menu
zoek

Nieuws Amersfoort

Man (45) snel aangehouden na reeks oplichtingen in Amersfoort

maandag 1 mei 2023, 13:43 uur

Amersfoort – Een 45-jarige man is na goed recherchewerk aangehouden op verdenking van meerdere oplichtingspraktijken in Amersfoort gedurende de afgelopen dagen in Amersfoort. De man zou bij meerdere woningen hebben aangebeld en zich eigenhandig toegang hebben verschaft tot de woning(en). Meerdere hoogbejaarden zijn daarbij het slachtoffer geworden van deze vorm van oplichting.

Waar: Chopinstraat in Amersfoort

(Foto betreft een foto ter illustratie) Kwetsbare ouderen gedupeerd Rond 09:00 uur werd er aangebeld aan een woning aan de Chopinstraat. De bewoners van 86 en 91 jaar deden de deur open, waarna een man direct de woning instapte. Eenmaal in de woning vroeg hij om geld om daarmee naar zijn moeder te kunnen reizen. De man kreeg het geld en verliet de woning. Later op de dag, rond 19:00 uur belde de man aan bij een andere woning gelegen aan de Liendertseweg in Amersfoort. De man wist het vertrouwen te winnen van de 72-jarige bewoner en wist hierdoor geld buit te maken. Het schuldgevoel is er niet, want iets na 00:00 uur belde de man wederom aan bij dezelfde woning, waarna de deur werd opengedaan. De man stormde naar binnen en griste de portemonnee weg. Na een heldhaftig optreden van de bewoner, wist de bewoner zijn portemonnee terug te krijgen. De verdachte vluchtte ditmaal zonder buit richting de Banckertstraat. Rechercheonderzoek leidt tot aanhouding Na de diverse meldingen startte de politie in Amersfoort een onderzoek naar de 45-jarige verdachte. Vanmorgen kwam er een nieuwe melding binnen over een oplichting van een 71-jarig slachtoffer. Wederom belde een man aan bij een woning, nu gelegen aan de Kwikstaartpad. Aan de deur vertelde de man het slachtoffer dat hij zichzelf buiten had gesloten en ontzettend dankbaar was dat er een buurman opendeed. De man vroeg het slachtoffer of hij binnen mocht komen, om zijn moeder te kunnen bellen. De verdachte wist in alle snelheid de portemonnee van het slachtoffer mee te nemen, waarna hij het huis verliet. Na uitvoerig onderzoek is de verdachte kort na dit incident aangehouden in Amersfoort. De man wordt verhoord en er wordt onderzoek gedaan naar zijn betrokkenheid en mogelijke relaties tussen deze vier oplichtingen. Laat ze jouw vertrouwen niet winnen Doe voor niemand open! Verwacht je geen bezoek? Herken je diegene niet die voor je deur staat? Laat de deur dan dicht. Zorg daarnaast er altijd voor om al je deuren af te sluiten bij vertrek. Ook al ben je “snel” terug. Daders weten zichzelf ontzettend snel toegang te verschaffen tot jouw woning. Gesprek voor aan tafel Helaas, zijn het vaak de (kwetsbare) ouderen die slachtoffer worden van fraude. Daarom doen wij een beroep op hun kinderen. Spreek wekelijks met je ouders over dit soort kwalijke praktijken. Maak ouderen ervan bewust dat ze voor niemand opendoen, die zij niet kennen. Samen creëren we de veiligheid. Verdachte situatie Ziet u een verdachte situatie bij uzelf of misschien wel bij uw buren? Bel dan direct 112. Heeft u dit in de afgelopen tijd zelf meegemaakt? Twijfel dan niet en neem contact met ons op via 0900 – 8844. Wil je een anonieme tip kwijt over een incident? Doe dit dan geheel anoniem via MeldMisdaadAnoniem 0800—7000 of klik op het onderstaand tipformulier.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amersfoort. Locatie nieuws: 52.16816 / 5.38941 Chopinstraat
Chopinstraat in Amersfoort


maandag 1 mei 2023, 15:18 uur
Meerdere bejaarden slachtoffer van babbeltruc in Amersfoort, politie houdt 45-jarige man aan
RTV UtrechtEen 45-jarige man die ervan verdacht wordt van meerdere bejaarde mensen te hebben opgelicht, is door de politie opgepakt. De man zou zich in de afgelopen paar dagen in Amersfoort bij meerdere woningen naar binnen hebben gepraat en geld hebben afgetroggeld van de bewoners.
» RTV Utrecht



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit Amersfoort

25 maart 20:27Syrisch gezin met minderjarige kinderen wil niet in flatwoning zonder lift en moet nu azc uit
23 maart 15:13112-nieuws: Kind aangereden door maaltijdbezorger | Caravan te water in Benschop
21 maart 13:53Bloemstukken gestolen na herdenking van oorlogsslachtoffers in Amersfoort
7 maart 16:50Verwarm je huis met gemak met haardhout
4 maart 20:00Werk aan het spoor voortaan overdag en buiten de vakantie: ‘We doen dit bewust’
4 maart 11:00Station Amersfoort gaat er drie weken uit, gevolgen groot voor treinverkeer in heel Nederland
27 februari 16:37Twee arrestaties na gijzeling in bedrijfspand Amersfoort
27 februari 15:14Het voorkomen van woninginbraken met preventie
15 februari 16:52Geld in ruil voor een huis: medewerker woningcorporatie aangehouden wegens omkoping
14 februari 17:19Complexe energiemarkt vraagt om proactief handelen
13 februari 21:19Man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties
10 februari 10:51Hoogbejaard echtpaar overvallen in Amersfoort
30 januari 21:23Lange file door autobrand op snelweg
30 januari 19:06Opletten: snelweg de hele nacht dicht vanwege reparaties
30 januari 18:17Taakstraf van 240 uur voor protestactie die dodelijk ongeval veroorzaakte op A28
27 januari 20:54Man pleegt overval op cafetaria in Amersfoort, politie pakt hem snel op
22 januari 15:50Twee Amersfoorters op heterdaad betrapt na drugsdeal
22 januari 14:29Plassende Delfzijlster ijsbeer zoekt nieuw adres: weg uit Amersfoort
16 januari 10:53Winters weer zorgt voor veel overlast op spoor, ‘maar problemen snel opgelost’
12 januari 20:03Grote partij medicatie en harddrugs gevonden in Amersfoort
RSS.