menu
zoek

Nieuws Zeeland

Facebook delen

Oplichters slaan toe na terreuraanslagen Nieuw-Zeeland

maandag 18 maart 2019, 14:52 uur

Oplichters proberen een slaatje te slaan uit de aanslagen op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland. Zij sturen nepmails rond om mensen in de val te lokken die geld willen doneren voor hulp aan slachtoffers.


Waar: Lieve Vrouwenplein in Zeeland

» de Gelderlander
Kaart nieuws Zeeland. Locatie nieuws: Lieve Vrouwenplein


maandag 18 maart 2019, 06:00 uur
Moskeeën in Oost-Nederland extra bewaakt vanwege aanslag in Nieuw-Zeeland
de StentorMoskeeën in Oost-Nederland worden extra bewaakt door de politie vanwege de aanslagen op moslims in Nieuw-Zeeland, waarbij vijftig doden vielen. Het bestuur van de Medine-moskee in Raalte krijgt op verzoek ook extra bewaking tijdens het komende vrijdaggebed. In onder meer Zwolle, Deventer en Harderwijk rijdt de politie vaker langs de gebedshuizen.
» de Stentor
maandag 18 maart 2019, 03:21 uur
Wapens aanslag Nieuw-Zeeland online gekocht
de GelderlanderDe dader van de terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland heeft zijn wapens online gekocht bij een wapenwinkel in Christchurch. Dat zegt de eigenaar van deze winkel.
» de Gelderlander
maandag 18 maart 2019, 03:21 uur
Aanslagpleger Nieuw-Zeeland kocht wapens online
PZCDe dader van de terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland heeft vier wapens online gekocht bij een wapenwinkel in Christchurch. Dat zegt de eigenaar van deze winkel. Het zou volgens de eigenaar echter niet gaan om de wapens die zijn gebruikt bij de aanslagen.
» PZC
zondag 17 maart 2019, 19:30 uur
Herdenking op de Dam voor slachtoffers aanslag in Nieuw-Zeeland
NOSOp de Dam in Amsterdam is een herdenking gehouden voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland. Honderden mensen kwamen bij elkaar om hun verdriet te delen en elkaar te steunen.
» NOS
zondag 17 maart 2019, 17:11 uur
Nijmegenaar krijgt honderden op de been na aanslag Nieuw-Zeeland
Omroep GelderlandEnkele honderden mensen hebben zondagmiddag op de Dam in Amsterdam stilgestaan bij de aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. De manifestatie was een initiatief van onder meer Said Bouharrou uit Nijmegen, voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën.
» Omroep Gelderland
zondag 17 maart 2019, 15:30 uur
Honderden bij bijeenkomsten aanslagen Nieuw-Zeeland
MetroBij een bijeenkomst op de Dam zal zondagmiddag bij de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland worden stilgestaan. Naar verwachting zullen daar honderden mensen bij aanwezig zijn. Bij de aanslagen kwamen vijftig mensen om het leven. 
» Metro
zondag 17 maart 2019, 15:20 uur
Herdenking slachtoffers Christchurch op de Dam
NOSOp de Dam in Amsterdam hebben enkele honderden mensen een herdenking bijgewoond van de slachtoffers van de terroristische aanslag op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, waarbij vijftig mensen om het leven kwamen en 34 mensen gewond raakten.
» NOS
zondag 17 maart 2019, 15:10 uur
Manifestatie op Dam na aanslagen Nieuw-Zeeland trekt honderden mensen
NU.nlEnkele honderden mensen hebben zich zondagmiddag op de Dam in Amsterdam verzameld voor een vredesmanifestatie. Dertien organisaties hebben die manifestatie georganiseerd als antwoord op de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse stad Christchurch.
» NU.nl
zondag 17 maart 2019, 15:09 uur
Honderden bij manifestatie op de Dam na aanslagen Christchurch
Hart van NederlandEnkele honderden mensen hebben zondagmiddag op de Dam in Amsterdam stilgestaan bij de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. De manifestatie is een initiatief van onder meer het Overleg Joden, Christenen en Moslims, de Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties Nederland, de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland en de Raad van Kerken in Nederland.
» Hart van Nederland
zondag 17 maart 2019, 15:00 uur
Erdogan gebruikt beelden aanslag Nieuw-Zeeland voor promotie
PZCDe Turkse president Erdogan gebruikt geblurde fragmenten uit de video die door hoofdverdachte Brenton Tarrant is gemaakt van de aanslagen op moskeeën in Nieuw-Zeeland, om de lokale verkiezingen van 31 maart te promoten.
