menu
zoek

Nieuws Zierikzee

Politie grijpt in bij uit de hand gelopen ruzie motorclub

woensdag 21 oktober 2020, 10:25 uur

De afgelopen weken hebben justitie en politie tijdens een groot rechercheonderzoek naar brandstichtingen en onderlinge bedreigingen diverse mannen aangehouden. Tijdens het onderzoek werden een reeks vuurwapens en drugs in beslag genomen.

Waar: Moggestraat in Zierikzee

Het politieonderzoek wordt uitgevoerd door diverse rechercheonderdelen, wijkagenten, agenten van het basisteam Oosterscheldebekken en het flexteam en staat onder leiding van een officier van justitie. Het onderzoek werd gestart na twee explosies op 16 en 21 september bij een woning aan de Moggestraat. Op 16 september werd aanvankelijk de bewoner gearresteerd. Hij werd dezelfde dag in vrijheid gesteld, omdat hij niets met de brandstichting te maken had.

Motorclub
Uit de verhoren bleek dat de oorzaak vermoedelijk een conflict was tussen een aantal mensen, die afgelopen zomer betrokken waren bij de oprichting van een motorclub in Zierikzee. Er deden zich daarna diverse incidenten voor, waarbij vermoedelijk meerdere leden betrokken waren. Zo bleek dat gereedschappen uit een schuur aan de Schuttershofstraat waren gestolen. Hiervan werd door enkele inwoners uit Zierikzee een man verdacht. Tevens bleek dat uit deze schuur een zadel van een motor was gestolen. Verder bleek dat op 7 juli een ruzie in Zierikzee had plaatsgevonden waarbij leden van deze groep betrokken waren. Op 20 augustus werd bij een man zijn motor in brand gestoken. Ook werd een van de mannen op 21 augustus in Vlissingen gearresteerd, omdat hij een vuurwapen had, wat later een imitatie wapen bleek te zijn.

Sabotage
In de rij van incidenten werd op 16 september in de Moggestraat een explosief tot ontploffing gebracht. Vijf dagen later werd bij de voordeur van hetzelfde huis een explosief, welke in een jerrycan zat, tot ontploffing gebracht. Weer vijf dagen later bedreigde een man met een mes de bewoner van dezelfde woning in de Moggestraat. De politie was ondertussen met het onderzoek gestart, hierbij rees het vermoeden dat de incidenten in de Moggestraat een relatie hadden met de conflicten tijdens de zomer. Bovenop deze incidenten kwam op 8 oktober nog een telefonische bedreiging en een sabotage. Bij een van de betrokkene werden namelijk de remleidingen van zijn auto doorgesneden. De politie legde op dat moment ook een link met de reeks incidenten.

Betrokkenheid
Op 10 oktober meldde een van de betrokken mannen zichzelf op het politiebureau. Hij voelde zich ernstig bedreigd en had een groot mes bij zich om zich te beschermen. Ook vertelde hij dat hij ondertussen een jachtgeweer had. Dezelfde dag doorzocht de politie zijn woning in Zierikzee. Het jachtgeweer en 720 XTC-pillen werden in beslag genomen. Het politieonderzoek werd door de agenten voortgezet onder andere met het verhoren van diverse mensen. Op 12 oktober werd een inwoner uit de gemeente Noord-Beveland gearresteerd. Hij wordt verdacht van bedreigingen, een vernieling en het tanken zonder te betalen. De politie ontdekte vervolgens aanwijzingen in verband betrokkenheid van een van de mannen bij de explosie in de Moggestraat. De man, die zich op het politiebureau meldde, bekende betrokken te zijn geweest bij de brandstichtingen bij de woning aan de Moggestraat op 16 en 21 september jl.

Wapenarsenaal
Naar aanleiding van het aangetroffen jachtgeweer werd in de vroege ochtend van 14 oktober in vier loodsen en een woning in Zierikzee binnengevallen. Agenten vonden in de woning drie strafbare vuurwapens. De bewoner werd aangehouden. In een loods werden nog eens vier handvuurwapens alsmede een grote hoeveelheid patronen gevonden. Tot slot werden onderdelen van politie- en Marechaussee-uniformen gevonden. Dezelfde ochtend werd in Hulst een inwoner uit Brabant aangehouden. Hij werd verdacht van bedreigingen in dit lopende conflict. Tot slot werd op 15 oktober in de wijk De Veste opnieuw een woning doorzocht. Hierbij werden jachtgeweren en handvuurwapens, patronen en drugs aangetroffen. Ook deze bewoner werd aangehouden. Van drie jachtgeweren is komen vast te staan dat deze in 2017 bij een woninginbraak in Kerkwerve buit zijn gemaakt.

