menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Protest Malieveld: 'Wij gaan de schuld krijgen van tweede golf'

dinsdag 2 juni 2020, 19:58 uur

Maandag kwamen er op de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam in Amsterdam zeker 5000 mensen op af, waardoor de 1,5 meter regel niet meer kon worden gehandhaafd. Dinsdag op het Malieveld was er opnieuw een protest, waar zeker 2000 mensen aanwezig waren.

Waar: Dam in Amsterdam

» de Telegraaf


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: Dam
Dam in Amsterdam


dinsdag 2 juni 2020, 18:42 uur
'Demonstreren mag, maar niet nu': zorgmedewerkers en ex-coronapatiënten geschokt na massaprotest
Hart van NederlandEr wordt verontwaardigd gereageerd op het massaprotest maandag in Amsterdam, waar zo’n 5000 betogers zich op de Dam verzamelden om te protesteren tegen politiegeweld tegen zwarte mensen.
» Hart van Nederland
dinsdag 2 juni 2020, 17:21 uur
Minister De Jonge: Dam-activisten moeten extra alert zijn op corona
PZCDe mensen die gisteren op de Dam in Amsterdam hebben gedemonstreerd, moeten de komende twee weken extra alert zijn op klachten die erop kunnen wijzen dat ze corona hebben opgelopen.
» PZC
dinsdag 2 juni 2020, 17:21 uur
Minister De Jonge: Dam-activisten moeten extra alert zijn op corona
de GelderlanderDe mensen die gisteren op de Dam in Amsterdam hebben gedemonstreerd, moeten de komende twee weken extra alert zijn op klachten die erop kunnen wijzen dat ze corona hebben opgelopen.
» de Gelderlander
dinsdag 2 juni 2020, 17:08 uur
LIVE | Artsen keken ‘met afgrijzen’ naar demonstratie op de Dam
BN DeStemOok artsen hebben ‘met afgrijzen’ gekeken naar de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. We houden je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier ons vorige liveblog terug.
» BN DeStem
dinsdag 2 juni 2020, 17:08 uur
LIVE | Kabinet versoepelt vanaf 15 juni reisadvies voor Europese landen
de GelderlanderHet kabinet gaat het reisadvies voor de meeste Europese landen versoepelen vanaf 15 juni. Verder hebben ook artsen ‘met afgrijzen’ gekeken naar de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
» de Gelderlander
dinsdag 2 juni 2020, 17:08 uur
LIVE | Organisatoren Dam-protest roepen demonstranten op: ‘Blijf komende twee weken thuis’
de GelderlanderDe organisatoren van het Black Lives Matter-protest op de Dam in Amsterdam roepen mensen die aanwezig waren bij de demonstratie op de komende twee weken zoveel mogelijk thuis te blijven. Verder liepen de protesten in Den Haag en Groningen vandaag rustig en hielden de meeste mensen voldoende afstand. Ook vandaag houden we je op de hoogte in ons liveblog over het coronavirus.
» de Gelderlander
dinsdag 2 juni 2020, 16:52 uur
'Reële kans op nieuwe coronabesmettingen door demonstratie Dam'
RTV N-HAMSTERDAM - Artsen hebben "met afgrijzen" gekeken naar de demonstratie maandag op de Dam in Amsterdam. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "Het ging om 5000 mensen vanuit het hele land die langdurig dicht bij elkaar stonden en de meeste omstanders niet direct kennen.
» RTV N-H
dinsdag 2 juni 2020, 16:35 uur
'Reële kans op nieuwe coronabesmettingen door demonstratie Dam'
Hart van NederlandArtsen hebben “met afgrijzen” gekeken naar de demonstratie maandag op de Dam in Amsterdam. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
» Hart van Nederland
dinsdag 2 juni 2020, 14:04 uur
Halsema te druk met eigen imago als ’coole’ burgermoeder
de TelegraafEr zouden maximaal 300 mensen op de demonstratie tegen racistisch politiegeweld afkomen op de Dam in Amsterdam, zo werd burgemeester Halsema geïnformeerd zei ze maandagavond bij Op1. Het werden er duizenden, in het midden van een wereldwijde pandemie. Weten de mensen die dit soort informatie moeten verzamelen en op basis daarvan beslissingen moeten nemen die het hele land aangaan, wel wat er speelt in de samenleving?
» de Telegraaf
dinsdag 2 juni 2020, 13:19 uur
Veel mensen boos over drukke demonstratie in Amsterdam
NOSIn Amsterdam kwamen gisteren meer dan 5000 mensen samen op de Dam om te protesteren tegen racisme. Na de demonstratie was er veel kritiek: het was erg druk en niet iedereen kon 1,5 meter afstand houden.
» NOS
dinsdag 2 juni 2020, 07:48 uur
Burgemeesters roepen demonstranten Amsterdam op: 'Blijf twee weken thuis'
Hart van NederlandMensen die maandag aanwezig waren bij het massale protest op de Dam in Amsterdam, zouden twee weken in vrijwillige thuisquarantaine moeten gaan. Daartoe roepen meerdere burgemeesters op via Twitter.
