menu
zoek

Nieuws Albergen

Kortgedingrechter: Verkoop hotel Albergen aan COA gaat door

dinsdag 30 augustus 2022, 15:24 uur

Het COA was maandag 29 augustus in de rechtbank van Overijssel in Almelo. 'De uitspraak van de kortgedingrechter bood duidelijkheid over het eigendom van het hotel in Albergen. De verkoop van het hotel aan het COA gaat door', zo meldt het COA dinsdag.

» Blik op Nieuws
dinsdag 30 augustus 2022, 14:33 uur
COA treft extra veiligheidsmaatregelen bij 'asielhotel' in Albergen
RTV OostHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) plaatst vandaag bewakingscamera's bij het azc-hotel 't Elshuys in Albergen. Het gaat om een extra maatregel; er waren al 24 uur per dag twee beveiligers in het pand. Ook hingen er al onopvallende camera's van de politie. Het COA is eigenaar van het voormalige hotel in de gemeente Tubbergen.
» RTV Oost
dinsdag 30 augustus 2022, 13:58 uur
COA plaatst bewakingscamera’s bij ’asielhotel’ Albergen
de TelegraafHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA plaatst dinsdag bewakingscamera’s bij het ’asielhotel’ in het Twentse Albergen. Er is ook een beveiliger aanwezig op het terrein, zegt een woordvoerder van de dienst. Het COA is sinds maandagavond eigenaar van het voormalige hotel in de gemeente Tubbergen.
» de Telegraaf
dinsdag 30 augustus 2022, 12:16 uur
COA plaatst bewakingscamera's bij asielhotel Albergen na brandstichting
de StentorHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) plaatst vandaag bewakingscamera’s bij het zogenoemde asielhotel in het Twentse Albergen (gemeente Tubbergen). Er is ook een beveiliger aanwezig op het terrein, zegt een woordvoerder van dienst. Het COA is sinds gisteravond eigenaar van het voormalige hotel.
» de Stentor
maandag 29 augustus 2022, 17:16 uur
COA wil in gesprek met omwonenden azc Albergen: "We willen goede buren zijn"
RTV OostHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hoopt dat de 'rollercoaster van gebeurtenissen' rondom het azc in Albergen is afgelopen. Dat zegt COA-bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker in een reactie op het nieuws dat Hotel 't Elshuys definitief een azc kan worden. "Wij hopen dat omwonenden en de gemeente open staan voor een gesprek."
» RTV Oost
maandag 29 augustus 2022, 17:08 uur
COA na kort geding in gesprek met omwonenden 'asielhotel'
Dagblad van het NoordenHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat binnenkort in gesprek met de omwonenden van hotel ‘t Elshuys in Albergen, waarin het COA tweehonderd asielzoekers onder zal brengen. Dit zei bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker van het COA in reactie op de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank in Almelo over de verkoop van het 'asielhotel' aan het COA.
» Dagblad van het Noorden
maandag 29 augustus 2022, 16:10 uur
Eigenaar moet 'asielhotel' Albergen van rechter gewoon verkopen aan COA
NU.nlHet 'asielhotel' in Albergen moet gewoon worden verkocht aan het COA, oordeelde de rechter maandag. De eigenaar van het hotel wilde afzien van verkoop. Ze zei niet te weten dat er tot driehonderd asielzoekers in het hotel opgevangen zouden worden.
» NU.nl
maandag 29 augustus 2022, 16:05 uur
Verkoop asielhotel in Albergen aan het COA gaat door
NOSDe verkoop van het hotel in Albergen aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat door. Volgens de rechtbank in Almelo heeft het COA open kaart gespeeld over de asielopvang en is er geen reden om de verkoop terug te draaien.
» NOS
maandag 29 augustus 2022, 16:03 uur
COA wint kort geding, verkoop 'asielhotel' gaat door
Dagblad van het NoordenDe verkoop van het zogenoemde 'asielhotel' in Albergen aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kan doorgaan, zo heeft de rechtbank in Almelo maandag besloten. Het COA, dat asielzoekers wil onderbrengen in Hotel ‘t Elshuys, spande een kort geding aan tegen de eigenares van het hotel toen bleek dat zij onder de verkoop uit probeerde te komen.
» Dagblad van het Noorden
maandag 29 augustus 2022, 15:58 uur
Rechter: verkoop ’asielhotel’ Albergen aan COA moet doorgaan
de TelegraafDe komst van een asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen is een feit. De kort gedingrechter in Almelo oordeelde maandagmiddag dat het COA niet kan worden verweten de eigenaresse van ’t Elshuys een verkeerde voorstelling van zaken te hebben gegeven. De verkoop gaat dus door.
» de Telegraaf
maandag 29 augustus 2022, 15:56 uur
Hotel in Albergen wordt definitief azc: eigenaresse verliest kort geding
RTV OostHotel 't Elshuys in Albergen wordt definitief eigendom van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), dat er honderden asielzoekers in gaat onderbrengen. De eigenaresse wilde de verkoop terugdraaien, maar de rechter in Almelo ging daar niet in mee. Volgens de rechter heeft het COA open kaart gespeeld.
» RTV Oost
maandag 29 augustus 2022, 14:04 uur
Verkoop van ‘asielhotel’ in Albergen aan COA gaat door
de GelderlanderDe verkoop van het zogenoemde ‘asielhotel’ in Albergen aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat door. De poging die de eigenaresse van het hotel deed om onder de verkoop uit te komen is door de rechter afgewezen.
» de Gelderlander
maandag 29 augustus 2022, 14:04 uur
Verkoop van ‘asielhotel’ in Albergen aan COA gaat door