» PZC
zondag 17 maart 2019, 11:59 uur
Familie schutter zegt sorry voor aanslagen Nieuw-Zeeland: ‘Het is niet goed te maken’
PZCDe familie van Brenton Tarrant heeft zich publiekelijk verontschuldigd voor de aanslagen op de twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. ,,Het is ontzettend verkeerd. Het is niet meer goed te maken.
» PZC
zondag 17 maart 2019, 04:58 uur
Premier Nieuw-Zeeland ontving manifest van dader 9 minuten vóór de aanslag
BN DeStemDe premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, heeft laten weten dat ze het manifest van de terrorist negen minuten voor de aanslagen op de moskeeën in Christchurch ontving. Ze zegt dat de veiligheidsdiensten daarna zo snel mogelijk hebben gehandeld.
» BN DeStem
zondag 17 maart 2019, 04:58 uur
Dader stuurde manifest kort voor aanslag naar premier Nieuw-Zeeland
de StentorDe premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, heeft laten weten dat ze het manifest van de terrorist negen minuten voor de aanslagen op de moskeeën in Christchurch ontving. Ze zegt dat de veiligheidsdiensten daarna zo snel mogelijk hebben gehandeld. Bij de aanslagen kwamen 50 mensen om het leven.
» de Stentor
zaterdag 16 maart 2019, 22:23 uur
Aanslagen Christchurch: wethouder zoekt verbinding en respect voor elkaar
Omroep West'Als College staan wij voor een wereld waarin wij respect hebben voor ieders religie of levensovertuiging. De haat van waaruit aanslagen zoals in Nieuw-Zeeland worden gepleegd, is verwerperlijk en hoort niet thuis in deze wereld.' Met die woorden stond wethouder Rachid Guernaoui zaterdag tijdens de Vredesconferentie in de Haagse Mobarak moskee stil bij de aanslagen in Christchurch.
» Omroep West
zaterdag 16 maart 2019, 19:14 uur
‘Moskeeschutter Nieuw-Zeeland reisde door de Balkan’
PZCDe 28-jarige verdachte van de slachtpartij in Nieuw-Zeeland reisde de afgelopen jaren door de Balkan. Autoriteiten in Bulgarije, Turkije en Kroatië bevestigen dat de Australiër deze landen heeft bezocht.
» PZC
zaterdag 16 maart 2019, 15:11 uur
Slachtoffers aanslagen Nieuw-Zeeland in Rotterdam herdacht
NOSIn Rotterdam zijn de aanslagen in Christchurch herdacht. Op het Schouwburgplein stonden ongeveer 70 mensen stil bij de 49 moskeebezoekers die gisteren werden doodgeschoten door schutter Brenton Tarrant.
» NOS
zaterdag 16 maart 2019, 12:03 uur
Vlag van Nieuw-Zeeland aan Grote Kerk in Breda?
BN DeStemBREDA - De gemeente Breda overweegt de vlag van Nieuw-Zeeland aan de Grote Kerk te hangen. Dit naar aanleiding van de aanslag in Christchurch, waarbij de Australische rechtsextremist Brenton Tarrant dood en verderf zaaide in twee moskeeën. Hij doodde ten minste 49 mensen.
» BN DeStem
zaterdag 16 maart 2019, 09:04 uur
Moskeeschutter Nieuw-Zeeland ‘wilde doorgaan met aanslagen’
Hart van NederlandHoofdverdachte Brenton Tarrant, die dood en verderf zaaide in een tweetal moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch en 49 mensen doodde, was volgens de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern van plan een nog groter bloedbad aan te richten, alvorens hij werd opgepakt door de politie.
» Hart van Nederland
vrijdag 15 maart 2019, 22:50 uur
Moslims komen samen na terreuraanslagen Nieuw-Zeeland; 'Je vraagt je af wanneer het hier gebeurt'
Omroep GelderlandZe zijn geschrokken bij de Raad van Marokkaanse moskeeën in Nederland. 'Het is niet een aanslag op de moslimgemeenschap maar op de beschaafde samenleving. Wij zijn bezig om een solidariteitsmanifest bijeenkomst te organiseren in Amsterdam', zegt Nijmegenaar Saïd Bouharrou. Hij maakt zich zorgen over de veiligheid van moslims.
