menu
zoek

Nieuws Amersfoort

Man (45) snel aangehouden na reeks oplichtingen in Amersfoort

maandag 1 mei 2023, 13:43 uur

Amersfoort – Een 45-jarige man is na goed recherchewerk aangehouden op verdenking van meerdere oplichtingspraktijken in Amersfoort gedurende de afgelopen dagen in Amersfoort. De man zou bij meerdere woningen hebben aangebeld en zich eigenhandig toegang hebben verschaft tot de woning(en). Meerdere hoogbejaarden zijn daarbij het slachtoffer geworden van deze vorm van oplichting.

Waar: Chopinstraat in Amersfoort

(Foto betreft een foto ter illustratie) Kwetsbare ouderen gedupeerd Rond 09:00 uur werd er aangebeld aan een woning aan de Chopinstraat. De bewoners van 86 en 91 jaar deden de deur open, waarna een man direct de woning instapte. Eenmaal in de woning vroeg hij om geld om daarmee naar zijn moeder te kunnen reizen. De man kreeg het geld en verliet de woning. Later op de dag, rond 19:00 uur belde de man aan bij een andere woning gelegen aan de Liendertseweg in Amersfoort. De man wist het vertrouwen te winnen van de 72-jarige bewoner en wist hierdoor geld buit te maken. Het schuldgevoel is er niet, want iets na 00:00 uur belde de man wederom aan bij dezelfde woning, waarna de deur werd opengedaan. De man stormde naar binnen en griste de portemonnee weg. Na een heldhaftig optreden van de bewoner, wist de bewoner zijn portemonnee terug te krijgen. De verdachte vluchtte ditmaal zonder buit richting de Banckertstraat. Rechercheonderzoek leidt tot aanhouding Na de diverse meldingen startte de politie in Amersfoort een onderzoek naar de 45-jarige verdachte. Vanmorgen kwam er een nieuwe melding binnen over een oplichting van een 71-jarig slachtoffer. Wederom belde een man aan bij een woning, nu gelegen aan de Kwikstaartpad. Aan de deur vertelde de man het slachtoffer dat hij zichzelf buiten had gesloten en ontzettend dankbaar was dat er een buurman opendeed. De man vroeg het slachtoffer of hij binnen mocht komen, om zijn moeder te kunnen bellen. De verdachte wist in alle snelheid de portemonnee van het slachtoffer mee te nemen, waarna hij het huis verliet. Na uitvoerig onderzoek is de verdachte kort na dit incident aangehouden in Amersfoort. De man wordt verhoord en er wordt onderzoek gedaan naar zijn betrokkenheid en mogelijke relaties tussen deze vier oplichtingen. Laat ze jouw vertrouwen niet winnen Doe voor niemand open! Verwacht je geen bezoek? Herken je diegene niet die voor je deur staat? Laat de deur dan dicht. Zorg daarnaast er altijd voor om al je deuren af te sluiten bij vertrek. Ook al ben je “snel” terug. Daders weten zichzelf ontzettend snel toegang te verschaffen tot jouw woning. Gesprek voor aan tafel Helaas, zijn het vaak de (kwetsbare) ouderen die slachtoffer worden van fraude. Daarom doen wij een beroep op hun kinderen. Spreek wekelijks met je ouders over dit soort kwalijke praktijken. Maak ouderen ervan bewust dat ze voor niemand opendoen, die zij niet kennen. Samen creëren we de veiligheid. Verdachte situatie Ziet u een verdachte situatie bij uzelf of misschien wel bij uw buren? Bel dan direct 112. Heeft u dit in de afgelopen tijd zelf meegemaakt? Twijfel dan niet en neem contact met ons op via 0900 – 8844. Wil je een anonieme tip kwijt over een incident? Doe dit dan geheel anoniem via MeldMisdaadAnoniem 0800—7000 of klik op het onderstaand tipformulier.


» Politie.nl


Kaart nieuws Amersfoort. Locatie nieuws: 52.16816 / 5.38941 Chopinstraat
Chopinstraat in Amersfoort


maandag 1 mei 2023, 15:18 uur
Meerdere bejaarden slachtoffer van babbeltruc in Amersfoort, politie houdt 45-jarige man aan
RTV UtrechtEen 45-jarige man die ervan verdacht wordt van meerdere bejaarde mensen te hebben opgelicht, is door de politie opgepakt. De man zou zich in de afgelopen paar dagen in Amersfoort bij meerdere woningen naar binnen hebben gepraat en geld hebben afgetroggeld van de bewoners.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit Amersfoort

27 september 20:50Jaar cel voor verkoop vuurwapens op Telegram
25 september 08:0027 jaar na de dood van Mike Duif komt er éindelijk een verdachte voor de rechter
22 september 23:01Amersfoort verbiedt als eerste gemeente vissen met een weerhaak
12 september 19:24Burgernetmelding na zware mishandeling in Amersfoort
4 september 10:49Ravage na botsing tussen vrachtwagens
1 september 13:18Man vernielt meerdere auto's en huizen in Amersfoortse wijk Schothorst
27 augustus 10:40Kies de juiste architect voor een huisartsenpraktijk: 4 punten waar je op kunt letten
15 augustus 16:58Onbegrip over locatie islamitische begraafplaats Amersfoort: 'Het zou hier groen blijven'
8 augustus 11:33Verdachte steekpartij Amersfoort meldt zich bij de politie
6 augustus 10:00Man gewond maar buiten levensgevaar na steekpartij in Amersfoort, verdachte op de vlucht
3 augustus 15:15Shehera wil graag treinverkeersleider worden: ‘Ik heb mijn bestemming gevonden’
2 augustus 09:11Komende week geen treinen tussen Nunspeet en Zwolle
4 juli 18:03Drugsdealer op heterdaad betrapt in Amersfoort
29 juni 13:49Politie vindt meer dan 200 lachgastanks in Amersfoortse garagebox
24 juni 10:05Kijk hier live naar Nederlandse Veteranendag in Den Haag
23 juni 21:39Politie vindt nepartikelen en snus bij inval in Amersfoort
23 juni 14:14Drugs en cash geld gevonden bij Amersfoortse coffeeshop 't Klavertje
19 juni 12:11Met deze 4 adviezen verbeter jij je interacties met klanten
17 juni 15:51Natuurbrand bij militair oefenterrein Amersfoort, 8 bluswagens ter plaatse
15 juni 14:374 bankpasfrauders opgepakt die voor ruim 1 ton buit hebben gemaakt
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?