BN DeStemDe verkoop van het zogenoemde ‘asielhotel’ in Albergen aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat door. De poging die de eigenaresse van het hotel deed om onder de verkoop uit te komen is door de rechter afgewezen.
» BN DeStem
maandag 29 augustus 2022, 14:04 uur
Verkoop van ‘asielhotel’ in Albergen aan COA gaat door
Brabants DagbladDe verkoop van het zogenoemde ‘asielhotel’ in Albergen aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat door. De poging die de eigenaresse van het hotel deed om onder de verkoop uit te komen is door de rechter afgewezen.
» Brabants Dagblad
maandag 29 augustus 2022, 12:43 uur
LIVE | Grote belangstelling voor kort geding ’asielhotel’ Albergen
de TelegraafHet kort geding over de verkoop van het zogenoemde ’asielhotel’ in Albergen trekt grote belangstelling. Tientallen mensen uit het dorp zijn bijeen in de rechtbank in Almelo, waar de rechter zich maandagmiddag buigt over de verkoop van het hotel aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De rechtbank heeft twee extra videozalen ingericht voor iedereen die het kort geding wil volgen.
» de Telegraaf
maandag 29 augustus 2022, 12:35 uur
Kort geding over 'asielhotel' Albergen: kan het koopcontract worden verscheurd?
NU.nlIn de rechtbank in Almelo is om 13.00 uur een kort geding van start gegaan over een asielzoekershotel in Albergen. Het hotel zou vandaag in handen moeten komen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De verkopende partij probeert daaronderuit te komen. Kan dat wel?
» NU.nl
maandag 29 augustus 2022, 08:41 uur
Brand geweest op terrein bij 'asielhotel' in Albergen
Dagblad van het NoordenOp het terrein van 'asielhotel' 't Elshuys in Albergen heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. De politie kreeg rond 06.15 uur melding van de brand, die inmiddels weer uit is. De brand was niet in het hotel zelf, maar in een groepje bomen en struiken op het terrein, aldus een politiewoordvoerder.
» Dagblad van het Noorden
maandag 29 augustus 2022, 08:23 uur
Brandstichting op terrein van Tubbergse asielzoekershotel
de GelderlanderALBERGEN - Op het terrein van hotel ‘t Elshuys bij Albergen is vannacht brand gesticht. De politie meldt de brand op Twitter en doet onderzoek. De brand woedde bij de zij-ingang van het hotel, waar een zwart spoor over de grond loopt.
» de Gelderlander
maandag 29 augustus 2022, 08:23 uur
Politie onderzoekt of brand op terrein beoogd asielzoekershotel Albergen is aangestoken
Brabants DagbladOp het terrein van hotel ‘t Elshuys bij Albergen heeft vannacht een brand gewoed. Dat meldt de politie op Twitter. De politie kreeg rond 06.15 uur melding van de brand, die inmiddels weer uit is.
» Brabants Dagblad
maandag 29 augustus 2022, 08:23 uur
Politie onderzoekt of brand op terrein beoogd asielzoekershotel Albergen is aangestoken
BN DeStemOp het terrein van hotel ‘t Elshuys bij Albergen heeft vannacht een brand gewoed. Dat meldt de politie op Twitter. De politie kreeg rond 06.15 uur melding van de brand, die inmiddels weer uit is.
» BN DeStem
maandag 29 augustus 2022, 08:19 uur
Brand op terrein asielhotel in Albergen
de TelegraafOp het terrein van 'asielhotel' 't Elshuys in Albergen heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. De politie kreeg rond 06.15 uur melding van de brand, die inmiddels weer uit is.
» de Telegraaf
maandag 29 augustus 2022, 08:12 uur
Brand op terrein van 'asielhotel' in Albergen, politie onderzoekt brandstichting
RTV OostOp het terrein van het azc-hotel 't Elshuys in Albergen heeft vanmorgen brand gewoed. Er is niemand gewond geraakt. Dat meldt de politie.
» RTV Oost
maandag 29 augustus 2022, 08:05 uur
Politie vermoedt brandstichting bij 'asielhotel' Albergen
NOSEr heeft vannacht een kleine brand gewoed bij het hotel in Albergen waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) asielzoekers wil opvangen. De politie houdt rekening met brandstichting, hoewel forensisch onderzoek dat nog officieel moet bevestigen.
» NOS
maandag 29 augustus 2022, 06:30 uur
Mag de verkoper van het hotel in Albergen de koop ongedaan maken?
NOSMag de eigenaresse van het hotel in Albergen de verkoop daarvan aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) terugdraaien? Over die vraag buigt de rechter zich vandaag in een kort geding aangespannen door de opvangorganisatie.
» NOS
maandag 29 augustus 2022, 05:00 uur
Waarom het COA en de staatssecretaris het azc-hotel in Albergen willen
RTV OostDe eigenaresse van hotel 't Elshuys in Albergen en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) staan vanmiddag tegenover elkaar in de Almelose rechtbank. De eigenaresse wil de verkoop terugdraaien en beroept zich op 'bedrog en dwaling', maar volgens het COA is daar geen sprake van. Dit is waarom het COA en de staatssecretaris van Asiel door willen zetten en het hotel in Albergen als azc willen gebruiken.
» RTV Oost
maandag 29 augustus 2022, 04:02 uur
Kort geding over verkoop 'asielhotel' Albergen aan COA
Leeuwarder CourantDe rechter moet zich maandag buigen over de verkoop van het zogenoemde 'asielhotel' in Albergen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenares van het hotel, omdat zij onder de verkoop van het hotel aan het COA uit probeert te komen. Volgens haar is de verkoop op onjuiste gronden gebeurd.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: RTV Oost
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Albergen

