menu
zoek

Nieuws Zwolle

Politie Zwolle stuurt 750 coke-afnemers een sms

donderdag 14 januari 2021, 08:30 uur

Vandaag, 14 januari, ontvangen ruim 750 afnemers van cocaïne een sms-bericht van de politie. De telefoonnummers stonden in telefoons van coke-dealers in Zwolle. In de sms staat een link naar een website waar de afnemers hulp kunnen zoeken om te stoppen met hun verslaving.

“In Zwolle zagen we vorig jaar ernstige geweldsincidenten, van autobranden tot aanslagen op iemands leven. Dat is voor een groot deel het gevolg van het dealen in harddrugs. Daarnaast is er sprake van overlast in de woonwijken. Er wordt gedeald op parkeerplaatsen bij winkelcentra, in speeltuinen of bij u op de hoek. We willen een veilige en leefbare stad. Daarom doen we er alles aan om dealers van de straat te halen. Het begint echter bij de vraag om harddrugs. Daarom richten we ons nu op de gebruikers. We willen hen hulp bieden zodat ze stoppen met coke,” vertelt teamchef Riemer van Beem.

Helpende hand
“Zwollenaren voelden zich het afgelopen jaar minder veilig in hun stad door incidenten die te maken hebben met de handel in drugs. Samen met de politie en andere partners werken we met man en macht aan de bestrijding daarvan. Maar zolang er vraag is en gebruikers drugs kopen, blijft er gehandeld worden, met alle bijkomende effecten. Met deze actie willen we gebruikers daarvan bewust maken. Ze houden het criminele drugscircuit in stand en financieren hun eigen onveiligheid. En daar hebben ook andere inwoners last van. Dat willen we hen duidelijk maken. Daarnaast bieden we de gebruikers ook een helpende hand om van de coke af te komen. Op de website  www.stopsos.nl  staan verhalen van Zwollenaren die met succes van hun verslaving zijn afgekomen. Dat kun je niet alleen, daarom staat er ook een overzicht van instanties en zelfhulpgroepen waar gebruikers naar toe kunnen gaan om aan hun verslaving te werken. We vinden het belangrijk dat we ons niet alleen richten op het bestrijden van de criminaliteit, maar dat we afnemers ook hulp bieden om van hun verslaving af te komen”, aldus burgemeester Peter Snijders.

Onderzoeken naar drugshandel
In 2020 startten de Districtsrecherche IJsselland en het politieteam Zwolle twee onderzoeken naar handel in harddrugs. Daarbij kwamen vijf verdachten in beeld. Zij zijn aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. Na hun aanhouding zijn telefoons in beslag genomen. Op die telefoons stonden berichten over het kopen van coke. De afzenders hebben allemaal een sms’je gekregen. Dat gebeurde nadat de zaaksofficier van het OM Oost-Nederland daar toestemming voor had gegeven.

Informatie delen
De samenwerkende partijen geven de afnemers een kans om hun leven weer in eigen hand te krijgen en hulp te zoeken. Ondertussen gaan de onderzoeken naar drugshandel en druggerelateerd geweld onverminderd door. “Ons team werkt samen met de Districtsrecherche IJsselland en onze partners aan een veilig Zwolle. De geweldsincidenten van het afgelopen jaar hebben veel impact op het veiligheidsgevoel van onze inwoners. Het zal je overkomen dat er in je straat wordt geschoten of dat je auto per ongeluk in vlammen opgaat omdat die op de verkeerde plek staat? Dat wil niemand! Voor het oplossen van dit soort misdrijven hebben we ook de hulp van onze inwoners nodig. Daarom roepen we iedereen op, ook de doelgroep van onze sms’jes, om hun informatie met ons te delen. Via hun wijkagent, 0900-8844, Social Media of anoniem via Meld Misdaad Anoniem”, aldus van Beem.  

