menu
zoek

Nieuws Amersfoort

Verdachten aangehouden voor gooien vuurwerk naar motoragenten

donderdag 19 december 2019, 12:15 uur

Update 19/12, 13.30 uur: de politie is op zoek naar getuigen die het incident in de Hanzetunnel hebben gezien en/of hier mogelijk videobeelden van hebben. Ook komt de politie graag in contact met mensen die aanwezig waren in de Hanzetunnel en die n.a.v. de vuurwerkexplosie (gehoor)letsel hebben opgelopen.

Waar: Oude Lageweg in Amersfoort

Op woensdagavond 18 december omstreeks 18.00 uur werd in de Hanzetunnel in Amersfoort met zwaar vuurwerk naar motoragenten gegooid. De politie heeft drie verdachten op heterdaad aangehouden. Twee motoragenten moesten naar het ziekenhuis vanwege ernstig oorsuizen. De twee motoragenten begeleidden een stoet voertuigen in het kader van de protesten van boeren en bouwers die woensdag op diverse plekken in Nederland plaatsvonden. Tijdens het begeleiden van de stoet reden zij door de Hanzetunnel, toen vanuit een busje dat voor de motoragenten reed met zwaar vuurwerk naar de agenten werd gegooid. Dat busje trok een aanhanger met daarop een bord waarop een tekst stond die te maken had met de bouwprotesten. In het busje werd door de politie illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen. In het busje zaten drie mannen. Zij zijn alle drie aangehouden en ingesloten voor verhoor door de recherche. Het gaat om mannen van 20 jaar uit Voorthuizen 19 en 18 jaar uit Kootwijkerbroek. Gisteravond is bij alle drie de aangehouden verdachten in het belang van het onderzoek een huiszoeking verricht. In de woning van één van hen werd 22 zogenaamde ‘lupo’s’ in beslag genomen. In de bus werd eerder al een doos gevuld met 20 zogenaamde ‘nitraten’ gevonden. Dit vuurwerk is illegaal en veroorzaakt gevaar voor mensen, dieren en wat zich in de omgeving van de explosie bevindt. Het vuurwerk veroorzaakte in de tunnel een versterkte knal en een luchtverplaatsing. Hierdoor raakten de motoragenten uit balans en ondanks hun gehoorbescherming en motorhelmen, liepen zij ook ernstig oorsuizen op. Daarom moesten de beide motoragenten naar het ziekenhuis om te worden behandeld aan hun letsel. In de komende dagen zal blijken hoe hun gehoor zich herstelt. Ze zijn flink geschrokken van dit geweld en zij hebben aangifte gedaan. Getuigen Bent u getuige van het incident in de Hanzetunnel? Beschikt u over beelden van het incident? Bent u gewond geraakt of heeft u gehoorschade opgelopen? Neem in alle gevallen contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000. Ook kunt u onderstaand tipformulier invullen.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Amersfoort
Vuurwerk in Amersfoort

