menu
zoek

Nieuws Zwolle

Onderzoek na wapenvondst afgerond

vrijdag 11 september 2020, 16:35 uur

De politie heeft vrijdagmiddag 11 september het onderzoek op een bosperceel aan de Schellerdijk afgerond. Het bosperceel is dinsdagavond afgezet en vervolgens bewaakt in verband met een wapenvondst. Voor dit onderzoek zijn verschillende specialisten ingezet. Het onderzoek naar de herkomst van de wapens gaat onverminderd door.

Waar: Schellerdijk in Zwolle

Bij het aantreffen van vuurwapens is het gebruikelijk dat er specialisten worden ingezet. Als het gaat om munitie en/of vuurwapens is er altijd een gevaarzetting en een kans op explosies. Dat is dan ook de reden dat er medewerkers van Defensie werden ingezet. De gevonden wapens worden op dit moment onderzocht en de politie doet grondig onderzoek naar de herkomst ervan.

Uit veiligheid voor iedereen
Districtschef Ramon Arnhem complimenteert alle betrokkenen voor hun inzet: “De afgelopen dagen is er hard gewerkt door Defensie, medewerkers van de opsporing en het basisteam Zwolle. Er zijn ook collega’s uit andere eenheden ingezet voor de bewaking van het bosperceel. Dat was noodzakelijk voor de veiligheid van de omwonenden, inwoners van Zwolle en de mensen die er aan het werk waren. Burgemeester Peter Snijders: "Ik kan mij goed voorstellen dat deze vondst wijkbewoners heeft bezig gehouden. Zij hebben een aantal dagen en nachten politie en medewerkers van defensie in hun omgeving gezien. Ik ben blij dat deze wapens nu in handen zijn van de politie en daarmee zijn veiliggesteld. We willen dat Zwolle veilig is, een plek waar criminaliteit altijd wordt aangepakt en deze vondst heeft hieraan bijgedragen."

Bestrijding criminaliteit
De vondst en de inzet van de politie en andere specialisten hebben ook tot veel vragen geleid. “We doen heel zorgvuldig onderzoek naar de wapens en de herkomst ervan. Dat kost tijd en vraagt ook om terughoudendheid van onze kant in belang van het onderzoek. Wapens zijn vaak gelieerd aan ondermijnende criminaliteit en dat pakken wij hard aan. Dit willen wij graag doen met een brede veiligheidscoalitie. Daarbij heb ik het niet alleen over onze partners. Ook de inwoners van Zwolle en het gehele district IJsselland kunnen ons helpen om criminaliteit aan te pakken om met ons te zorgen voor een veilige en leefbare omgeving”, aldus Ramon Arnhem. 

Vervolgonderzoek
De politie kan tips en informatie over deze vondst goed gebruiken. Heeft u de afgelopen maanden iets verdachts gezien rondom het bosperceel aan de Schellerdijk? Of heeft u andere informatie die verband kan houden met deze vondst? Neemt u dan alstublieft contact op met de politie. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844. U kunt ook bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 079-3458999. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. 2020427703 GvR

Getuigenoproep in Zwolle
Ondermijning in Zwolle
Wapens in Zwolle

» Politie.nl


Kaart nieuws Zwolle. Locatie nieuws: 52.48651 / 6.07881 Schellerdijk


donderdag 10 september 2020, 16:30 uur
Politie treft meerdere wapens aan op bosperceel
Politie.nlDinsdagavond 8 september kreeg de politie een melding over een wapenvondst op een bosperceel aan de Schellerdijk in Zwolle. Inmiddels is een deel van het perceel doorzocht en blijkt dat het om meerdere wapens gaat die verstopt lagen op het bosperceel.
Gezien het open karakter van het bosgebied is het onderzoeksgebied ruim afgezet en bewaakt de politie de omgeving. Het onderzoek is grondig en kan daardoor nog enige tijd duren.

Geen aanhoudingen
De wapens worden onderzocht op sporen, herkomst en de politie bekijkt hoe lang de wapens op het perceel hebben gelegen. Vooralsnog is er niemand aangehouden. ^SV 2020427703

Wapens in Zwolle
» Politie.nl
woensdag 9 september 2020, 15:18 uur
Politie onderzoekt wapenvondst
Politie.nlDinsdagavond 8 september kreeg de politie een melding over een wapenvondst op een bosperceel aan de Schellerdijk. Het gebied is afgezet in verband met verder onderzoek.
Na de melding zijn agenten ter plaatse gegaan en hebben de wapens in beslag genomen. Vervolgens is het bosperceel afgezet en bewaakt totdat op woensdag het perceel bij daglicht zorgvuldig doorzocht kon worden. Daarbij wordt, zoals gebruikelijk bij dergelijke vondsten, ook defensie ingezet vanwege haar deskundigheid. Daarnaast heeft er een drone van de politie gevlogen. De aangetroffen wapens worden onderzocht op sporen. Verder onderzoek moet uitwijzen om wat voor wapens het gaat en wie hierbij betrokken is. Voorlopig is het bosperceel nog afgezet en wordt het bewaakt. (2020427703)

