menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Luxe goederen afgepakt bij integrale actie P.C. Hooftstraat

maandag 20 september 2021, 14:07 uur

Bij een gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie, de gemeente Amsterdam, de politie, de Belastingdienst en de FIOD zijn zaterdag 18 september op en rondom de P.C. Hooftstraat diverse controles uitgevoerd. Meerdere luxe goederen, waaronder een Rolex-horloge en kostbare winterjassen, tassen, schoenen en zonnebrillen, zijn daarbij in beslag genomen.

Waar: P.C. Hooftstraat in Amsterdam

In de drugseconomie verdienen criminelen grote bedragen contant geld. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat geld, afkomstig van criminele activiteiten, graag wordt uitgegeven in de befaamde winkelstraat. Ook beschikt de recherche over informatie dat onder het winkelend publiek zich mensen begeven die in de winkels aldaar veel (contant) geld uitgeven, maar geen of weinig geregistreerd inkomen hebben. In de loop der jaren is dan ook het sterke vermoeden ontstaan dat er op de P.C. Hooftstraat geld wordt witgewassen. De actie van afgelopen zaterdag was er op gericht om vast te stellen of de vermoedens kloppen en op welke wijze deze vorm van ondermijning precies plaatsvindt. Tijdens de actie trad de politie, samen met al haar ketenpartners, direct op. Eventuele belastingschulden werden geïnd. In meerdere gevallen vindt nog een vervolgonderzoek plaats door de Belastingdienst, de FIOD of door politie en justitie. Winkeliers De actie is tevens gericht op de vraag hoe de ondernemers omgaan met klanten die hoge bedragen met contant geld afrekenen. Het RIEC (Regionale Informatie- en Expertise Centrum), de politie, de FIOD  en de gemeente zijn erop uit om bewustwording bij ondernemers over ondermijning verder te bevorderen. Samen in de strijd tegen ondermijning Van ondermijning is sprake als de illegale onderwereld zich mengt met de legale bovenwereld. Het RIEC, de gemeente en de politie stellen samen met hun ketenpartners alles in het werk om vormen van ondermijning tegen te gaan. Het doel van de integrale aanpak is deze ondermijnende activiteiten te voorkomen, waar mogelijk op te sporen en in te grijpen én de ongewenste vermenging tussen bovenwereld en onderwereld te verstoren. Gemeente en Belastingdienst Naast strafrechtelijke controles van de politie heeft de gemeente voornamelijk gecontroleerd op het gebied van milieu, vergunningen en fraude. De Belastingdienst controleerde op hun beurt de inkomens- en vermogensposities van verdachte personen en het bestaan van (eventuele) belastingschulden. Alertheid De politie vraagt alertheid van de winkeliers, maar daar stopt het uiteraard niet. De politie vraagt aan een ieder die ondermijning of illegale activiteiten vermoedt, om zich te melden. Dat kan bij de gemeente, politie en/of Belastingdienst via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.36006 / 4.87994 P.C. Hooftstraat


maandag 20 september 2021, 19:15 uur
Arrestatie en luxe goederen afgepakt bij controle in P.C. Hooftstraat
CrimesiteBij een gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie, de gemeente Amsterdam, de politie, de Belastingdienst en de FIOD zijn zaterdag op en rondom de Amsterdamse P.C. Hooftstraat verschillende controles uitgevoerd. Daarbij zijn meerdere luxe goederen, waaronder een Rolex-horloge en kostbare winterjassen, tassen, schoenen en zonnebrillen, in beslag genomen.
» Crimesite
maandag 20 september 2021, 15:58 uur
Politie pakt luxe goederen af in 'witwas'- P.C. Hooftstraat
Blik op NieuwsAfgelopen zaterdag zijn er op en rondom de P.C. Hooftstraat diverse controles uitgevoerd bij een gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie, de gemeente Amsterdam, de politie, de Belastingdienst en de FIOD. Dit meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 20 september 2021, 08:25 uur
Dure huurauto en veel cash in Amsterdamse P.C. Hooftstraat: alarmbellen af bij opsporingsdiensten
de StentorGezamenlijke opsporingsdiensten hebben zaterdag voor het eerst in jaren op criminelen met zwart geld gejaagd in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. De aandacht ging uit naar kopers uit het hele land, met dure huurauto’s, die met pakken geld merkkleding kochten.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Amsterdam

20 oktober 17:28Heftig beeld: auto geplet tussen twee vrachtwagens, één persoon raakt gewond
20 oktober 14:59OM in hoger beroep tegen uitspraak in zaak van de moord op Derk Wiersum
20 oktober 10:56Gewonde bij explosie op woonboot
20 oktober 10:40Buitenlandse media lyrisch over Ajax: "Dortmund werd duizelig gespeeld"
19 oktober 17:26Twee Amsterdammers aangehouden na vondst dode Pool (42) Distelweg
19 oktober 13:52Gerechtshof: Volkskrant-journalist Arjan Peters onterecht ontslagen
19 oktober 10:11Nikkie de Jager bang voor eigen wassen beeld
18 oktober 17:32Drie schietpartijen binnen 1,5 dag in A’dam, ook gezin in auto beschoten
18 oktober 16:59Marechaussees krijgen taakstraf voor niet alert zijn bij joodse school Cheider
18 oktober 08:04Driekwart van Amsterdamse Airbnb-adressen verdwenen na invoering van registratieplicht
17 oktober 21:57Björn Koreman strandt aan de oever van de Amstel: ‘Mijn linkerbeen begon te blokkeren’
17 oktober 19:35Enthousiasme en gejuich bij marathon in Amsterdam
17 oktober 18:24Neptunus verliest beslissend duel in de Holland Series: 'We waren net niet goed genoeg'
17 oktober 15:07Twee ernstig gewonden door steekpartij in Amsterdam
17 oktober 13:23Schoten gelost bij café in Amsterdam-Zuid
17 oktober 13:07Kramp hindert Ummels tijdens NK marathon
17 oktober 10:20Spelers Dortmund kijken uit naar Ajax: ‘We gaan naar Amsterdam om te winnen’
14 oktober 14:48Man tankt auto’s vol met vermoedelijk gestolen tankpas
14 oktober 08:56Bedreiger schrijfster Lale Gül krijgt 12 maanden jeugddetentie en moet naar forensisch psychiater
13 oktober 12:35De Peiling: Fijn dat de clubs om middernacht dichtgaan
RSS.