menu
zoek

Nieuws Ambt delden

Ondergronds drugslab aangetroffen in Ambt Delden

donderdag 3 februari 2022, 16:17 uur

De politie heeft op dinsdag 1 februari een ondergronds drugslab aangetroffen aan de Loofrietweg in Ambt Delden. Het lab was niet meer in werking. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies in het lab werd geproduceerd en door wie.

Waar: Loofrietweg in Ambt delden

Het ondergrondse lab was onder meer met een lift te bereiken en onder de grond werden diverse gangen aangetroffen. Aangezien de brandweer dinsdag gevaarlijke, chemische stoffen meten, is er tot woensdag gewacht met de ontmanteling. Hierbij zijn onder meer specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) betrokken geweest.  Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. De recherche in Twente doet verder onderzoek naar de vondst van het ingenieuze drugslab. Chemicaliën en giftige stoffen Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn niet te overzien. Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de chemicaliën die nodig zijn, is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur, wat gevaarlijk is voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle gevolgen van dien. Meldingen van groot belang Heb je het vermoeden van een drugslab in je omgeving? Of ander soort ondermijnende criminaliteit? Meld dit altijd bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder. Melden mag altijd en kan laagdrempelig. Agenten kunnen uitzoeken of je vermoedens kloppen. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur, of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie. Alertheid bij verhuur Naast het melden van verdachte signalen vraagt de politie bedrijfseigenaren om alert te zijn. Steeds vaker worden eigenaren van loodsen en schuren benaderd door criminelen, die interesse hebben om een drugslab te starten of om grondstoffen op te slaan. De financiële verleiding is soms groot, zeker als het bedrijf het moeilijk heeft. Zaken doen met criminelen heeft echter een grote prijs; voor je het weet zit je er aan vast en raak je verzeild in een milieu waar je niet in terecht wil komen. ‘Samenwerking’ met criminelen brengt immers grote risico’s met zich mee. In de eerste plaats is degene die bijvoorbeeld een pand verhuurt waar strafbare feiten plaatsvinden, zelf strafbaar met alle gevolgen van dien: aanhouding en vervolging, financiële schade door boetes. Geweld en gevaar Daarnaast komt het regelmatig voor dat criminelen geweld gebruiken als iemand niet doet wat hij of zij zegt (of bedreigingen uiten of overgaan tot afpersing). Een drugslab is bovendien riskant voor de gezondheid (gezien de gebruikte chemicaliën) en het levert door de vaak halfbakken constructies serieus brandgevaar op. ^SV 2022048875 


» Politie.nl


Kaart nieuws Ambt delden. Locatie nieuws: 52.26493 / 6.67026 Loofrietweg
Loofrietweg in Ambt delden


donderdag 3 februari 2022, 18:14 uur
Politie ontmantelt ondergronds drugslab
CrimesiteDe politie heeft dinsdag in Ambt Delden bij Hengelo een ondergronds drugslab aangetroffen, meldt ze vandaag. Het lab was niet in werking en onduidelijk is nog wat er werd geproduceerd en door wie. Foto ter illustratie Gevaarlijk Onder de grond trof de politie meerdere gangen aan, die zelfs met een lift te bereiken waren.
» Crimesite
donderdag 3 februari 2022, 17:25 uur
Ondergronds drugslab aangetroffen in Ambt Delden
Blik op NieuwsDe politie heeft dinsdag een ondergronds drugslab aangetroffen aan de Loofrietweg in het Drentse Ambt Delden. Het lab was niet meer in werking. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies in het lab werd geproduceerd en door wie.
» Blik op Nieuws
donderdag 3 februari 2022, 15:35 uur
'Ingenieus drugslab' in Ambt Delden was volledig ondergronds
RTV OostHet drugslab dat eergisteren in Ambt Delden werd gevonden, noemt de politie 'ingenieus'. Dat komt omdat het zich helemaal onder de grond bevond.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost

Meer nieuws uit Ambt delden

13 maart 17:17Peperdure ‘Ferrari 812 Superfast’ vliegt in brand in Twente: bijna half miljoen in rook op
3 februari 18:14Politie ontmantelt ondergronds drugslab
6 januari 09:24Vrouw gewond bij eenzijdig ongeluk door gladheid op N741
25 december 22:20Hond vast in buis onder weg in Ambt Delden, brandweer de reddende engel
18 juni 11:33Doorzoeking wegens lopend politieonderzoek
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?