Wapens in Zwolle
» Politie.nl
vrijdag 11 september 2020, 17:17 uur
Politie rondt onderzoek naar wapenvondst in Zwols bos af
RTV OostHet onderzoek in het bos aan de Schellerdijk in Zwolle, waar eerder deze week wapens werden gevonden, is afgerond. Sinds dinsdagavond was het gebied afgezet en werd het bewaakt.
» RTV Oost
donderdag 10 september 2020, 21:30 uur
Politie bewaakt bosperceel Zwolle na vondst meerdere wapens
Blik op NieuwsAfgelopen dinsdagavond kreeg de politie een melding over een wapenvondst op een bosperceel aan de Schellerdijk in Zwolle. 'Inmiddels is een deel van het perceel doorzocht en blijkt dat het om meerdere wapens gaat die verstopt lagen op het bosperceel', zo laat de politie donderdag weten.
» Blik op Nieuws
donderdag 10 september 2020, 12:17 uur
Agenten en militairen met bivakmutsen nog altijd druk in de weer met wapenvondst in Zwolle
de StentorTwee dagen nadat er in een bosje op landgoed Schellerberg in Zwolle wapens zijn gevonden, zijn politieagenten en militairen nog steeds druk met het onderzoek rond de vindplaats. Experts liepen donderdagmorgen af en aan.
» de Stentor
donderdag 10 september 2020, 11:25 uur
Perceeleigenaar Thijs over wapenvondst Zwolle: "Geen idee wat deze gekkigheid betekent"
RTV OostPerceeleigenaar Thijs kijkt met verbazing naar de agenten die momenteel rondlopen op zijn terrein in Zwolle. Dinsdagavond werden op zijn terrein aan de Schellerdijk meerdere wapens gevonden en sindsdien wordt er onderzoek gedaan door agenten in kogelvrije vesten. Het terrein is volledig afgezet.
» RTV Oost
donderdag 10 september 2020, 10:24 uur
Agenten vinden wapens in het bos
NOSIn een bos bij Zwolle heeft de politie een aantal wapens gevonden. De politie kreeg een tip dat de wapens daar zouden liggen, en dat bleek dus te kloppen.
» NOS
donderdag 10 september 2020, 08:41 uur
Politie neemt wapens in beslag op bosperceel in Zwolle
Hart van NederlandDe politie heeft dinsdagavond op een bosperceel aan de Schellerdijk in Zwolle wapens gevonden. Het perceel is afgezet en wordt sinds de vondst continu bewaakt. De gevonden wapens zijn in beslag genomen.
» Hart van Nederland
woensdag 9 september 2020, 21:25 uur
Politie nog druk met wapenvondst in Zwols bosperceel
RTV OostWelke wapens in Zwolle gevonden zijn en hoeveel is niet bekend, maar uit foto's die eerder vanavond gemaakt zijn in de omgeving van de vindplek blijkt wel hoe serieus de politie de vondst neemt. Er lopen gewapende agenten rond en de vindplek wordt de hele nacht bewaakt. 
» RTV Oost
woensdag 9 september 2020, 16:43 uur
Partij wapens gevonden in een bos
CrimesiteOp een stuk bos bij Zwolle is een nog onbekende hoeveelheid wapens gevonden. Agenten bewaken sinds dinsdagavond het bosperceel aan de Schellerdijk. Na een tip kwamen politie en medewerkers van Defensie gisteravond ter plaatse.
» Crimesite
woensdag 9 september 2020, 16:04 uur
Wapens gevonden in bos in Zwolle: politie bewaakt bosperceel
de StentorMeerdere wapens zijn gisteravond gevonden in een bos in Zwolle. Het bosperceel is afgezet en wordt bewaakt.
» de Stentor
woensdag 9 september 2020, 15:53 uur
Wapens gevonden in bosperceel in Zwolle
RTV OostIn een bosperceel aan de Schellerdijk in Zwolle heeft de politie gisteravond wapens gevonden. Agenten gingen op onderzoek uit na een melding van een gevonden wapen.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Zwolle

19 oktober 16:53Man (19) aangehouden op verdenking betrokkenheid explosie Zwolle
17 oktober 16:49PSV zonder Zahavi en Teze tegen PEC vanwege positieve coronatest
16 oktober 14:23PSV-trainer Roger Schmidt onder de indruk van Mario Götze: 'Hij is gretig en erg fit'
16 oktober 13:24Pelle Clement terug in selectie PEC voor duel met PSV, nog geen basisplaats
15 oktober 17:20Politie onderzoekt schietpartij in Zwolle
14 oktober 17:33OM: Zwolse arrestant overleed aan overdosis drugs, niet door politiegeweld
14 oktober 14:25Openbaar Ministerie: Tomy Holten na arrestatie overleden aan overdosis drugs
14 oktober 11:04Grove fouten gemaakt bij drama met hoogwerker, waarbij Bart (53) en Jos (61) omkwamen
14 oktober 07:15Brand in politiebureau in Zwolle: zeven arrestanten geëvacueerd naar Apeldoorn
13 oktober 08:49Verdachte aangehouden voor overval Aziatisch restaurant
11 oktober 12:16Mannen uit Amsterdam stelen statiegeldkratten in Zwolle, maar worden betrapt
10 oktober 11:02Geen treinen na aanrijding bij station
9 oktober 08:28Plannen voor woningbouw aan de Zwartewaterallee een stap verder
8 oktober 12:02'Treinterreur' tussen Emmen en Zwolle: Arriva neemt maatregelen
7 oktober 10:15Overvaller in Zwolle op bizarre manier verjaagd
7 oktober 06:00Meerdere donorkinderen stappen na verhaal over sjoemelende Zwolse gynaecoloog naar DNA-bank
6 oktober 14:21OM: Aanhouding van agent was rechtmatig, geen sprake van etnisch profileren
5 oktober 14:51Younes (26) kan amper meer praten na zware mishandeling, eist 750.000 euro schadevergoeding
5 oktober 13:12PEC Zwolle blaast oefenduel met FC Groningen af, maar: 'No hard feelings' (update)
5 oktober 09:00Meerdere voertuigen beschadigd door brand
RSS.