» Hart van Nederland
dinsdag 2 juni 2020, 07:38 uur
Burgemeesters tegen Dam-demonstranten: ’Ga in thuisquarantaine’
de TelegraafNederlandse burgemeesters maken zich zorgen over de grote protestactie van maandag op de Dam in Amsterdam. De oproep aan demonstranten om zichzelf in quarantaine te plaatsen klinkt nu ook bij burgemeesters.
» de Telegraaf
maandag 1 juni 2020, 22:59 uur
Zorgvakbond NU'91: 'Kans op tweede coronagolf door massale opkomst protest Amsterdam'
Hart van NederlandNa het drukbezochte protest tegen racisme op de Dam in Amsterdam, waar duizenden mensen demonstreerden tegen het politiegeweld tegen zwarte mensen, is de vrees voor een tweede coronagolf in ons land toegenomen. Demonstranten waren met teveel en hielden bijna geen 1,5 meter afstand van elkaar.
» Hart van Nederland
maandag 1 juni 2020, 22:46 uur
Memphis Depay aanwezig bij massabijeenkomst op de Dam
BN DeStemMemphis Depay was vanmiddag één van de ongeveer 5000 aanwezigen bij het protest op de Dam in Amsterdam. Dat terwijl minister Ferd Grappenhaus, experts en kamerleden niet blij waren met de grote groep mensen bij elkaar tijdens de huidige coronacrisis.
» BN DeStem
maandag 1 juni 2020, 20:27 uur
Video | Drukke Dam in Amsterdam minuut stil voor doden door politiegeweld
NU.nlDuizenden mensen protesteerden maandag tegen politiegeweld tegen zwarte mensen in de Verenigde Staten en Europa. Voor iedereen die is omgekomen door excessief optreden van de politie werd op de volgepakte Dam in Amsterdam een minuut stilte gehouden.
» NU.nl
maandag 1 juni 2020, 20:19 uur
Artsen woedend over demonstratie: ’Hier mag ik harder voor gaan werken’
de TelegraafDe demonstratie op de Dam in Amsterdam, waar zo’n 5000 mensen protesteren tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten, is tegen het zere been van veel artsen en experts. Net nu de artsen een beetje op adem kunnen komen omdat het aantal coronapatiënten op de intensive care terugloopt, wordt de anderhalvemetermaatregel door de demonstranten aan hun laars gelapt met een mogelijk nieuwe uitbraak tot gevolg.
» de Telegraaf
maandag 1 juni 2020, 19:56 uur
Massademonstratie wekt woede: ‘Dit is klap in gezicht’
PZCOp veel plekken verliep de lockdown-versoepeling zonder grote problemen. Maar op de Dam in Amsterdam kwamen zo’n 5000 mensen samen voor een demonstratie, en tot ergernis van experts, Kamerleden en minister Ferd Grapperhaus werd niet altijd afstand gehouden. ,,Dit gaat echt buiten de perken.’’
» PZC
maandag 1 juni 2020, 19:56 uur
Massademonstratie wekt woede: ‘Dit is klap in gezicht’
BN DeStemOp veel plekken verliep de lockdown-versoepeling zonder grote problemen. Maar op de Dam in Amsterdam kwamen zo’n 5000 mensen samen voor een demonstratie, en tot ergernis van experts, Kamerleden en minister Ferd Grapperhaus werd niet altijd afstand gehouden. ,,Dit gaat echt buiten de perken.’’
» BN DeStem
maandag 1 juni 2020, 19:09 uur
Woede om massaal protest op de Dam: 'Een dikke fuck you naar mensen in de zorg'
Hart van NederlandOp social media wordt met woede en grote verontwaardiging gereageerd op het drukbezochte protest op de Dam in Amsterdam tegen het politiegeweld tegen zwarte mensen. Aanleiding is de dood van George Floyd, de zwarte Amerikaan die vorige week overleed na een hardhandige arrestatie door de politie in de stad Minneapolis.
» Hart van Nederland
maandag 1 juni 2020, 18:57 uur
Duizenden mensen protesteren op de Dam tegen politiegeweld
NU.nlDuizenden mensen hebben zich maandag op de Dam in Amsterdam verzameld om te protesteren tegen politiegeweld in de Verenigde Staten en Europa. Het protest volgt naar aanleiding van de dood van een zwarte Amerikaan, George Floyd, vorige week in de stad Minneapolis.
» NU.nl
maandag 1 juni 2020, 18:38 uur
Volle Dam voor protest tegen wereldwijd politiegeweld
Blik op NieuwsMaandagmiddag hebben ongeveer 3.000 mensen op de Dam in Amsterdam gedemonstreerd tegen het wereldwijde politiegeweld.
» Blik op Nieuws
maandag 1 juni 2020, 18:08 uur
Groot protest tegen politiegeweld in Amsterdam
NOSIn Amsterdam is een groot protest bezig tegen geweld en racisme. De organisatie zegt dat racisme en discriminatie ook in Nederland voorkomen en dat niemand dat mag negeren. De protesten zijn een reactie op wat er in Amerika is gebeurd.
» NOS
maandag 1 juni 2020, 18:01 uur
Video | Afstand houden onmogelijk bij massale protestbijeenkomst Amsterdam