Beperkingen
Tijdens het politieonderzoek zijn drie mannen door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het drietal kreeg zogenaamde beperkingen opgelegd. Hierdoor mochten ze alleen contact leggen met hun advocaat en kon om dezelfde reden aanvankelijk niet meer informatie verstrekt worden over het politieonderzoek. Deze beperkende maatregelen zijn opgeheven. De mannen zitten nog vast.

Brand in Zierikzee
Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Zierikzee

» Politie.nl


Kaart nieuws Zierikzee. Locatie nieuws: Moggestraat


woensdag 21 oktober 2020, 11:54 uur
Politie grijpt in bij Zeeuwse motorclub na reeks misdrijven
de TelegraafExplosies bij een woning, diefstal, bedreigingen, brandstichting, doorgesneden remleidingen. De Zeeuwse politie heeft de afgelopen periode ingegrepen bij een motorbende in Zierikzee. Meerdere mannen zijn aangehouden. Ook zijn vuurwapens en drugs in beslag genomen, meldt de politie woensdag.
» de Telegraaf
woensdag 21 oktober 2020, 11:17 uur
Brandstichting, diefstal en illegaal wapenbezit: politie moet ingrijpen bij ruziënde motorclub
Omroep ZeelandBrandstichting, diefstal, wapenbezit en een explosie in een woning. In Zierikzee vonden de afgelopen drie maanden verschillende incidenten plaats, die de politie nu koppelt aan ruziënde leden van een motorclub. Tijdens het grote rechercheonderzoek zijn verschillende mannen aangehouden. Ook werden vuurwapens en drugs in beslag genomen.
» Omroep Zeeland
woensdag 21 oktober 2020, 10:40 uur
Politie grijpt in bij gewelddadig conflict rond motorclub
CrimesiteDe afgelopen weken hebben justitie en politie een groot rechercheonderzoek gedaan naar brandstichtingen en onderlinge bedreigingen in een conflict rond een motorclub in Zierikzee. Er zijn verschillende arrestaties geweest en er zijn vuurwapens in beslag genomen. Drie van de verdachten zitten vast in beperkingen.
» CrimesiteFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Zierikzee

29 juli 18:47Wilde flamingo's komen buurten in natuurgebied bij Zierikzee
27 juli 09:25Anne Terpstra eindigt op plek vijf in olympische mountainbikewedstrijd
15 juli 12:18Man vernielt ruit en probeert in te breken in koffieruimte busstation
29 juni 12:29Voorkeur voor nieuw hoogspanningsstation bij Zierikzee: zes locaties in beeld
9 juni 08:50Terpstra en Vader mogen nu ook officieel naar de Olympische Spelen
19 april 15:29Prikken in Zierikzee bij de oude slijterij; ‘Ik doe dit vooral voor de jonge mensen’
12 april 17:18Zebrapad voor gekke loopjes moet weg
16 maart 14:47Auto belandt op zijn kop, bestuurder ernstig gewond
15 maart 10:17Michel en Wouter bezorgen een bijzonder ontbijt: bananenbrood en smoothies
13 maart 22:02Auto in sloot Zierikzee, bestuurder spoorloos
2 maart 11:56Poging tot auto-inbraak Zierikzee, politie zoekt getuigen
7 februari 16:04Automobilist onder invloed claimt hele Zeelandbrug
30 januari 15:49Inbreker op heterdaad betrapt in appartementencomplex Zierikzee
27 januari 18:26De Wieken gaf vandaag álle bewoners die wilden het coronavaccin
23 januari 13:42Vijf drugsrijders betrapt bij controles, één van hen had bovendien geen geldig rijbewijs
20 januari 13:38'Verwarde man' geeft politieagent stomp in gezicht
16 december 17:08Diverse Zeeuwse ouderen opgelicht door truc met ‘spoofing’
12 december 11:41Jongen (17) slaapt boven op partij zwaar illegaal vuurwerk
8 december 15:36Dode dolfijnen leden aan ontstekingen in longen, hersenen en darmen
28 november 10:16Schade door brand op volkstuinencomplex Zierikzee
RSS.