» Omroep Gelderland
vrijdag 15 maart 2019, 22:43 uur
Rotterdamse joden leven mee met moslims na aanslag Christchurch
RTV RijnmondDe Joodse gemeenschap in Rotterdam heeft de aanslagen in Christchurch in Nieuw-Zeeland ten sterkste veroordeeld.
» RTV Rijnmond
vrijdag 15 maart 2019, 22:34 uur
Moskeeschutter had wapenvergunning
de StentorDe 28-jarige Australiër die verdacht wordt van de terreuraanslagen in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, bezat een klein arsenaal semi-automatische geweren en had een geldige wapenvergunning. Dat heeft premier Jacinda Ardern gezegd. De slachtoffers van de aanslagen komen volgens haar uit meerdere moslimlanden.
» de Stentor
vrijdag 15 maart 2019, 22:34 uur
Moskeeschutter had wapenvergunning
de GelderlanderDe 28-jarige Australiër die verdacht wordt van de terreuraanslagen in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, bezat een klein arsenaal semi-automatische geweren en had een geldige wapenvergunning. Dat heeft premier Jacinda Ardern gezegd. Bij de aanslagen kwamen vanmorgen minstens 49 mensen om het leven.
» de Gelderlander
vrijdag 15 maart 2019, 22:34 uur
‘Moskeeschutter wilde nog groter bloedbad aanrichten’
PZCDe 28-jarige Australiër die verdacht wordt van de terreuraanslagen in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland en daarbij 49 mensen doodde, was volgens de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern van plan een nog groter bloedbad aan te richten.
» PZC
vrijdag 15 maart 2019, 22:34 uur
‘Moskeeschutter wilde nog groter bloedbad aanrichten’
de StentorDe 28-jarige Australiër die verdacht wordt van de terreuraanslagen in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland en daarbij 49 mensen doodde, was volgens de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern van plan een nog groter bloedbad aan te richten.
» de Stentor
vrijdag 15 maart 2019, 19:16 uur
Terrorist Christchurch was eind vorig jaar in Bulgarije, OM onderzoekt waarom
PZCDe Australische terrorist die vanmorgen ruim 40 mensen doodschoot in twee moskeeën in het Nieuw-Zeeland was in november vorig jaar een week in Bulgarije. Dat melden de Bulgaarse autoriteiten. Volgens hen onderzoekt het Openbaar Ministerie de redenen van het bezoek van Brendon Tarrant aan het EU-land.
» PZC
vrijdag 15 maart 2019, 18:18 uur
Burgemeesters leven mee, wake in Amsterdam voor slachtoffers Christchurch
NOSIn verschillende steden in Nederland wordt stilgestaan bij de aanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Burgemeesters van de grote steden hebben moskeeën bezocht en verschillende gemeenten hangen de vlag halfstok.
» NOS
vrijdag 15 maart 2019, 16:54 uur
Onrust bij moskeegangers na aanslagen in Nieuw-Zeeland, vlag halfstok in Arnhem
Omroep GelderlandMoskeegangers zijn ongerust na de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, waarbij 49 doden vielen. Dat zegt Saïd Bouharrou, bestuurslid van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) en verbonden aan de Masjid Al Moslimin Moskee in Nijmegen.
» Omroep Gelderland
vrijdag 15 maart 2019, 16:53 uur
Wake in Amsterdam voor slachtoffers terroristische aanslagen Nieuw-Zeeland
Hart van NederlandOp de Dam in Amsterdam is om 18.00 uur een wake voor de slachtoffers van de aanslagen in Nieuw-Zeeland. Initiatiefnemer Comité 21 Maart roept mensen op te komen uit solidariteit en medeleven met de mensen die omkwamen en gewond raakten bij de terroristische aanval in moskeeën in Christchurch.
» Hart van Nederland
vrijdag 15 maart 2019, 16:27 uur
Grote steden nemen maatregelen na aanslagen
de GelderlanderGrote steden nemen vrijdag zichtbare en onzichtbare maatregelen naar aanleiding van de aanslagen op moskeeën in Nieuw-Zeeland. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema benadrukt dat dit gebeurt op basis van ‘gevoelens in de samenleving en niet op basis van een concrete dreiging’. Het aantal patrouilles bij de moskeeën is opgeschroefd.