NU.nlHonderden mensen hebben zich maandag op de Dam in Amsterdam verzameld om te protesteren tegen politiegeweld in de Verenigde Staten en Europa. Het protest volgt op de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij kwam vorige week in Minneapolis door politiegeweld om het leven.
» NU.nl
maandag 1 juni 2020, 17:59 uur
Veel mensen bij protest op de Dam tegen racisme en politiegeweld
NOSOp de Dam in Amsterdam zijn honderden mensen op de been om te demonstreren tegen "het anti zwart politiegeweld in de VS en Europa". Ook willen ze racisme als institutioneel probleem onder de aandacht brengen.
» NOS
maandag 1 juni 2020, 17:27 uur
Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
de GelderlanderIn Amsterdam is vandaag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol stond met duizenden mensen. Op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is.
» de Gelderlander
maandag 1 juni 2020, 17:27 uur
Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
BN DeStemIn Amsterdam is vandaag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol stond met duizenden mensen. Op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is.
» BN DeStem
maandag 1 juni 2020, 17:27 uur
Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
Brabants DagbladIn Amsterdam is vandaag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol stond met duizenden mensen. Op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is.
» Brabants Dagblad
maandag 1 juni 2020, 17:27 uur
Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
de StentorIn Amsterdam is vandaag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol stond met duizenden mensen. Op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is.
» de Stentor
maandag 1 juni 2020, 17:25 uur
Duizenden demonstranten tegen racisme en politiegeweld op de Dam
RTV N-HAMSTERDAM - Op de Dam in Amsterdam hebben zich honderden mensen verzameld om te demonstreren tegen anti-zwart politiegeweld in Amerika en Europa. De demonstratie is georganiseerd door meerdere antiracismeorganisaties.
» RTV N-H
maandag 1 juni 2020, 17:22 uur
Duizenden betogers op de Dam tegen politiegeweld VS en racisme in Nederland
Hart van NederlandDuizenden betogers, veelal met mondkapjes, hebben zich maandag rond 17.00 uur op de Dam in Amsterdam verzameld. Dit om te protesteren tegen wat zij noemen het politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Een woordvoerder van de politie zei dat het om duizenden mensen gaat en dat de betoging vooralsnog vreedzaam verloopt. De politie is aanwezig.
» Hart van Nederland
maandag 1 juni 2020, 16:57 uur
Bomvolle Dam in Amsterdam voor protest tegen Amerikaans geweld
de TelegraafBorden met daarop teksten als ’Black lives matter’ en ’The future is coloured’. Zo’n 5000 mensen verzamelden zich maandag op de Dam in Amsterdam om te protesteren tegen wat zij noemen het politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. De betogers droegen wel bijna allemaal mondkapjes, zoals vooraf werd gevraagd, maar anderhalve meter afstand houden was er niet bij.
» de Telegraaf
maandag 1 juni 2020, 10:38 uur
Vandaag demonstratie tegen anti-zwart politiegeweld in Amsterdam
RTV N-HAMSTERDAM - Meerdere antiracismeorganisaties houden vandaag op Tweede Pinksterdag op de Dam in Amsterdam een manifestatie tegen anti-zwart politiegeweld in Amerika en Europa. De aanleiding is de dood van George Floyd, die vorige week in de Amerikaanse staat Minnesota door politiegeweld om het leven is gekomen. Dit veroorzaakte onrust en rellen in de Verenigde Staten.
» RTV N-H
zondag 31 mei 2020, 22:09 uur
Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam
PZCDiverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden.
» PZC
zondag 31 mei 2020, 20:33 uur
Groot protest in Londen en Berlijn, maandag Amsterdam
de TelegraafHet Amerikaanse protest tegen politiegeweld en racisme waait over naar Europa. Bij protesten in Londen zijn zeker vijf mensen gearresteerd. Op een aantal plekken in de Britse hoofdstad liepen de demonstraties uit de hand, op de meeste plaatsen was het vreedzaam.
» de Telegraaf
zondag 31 mei 2020, 18:37 uur
Protest tegen 'politiegeweld tegen zwarten' op de Dam in Amsterdam
Hart van NederlandDiverse antiracismeorganisaties houden maandag op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij noemen politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU.
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Amsterdam

