menu
zoek

Nieuws Zevenaar

Dodelijk ongeval A12

vrijdag 28 februari 2020, 11:16 uur

Afgelopen nacht heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de A12 bij Zevenaar. Bij het ongeval zijn een vrachtwagen en een personenauto betrokken. Twee inzittenden van de personenauto zijn daarbij overleden, een derde is na het ongeval ervandoor gegaan.

Waar: A12 in Zevenaar

Rond 04.15 uur reed de politie op de A12 bij Zevenaar, toen zij toevallig de crash tussen de vrachtwagen en de personenauto zag gebeuren. Agenten hebben nog geprobeerd om eerste hulp te verlenen, maar dat mocht niet meer baten. Twee mannen zijn hierbij overleden. Een ooggetuige zag dat een derde persoon kort na de crash ervandoor ging. De politie startte direct een zoekactie door o.a. een politiehelikopter en speurhonden in te zetten. Ook werd er een burgernetactie opgestart. Helaas heeft dit nog niet geleid tot het vinden van de man.

Signalement
Van de man is een signalement bekend. Het gaat om een man van rond de 1.80 meter, met lang haar. Hij droeg een blauwe of zwarte jas met een streep erop. Mogelijk is de man zwaargewond. Mocht u een man zien die aan dit signalement voldoet, neem dan contact op met de politie. Benader de man niet zelf, maar bel direct 112.

Onderzoek
De Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar de identiteit van de twee slachtoffers. De Duitse politie onderzoekt de plofkraak.

Heeft u meer informatie?
Heeft u het ongeval zien gebeuren of heeft u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Heeft u meer informatie over de plofkraak in het Duitse Emmerich? Neem dan contact op met de Duitse politie in Kleef.  Collega Christina Pitz, spreekt Nederlands en is te bereiken op:  0049-2821-504-1123. 2020091606 AC

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Zevenaar
Verkeer in Zevenaar