» de Gelderlander
vrijdag 15 maart 2019, 16:05 uur
“Deuren gingen op slot, gordijnen dicht en kinderen moesten op de grond gaan liggen”
Hart van NederlandMarco Janssens woont met zijn gezin in Christchurch, de stad in Nieuw-Zeeland waar bij terroristische aanslagen op twee moskeeën tientallen doden vielen.
» Hart van Nederland
vrijdag 15 maart 2019, 15:57 uur
Burgemeester bezoekt moskeeën in Enschede na aanslagen in Nieuw-Zeeland
RTV OostBurgemeester Onno van Veldhuizen heeft vandaag naar aanleiding van de aanslagen op moskeeën in Nieuw-Zeeland een bezoek gebracht aan de Selimiye Moskee en de Anadolu Moskee in Enschede. Later vanmiddag brengt wethouder Jurgen van Houdt nog een bezoek aan de Islamitische Vereniging Enschede en Omstreken Moskee (IVEO).
» RTV Oost
vrijdag 15 maart 2019, 13:24 uur
Amersfoort en Utrecht reageren op "vreselijke aanslagen" in Nieuw-Zeeland
RTV UtrechtAMERSFOORT - Amersfoort organiseert morgen een bijeenkomst om stil te staan bij de slachtoffers van de aanslagen in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Vandaag hebben de gemeentes Amersfoort en Utrecht de vlaggen al halfstok gehangen. "Zaterdag organiseren we een bijeenkomst om met elkaar stil te staan bij de slachtoffers en bij de impact die deze vreselijke aanslagen hebben op de Amersfoortse samenleving", meldt de gemeente Amersfoort.
» RTV Utrecht
vrijdag 15 maart 2019, 13:23 uur
De uitzending van 15 maart
NOSTientallen doden bij aanslag Christchurch Bij een aanslag op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland zijn tientallen doden en gewonden gevallen. Vanavond uiteraard het laatste nieuws. Daarnaast een analyse: wie zijn de verdachten en wat zijn hun motieven? Laatste dag Grand Débat National Eén van de maatregelen van de Franse president Macron om de massale protesten van de 'gele hesjes' te beteugelen, was het organiseren van een nationaal 'Grand Débat'.
» NOS
vrijdag 15 maart 2019, 12:37 uur
Marokkaans-Nederlandse moskeeën over aanslag: 'Volledig van ons stuk'
NOSDe Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland noemt de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland waarbij 49 mensen zijn vermoord verschrikkelijk en een daad die zijn weerga niet kent. "We zijn volledig van ons stuk", zegt Saïd Bouharrou van de raad.
» NOS
vrijdag 15 maart 2019, 12:29 uur
Politici, koning en koningin ‘zeer geschokt’ door aanslagen moskeeën Christchurch
Hart van NederlandNederlandse politici spreken massaal hun afschuw uit over de twee aanslagen op moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Bij de aanslagen zijn minstens 49 doden gevallen en er vielen circa veertig gewonden.
» Hart van Nederland
vrijdag 15 maart 2019, 12:28 uur
Angst en extra maatregelen bij moskeeën na aanslag Nieuw-Zeeland: 'Het komt keihard binnen'
Omroep WestMoskeeën in onze regio maken zich zorgen na de aanslag op een moskee in Christchurch in Nieuw-Zeeland afgelopen nacht. Daarbij kwamen 49 mensen om het leven. Ze nemen extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de aanslag.
» Omroep West
vrijdag 15 maart 2019, 11:54 uur
VIDEO: Aboutaleb: Extra beveiliging bij moskeeën na aanslag Nieuw-Zeeland
RTV RijnmondRotterdamse moskeeën worden extra beveiligd na de aanslag van vrijdag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. Dat zegt burgemeester Aboutaleb.
» RTV Rijnmond
vrijdag 15 maart 2019, 11:04 uur
Aanslag Christchurch is het Parijs van Down Under
de GelderlanderNieuw-Zeeland en Australië zijn in shock na de aanslagen in Christchurch. De impact is vergelijkbaar met die van de aanslagen in Parijs destijds op Europa, vertelt correspondent Maarten van Dun.
» de Gelderlander
vrijdag 15 maart 2019, 10:12 uur
Nederlandse moskeeën gedenken slachtoffers aanslagen Christchurch
Hart van NederlandIn tientallen moskeeën in Nederland wordt tijdens het vrijdagmiddaggebed stilgestaan bij de aanslagen in Nieuw-Zeeland. In twee moskeeën in Christchurch kwamen vrijdag 49 mensen door een spervuur van kogels om het leven en raakten velen gewond.
