menu
zoek

Nieuws Zutphen

Almen Zutphen - Twee aanhoudingen na veroorzaken overlast bij zwembad

maandag 10 augustus 2020, 11:22 uur

Een groep van twintig jongeren zorgde zondagmiddag 9 augustus voor overlast bij het buitenzwembad in Almen. In eerste instantie probeerde zwembadpersoneel dit zelf op te lossen, maar toen de jongeren niet wilden meewerken werd de politie gebeld.

Agenten spraken rond 17.15 uur de overlastgevers aan en vroegen naar hun namen. Een 19-jarige jongen uit Zutphen wilde zijn personalia niet opgeven en had geen identiteitsbewijs bij zich. Daarom is hij aangehouden voor overtreding van de Wet op de identificatieplicht. De jongen gedroeg zich vervelend, stribbelde tegen en wilde niet meewerken aan zijn aanhouding. Agenten moesten de jongen in bedwang houden zodat ze transportboeien konden aanleggen. De jongen is overgebracht naar het politiebureau en uiteindelijk met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Een 18-jarige jongen uit Eefde beledigde agenten en is ook aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en gaf daarbij een agent een vuistslag tegen het hoofd. Deze agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De jongen is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zutphen Naar aanleiding van de ongeregeldheden bij het zwembad in Almen kwam een aantal personen dat het niet eens was met de aanhoudingen, aan het begin van de avond verhaal halen bij het politiebureau in Zutphen. Met een personenauto werd de toegangspoort geblokkeerd. Deze auto werd na enige tijd wel weggehaald, maar de groep bleef recalcitrant. Twee jongens werden aangehouden omdat ze agenten beledigden. Om de groep te verwijderen moesten agenten gebruik maken van pepperspray en de wapenstok. Meerdere agenten waren nodig om de groep uiteindelijk te laten vertrekken. Ook waren enkele ouders van de jongeren aanwezig. Een van deze ouders is aangehouden omdat ze de aanhouding van haar zoon belemmerde. 2020374340 / 2020374287 HP