» Politie.nl


Kaart nieuws Zevenaar. Locatie nieuws: 51.93687 / 6.09381 A12


vrijdag 28 februari 2020, 12:06 uur
Duitse politie: Twee verongelukten op A12 eerder betrokken bij plofkraak
NU.nlDe Duitse politie bevestigt dat de twee personen die in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven kwamen bij een ongeluk op de A12 bij Zevenaar kort daarvoor betrokken waren bij een plofkraak op een geldautomaat in het Duitse Emmerik.
» NU.nl
vrijdag 28 februari 2020, 11:52 uur
Twee plofkrakers omgekomen bij ernstige aanrijding op A12 Zevenaar
Blik op NieuwsIn de nacht van donderdag op vrijdag zijn op de A12 bij Zevenaar twee dodelijke slachtoffers gevallen na een ernstige aanrijding. 'Het tweetal was kort daarvoor betrokken bij een poging plofkraak op een geldautomaat in het Duitse Emmerich', zo meldt de politie vrijdag.
» Blik op Nieuws
vrijdag 28 februari 2020, 11:47 uur
Plofkraak Emmerik mislukte: vluchtende Nederlanders crashten in gestolen Audi RS3
de GelderlanderEMMERIK / ZEVENAAR - Twee mannen die omkwamen bij een verkeersongeluk op de A12 bij Zevenaar hadden kort daarvoor met een derde verdachte geprobeerd een geldautomaat te kraken in Emmerik. Het drietal onderbrak de plofkraak om nog onduidelijke redenen. Van die poging zijn wel videobeelden waarop de drie te zien zijn.
» de Gelderlander
vrijdag 28 februari 2020, 11:04 uur
Duitse politie: gecrashte auto A12 betrokken bij plofkraak
CrimesiteBij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn donderdagnacht twee doden gevallen. Volgens de Duitse politie gaat het om twee mannen die even daarvoor een mislukte plofkraak pleegden in Emmerich. Bij het ongeval waren een gestolen Audi RS3 en een vrachtwagen betrokken.
» Crimesite
vrijdag 28 februari 2020, 10:57 uur
Twee doden bij ongeluk op A12 bij Zevenaar mogelijk na plofkraak in Duitsland
Blik op NieuwsIn de nacht van donderdag op vrijdag zijn op de A12 bij Zevenaar twee dodelijke slachtoffers gevallen na een aanrijding. Dit meldt de politie vrijdag.
» Blik op Nieuws
vrijdag 28 februari 2020, 06:39 uur
Twee doden door botsing op A12, mogelijk verband met plofkraak
de TelegraafDoor een botsing op de A12 bij het Gelderse Zevenaar zijn vrijdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Een van de inzittenden ging er na het ongeval, mogelijk zwaargewond, vandoor. Onderzocht wordt of er een verband is met een plofkraak in de nacht van donderdag op vrijdag in Duitsland, meldt de politie.
» de Telegraaf
vrijdag 28 februari 2020, 06:33 uur
Twee doden bij ongeval op A12, derde persoon mogelijk zwaargewond op de vlucht
BN DeStemBij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vanochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De politie onderzoekt of er verband is met een plofkraak eerder vannacht in Duitsland.
» BN DeStem
vrijdag 28 februari 2020, 06:33 uur
Vermoedelijke vluchtauto plofkraak crasht op A12: twee doden
BN DeStemBij een zwaar ongeval op de A12 bij het Gelderse Zevenaar zijn vanochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De politie onderzoekt of er verband is met een plofkraak eerder vannacht in Duitsland.
» BN DeStem
vrijdag 28 februari 2020, 06:33 uur
Duitse politie bevestigt: plofkrakers kwamen op A12 om na achtervolging
PZCBij een zwaar ongeval op de A12 bij het Gelderse Zevenaar zijn vanochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. Volgens de Duitse politie gaat het om twee mannen die vannacht een plofkraak pleegden in Emmerich.
» PZC
vrijdag 28 februari 2020, 06:31 uur
Mogelijke vluchtauto plofkraak botst met vrachtwagen op A12: twee doden
NU.nlBij een ongeluk op de A12 in Zevenaar zijn vrijdagochtend twee personen om het leven gekomen, meldt de politie op Twitter. Met een politiehelikopter wordt gezocht naar een persoon die er na het ongeluk vandoor is gegaan.
» NU.nl
vrijdag 28 februari 2020, 06:03 uur
Vermoedelijke vluchtauto plofkraak crasht bij Zevenaar: twee doden, derde persoon op de vlucht
de StentorBij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De weg is vanaf knooppunt Oud-Dijk in de richting van Arnhem dicht.
» de Stentor
vrijdag 28 februari 2020, 06:03 uur
Duitse politie bevestigt: dodelijke slachtoffers op A12 bij Zevenaar waren vluchtende plofkrakers
de StentorBij een ernstig ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. Volgens de Duitse politie gaat het om twee mannen die in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak pleegden in Emmerich.
» de Stentor
vrijdag 28 februari 2020, 05:49 uur
Twee doden bij ongeluk op A12 bij Zevenaar, 'auto gebruikt bij plofkraak'
NOSBij een ongeluk op de A12 ter hoogte van Zevenaar zijn twee inzittenden van een auto om het leven gekomen. De auto botste tegen een vrachtwagen en belandde daarna naast de weg in een sloot. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
» NOS
vrijdag 28 februari 2020, 05:43 uur
‘Twee plofkrakers verongelukt op A12 bij Zevenaar, derde op de vlucht’
Gelre NieuwsZEVENAAR – Op de A12 ter hoogte van Zevenaar, in de richting van Arnhem, heeft een dodelijk ongeval plaatsgevonden, waarbij twee personen zijn overleden. Volgens de politie ter plaatse gaat het om plofkrakers. Een personenauto is met hoge snelheid achterop tegen vrachtwagen geknald.
» Gelre Nieuws
vrijdag 28 februari 2020, 05:33 uur
Twee doden bij ongeval op A12, derde persoon mogelijk op de vlucht; snelweg dicht bij Zevenaar
de GelderlanderZEVENAAR - Bij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De weg is in de richting van Arnhem dicht.
» de Gelderlander
vrijdag 28 februari 2020, 05:33 uur
Twee doden bij ongeval op A12, derde persoon op de vlucht; snelweg dicht bij aansluiting A18
de GelderlanderZEVENAAR - Bij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De weg is vanaf knooppunt Oud-Dijk in de richting van Arnhem dicht.
» de Gelderlander
vrijdag 28 februari 2020, 05:33 uur
Duitse politie bevestigt: plofkrakers kwamen op A12 om na achtervolging
de GelderlanderZEVENAAR - Bij een ernstig ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. Volgens de Duitse politie gaat het om twee mannen die in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak pleegden in Emmerich.
» de Gelderlander
vrijdag 28 februari 2020, 05:30 uur
Twee doden door botsing op A12 bij Zevenaar na plofkraak in Duitsland
Omroep GelderlandOp de A12 bij Zevenaar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee doden gevallen door een ongeval met een vluchtauto. Die werd even eerder gebruikt voor een plofkraak in Emmerich. De A12 tussen de grens en Zevenaar was tot 10.30 uur helemaal dicht. Dat veroorzaakte veel verkeershinder.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Zevenaar

29 maart 22:18Brand in woning Zevenaar
28 februari 12:06Duitse politie: Twee verongelukten op A12 eerder betrokken bij plofkraak
22 februari 17:19Waarom mensen boos worden als moorkop en Zwarte Piet niet meer mogen
19 februari 13:19Brandweer redt gans na uren uit visdraad
16 februari 21:41Uitslaande brand in een leegstaande loods BAT-terrein in Zevenaar
15 februari 10:38Geen carnaval maar 'verkleedfeest' voor Gelderse school
6 februari 18:44Ontslag leraar om grensoverschrijdend gedrag ‘ingeslagen als een bom’ op Liemers College
2 februari 14:33Lange file op A12 door ongeval met vier auto's bij Zevenaar, weg is weer vrij
31 januari 17:02Man loopt met vuurwapen supermarkt binnen
31 januari 14:40Aanhouding voor achterlaten bestelbus met grondstoffen voor synthetische drugs op A12
28 januari 13:09Schrijnend: man (87) loopt op sandalen in stromende regen, crisisdienst heeft geen plek
17 januari 12:13Vertrek van Dreamfields na 2020 dreigt
14 januari 18:57Kat Smoes reist 35 kilometer onder motorkap van Zevenaar naar Otterlo
30 december 18:00Zeker een uur vertraging na ongeval A12 Zevenaar
15 december 18:38Kerstgedachte: Politie krijgt speentje van kind
15 december 09:07Politie rijdt verdachte klem in Arnhem na achtervolging vanuit Zevenaar
6 december 16:57Snelweg A12 bij Zevenaar weer open na incident met paardentrailer
2 december 09:37Automobilist ramt stellingkast op A12
21 november 12:47Mogelijk vertraging doortrekken snelweg A15
14 november 12:00Zevenaar / Arnhem - Diverse aanhoudingen in een lopend onderzoek naar drugs
RSS.