menu
zoek

Nieuws Den Haag

Ongeregeldheden Fruitweg opnieuw in Team West en Opsporing Verzocht

dinsdag 7 mei 2024, 14:40 uur

In Opsporing Verzocht en Team West doen wij opnieuw een getuigenoproep voor de ernstige ongeregeldheden aan de Fruitweg. Daarnaast wordt er in Team West ook aandacht besteed aan een diefstal bij de Grote Markt en een gewelddadige straatroof op de Korte Voorhout. Alle zaken vonden plaats in Den Haag.

Waar: Fruitweg in Den Haag

Ernstige ongeregeldheden - Fruitweg - Den Haag Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken nadat twee groepen Eritreeërs met elkaar de confrontatie opzochten. Dat is ze uiteindelijk niet gelukt, maar het is ze wel gelukt om een harde confrontatie aan te gaan met de politie, andere hulpverleners en journalisten. Het liep volledig uit de hand. De relschoppers waren buiten zinnen en vernielden zo'n beetje alles wat hen voor de voeten kwam. Het zalencentrum is zwaar beschadigd geraakt. Door de rook en warmte raakten enkele bezoekers van de Opera onwel. Behalve de materiële schade zijn er veel agenten gewond geraakt. Buurtbewoners zijn ontzettend geschrokken en ook zij hebben schade aan auto's, woningen en bedrijven. De impact is enorm. Er zijn de afgelopen tijd al 16 verdachten aangehouden. Deze maand komen de eersten voor de rechter. We zijn er nog niet, in de uitzending worden beelden getoond van 6 nog gezochte verdachten. Online worden er nog meer beelden getoond van verdachten. Diefstallen - Grote Markt - Prinsestraat - Den Haag In twee cafés in de binnenstad van Den Haag zijn eind december en begin januari door dezelfde verdachte diefstallen gepleegd. Uit een café aan de Prinsestraat ging de onbekende man er vandoor met een tas van een medewerkster. Later is deze man ook te zien in een café aan de Grote Markt. Hij was toen samen met een andere man. Als zij achter een groepje mensen gaan zitten haalt één van de mannen uit een handtas, die over een stoelleuning hangt, een mobiele telefoon. Ze vertrekken kort daarop. In de uitzending worden beelden getoond van de onbekende man. Gewelddadige straatroof - Korte Voorhout - Den Haag In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 januari rond 04.30 uur worden twee vrienden het slachtoffer van een gewelddadige straatroof. Rond dat tijdstip rijden de twee vrienden na een avondje stappen met een ov-fiets over het fietspad op de Korte Voorhout. Als drie onbekende mannen achter hen aan komen rennen, stoppen de twee vrienden. De mannen zeiden dat ze geld wilden hebben. Als de twee vrienden zeggen dat ze geen geld bij zich hebben worden ze direct tegen de grond gewerkt. Als ze op de grond liggen worden ze geschopt en geslagen. Dit slaan en schoppen bleef maar doorgaan totdat één van de twee vrienden zijn portemonnee geeft. In deze portemonnee zat maar 15 euro. Dat geld is eruit gehaald en de portemonnee werd op de grond gegooid. De drie onbekende mannen pakken van één van de slachtoffers ook nog een telefoon, maar die wordt ook op de grond gegooid. De twee slachtoffers hebben flink wat kneuzingen, blauwe plekken en schrammen overgehouden aan dit incident. Bij één van de twee zijn ook twee voortanden gebroken. In de uitzending worden beelden getoond van drie verdachten.


» Politie.nl

Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.06140 / 4.30820 Fruitweg
Fruitweg in Den Haag


dinsdag 7 mei 2024, 17:02 uur
Stenen gegooid, agenten gewond en brand gesticht: relschoppers goed in beeld
Omroep WestIn de zoektocht naar relschoppers die in februari een ravage aanrichtten rond de Fruitweg in Den Haag, toont de politie nu herkenbare beelden van een aantal verdachten. De rellen braken uit toen een grote groep mensen een bijeenkomst van een groep Eritreeërs in zalencentrum Opera probeerde te verstoren.
» Omroep West



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Den Haag

19 mei 12:39‘OM gebruikte geheimhoudersinfo om verdachte op te sporen’
18 mei 22:10De Graafschap na gelijkspel veroordeeld tot zesde jaar eerste divisie
18 mei 15:01Bizar: politie belaagd tijdens hulpverlening onwel persoon
17 mei 18:10Voetbal is oorlog: strijd om de mooiste Oranjestraat barst in alle hevigheid los
17 mei 17:35Verkeerscontrole Den Haag levert plastic tas met ruim 350.000,- euro op
17 mei 11:41Utrechtse hoofdverdachte rellende Eritreeërs blijft langer vast
17 mei 08:21Den Haag wil verbod op vliegreclames: ’Waanzin’
16 mei 20:46Bezetting Universiteit Leiden in Den Haag voorbij: alle demonstranten zijn uit pand
16 mei 06:14EOD maakt explosief voor deur van winkel onschadelijk, twee jongens (17) aangehouden
14 mei 22:00LIVE play-offs promotie/degradatie | ADO op voorsprong, duel hervat na medische situatie op tribune
14 mei 16:55PVV'er over Plasterk als premier: 'Hoe moet ik dat nou weten, man?!'
14 mei 16:5424 meisjes tussen 6 en 12 jaar doen aangifte in zaak Haagse 'modellenscout'
12 mei 10:26Politie lost waarschuwingsschoten bij arrestatie Zusterstraat
11 mei 15:08Haagse academie blaast als eerste onderwijsinstelling samenwerking met Israël af
10 mei 19:04Moeder met kinderwagen aangereden, traumahelikopter opgeroepen
10 mei 18:00Ravage in entreehal na vuurwerkaanslag: 'Mijn man dacht dat ik uit bed viel'
10 mei 14:14Vier jaar na vrijspraak alsnog cel voor Nederlander die vrouw doodde in Thailand
7 mei 17:02Stenen gegooid, agenten gewond en brand gesticht: relschoppers goed in beeld
7 mei 12:25'Modellenscout' verdacht van ontucht met minstens 9 meisjes tussen 6 en 12 jaar
3 mei 18:00Hoe verdween de glans van de Tong Tong Fair?
RSS.