menu
zoek

Nieuws Zoetermeer

Brandstichting woning Zoetermeer in Team West

dinsdag 2 februari 2021, 09:42 uur

Vanavond in Team West tonen we camerabeelden van een ontploffing bij een woning aan de Hekelingenstraat in Zoetermeer en van een woningovervaller die toesloeg in de Haagse Vreeswijkstraat. Verder een getuigenoproep voor een woninginbraak in Oegstgeest.

Waar: Hekelingenstraat in Zoetermeer

Brandstichting woning- Zoetermeer Bewoners van een woning aan de Hekelingenstraat in Zoetermeer schrokken zaterdag 2 januari rond 03.50 uur ruw wakker door een enorme knal. Door een explosie raakte de voorgevel zwaar beschadigd, lagen de ramen eruit en was de deur vernield. Uit onderzoek is gebleken dat twee personen voor de explosie de tuin van de woning waren ingelopen. Op camerabeelden is te zien dat ze in de tuin een vloeistof gooiden en vervolgens iets aanstoken. Daarna renden de twee weg en volgde de explosie. In de uitzending tonen we camerabeelden van de ontploffing. Woningoverval Vreeswijkstraat- Den Haag Op donderdagochtend 17 december rond 08.30 uur werd de bewoonster van een woning aan de Vreeswijkstraat in Den Haag overvallen. Nadat werd aangebeld zag de vrouw dat er iemand met een DHL-jas voor de deur stond met een pakket in zijn handen. Op het moment dat zij de deur opendeed, werd zij door de twee mannen naar binnengeduwd. Een van de twee was de vermeende DHL- bezorger. Deze man pakte de bewoonster hardhandig beet. Kennelijk schrokken de overvallers ergens van en lieten de bewoonster los. Ze gingen er zonder buit vandoor en renden weg in de richting van de Rhenenstraat. Daar stond een grijze Opel Astra klaar. De auto met daarin de overvallers sloeg linksaf de Woudenbergstraat in. Inmiddels is een van deze twee verdachten aangehouden. Dit is een 20- jarige man uit Den Haag. In de uitzending tonen we camerabeelden van de andere overvaller. Gewelddadige woninginbraak- Oegstgeest Op donderdag 14 januari rond 18.40 uur stond de bewoner van de Hofbrouckerlaan in Oegstgeest in zijn voortuin en zag twee mannen in zijn woonkamer staan. Nadat hij hard naar de mannen riep, renden de mannen naar het openstaande raam aan voorkant van het huis. Vervolgens werd de bewoner met een onbekende vloeistof in zijn gezicht gespoten. Ook werd er tegen hem aangeduwd en werd hij geschopt. Hierdoor viel hij achterover op de grond. De mannen renden weg via het Emmaplein en de Spaargarenstraat. Uit de woning werd een aantal goederen weggenomen. In deze uitzending doen we een getuigenoproep. Heeft u informatie over een van de zaken? Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000. Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 3 februari wordt Team West nog een aantal keer herhaald.


» Politie.nl

Kaart nieuws Zoetermeer. Locatie nieuws: Hekelingenstraat


dinsdag 2 februari 2021, 17:01 uur
Brand en ontploffing bij Zoetermeerse woning veroorzaken schade en angst
Omroep WestEen brandstichting bij een huis aan de Hekelingenstraat in Zoetermeer heeft veel schade en angst veroorzaakt bij de bewoners en in de buurt. Twee personen zijn gefilmd op het moment dat ze een vloeistof op de stoep voor de voordeur gooien. Daarna steken ze een explosief aan.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Zoetermeer

20 april 19:48Grote politie afzetting na schietpartij
14 april 09:15Vrouw voor de rechter die jonge vrouwen inspoot met chemische siliconen
8 april 17:33Verdachte aangehouden voor neerschieten man in Zoetermeer
2 april 13:49Man (26) gewond bij schietpartij in Zoetermeer
2 april 12:28Verdachte (58) opgepakt voor steekpartij in Zoetermeers restaurant
17 maart 12:15Bijna tien jaar cel voor steken advocate
10 maart 20:31Vijf arrestaties voor brandstichtingen in Zoetermeer en Nootdorp
7 maart 17:26Politie maakt einde aan illegaal feest met dj in Zoetermeer
3 maart 09:35Getuigen gezocht na schietincident
20 februari 16:31Getuigen gezocht na steekincident Velddreef
20 februari 11:42Banketbakker Maison Kelder vat zaterdag twee keer vlam, maar wil dinsdag weer open
12 februari 17:25Illegaal pokertoernooi Zoetermeer beëindigd: 24 boetes uitgedeeld
10 februari 19:28Tot twaalf jaar cel geëist voor poging moord op advocate in Zoetermeer
2 februari 17:01Brand en ontploffing bij Zoetermeerse woning veroorzaken schade en angst
19 januari 17:22Woninginbreker belt aan om te checken of er iemand thuis is
6 januari 12:26Schaap doodgebeten door hond
5 januari 06:11Meerdere woningen ontruimd na vermoedelijke brandstichting in Zoetermeer
3 januari 16:57Aangifte brandweerlieden Zoetermeer na gehoorbeschadiging door vuurwerk
3 januari 16:35Meerdere ruiten kapot door explosie woning Zoetermeer
14 december 16:48Politie schiet hond dood die vrouw vol in gezicht beet
RSS.