» Hart van Nederland
vrijdag 15 maart 2019, 09:15 uur
Aanslag Nieuw-Zeeland past in beeld van groeiende dreiging vanuit extreem-rechts
PZCDe gruwelijke aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland passen in het beeld dat de Nederlandse Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) al enige tijd schetst. De ernst en omvang van geweld door kleine extreemrechtse groepen of individuen in Westerse landen neemt toe, ook in Europa.
» PZC
vrijdag 15 maart 2019, 09:15 uur
Aanslag Nieuw-Zeeland past in beeld van groeiende dreiging vanuit extreem-rechts
BN DeStemDe gruwelijke aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland passen in het beeld dat de Nederlandse Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) al enige tijd schetst. De ernst en omvang van geweld door kleine extreemrechtse groepen of individuen in Westerse landen neemt toe, ook in Europa.
» BN DeStem
vrijdag 15 maart 2019, 08:16 uur
LIVE: 49 doden na terreuraanslag moskeeën in Nieuw-Zeeland
PZCBij een terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland zijn voor zover bekend 49 mensen overleden. Tientallen mensen raakten gewond. Een Australische schutter van 28 opende vanmiddag plaatselijke tijd het vuur tijdens het vrijdaggebed in een moskee in Christchurch.
» PZC
vrijdag 15 maart 2019, 08:16 uur
LIVE: 49 doden na moskee-schietpartijen
BN DeStemBij een terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland zijn voor zover bekend 49 mensen overleden. Een Australische schutter van 28 opende vanmiddag plaatselijke tijd het vuur tijdens het vrijdaggebed in een moskee in Christchurch. Even later werd ook in een andere moskee geschoten.
» BN DeStem
vrijdag 15 maart 2019, 08:16 uur
LIVE: 49 doden na moskee-schietpartijen
de GelderlanderBij een terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland zijn voor zover bekend 49 mensen overleden. Tientallen mensen raakten gewond. Een Australische schutter van 28 opende vanmiddag plaatselijke tijd het vuur tijdens het vrijdaggebed in een moskee in Christchurch.
» de Gelderlander
vrijdag 15 maart 2019, 07:59 uur
Dit weten we tot nu toe over de aanslagen in Nieuw-Zeeland
BN DeStemDe aanslagen op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland hebben zeker 49 levens geëist. Ook raakten circa vijftig mensen zwaargewond. Dat heeft premier Jacinda Ardern gezegd. Zij repte van terroristische aanslagen die al een tijdje waren voorbereid. Dit weten we tot nu toe.
» BN DeStem
vrijdag 15 maart 2019, 07:59 uur
Dit weten we tot nu toe over de aanslagen in Nieuw-Zeeland
Brabants DagbladDe aanslagen op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland hebben zeker 49 levens geëist. Ook raakten circa vijftig mensen zwaargewond. Dat heeft premier Jacinda Ardern gezegd. Zij repte van terroristische aanslagen die al een tijdje waren voorbereid. Dit weten we tot nu toe.
» Brabants Dagblad
vrijdag 15 maart 2019, 07:22 uur
Zeker 49 doden bij aanslagen op moskeeën Nieuw-Zeeland
Hart van NederlandBij de terroristische aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch zijn minstens 49 doden gevallen. Dit meldde de politiechef Mike Bush. Ook vielen er circa veertig gewonden.
» Hart van Nederland
vrijdag 15 maart 2019, 07:18 uur
49 doden bij aanslagen Nieuw-Zeeland
MetroBij schietpartijen op twee moskeeën in Christchurch, een stad in Nieuw-Zeeland, zijn volgens lokale media zeker 49 gewonden gevallen. Er zijn drie mannen en een vrouw gearresteerd.
» Metro
vrijdag 15 maart 2019, 07:18 uur
49 doden bij terreuraanslagen Nieuw-Zeeland
MetroBij terreuraanslagen op twee moskeeën in Christchurch, een stad in Nieuw-Zeeland, zijn volgens lokale media zeker 49 doden gevallen. Er zijn drie mannen en een vrouw gearresteerd.
» Metro
vrijdag 15 maart 2019, 07:17 uur
Veertig doden en tientallen gewonden bij aanslagen op moskeeën Nieuw-Zeeland
de GelderlanderBij schietpartijen op twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) zijn volgens de premier van Nieuw-Zeeland veertig doden en tientallen gewonden gevallen. De politie heeft drie mannen en een vrouw gearresteerd. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en de omgeving is afgezet.
