menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Zware explosie Blancefloorstraat

vrijdag 17 november 2023, 13:48 uur

In de avond van donderdag 16 november 2023 vindt er een zware explosie plaats in een trapportaal van woningen aan de Blancefloorstraat in Amsterdam-West. Er ontstaat veel schade: de druk van de explosie heeft een gat geslagen in de verdiepingsvloer van het trapportaal, waarbij het plafond van de onderliggende verdieping deels naar beneden is gekomen. Ook de muren en de voordeur raken beschadigd.

Waar: Blancefloorstraat in Amsterdam

Rond 19.15 uur belt een melder de politie en zegt een harde knal te hebben gehoord in de Blancefloorstraat, waarbij ook een brandalarm afgaat. Eenmaal ter plaatse treffen de brandweer en agenten een ravage aan in het trapportaal. Op het moment van de explosie zijn er diverse bewoners thuis. Gelukkig breekt er geen brand uit, maar dat had zomaar anders kunnen aflopen. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) en specialisten van de Forensische Opsporing (FO) starten vervolgens het onderzoek. Hieruit blijkt dat kort daarvoor een explosief tot ontploffing is gebracht. Van de verdachte(n) ontbreekt ieder spoor. De recherche is een onderzoek gestart en is dan ook dringend op zoek naar getuigen en beelden, of mensen die informatie hebben over een mogelijke aanleiding. Getuigenoproep  De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van deze zware explosie. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden. Explosies Politie-eenheid Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang. Melden helpt Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen. BVH Nr: 2023261096


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.37773 / 4.85545 Blancefloorstraat
Blancefloorstraat in Amsterdam


vrijdag 17 november 2023, 15:23 uur
Gat in plafond na explosie bij portiekwoning in Amsterdam-West
CrimesiteBij een portiekwoning aan de Blancefloorstraat in Amsterdam-West heeft donderdagavond een zware explosie plaatsgevonden. Deze veroorzaakte veel schade. Onder meer het plafond kwam deels naar beneden.
» CrimesiteMeer nieuws uit Amsterdam

27 februari 10:00Uitspraak in strafzaak Marengo
27 februari 06:57NS past dienstregeling HSL toch aan: trein minder per uur
26 februari 17:45Bebloede 'lijken' voor Duitse consulaat Amsterdam neergelegd
26 februari 17:06NU+ | Geweldraps en schietpartijen: dit was de leefwereld van rapper Bigidagoe
25 februari 20:18Palestina-demonstranten bij herdenking Februaristaking: ’Vreselijk, doe dat niet hier’
25 februari 10:18Klimaatactivist zit een nacht vast op politiebureau na blokkade A10
24 februari 16:17Moedeloos na nieuwe XR-betoging: ’Ze lachen iedereen uit en komen overal mee weg’
23 februari 19:21Make Up Your Mind komt met concert naar Ziggo Dome
22 februari 22:20Werk van Limburgse kunstenaar is met Amerikaanse lander Odysseus mee naar maan
22 februari 21:20Kenneth Taylor schiet Ajax in verlenging naar achtste finale Conference League
22 februari 15:58Nederlandse politie helpt Engelse boot met ketamine onderscheppen
22 februari 14:16Zes klimaatdemonstranten beboet om protest op A10 in Amsterdam
22 februari 13:43’Drugsdealer’ loopt tegen de lamp door kapotte koplamp
22 februari 10:49Twintig aangiften tegen voormalig jeugdspeler Roda JC
21 februari 13:58Transgender personen klagen Amsterdam UMC aan na 'mislukte' operatie
20 februari 22:57Motorrijder gewond door botsing met auto op de Boelenlaan Amsterdam
20 februari 18:57Rotterdamse terreurverdachte in Duits onderzoek wordt overgeleverd
19 februari 17:01Superdodelijk en simpel in gebruik, maar gif novitsjok heeft voor Russen één nadeel
19 februari 15:15Derde explosie Westerduinenstraat Amsterdam-Noord
17 februari 15:03LIVE | Netanyahu: ‘Rafah niet binnentrekken, betekent de oorlog verliezen’
RSS.