menu
zoek

Nieuws Zevenaar

Dodelijk ongeval A12

vrijdag 28 februari 2020, 11:16 uur

Afgelopen nacht heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de A12 bij Zevenaar. Bij het ongeval zijn een vrachtwagen en een personenauto betrokken. Twee inzittenden van de personenauto zijn daarbij overleden, een derde is na het ongeval ervandoor gegaan.

Waar: A12 in Zevenaar

Rond 04.15 uur reed de politie op de A12 bij Zevenaar, toen zij toevallig de crash tussen de vrachtwagen en de personenauto zag gebeuren. Agenten hebben nog geprobeerd om eerste hulp te verlenen, maar dat mocht niet meer baten. Twee mannen zijn hierbij overleden. Een ooggetuige zag dat een derde persoon kort na de crash ervandoor ging. De politie startte direct een zoekactie door o.a. een politiehelikopter en speurhonden in te zetten. Ook werd er een burgernetactie opgestart. Helaas heeft dit nog niet geleid tot het vinden van de man.

Signalement
Van de man is een signalement bekend. Het gaat om een man van rond de 1.80 meter, met lang haar. Hij droeg een blauwe of zwarte jas met een streep erop. Mogelijk is de man zwaargewond. Mocht u een man zien die aan dit signalement voldoet, neem dan contact op met de politie. Benader de man niet zelf, maar bel direct 112.

Onderzoek
De Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar de identiteit van de twee slachtoffers. De Duitse politie onderzoekt de plofkraak.

Heeft u meer informatie?
Heeft u het ongeval zien gebeuren of heeft u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Heeft u meer informatie over de plofkraak in het Duitse Emmerich? Neem dan contact op met de Duitse politie in Kleef.  Collega Christina Pitz, spreekt Nederlands en is te bereiken op:  0049-2821-504-1123. 2020091606 AC

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Zevenaar
Verkeer in Zevenaar