Overlast/Vandalisme in Almen

» Politie.nl


Kaart nieuws Zutphen. Locatie nieuws: 52.15614 / 6.30160


maandag 10 augustus 2020, 14:22 uur
Overlastgever slaat agent bij aanhouding in zwembad Almen
Hart van NederlandBij het buitenzwembad in het Gelderse Almen heeft zondagmiddag een groep van twintig jongeren voor overlast gezorgd. Een 18-jarige jongen uit het naburige Eefde werd aangehouden en sloeg daarbij met zijn vuist tegen het hoofd van een agent.
» Hart van Nederland
maandag 10 augustus 2020, 14:16 uur
Man (18) slaat agent na onrust bij zwembad
Gelre NieuwsALMEN/ZUTPHEN – Een groep van twintig jongeren zorgde zondagmiddag 9 augustus voor overlast bij het buitenzwembad in Almen. In eerste instantie probeerde zwembadpersoneel dit zelf op te lossen, maar toen de jongeren niet wilden meewerken werd de politie gebeld. Agenten spraken rond 17.15 uur de overlastgevers aan en vroegen naar hun namen.
» Gelre Nieuws
maandag 10 augustus 2020, 13:56 uur
Jongeren belagen politiebureau na aanhouding zwembad Almen
de TelegraafEen groep jongeren heeft zondagavond een politiebureau in Zutphen belaagd nadat eerder op de dag twee jongens waren aangehouden bij een zwembad in Almen. De jongeren blokkeerden de ingang van het bureau. Agenten verdreven de groep met behulp van wapenstokken en pepperspray. Daarbij werden nog eens drie mensen opgepakt.
» de Telegraaf
maandag 10 augustus 2020, 13:05 uur
Groep keert zich tegen politie bij zwembad Almen: agent krijgt vuistslag tegen hoofd
Brabants DagbladEen 18-jarige jongen uit Eefde is gisteren opgepakt omdat hij bij het openluchtzwembad in Almen (provincie Gelderland) een agent een vuistslag tegen het hoofd heeft gegeven. Dat is gebeurd na overlast door een grote groep jongeren. Ook een 19-jarige jongen uit Zutphen is aangehouden. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.
» Brabants Dagblad
maandag 10 augustus 2020, 13:05 uur
Groep keert zich tegen politie bij zwembad Almen: agent krijgt vuistslag tegen hoofd
BN DeStemEen 18-jarige jongen uit Eefde is gisteren opgepakt omdat hij bij het openluchtzwembad in Almen (provincie Gelderland) een agent een vuistslag tegen het hoofd heeft gegeven. Dat is gebeurd na overlast door een grote groep jongeren. Ook een 19-jarige jongen uit Zutphen is aangehouden. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.
» BN DeStem
maandag 10 augustus 2020, 12:43 uur
Groep keert zich tegen politie bij zwembad Almen: agent krijgt vuistslag tegen hoofd
de GelderlanderEen 18-jarige jongen uit Eefde is gisteren opgepakt omdat hij bij het buitenzwembad in Almen een agent een vuistslag tegen het hoofd heeft gegeven. Dat gebeurde na overlast door een grote groep jongeren. Ook een 19-jarige jongen uit Zutphen werd aangehouden. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.
» de Gelderlander
maandag 10 augustus 2020, 12:42 uur
Agent geslagen bij incident zwembad Almen
LokaalGelderlandALMEN - Een groep van twintig jongeren zorgde zondagmiddag voor overlast bij buitenzwembad De Berkel in Almen. In eerste instantie probeerde zwembadpersoneel dit zelf op te lossen, maar toen de jongeren niet wilden meewerken werd de politie gebeld. Het gaat om de groep die ook betrokken is bij de ruzie naast het politiebureau diezelfde dag. 
» LokaalGelderland
maandag 10 augustus 2020, 12:33 uur
Groep keert zich tegen politie bij zwembad Almen: agent krijgt vuistslag tegen hoofd
de StentorEen 18-jarige jongen uit Eefde is gisteren opgepakt omdat hij bij het openluchtzwembad in Almen een agent een vuistslag tegen het hoofd heeft gegeven. Dat is gebeurd na overlast door een grote groep jongeren. Ook een 19-jarige jongen uit Zutphen is aangehouden. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: LokaalGelderland
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Zutphen

16 september 11:17Grote storing voor treinverkeer naar het oosten, veel reizigers in Brabant de dupe
16 september 07:50Treinverkeer rond Zutphen en Arnhem hervat na grote storing
10 september 15:40Vijftien maanden cel voor scoutingleider uit Elst voor bezit en maken kinderporno
6 september 20:37Politie praat verwarde vrouw van het dak af in Zutphense binnenstad
4 september 14:46Automobilist raakt afgeleid en knalt op boom op N319 bij Zutphen
4 september 11:31Woningen ontruimd bij woonzorgcomplex wegens brand
4 september 10:40Tien woningen ontruimd wegens brand in woonzorgcomplex Zutphen
3 september 07:57Brand op zolder van woning
24 augustus 22:19'We willen een normaal leven', bewoners azc eisen duidelijkheid
23 augustus 13:13Steekpartij in gevangenis Zutphen
21 augustus 09:34Vrijspraak en extra celstraf na brute overval ijzerhandelaar Zutphen
19 augustus 08:33Auto belandt in het water
12 augustus 20:10Toch busjes voor ouderen in Zutphen, maar geen gele mini-bus
11 augustus 13:21Personeel zwembad Zutphen in quarantaine na coronabesmetting: bad blijft desondanks open
10 augustus 14:22Overlastgever slaat agent bij aanhouding in zwembad Almen
9 augustus 15:52Verwarde vrouw in Zutphen gooit huisraad uit raam en houdt buurt hele nacht wakker
6 augustus 14:01Weer tieners opgepakt voor branden Zutphen
5 augustus 09:41Zutphen krijgt tóch een kermis: zonder vuurwerk, maar met een reuzenrad
4 augustus 16:43Jongen (16) opgepakt voor vijf branden in Zutphen
2 augustus 16:33Vijf branden binnen anderhalf uur in Zutphen, politie zoekt brandstichter
RSS.