Drugs in Zwolle
Ondermijning in Zwolle

» Politie.nl
donderdag 14 januari 2021, 13:11 uur
Politie stuurt coke-gebruikers sms met aanbod voor hulp
CrimesiteDe politie in Zwolle verstuurt donderdag aan 750 kopers van cocaïne een sms-bericht waarin ze ‘hulp’ wordt aangeboden bij hun verslaving. Hun nummers stonden in de telefoons van opgepakte coke-dealers. Geweld De politie in Zwolle geeft aan in 2020 te maken te hebben gehad met geweldsincidenten als autobranden en aanslagen, als een gevolg van het […] Het bericht Politie stuurt coke-gebruikers sms met aanbod voor hulp verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
donderdag 14 januari 2021, 11:21 uur
750 afnemers van coke krijgen sms van de politie
de TelegraafRuim 750 mensen waarvan nummers in de telefoons van cokedealers in Zwolle staan, krijgen donderdag een sms van de politie. In de sms staat een link naar een website waar de afnemers hulp kunnen zoeken bij verslaving.
» de Telegraaf
donderdag 14 januari 2021, 09:43 uur
Politie stuurt 750 coke-afnemers vandaag een sms'je
Blik op NieuwsIn Zwolle ontvangen vandaag 750 afnemers van cocaïne een sms-bericht. Het bericht is niet afkomstig van coke-dealers maar van de politie. Dit meldt de politie donderdag.
» Blik op Nieuws
donderdag 14 januari 2021, 09:35 uur
Politie Zwolle bestookt voor het eerst klanten van opgepakte drugsdealers met sms-bom
de StentorDe politie Zwolle stuurt vandaag een sms-bom naar 750 klanten van coke-dealers. De telefoonnummers stonden in telefoons van vijf opgepakte dealers uit Zwolle. Het is de eerste keer dat op deze manier niet alleen de dealers zelf, maar ook mogelijke gebruikers worden aangesproken.
» de Stentor
donderdag 14 januari 2021, 09:33 uur
Politie Zwolle stuurt coke-afnemers sms om ze op aandeel in drugscriminaliteit te wijzen
RTV OostDe politie stuurt vandaag 750 afnemers van cocaïne een sms-bericht met daarin een link naar een website voor verslavingszorg. De telefoonnummers van de afnemers komen uit telefoons van coke-dealers in Zwolle, waar de politie de hand op heeft weten te leggen. Met de actie wil de politie gebruikers niet alleen aanzetten om met het drugsgebruik te stoppen, maar ze ook bewust maken van hun aandeel in de drugscriminaliteit in Zwolle.
» RTV Oost
donderdag 14 januari 2021, 08:53 uur
Politie stuurt 750 coke-afnemers een sms
de PeperbusZwolle - Ruim 750 afnemers van cocaïne ontvangen vandaag, donderdag 14 januari, een sms-bericht van de politie. De telefoonnummers stonden in telefoons van cokedealers in Zwolle.
» de PeperbusFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: de Peperbus
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Zwolle

22 januari 23:41Koster: ‘Ik ga zelf het bijltje er niet bij neerleggen’
22 januari 21:59Goudhaantje Ghoochannejhad loodst PEC met unieke hattrick langs tiental Willem II
22 januari 14:16PEC Zwolle heeft met Thomas Buitink nieuwe spits binnen: "Kruispunt in mijn carrière"
22 januari 09:55Staking bij Scania Zwolle: medewerkers rijden door staakstraat
21 januari 19:40'Met 1 of 2 keer winnen komt het vertrouwen terug', Adrie Koster over lastige positie Willem II
20 januari 09:51Zwolle geselecteerd voor onderzoeksproject aardwarmte
16 januari 21:55Fortuna Sittard krijgt loon naar werken in Zwolle
15 januari 20:00Het oudste stukje Zwolle aangetroffen in Grote Kerk: ‘Enorm belangrijkste vondst’
15 januari 13:25Het sneeuwt in Oost-Nederland! (en hier blijft het zelfs al even liggen)
15 januari 10:44Gerlinde van Carinova krijgt coronavaccin als eerste verpleeghuismedewerker in IJsselland
14 januari 13:11Politie stuurt coke-gebruikers sms met aanbod voor hulp
14 januari 08:45Djopzz hoofdsponsor Regio Zwolle Volleybal
13 januari 23:28PEC-aanwinst Misidjan licht teleurgesteld: "Met maat 45 was het een droomdebuut geweest"
13 januari 20:55Live: PEC Zwolle op bezoek bij Feyenoord in De Kuip
10 januari 14:09Peperduur kunstwerk De Boog in Zwolle buigt opnieuw: weer naar de filistijnen...
9 januari 21:56Clement bezorgt PEC Zwolle een knap punt tegen AZ
8 januari 12:00Twents zorgpersoneel moet tot verontwaardiging naar Zwolle of Apeldoorn voor coronavaccin
7 januari 17:07Virgil Misidjan komt voorhoede van PEC Zwolle versterken
7 januari 15:44Opgepakte inbreker krijgt dwangsom aan de broek na heterdaadje in Zwolle
6 januari 17:37Brandweer uitgerukt voor brand in binnenstad van Zwolle
RSS.