» Politie.nl


Kaart nieuws Zevenaar. Locatie nieuws: 51.93687 / 6.09381 A12


vrijdag 28 februari 2020, 12:06 uur
Duitse politie: Twee verongelukten op A12 eerder betrokken bij plofkraak
NU.nlDe Duitse politie bevestigt dat de twee personen die in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven kwamen bij een ongeluk op de A12 bij Zevenaar kort daarvoor betrokken waren bij een plofkraak op een geldautomaat in het Duitse Emmerik.
» NU.nl
vrijdag 28 februari 2020, 11:52 uur
Twee plofkrakers omgekomen bij ernstige aanrijding op A12 Zevenaar
Blik op NieuwsIn de nacht van donderdag op vrijdag zijn op de A12 bij Zevenaar twee dodelijke slachtoffers gevallen na een ernstige aanrijding. 'Het tweetal was kort daarvoor betrokken bij een poging plofkraak op een geldautomaat in het Duitse Emmerich', zo meldt de politie vrijdag.
» Blik op Nieuws
vrijdag 28 februari 2020, 11:47 uur
Plofkraak Emmerik mislukte: vluchtende Nederlanders crashten in gestolen Audi RS3
de GelderlanderEMMERIK / ZEVENAAR - Twee mannen die omkwamen bij een verkeersongeluk op de A12 bij Zevenaar hadden kort daarvoor met een derde verdachte geprobeerd een geldautomaat te kraken in Emmerik. Het drietal onderbrak de plofkraak om nog onduidelijke redenen. Van die poging zijn wel videobeelden waarop de drie te zien zijn.
» de Gelderlander
vrijdag 28 februari 2020, 11:04 uur
Duitse politie: gecrashte auto A12 betrokken bij plofkraak
CrimesiteBij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn donderdagnacht twee doden gevallen. Volgens de Duitse politie gaat het om twee mannen die even daarvoor een mislukte plofkraak pleegden in Emmerich. Bij het ongeval waren een gestolen Audi RS3 en een vrachtwagen betrokken.
» Crimesite
vrijdag 28 februari 2020, 10:57 uur
Twee doden bij ongeluk op A12 bij Zevenaar mogelijk na plofkraak in Duitsland
Blik op NieuwsIn de nacht van donderdag op vrijdag zijn op de A12 bij Zevenaar twee dodelijke slachtoffers gevallen na een aanrijding. Dit meldt de politie vrijdag.
» Blik op Nieuws
vrijdag 28 februari 2020, 06:39 uur
Twee doden door botsing op A12, mogelijk verband met plofkraak
de TelegraafDoor een botsing op de A12 bij het Gelderse Zevenaar zijn vrijdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Een van de inzittenden ging er na het ongeval, mogelijk zwaargewond, vandoor. Onderzocht wordt of er een verband is met een plofkraak in de nacht van donderdag op vrijdag in Duitsland, meldt de politie.
» de Telegraaf
vrijdag 28 februari 2020, 06:33 uur
Twee doden bij ongeval op A12, derde persoon mogelijk zwaargewond op de vlucht
BN DeStemBij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vanochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De politie onderzoekt of er verband is met een plofkraak eerder vannacht in Duitsland.
» BN DeStem
vrijdag 28 februari 2020, 06:33 uur
Vermoedelijke vluchtauto plofkraak crasht op A12: twee doden
BN DeStemBij een zwaar ongeval op de A12 bij het Gelderse Zevenaar zijn vanochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De politie onderzoekt of er verband is met een plofkraak eerder vannacht in Duitsland.
» BN DeStem
vrijdag 28 februari 2020, 06:33 uur
Duitse politie bevestigt: plofkrakers kwamen op A12 om na achtervolging
PZCBij een zwaar ongeval op de A12 bij het Gelderse Zevenaar zijn vanochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. Volgens de Duitse politie gaat het om twee mannen die vannacht een plofkraak pleegden in Emmerich.
» PZC
vrijdag 28 februari 2020, 06:31 uur
Mogelijke vluchtauto plofkraak botst met vrachtwagen op A12: twee doden
NU.nlBij een ongeluk op de A12 in Zevenaar zijn vrijdagochtend twee personen om het leven gekomen, meldt de politie op Twitter. Met een politiehelikopter wordt gezocht naar een persoon die er na het ongeluk vandoor is gegaan.
» NU.nl
vrijdag 28 februari 2020, 06:03 uur
Vermoedelijke vluchtauto plofkraak crasht bij Zevenaar: twee doden, derde persoon op de vlucht
de StentorBij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De weg is vanaf knooppunt Oud-Dijk in de richting van Arnhem dicht.
» de Stentor
vrijdag 28 februari 2020, 06:03 uur
Duitse politie bevestigt: dodelijke slachtoffers op A12 bij Zevenaar waren vluchtende plofkrakers
de StentorBij een ernstig ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. Volgens de Duitse politie gaat het om twee mannen die in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak pleegden in Emmerich.
» de Stentor
vrijdag 28 februari 2020, 05:49 uur
Twee doden bij ongeluk op A12 bij Zevenaar, 'auto gebruikt bij plofkraak'
NOSBij een ongeluk op de A12 ter hoogte van Zevenaar zijn twee inzittenden van een auto om het leven gekomen. De auto botste tegen een vrachtwagen en belandde daarna naast de weg in een sloot. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
» NOS
vrijdag 28 februari 2020, 05:43 uur
‘Twee plofkrakers verongelukt op A12 bij Zevenaar, derde op de vlucht’
Gelre NieuwsZEVENAAR – Op de A12 ter hoogte van Zevenaar, in de richting van Arnhem, heeft een dodelijk ongeval plaatsgevonden, waarbij twee personen zijn overleden. Volgens de politie ter plaatse gaat het om plofkrakers. Een personenauto is met hoge snelheid achterop tegen vrachtwagen geknald.
» Gelre Nieuws
vrijdag 28 februari 2020, 05:33 uur
Twee doden bij ongeval op A12, derde persoon mogelijk op de vlucht; snelweg dicht bij Zevenaar
de GelderlanderZEVENAAR - Bij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De weg is in de richting van Arnhem dicht.
» de Gelderlander
vrijdag 28 februari 2020, 05:33 uur
Twee doden bij ongeval op A12, derde persoon op de vlucht; snelweg dicht bij aansluiting A18
de GelderlanderZEVENAAR - Bij een zwaar ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. De weg is vanaf knooppunt Oud-Dijk in de richting van Arnhem dicht.
» de Gelderlander
vrijdag 28 februari 2020, 05:33 uur
Duitse politie bevestigt: plofkrakers kwamen op A12 om na achtervolging
de GelderlanderZEVENAAR - Bij een ernstig ongeval op de A12 bij Zevenaar zijn vrijdagochtend vroeg twee doden gevallen. Bij het ongeval zijn een personenauto en een vrachtwagen betrokken. Volgens de Duitse politie gaat het om twee mannen die in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak pleegden in Emmerich.
» de Gelderlander
vrijdag 28 februari 2020, 05:30 uur
Twee doden door botsing op A12 bij Zevenaar na plofkraak in Duitsland
Omroep GelderlandOp de A12 bij Zevenaar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee doden gevallen door een ongeval met een vluchtauto. Die werd even eerder gebruikt voor een plofkraak in Emmerich. De A12 tussen de grens en Zevenaar was tot 10.30 uur helemaal dicht. Dat veroorzaakte veel verkeershinder.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Zevenaar

6 augustus 11:50Vier auto´s betrokken bij ongeval A12 Zevenaar
28 juli 08:27Scooterbrand slaat over naar struiken
21 juli 22:00Gestolen auto klemgereden na achtervolging met 'bizarre capriolen'
7 juli 14:26Kermis Zevenaar leeggeveegd om geruchten over wapens en ruzie tussen twee groepen
6 juli 23:05Burgemeester Zevenaar sluit kermis na opstootjes en 'grimmige sfeer'
6 juli 22:05Grote politiemacht ontruimt kermisterrein Zevenaar na meerdere opstootjes
3 juli 15:44Zevenaar klaar voor eerste kermis van seizoen: polsbandjes en vaste routes
2 juli 14:20Vier keer 4,5 jaar cel voor productie van miljoenen xtc-pillen
1 juli 16:45Man aangehouden voor mensensmokkel bij Zevenaar
29 juni 20:02Kermis in Zevenaar gaat dit weekend toch door
28 juni 19:51Voortvluchtige Pool en Hongaar opgepakt in Nederland
23 juni 11:24Vrienden halen geld op voor uitvaart Jaimy (19) die omkwam na ongeluk met winkelwagen
21 juni 17:00Bekenden van Jaimy (19) verslagen na fatale stunt: 'Het ging net zo goed met hem'
18 juni 16:09Koningin Máxima ontvangt eerste loyaliteitspas Zevenaar
17 juni 20:14Hagenaar opgepakt voor mensensmokkel
17 juni 13:38Geen steun voor honderden huiseigenaren na verzakkingen in Zevenaar
5 mei 22:57Zwaargewonde bij ernstig eenzijdig ongeluk in Zevenaar, weg afgesloten
26 april 15:56Bakwagen belandt in de sloot naast A12, chauffeur overleden
12 april 23:20Politie schiet agressieve man in zijn been in Zevenaar
29 maart 22:18Brand in woning Zevenaar
RSS.