menu
zoek

Nieuws Zierikzee

Woningoverval; geen gewonden

zaterdag 31 augustus 2019, 18:34 uur

Rond 13.00 uur zaterdagmiddag werd gemeld dat er een woningoverval was geprobeerd te plegen bij bewoners van een woning aan de Anna van Saksenlaan in Zierikzee. Deze straat ligt in een nieuwbouwwijk achter het ziekenhuis in Zierikzee. De politie vraagt getuigen om hun informatie te delen en is op zoek naar camerabeelden uit de buurt.

Waar: Anna van Saksenlaan in Zierikzee

Vermoedelijk belden de overvallers aan bij de woning en vond er een worsteling plaats in de hal van de woning toen er open werd gedaan. Hierbij zou één van de bewoners bedreigd zijn met een vuurwapen. Toen de bewoner het wapen van de overvaller probeerde af te pakken, ontstond de worsteling waarna de daders op de vlucht sloegen. Nadat de politie was gebeld kwamen agenten ter plaatse en is een onderzoek gestart. Politiemensen hebben een zoekslag gemaakt in de buurt, maar er werden geen overvallers meer aangetroffen. Het wapen is door de politie in beslag genomen. Tot nu toe is uit het politieonderzoek bekend geworden dat zich, rondom de betreffende woning in de Anna van Saksenlaan, tussen 11.45 en 13.00 uur, minimaal twee mannen en een vrouw hebben opgehouden. Zij zijn mogelijk bij de overval betrokken.

We zoeken camerabeelden
De woning is afgezet als ‘plaats delict’, zodat rechercheurs van de politie op een goede manier hun onderzoek kunnen doen. Er zijn sporen afgenomen in en om de woning en er worden verklaringen opgenomen van betrokkenen en getuigen. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. Mogelijk hebt u aan uw woning een camera hangen die een deel van de openbare weg filmt. Wanneer u in de buurt van de Anna van Saksenlaan woont en u hebt zo’n camera, dan wil de politie graag met u in contact komen.  

Signalement
Er is een summier signalement van de daders bekend. Mogelijk waren er drie daders bij de overval betrokken. Twee daders zijn vertrokken op een zwart-grijze scooter. Deze personen reden weg in de richting van de Juliana van Stolberglaan. Een andere ging vermoedelijk weg op de fiets en vluchtte in de richting van de Nassaulaan. Man 1: Deze man was blank. Hij wordt geschat tussen de 20 en 25 jaar oud. De man is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een slank postuur en droeg zwarte kleding. Man 2: Deze man heeft volgens getuigen een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud en is ongeveer 1.75 meter lang. De man had een stevig postuur en droeg ook zwarte kleding. Vrouw: De vrouw was blank, had een slank postuur en was ongeveer 1.75 meter lang. Zij had zwart haar, maar droeg mogelijk een pruik.

Getuigen gezocht
Verder zoeken we getuigen van dit incident. Als u iets gezien hebt dat mogelijk met deze poging overval te maken kan hebben, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). U kunt uw bevindingen ook anoniem melden als u liever niet met de politie praat. Dat kan dan via Meld Misdaad Anoniem. Neem dan telefonisch (0800-7000) of via hun website (www.meldmisdaadanoniem.nl) contact op.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Zierikzee
Overval in Zierikzee
Wapens in Zierikzee

» Politie.nl


Kaart nieuws Zierikzee. Locatie nieuws: 51.65792 / 3.93581 Anna van Saksenlaan


zaterdag 31 augustus 2019, 14:15 uur
Drietal probeert woning in Zierikzee te overvallen
Omroep ZeelandIn Zierikzee is aan het begin van de middag een poging gedaan om een woning aan de Anna van Saksenlaan te overvallen. De politie spreekt van drie vermoedelijke daders die nog voortvluchtig zijn. Bij de overval raakte niemand gewond.
» Omroep Zeeland
zaterdag 31 augustus 2019, 14:15 uur
Overval op Zierikzeese woning
Omroep ZeelandIn Zierikzee is aan het begin van de middag een poging gedaan om een woning te overvallen, meldt de politie. Het gaat om een pand aan de Anna van Saksenlaan. Het is onduidelijk wat zich daar heeft afgespeeld, er zouden geen gewonden zijn.
» Omroep Zeeland
zaterdag 31 augustus 2019, 13:44 uur
Poging tot woningoverval gepleegd in Zierikzee
PZCZIERIKZEE - Meerdere personen hebben vanmiddag een poging gedaan om een woning te overvallen aan de Anna van Saksenlaan in Zierikzee. Er zijn geen gewonden gevallen.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Omroep Zeeland

Meer nieuws uit Zierikzee

23 juni 11:03Feyenoord-supporter Lorenzo uit Zierikzee wordt verrast met een seizoenskaart
22 juni 17:46Man in scootmobiel rijdt het water in bij Zierikzee
18 juni 22:37Zeelandbrug afgesloten door zoekactie naar vermist persoon
9 juni 16:52Tijdelijk langzamer rijden op Zeelandbrug
5 juni 19:42Erehaag met fakkels bij afscheid verkeersslachtoffer Artak (35)
31 mei 09:15Zierikzeeënaar (35) komt om bij zwaar ongeluk
15 mei 20:05Begrafenis in Zierikzee omgeven door geruzie, familie woedend op gemeente
12 mei 16:01Fietser gewond bij aanrijding met auto
3 mei 10:59Wielrenner overleden na ongeluk op Zeelandbrug
26 april 11:08Leiding brandweer boos over borrel op post Zierikzee
25 april 18:53Ophef over groep borrelende brandweerlieden in Zeeland: ‘Onacceptabel’
4 april 09:54Schoorsteenbrand in woning Zierikzee
30 maart 16:59Oudere vrouw beroofd van sieraden na coronababbeltruc
27 maart 11:00Jan wil best verhuizen, maar Adri laat haar kabouters niet in de steek
10 maart 15:2418-jarige mishandeld in Zierikzee, politie zoekt getuigen
21 februari 11:49Vermoedelijke drugsdealers opgepakt in Zierikzee
18 december 22:57Koffie, koeken en begrip voor Zeeuwse boeren
20 november 06:30Honderden mensen van ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen, Hulst en Oostburg staken
6 november 19:44Nemag slaat dubbelslag: het Zierikzeese bedrijf wint de innovatieprijs Emergo én de publieksprijs
20 oktober 12:31Onderzoek naar brandstichting en vernieling in Zierikzee
RSS.