» Politie.nl


Kaart nieuws Amersfoort. Locatie nieuws: 52.18053 / 5.43224 Oude Lageweg


woensdag 18 december 2019, 22:16 uur
Actievoerders opgepakt voor gooien vuurwerk naar politie en hinderen ambulance
NOSDe politie in Amersfoort heeft drie personen opgepakt, omdat ze met vuurwerk naar motoragenten hadden gegooid. Twee van de drie agenten zijn in het ziekenhuis behandeld voor oorsuizen.
» NOS
woensdag 18 december 2019, 21:55 uur
Twee agenten gewond door bekogeling met vuurwerk bij boerenprotesten
NU.nlDrie motoragenten zijn woensdagavond in Amersfoort vanuit een rijdende bestelwagen met zwaar vuurwerk bekogeld, terwijl ze het boeren- en bouwersprotest daar begeleidden. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gegaan, omdat zij last hadden van hun gehoor.
» NU.nl
woensdag 18 december 2019, 21:37 uur
Agenten naar ziekenhuis na aanval met zwaar vuurwerk door deelnemers protestactie boeren en bouwers
de GelderlanderDe politie heeft drie mannen in Amersfoort aangehouden die drie motoragenten vanuit een busje met zwaar vuurwerk hebben bekogeld. Twee agenten moesten met gehoorproblemen naar het ziekenhuis. Volgens de politie hadden de arrestanten deelgenomen aan de protestacties van de bouwers en boeren.
» de Gelderlander
woensdag 18 december 2019, 21:37 uur
Agenten naar ziekenhuis na aanval met zwaar vuurwerk door ‘deelnemers protestactie bouwers’
Brabants DagbladDe politie heeft in Amersfoort drie mannen aangehouden die drie motoragenten vanuit een busje met zwaar vuurwerk hebben bekogeld. Twee agenten moesten met gehoorproblemen naar het ziekenhuis. Volgens de politie hadden de arrestanten deelgenomen aan protestacties van de bouwers.
» Brabants Dagblad
woensdag 18 december 2019, 21:37 uur
Agenten naar ziekenhuis na aanval met zwaar vuurwerk door ‘deelnemers protestactie bouwers’
de StentorDe politie heeft in Amersfoort drie mannen aangehouden die drie motoragenten vanuit een busje met zwaar vuurwerk hebben bekogeld. Twee agenten moesten met gehoorproblemen naar het ziekenhuis. Volgens de politie hadden de arrestanten deelgenomen aan protestacties van de bouwers.
» de Stentor
woensdag 18 december 2019, 20:35 uur
Luntenaren gooien vuurwerk vanuit busje naar motoragenten die boerenprotest begeleiden
de GelderlanderDrie motoragenten zijn vanavond op de Oude Lageweg in Amersfoort vanuit een rijdend busje bekogeld met vuurwerk.
» de Gelderlander
woensdag 18 december 2019, 20:32 uur
Deelnemers bouwersdemonstratie gooien vuurwerk naar agenten in Amersfoort
RTV UtrechtAMERSFOORT - In Amersfoort zijn vanavond drie motoragenten met zwaar vuurwerk bekogeld terwijl zij een demonstratie van boeren en bouwers aan het begeleiden waren. Daarna zijn drie aanhoudingen verricht. Volgens de politie ging het om deelnemers aan de demonstratie: "Op basis van de uiterlijke kenmerken die aanwezig waren, zoals spandoeken, konden wij opmaken dat het ging om mensen die bij de demonstratie betrokken waren." De teksten op het spandoek verwezen volgens een woordvoerder naar de bouwersdemonstratie.De motoragenten stonden bij een tunneltje op de Oude Lageweg in Amersfoort de demonstratie van boeren en bouwers te begeleiden toen er opeens vanuit een voorbijrijdend busje zwaar vuurwerk naar ze werd gegooid.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Amersfoort

24 februari 21:26Van Oldenbarnevelt in Amersfoort uit beeld
24 februari 14:59Politie in Amersfoort vindt voor 100.000 euro aan wiet
18 februari 20:42E-stepper afgetuigd door straatrovers, politie zoekt taxichauffeur die te hulp schoot
13 februari 14:58Getuigen gezocht overval winkelier
11 februari 20:54Celstraffen geëist tegen inbrekersbende
6 februari 15:45Amersfoortse vader (76) verdacht van jarenlang kindermisbruik, OM eist TBS en celstraf
31 januari 16:39Hennepkwekerij gevonden in kelder van Amersfoortse flat
29 januari 11:57Vrouw uit Amersfoort opnieuw vrijgesproken van doden pasgeboren baby's
28 januari 19:58Museum in Amersfoort eert Groningse De Ploeg-kunstenaar Hendrik Werkman met expositie
27 januari 16:45Celstraf voor tweetal dat inbrak in huizen van Chinese restauranthouders
21 januari 12:06Olifant Indra maakt zich klaar voor bevalling in Dierenpark Amersfoort
20 januari 19:29Friese militairen vertrekken naar beschoten Iraakse basis
20 januari 16:00OM tevreden over proef met camera die negeren rood kruis vastlegt
19 januari 19:53Unieke kleurenfilm van Amersfoort in oorlogstijd ontdekt
9 januari 13:32Plofkraak in Amersfoort
7 januari 09:09Hele ochtend geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn door aanrijding
6 januari 15:17Jongen in Amersfoort beroofd door vier tieners
3 januari 14:28Straatrovers stelen oordopjes van telefoon in Amersfoort
2 januari 16:32Amersfoorter (24) rijdt beveiliger over de voet in Nijkerk
1 januari 10:5119-jarige Amersfoorter opgepakt voor vuurwerk gooien naar politie
RSS.