28 april 2017, 19:09 uur
Ongeval Wouw: maandagochtend pas weer treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom
BN DeStemWOUW - De NS meldt dat er naar verwachting pas maandagochtend weer treinen kunnen rijden tussen Roosendaal en Bergen op Zoom vanwege het ongeval vrijdagochtend ter hoogte van Wouw. 
» BN DeStem
vrijdag 28 april 2017, 14:22 uur
Emiel (56) zat in ontspoorde trein in Wouw: 'Een enorme klap, dit kon gruwelijk aflopen'
Brabants DagbladWOUW - In Wouw, bij Roosendaal, botste vrijdagochtend een passagierstrein op een dieplader. De 56-jarige Emiel Koorneef zat vlak voor het voorste treinstel dat volledig ontspoorde. Hij wist niet wat hij meemaakte. ,,Ik vloog naar voren en toen weer naar achteren. Het was echt een enorme klap", zegt hij tegen deze krant.
» Brabants Dagblad
vrijdag 28 april 2017, 13:51 uur
Vlissinger (56) zat in ontspoorde trein: 'Een enorme klap, dit kon gruwelijk aflopen'
PZCWOUW - In Wouw, bij Roosendaal, botste vrijdagochtend een passagierstrein op een dieplader. De 56-jarige Vlissinger Emiel Koorneef zat vlak voor het voorste treinstel dat volledig ontspoorde. Hij wist niet wat hij meemaakte. "Ik vloog naar voren en toen weer naar achteren. Het was echt een enorme klap", zegt Koorneef.
» PZC
vrijdag 28 april 2017, 10:17 uur
Trein ontspoort na botsing met vrachtwagen in Wouw
Hart van NederlandEen passagierstrein is vrijdagochtend op een vrachtwagen geknald in het Noord-Brabantse Wouw. De conducteur is lichtgewond geraakt, verder bleef iedereen ongedeerd. De voorkant van de trein is zwaar beschadigd en ontspoord.
» Hart van Nederland
vrijdag 28 april 2017, 08:52 uur
Trein botst op dieplader en ontspoort in Wouw
de StentorROOSENDAAl - Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is vrijdagochtend een passagierstrein tegen een dieplader gebotst. Er rijden vandaag geen treinen tussen de twee steden, aldus de NS. Het is nog onzeker of het treinverkeer morgen wordt hervat. 
» de Stentor
vrijdag 28 april 2017, 08:33 uur
Trein knalt op dieplader en ontspoort bij Wouw
de GelderlanderIn Wouw, bij Roosendaal, is vanochtend een passagierstrein op een dieplader gereden. Het voorste treinstel is daardoor ontspoord. In de trein zat een nog onbekend aantal passagiers, maar niemand is gewond geraakt. Alleen de conducteur heeft een lichte verwonding. De chauffeur van de vrachtwagen is ongedeerd, laat de Veiligheidsregio weten. 
» de Gelderlander
vrijdag 28 april 2017, 08:19 uur
Trein ramt dieplader
de TelegraafIn Wouw, bij Roosendaal, is vrijdagochtend een passagierstrein op een dieplader gereden. Het voorste treinstel is daardoor ontspoord. In de trein zaten ongeveer honderd passagiers, maar niemand van hen is gewond geraakt. Ook de machinist is ongedeerd. Alleen de conducteur heeft een lichte verwonding aan zijn hoofd.
» de Telegraaf
vrijdag 28 april 2017, 08:14 uur
Trein botst op vrachtwagen en ontspoort bij Wouw in Brabant
NOSIn Wouw bij Roosendaal is een passagierstrein tegen een dieplader aangereden. De conducteur is daarbij lichtgewond geraakt aan zijn hoofd. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.
» NOS
vrijdag 28 april 2017, 08:06 uur
De hele dag geen treinen door aanrijding bij Wouw (video)
Omroep ZeelandWOUW - Treinreizigers die Zeeland in of uit willen reizen hebben nog de rest van dag last van vertraging door een ongeluk bij Wouw. Daar is vrijdagochtend om iets voor 7.00 uur een passagierstrein ontspoord na een aanrijding met een dieplader.
» Omroep Zeeland
vrijdag 28 april 2017, 07:44 uur
Trein knalt op dieplader en ontspoort bij Wouw: geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom
PZCROOSENDAAl - Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden vrijdagochtend geen treinen wegens een aanrijding van een passagierstrein met een dieplader. 
» PZC
vrijdag 28 april 2017, 07:02 uur
Trein ontspoort na botsing Wouw: bussen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom
BN DeStemROOSENDAAL - Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is vrijdagochtend een passagierstrein tegen een dieplader gebotst. Er rijden voorlopig geen treinen tussen de twee steden. 
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Omroep Zeeland

Meer nieuws uit Wouw

23 april 14:40Drietal na achtervolging in de cel, verdacht van stelen tuinset
23 april 13:36Drietal gearresteerd na achtervolging
30 november 07:03Agenten met getrokken wapens op autodieven af
28 februari 16:19Van Riessen en Van de Wouw overleven kwalificaties
5 mei 16:53In Wouw eet je asperges tussen de aspergevelden: 'Dit is heel uniek'
1 maart 17:25Hetty van de Wouw sliep weinig na winst van zilveren WK-medaille: 'Het is enorm gaaf'
26 februari 10:59Tuinhuis ingestort in Wouw, man gewond
24 januari 17:02Loting districtsbeker zondag bij Cluzona in Wouw: deze 16 ploegen maken nog kans
12 oktober 13:53Jongen (16) grijpt agent bij keel na vechtpartij in Wouw
5 juli 13:17Bewoners van woonwagenkamp in Wouw gaan met elkaar op de vuist
4 mei 08:04'Roosendaal kende gevaar overweg Wouw'
1 mei 06:43Treinverkeer hervat na ongeval Wouw
28 april 20:01Treinverkeer tot maandag gestremd door botsing trein en vrachtwagen in Wouw
28 april 13:15Waar ging het mis? ProRail onderzoekt botsingen met treinen in Wouw en Deurne
28 januari 13:36Wapen en materialen hennepkwekerij in huis Wouw, twee mannen aangehouden
8 januari 13:50Metershoge melkbussen Kobus en Kwiebus terug op hun plek langs A58 (video)
RSS.