menu
zoek

Nieuws Zierikzee

Woningoverval; geen gewonden

zaterdag 31 augustus 2019, 18:34 uur

Rond 13.00 uur zaterdagmiddag werd gemeld dat er een woningoverval was geprobeerd te plegen bij bewoners van een woning aan de Anna van Saksenlaan in Zierikzee. Deze straat ligt in een nieuwbouwwijk achter het ziekenhuis in Zierikzee. De politie vraagt getuigen om hun informatie te delen en is op zoek naar camerabeelden uit de buurt.

Waar: Anna van Saksenlaan in Zierikzee

Vermoedelijk belden de overvallers aan bij de woning en vond er een worsteling plaats in de hal van de woning toen er open werd gedaan. Hierbij zou één van de bewoners bedreigd zijn met een vuurwapen. Toen de bewoner het wapen van de overvaller probeerde af te pakken, ontstond de worsteling waarna de daders op de vlucht sloegen. Nadat de politie was gebeld kwamen agenten ter plaatse en is een onderzoek gestart. Politiemensen hebben een zoekslag gemaakt in de buurt, maar er werden geen overvallers meer aangetroffen. Het wapen is door de politie in beslag genomen. Tot nu toe is uit het politieonderzoek bekend geworden dat zich, rondom de betreffende woning in de Anna van Saksenlaan, tussen 11.45 en 13.00 uur, minimaal twee mannen en een vrouw hebben opgehouden. Zij zijn mogelijk bij de overval betrokken.

We zoeken camerabeelden
De woning is afgezet als ‘plaats delict’, zodat rechercheurs van de politie op een goede manier hun onderzoek kunnen doen. Er zijn sporen afgenomen in en om de woning en er worden verklaringen opgenomen van betrokkenen en getuigen. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. Mogelijk hebt u aan uw woning een camera hangen die een deel van de openbare weg filmt. Wanneer u in de buurt van de Anna van Saksenlaan woont en u hebt zo’n camera, dan wil de politie graag met u in contact komen.  

Signalement
Er is een summier signalement van de daders bekend. Mogelijk waren er drie daders bij de overval betrokken. Twee daders zijn vertrokken op een zwart-grijze scooter. Deze personen reden weg in de richting van de Juliana van Stolberglaan. Een andere ging vermoedelijk weg op de fiets en vluchtte in de richting van de Nassaulaan. Man 1: Deze man was blank. Hij wordt geschat tussen de 20 en 25 jaar oud. De man is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een slank postuur en droeg zwarte kleding. Man 2: Deze man heeft volgens getuigen een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud en is ongeveer 1.75 meter lang. De man had een stevig postuur en droeg ook zwarte kleding. Vrouw: De vrouw was blank, had een slank postuur en was ongeveer 1.75 meter lang. Zij had zwart haar, maar droeg mogelijk een pruik.

Getuigen gezocht
Verder zoeken we getuigen van dit incident. Als u iets gezien hebt dat mogelijk met deze poging overval te maken kan hebben, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). U kunt uw bevindingen ook anoniem melden als u liever niet met de politie praat. Dat kan dan via Meld Misdaad Anoniem. Neem dan telefonisch (0800-7000) of via hun website (www.meldmisdaadanoniem.nl) contact op.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Zierikzee
Overval in Zierikzee
Wapens in Zierikzee

» Politie.nl


Kaart nieuws Zierikzee. Locatie nieuws: 51.65792 / 3.93581 Anna van Saksenlaan


zaterdag 31 augustus 2019, 14:15 uur
Drietal probeert woning in Zierikzee te overvallen
Omroep ZeelandIn Zierikzee is aan het begin van de middag een poging gedaan om een woning aan de Anna van Saksenlaan te overvallen. De politie spreekt van drie vermoedelijke daders die nog voortvluchtig zijn. Bij de overval raakte niemand gewond.
» Omroep Zeeland
zaterdag 31 augustus 2019, 14:15 uur
Overval op Zierikzeese woning
Omroep ZeelandIn Zierikzee is aan het begin van de middag een poging gedaan om een woning te overvallen, meldt de politie. Het gaat om een pand aan de Anna van Saksenlaan. Het is onduidelijk wat zich daar heeft afgespeeld, er zouden geen gewonden zijn.
» Omroep Zeeland
zaterdag 31 augustus 2019, 13:44 uur
Poging tot woningoverval gepleegd in Zierikzee
PZCZIERIKZEE - Meerdere personen hebben vanmiddag een poging gedaan om een woning te overvallen aan de Anna van Saksenlaan in Zierikzee. Er zijn geen gewonden gevallen.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Omroep Zeeland

Meer nieuws uit Zierikzee

21 februari 11:49Vermoedelijke drugsdealers opgepakt in Zierikzee
18 december 22:57Koffie, koeken en begrip voor Zeeuwse boeren
20 november 06:30Honderden mensen van ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen, Hulst en Oostburg staken
6 november 19:44Nemag slaat dubbelslag: het Zierikzeese bedrijf wint de innovatieprijs Emergo én de publieksprijs
20 oktober 12:31Onderzoek naar brandstichting en vernieling in Zierikzee
9 oktober 07:30ChristenUnie Schouwen-Duiveland gaat door
30 september 15:26Vergissingsbombardement Zierikzee krijgt landelijke tv-aandacht
28 september 17:21Veel schade bij ongeluk Zierikzee
20 september 16:46Politie plaatst beelden vermoedelijke brandstichter Zierikzee online
13 september 07:00Pieter van Vollenhoven opent monumentendag in Zierikzee
12 september 16:33Nu drie mensen vast voor woningoverval Zierikzee
10 september 12:42Verdachte woningoverval Zierikzee aangehouden
3 september 15:36Politie vermoedt opzet bij branden houtopslag in Zierikzee
31 augustus 18:34Woningoverval; geen gewonden
29 augustus 10:15Automobilist rijdt tweemaal in op fietser
30 juli 15:39Pieter van Vollenhoven opent Monumentendag in Zierikzee
14 juli 14:25Straatrover neemt de benen uit angst voor een hond
6 juli 18:39MZC'11-Excelsior: bloemen, een aanzoek en tien doelpunten
2 juli 17:52Lesley Kerkhove komt net tekort in eerste ronde Wimbledon
28 juni 12:12Lesley Kerkhove speelt op Wimbledon tegen voormalige dubbelpartner
RSS.