» de Gelderlander
vrijdag 15 maart 2019, 06:43 uur
Middelburger in Nieuw-Zeeland: 'Erg geschrokken na aanslagen'
Omroep ZeelandMiddelburger Nils Roest heeft geschokt gereageerd op de aanslagen in zijn woonplaats Christchurch in Nieuw-Zeeland. Bij die aanslagen op twee verschillende moskeeën zijn vannacht meerdere doden en gewonden gevallen. 'Iedereen moet binnen blijven.'
» Omroep Zeeland
vrijdag 15 maart 2019, 03:26 uur
Schietpartij aan de gang bij moskee in Nieuw-Zeeland: zes doden
PZCBij een moskee in Christchurch in Nieuw-Zeeland is een schietpartij aan de gang. Politie is massaal aanwezig, de omgeving is afgezet en scholen zijn in ‘lockdown’. Volgens de Nieuw-Zeelandse televisiezender TVNZ zijn zeker zes doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt.
» PZC
vrijdag 15 maart 2019, 03:26 uur
Tientallen doden en gewonden bij aanslagen op twee moskeeën Nieuw-Zeeland
de GelderlanderBij schietpartijen op twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) zijn volgens lokale media 27 doden en tientallen gewonden gevallen. De politie heeft drie mannen en een vrouw gearresteerd. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en de omgeving is afgezet. De politie heeft opgeroepen uit voorzorg alle moskeeën in het land te sluiten.
» de Gelderlander
vrijdag 15 maart 2019, 03:26 uur
Tientallen doden en gewonden bij aanslagen op twee moskeeën Nieuw-Zeeland
PZCBij schietpartijen op twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) zijn volgens lokale media 27 doden en tientallen gewonden gevallen. De politie heeft drie mannen en een vrouw gearresteerd. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en de omgeving is afgezet. De politie heeft opgeroepen uit voorzorg alle moskeeën in het land te sluiten.
» PZC
vrijdag 15 maart 2019, 03:26 uur
Tientallen doden en gewonden bij aanslagen op twee moskeeën Nieuw-Zeeland
BN DeStemBij schietpartijen op twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) zijn volgens lokale media 27 doden en tientallen gewonden gevallen. De politie heeft drie mannen en een vrouw gearresteerd. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en de omgeving is afgezet. De politie heeft opgeroepen uit voorzorg alle moskeeën in het land te sluiten.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Zeeland
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Omroep West
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep West
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Zeeland

20 juni 16:13Groenewegen wint ondanks valpartij in Zeeland
19 juni 08:10Onweer trekt over westen van Nederland, code geel voor alle provincies
18 juni 12:50Maldenaar vast voor overval waarbij eigenaar Poolse supermarkt zwaargewond raakte
16 juni 13:31Brakke Oranjefans ontwaken dag na de overwinning op Kameroen
15 juni 22:53Canada klopt Nieuw-Zeeland en gaat met Leeuwinnen strijden om groepswinst
15 juni 20:38Esmee Sijnesael keerde na haar studie in Breda terug naar Zeeland: ‘Het kan soms raar gaan’
15 juni 17:09Voetbalsters na tweede zege verder op WK
14 juni 09:51Politieagent wordt bewaakt na doodsbedreiging door criminelen
13 juni 10:41Duizenden handtekeningen tegen uitbreiding Waterpark Veerse Meer
12 juni 21:27Hockeysters verslaan ook Nieuw-Zeeland in Pro League
12 juni 11:57Is het de zilte lucht of weinig stress? Zeeuwen worden heel oud
11 juni 16:28Zeeuwse delegatie naar Amerikaanse staat Michigan
11 juni 13:38File op A58 tussen Rilland en Bergen op Zoom, weg is weer vrij
11 juni 12:39Oranje neemt Le Havre over: mars trekt naar stadion
7 juni 21:48Code oranje opgeheven voor heel Nederland, voor zaterdag code geel
7 juni 17:28Code oranje van kracht in Limburg, voor zaterdag code geel afgegeven
7 juni 16:04College Gedeputeerde Staten officieel geïnstalleerd
6 juni 00:38Toch weer code oranje: opnieuw onstuimig vannacht
31 mei 14:53Schepen Rijkswaterstaat lopen verdere vertraging op
28 mei 08:14Deel bussen Connexxion rijdt vandaag wel in Zeeland
RSS.