27 september 13:00Ridouan Taghi moet getuigen over de contacten in EBI met zijn neef Youssef (UPDATE3)
26 september 20:31Chagrijn bij Ajax en Ziggo Dome, NS stopt wederom niet bij ArenA door werkzaamheden
26 september 20:19Vier mannen verdacht van ontvoeringsplannen Belgische minister blijven vast
25 september 17:21Tweede grote asielschip voor tijdelijke opvang aangemeerd in Nederland
25 september 16:52WK-finalist Arjen Robben bondsridder van de KNVB
25 september 16:03Demonstratie van Iraniërs op de Dam
24 september 20:30Auto belandt in Amsterdam op fietspad: twee gewonden naar het ziekenhuis
24 september 12:12Huis, scooter en horecazaak beschoten in Amsterdam
24 september 10:54Achtjarige jongen uit Amsterdam gezond teruggevonden na amber alert
23 september 16:32Drugslab met 70 kilo ketamine in Amsterdam-Oost opgerold
23 september 13:30AD mag vanaf oktober weer bij zittingen proces Marengo zijn
23 september 12:45Overval op horecagelegenheid Batjanstraat in Oost
22 september 21:41Fietsen uit Amsterdams depot 'die tegen een stootje kunnen' naar Oekraïense hulpverleners 
22 september 19:17Onderscheiding voor agent die gijzelnemer doodreed op Leidseplein
22 september 18:15Buurt kijkt niet op van plofkraak Amsterdam: ’Het is hier toch al jaren bal?’
21 september 15:35OM verdenkt neef van Ridouan Taghi van medeplegen moord advocaat Wiersum
21 september 11:5123-jarige verdachte van in water gooien Hakim in Gent wil nu wel overgeleverd worden aan België
19 september 17:26Brood en Spelen: "Magisch recept voor laatste kilometer Dam tot Damloop"
19 september 07:52Dirk van Duijvenbode verliest spannende finale World Series of Darts
18 september 11:12Organisatie Streamers tevreden met maatregelen na klachten: ‘Heeft effect gehad’
RSS.