17 januari 16:01Buurman asielhotel is er ‘helemaal klaar mee’ en blokkeert werkzaamheden met trekker
10 oktober 15:48Omwonenden over einddatum azc Albergen: "Tien jaar is ook een hele tijd als het niet goed loopt"
10 oktober 15:40AZC blijft maximaal 10 jaar in gebruik in Albergen
12 september 20:26Vrouw overleden door aanrijding in Albergen, trucker aangehouden
10 september 18:12Minimaal 60 asielzoekers naar opvanghotel in Albergen volgende maand
5 september 22:45Bewoners Albergen verliezen vertrouwen in college
2 september 15:02150 asielzoekers mogen naar opvang in Albergen
31 augustus 14:41Asielhotel in Albergen bekogeld met maiskolven, ruit gesneuveld
30 augustus 15:24Kortgedingrechter: Verkoop hotel Albergen aan COA gaat door
30 augustus 12:28Brand bij 'asielhotel' in Albergen was aangestoken, COA plaatst camera's
26 augustus 14:41Eigenaresse Maria Olde Heuvel zo in het nauw dat ze asielhotel wilde terugkopen
24 augustus 17:12Tubbergen kijkt eerst nieuw gesprek met Van der Burg aan
23 augustus 22:36Zorgen over gedwongen komst asielzoekers Albergen na bezoek staatssecretaris onverminderd groot
21 augustus 18:33Veel emoties bij protestmars in Albergen: ‘Hart onder de riem had niet groter kunnen zijn’
19 augustus 22:36Staatssecretaris Van der Burg dinsdag naar gemeenteraad Tubbergen om ’asielhotel’
18 augustus 12:59Domper voor omwonenden: hun plan met asielhotel Albergen valt in duigen
9 december 09:56Viscaal mag testen in Formule 2 en hoopt stoeltje te veroveren
15 februari 13:37Carnavalsoptocht Albergen afgelast wegens harde wind
17 januari 21:04Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)
RSS.