menu
zoek

Nieuws Franeker

Politie zoekt meerdere verdachten van plofkraak in Franeker [Update 15:30 uur]

vrijdag 26 april 2024, 10:07 uur

De politie is op zoek naar meerdere verdachten van een plofkraak aan de Voorstraat in Franeker. Rond 03:40 uur is daar geprobeerd een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief. De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk met scooters via de Kleijenburg.

Waar: Voorstraat in Franeker

Onderzoek EOD en FO De melding kwam kort na de explosie bij de politie binnen. De hulpdiensten, waaronder ook de brandweer en ambulance, zijn uit voorzorg ter plaatse gekomen. Ook is de omgeving ruim afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om te kijken of het pand, waar de geldautomaat gevestigd is, veilig is. Dat onderzoek was rond 07:40 uur afgerond. Daarna is het sporenonderzoek door de FO (Forensische Opsporing) opgestart. Er wordt onderzoek gedaan naar het gebruikte explosief en wat er buit is gemaakt. Verdachten en vluchtrichting De politie trof ter plaatse geen verdachten aan. We zijn meteen met een opsporingsonderzoek begonnen. Zo spreken agenten met getuigen en omwonenden. Uit die informatie werd duidelijk dat er meerdere personen betrokken waren bij deze plofkraak. Ze zijn mogelijk op meerdere scooters gevlucht via de Kleienburg. Tips en camerabeelden Het onderzoek naar de plofkraak is volop gaande. We spreken met getuigen en we bekijken camerabeelden uit de omgeving. Heeft u rond 03:40 uur, voor, tijdens of na de explosie, de mogelijke verdachten gezien in de omgeving van de Voorstraat? Heeft u na de explosie de verdachten zien vertrekken mogelijk met scooters via de Kleienburg? Heeft u een camera in de buurt, wellicht een deurbelcamera of een dashcam, en beelden waar de mogelijke verdachten of het incident op te zien zijn of heeft u andere informatie over deze plofkraak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt ook uw tips en beelden toesturen via politie.nl of via het tipformulier.   Update 15:30 Aan de Pim Mulierstraat in Franeker hebben we een voorwerp aangetroffen dat mogelijk verband houdt met de plofkraak aan de Voorstraat. Gezien de aard van de melding van vanochtend komt uit voorzorg de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse voor onderzoek. De omgeving is afgezet. Er zijn op dit moment geen woningen ontruimd.


» Politie.nl

Kaart nieuws Franeker. Locatie nieuws: 53.18657 / 5.54239 Voorstraat
Voorstraat in Franeker


vrijdag 26 april 2024, 17:34 uur
Explosief gevonden in Franeker na plofkraak bij Keatsmuseum
de TelegraafDe Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft in Franeker een explosief gevonden bij een scooter in de Pim Mulierstraat. Vrijdagochtend was een paar minuten verderop een plofkraak in de Voorstraat. Daardoor raakte het Keatsmuseum zwaar beschadigd.
» de Telegraaf
vrijdag 26 april 2024, 17:31 uur
'In ravaazje' in Keatsmuseum Franeker door plofkraak, bewaarplaats voorlopig dicht
Leeuwarder CourantNet nu de meivakantie begint, is het Keatsmuseum in Franeker dicht. En dat door toedoen van twee criminelen, die vrijdag in alle vroegte de aan de bewaarplaats bevestigde geldautomaat opbliezen. „De triennen spatten my yn ’e eagen.’’
» Leeuwarder Courant
vrijdag 26 april 2024, 12:46 uur
Keatsmuseum Franeker zwaar beschadigd na plofkraak: ’De chaos is groot’
de TelegraafDe plofkraak van afgelopen nacht aan de Voorstraat in Franeker heeft zware schade aangericht aan het Keatsmuseum, een museum gewijd aan de Friese sport kaatsen. Volgens voorzitter Bram Bonnema is de geldautomaat die in de voorgevel zat compleet uit de muur geblazen, en ook een raam ernaast is gesneuveld.
» de Telegraaf
vrijdag 26 april 2024, 11:19 uur
Verdachten voortvluchtig na plofkraak in Franeker (VIDEO)
CrimesiteBij een geldautomaat aan de Voorstraat in Franeker heeft donderdagnacht rond 03.40 een plofkraak plaatsgevonden. De verdachten zijn mogelijk op meerdere scooters gevlucht. De pinautomaat is volledig verwoest door de explosie.
» Crimesite
vrijdag 26 april 2024, 10:36 uur
Politie zoekt meerdere verdachten van plofkraak in Franeker
Blik op NieuwsDe politie is op zoek naar meerdere verdachten van een plofkraak aan de Voorstraat in Franeker. Rond 03:40 uur is daar geprobeerd een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief. De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk met scooters via de Kleijenburg.
» Blik op Nieuws
vrijdag 26 april 2024, 07:17 uur
Max uit Franeker hoorde enorme knal door plofkraak: 'Ze stonden hun tassen te vullen met geld'
Leeuwarder CourantAan de Voorstraat in Franeker is in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak gepleegd op een pinautomaat. Er is niemand gewond geraakt.
» Leeuwarder Courant
vrijdag 26 april 2024, 03:40 uur
Enorme ravage na plofkraak op pinautomaat
HardnieuwsFRANEKER - Vrijdagmorgen 26 april rond 03.40 uur heeft een plofkraak plaatsgevonden op een pinautomaat aan de Voorstraat in Franeker.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Franeker

26 april 17:34Explosief gevonden in Franeker na plofkraak bij Keatsmuseum
29 februari 13:00240 jaar oud planetarium moet aarde op schrikkeldag een dagje terugdraaien: ’Bijzonder moment’
15 december 15:59Man uit gemeente Noardeast-Fryslân ernstig gewond bij aanrijding in Franeker
21 september 12:26Aantal bezoekers planetarium Franeker verdubbeld door werelderfgoedstatus
19 september 11:20UNESCO roept planetarium in Franeker uit tot werelderfgoed
27 juni 07:46Ernstig ongeval in Franeker: fietser en passagier van de fiets naar het ziekenhuis 
4 mei 12:53Agenten trekken wapenstok en gebruiken taser na mishandeling door dronken en agressieve Franeker
13 april 06:18Fietser (72) overleden bij verkeersongeval
23 maart 20:31Video | Vogelaars trekken naar Franeker voor zeldzame alpengierzwaluw
6 oktober 13:49Man raakt gewond bij aanrijding in Franeker
30 september 14:22Jongeren voetballen met egels in Franeker en worden op heterdaad betrapt
20 augustus 17:11Ernstig ongeluk met auto en motor in Franeker
14 augustus 08:23Brand legt loods in Franeker in de as
3 augustus 18:57Op bezoek bij het oudste sportevenement van Nederland: ‘Wij vinden dat kaatsen het leven is’
1 juli 21:46Man overleden na verzet tegen agenten
27 juli 17:34Gewonde bij botsing tussen twee auto's in Franeker
RSS.