menu
zoek

Nieuws Akkrum

Familie boerenzoon Jouke (16) doet toch nog geen aangifte tegen agent die schoot

vrijdag 8 juli 2022, 10:25 uur

De familie van boerenzoon Jouke Hospes (16) doet toch nog geen aangifte tegen de agent die dinsdagavond bij het boerenprotest in Heerenveen op Joukes trekker schoot. Eerder vanochtend zei de familie tegen persbureau ANP dat er aangifte gedaan zou worden, wat hun advocaat bevestigde.

» NOS
vrijdag 8 juli 2022, 09:40 uur
Vader boer Jouke over ondergedoken agent: 'Is dat wel waar?'
de TelegraafDe vader van boer Jouke trekt de berichtgeving over de ondergedoken agent in twijfel. De 16-jarige Jouke werd bij een boerenprotest in Heerenveen beschoten en later opgepakt. Door de ontstane commotie moest een agent onderduiken.
» de Telegraaf
donderdag 7 juli 2022, 23:32 uur
Agent ’kapot’ na afvuren kogel op Jouke (16) bij Heerenveen: ’Het gaat slecht met hem’
de TelegraafDe agent die dinsdagavond in Heerenveen op boerenzoon Jouke Hospes (16) uit Akkrum schoot, zit ziek thuis. Hij acht zichzelf momenteel niet in staat om te werken. Zeker niet nadat hij hoorde dat hij een kogel op een jonge jongen had afgevuurd.
» de Telegraaf
donderdag 7 juli 2022, 19:55 uur
Video | Boerenzoon (16) over schietincident politie: 'Zit vol vraagtekens'
NU.nlBoerenzoon Jouke Hospes (16) uit Akkrum snapt er niks van dat de politie zijn tractor dinsdagavond bij Heerenveen heeft beschoten. Volgens de politie was het wapengeweld geoorloofd vanwege een dreigende situatie voor de agenten. Voor de camera vertelt Hospes hoe de situatie volgens hem was.
» NU.nl
donderdag 7 juli 2022, 12:09 uur
Beschoten boerenzoon Jouke (16) heeft piep in oor: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’
Brabants DagbladDe 16-jarige Jouke uit Akkrum reed dinsdagavond ‘van de schrik door’ toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat. De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten.
» Brabants Dagblad
donderdag 7 juli 2022, 12:03 uur
Boerenzoon Jouke reageert: ’Ineens pang in mijn rechteroor’
de TelegraafDe moeder van de 16-jarige boerenzoon Jouke uit Akkrum die dinsdagavond door de politie werd beschoten, overweegt om aangifte van poging tot doodslag te doen tegen de betrokken agenten. De familie zegt de zaak niet te laten rusten.
» de Telegraaf
donderdag 7 juli 2022, 11:35 uur
Beschoten boerenzoon: 'Ik wil van politie weten waarom ze dit gedaan hebben'
NOSDe 16-jarige boerenzoon die dinsdagavond door de politie werd beschoten bij het boerenprotest in Heerenveen, zegt dat hij werd beschoten toen hij probeerde om met zijn tractor langs de politie te rijden. Jouke Hospes uit het Friese Akkrum zegt in een interview met Omrop Fryslân dat hij besloot langs de politieblokkade te rijden omdat hij de stoet trekkers volgde die ook om de politiewagens heen reden.
» NOS
woensdag 6 juli 2022, 13:15 uur
Moeder van beschoten boer (16): ’Een paar millimeter ernaast en Jouke was dood geweest’
de TelegraafJouke Hospes (16) uit Akkrum zit sinds dinsdagavond vast. De jongen werd in Heerenveen aangehouden nadat de politie op zijn tractor had geschoten. Zijn moeder doet haar verhaal.
» de Telegraaf
woensdag 6 juli 2022, 12:04 uur
Boze boeren op weg naar politiebureau om beschoten Jouke (16) vrij te krijgen
de GelderlanderDe bestuurder van de trekker die gisteravond door de politie bij Heerenveen werd beschoten was de 16-jarige boerenzoon Jouke uit Akkrum. Volgens zijn moeder was hij, samen met zijn broer, op weg naar huis. ,,Jouke zit nu vast op het politiebureau, we zijn erg verdrietig.” Bij het politiebureau staat inmiddels een groep boeren die wil dat de jongen vrijkomt.
» de Gelderlander
woensdag 6 juli 2022, 12:04 uur
Boze boeren op weg naar politiebureau om beschoten Jouke (16) vrij te krijgen
Brabants DagbladDe bestuurder van de trekker die gisteravond door de politie bij Heerenveen werd beschoten was de 16-jarige boerenzoon Jouke uit Akkrum. Volgens zijn moeder was hij, samen met zijn broer, op weg naar huis. ,,Jouke zit nu vast op het politiebureau, we zijn erg verdrietig.” Bij het politiebureau staat inmiddels een groep boeren die wil dat de jongen vrijkomt.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Akkrum

8 juli 10:25Familie boerenzoon Jouke (16) doet toch nog geen aangifte tegen agent die schoot
6 juli 12:05Hond en bestuurder uit te water geraakte auto gered
21 september 11:46Auto met caravan raakt van de weg bij Akkrum
18 april 08:05Video | Brand verwoest loods mechanisatiebedrijf Akkrum
RSS.