menu
zoek

Nieuws Zuid Beijerland

Zuid-Beijerland - Melding neergeschoten hond leidt naar explosieven en vuurwapens

maandag 23 augustus 2021, 12:01 uur

De politie heeft op 14 augustus een 57-jarige man uit Zuid-Beijerland aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van het verwonden van een hond en van het illegaal bezitten van meerdere explosieven en vuurwapens.

Op zaterdagavond 14 augustus even na 21.00 uur werd de politie in Zuid-Beijerland gealarmeerd. De hond van een 68-jarige vrouw uit diezelfde woonplaats raakte kort daarvoor gewond door een kogel, vermoedelijk uit een luchtdrukgeweer. De hond zou hebben geblaft, waarop de 57-jarige overbuurman vermoedelijk op de hond schoot. Na de melding kwam de politie direct ter plaatse en schakelde de politie de dierenambulance in om de hond te kunnen behandelen. De hond is naar een dierenziekenhuis vervoerd en maakt het naar omstandigheden gelukkig goed. Toen de woning van de verdachte werd doorzocht, vonden agenten twee luchtdrukgeweren. De verdachte verklaarde echter dat hij had geschoten met een luchtdrukpistool; dit wapen werd vervolgens ook gevonden in de woning. In een volgend verhoor verklaarde de verdachte nog meer wapens in huis te hebben. Hierop doorzochten agenten de woning nogmaals, waarbij zij handgranaten, een ploertendoder, een alarmpistool, een automatisch wapen, een aantal geweren, een taser, een aantal dolken en hulzen en munitie aantroffen. Alle wapens zijn in beslag genomen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan naar de handgranaten. Deze zijn vervolgens gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De eigenaresse van de hond heeft aangifte gedaan tegen haar buurman voor dierenmishandeling. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.


» Politie.nl


Kaart nieuws Zuid Beijerland. Locatie nieuws: 51.74743 / 4.34999


maandag 23 augustus 2021, 16:07 uur
Man schiet met luchtdrukgeweer op blaffende hond van buurvrouw
de TelegraafEen 57-jarige man uit Zuid-Beijerland heeft met een luchtdrukgeweer op de blaffende hond van zijn buurvrouw geschoten. De man komt hier niet ongestraft mee weg: hij moet nu voor zowel dierenmishandeling als voor zijn gigantische wapenarsenaal voor de rechter komen.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Zuid Beijerland

23 augustus 16:07Man schiet met luchtdrukgeweer op blaffende hond van buurvrouw
RSS.