menu
zoek

Nieuws Arnemuiden

Politie onderzoekt ernstige ongeregeldheden Arnemuiden

maandag 31 januari 2022, 11:15 uur

Politie en justitie onderzoeken de ongeregeldheden die tijdens oudejaarsdag en de jaarwisseling in Arnemuiden hebben plaatsgevonden. Vier politiemensen, twee boa’s en twee bedrijven deden aangifte van ernstige geweldplegingen. Maandagmorgen 31 januari is de eerste verdachte gearresteerd.

Waar: Boekweistraat in Arnemuiden

Foto: HV Zeeland 'Alsof je een slagveld oprijdt.' Zo omschrijft Lex Vroomen, politieman van de politie Walcheren het moment dat hij op oudejaarsdag in Arnemuiden aankomt. 'Overal brandjes, zo’n 150 joelende jongeren en veel zwaar vuurwerk. De harde klappen, die echt door merg en been gaan, werden steeds frequenter. Allerlei dingen gingen de fik in.'

Explosies Oudejaarsmiddag werd een explosief naar een agent gegooid. Hij raakte gewond en liep vermoedelijk blijvend letsel op. Ook werd een Cobra naar twee boa's gegooid. Deze opsporingsambtenaren raakten niet gewond, ze deden aangifte van openlijke geweldpleging en tot ontploffing brengen van de Cobra. De politie heeft voor dit laatste feit vanmorgen een 21-jarige man uit de gemeente Veere gearresteerd. Hij is voor verhoor en verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Om een beeld te krijgen van de ernst en gevolgen van een ontploffing van Shells en Cobra's verwijst de politie naar de volgende video.

Zinloze vernielingen en samenscholingsverbod Tijdens de gewelddadigheden zijn ook een bewakingscamera, die door de gemeente was geplaatst, vernield. Ook werden speeltoestellen aan de Boekweistraat gesloopt. Van beide zaken is aangifte gedaan. Ook dit wordt door de politie onderzocht. Door de burgemeester was een samenscholingsverbod afgegeven voor ‘De Buuzen’. Dit verbod is door vele jongeren genegeerd. Tijdens het rechercheonderzoek wordt ook onderzocht om alsnog de aanwezigen te identificeren en te vervolgen.

Politie zoekt Shellgooier Tijdens Nieuwjaarsochtend rond 00.30 uur werd een explosief naar de Mobiele Eenheid gegooid. Hiervan is aangifte gedaan. De politie is nog op zoek naar aanvullende informatie. Speciaal voor dit ernstige misdrijf kunnen mensen terecht bij het team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerk(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op Politie.nl.

ME-optreden Nadat de Mobiele Eenheid 's middags ook al aanwezig was geweest, werd 's nachts weer de ME opgeroepen. Ondertussen had de burgemeester van de gemeente Middelburg een noodbevel voor Arnemuiden afgegeven. Zo kon worden opgetreden tegen mensen die aanwezig waren met het doel om de openbare orde te verstoren. Desondanks waren nog tientallen relschoppers aanwezig. De politie vorderde meerdere keren en heel duidelijk dat zij moesten vertrekken en dat anders de politie zou ingrijpen. Hieraan werd helaas geen gehoor gegeven. Hierop werden elf jongeren gearresteerd. Zij hebben op 1 januari een verklaring afgelegd en zijn in vrijheid gesteld.

Informatie (anoniem) melden De politie denkt dat nog veel mensen informatie hebben, die zeer waardevol is voor het politieonderzoek. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2022000292.


» Politie.nl

Kaart nieuws Arnemuiden. Locatie nieuws: 51.51318 / 3.69060 Boekweistraat
Boekweistraat in Arnemuiden


maandag 31 januari 2022, 11:02 uur
Man (21) aangehouden voor nieuwjaarsrellen in Arnemuiden, politie zoekt meer getuigen
PZCVLISSINGEN - In het onderzoek naar de nieuwjaarsrellen in Arnemuiden heeft de politie maandagochtend een 21-jarige man uit de gemeente Veere aangehouden. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: PZC

Meer nieuws uit Arnemuiden

26 maart 18:20Motorrijder (73) keek de dood in de ogen bij bizar ongeluk bij tolplein Westerscheldetunnel
3 augustus 17:05Bizar! Vissersoorbel van Henk na 23 jaar opgevist door Noan uit Arnemuiden: ‘Kippenvel!’
2 januari 10:29Brandweer doorzoekt sloot in Arnemuiden na vondst rollator, niets gevonden
2 december 12:17Pinpasfrauders slaan toe in Arnemuiden, vier mannen zijn aangehouden
10 augustus 16:34Vrouw omgekomen bij aanrijding met trein
18 mei 22:00Brand verwoest boot in het Arnekanaal bij Arnemuiden
28 april 13:56Ruim 35 jongeren uit Arnemuiden beboet voor negeren samenscholingsverbod
23 maart 20:07Twee mannen opgepakt op verdenking van poging tot doodslag tijdens rellen Arnemuiden
16 maart 15:45Politie arresteert opnieuw twee relschoppers Arnemuiden
6 februari 07:24Politie rukt massaal uit naar Arnemuiden na vernielingen in trein
31 januari 11:15Politie onderzoekt ernstige ongeregeldheden Arnemuiden
14 september 16:58Motorrijder overleden bij zwaar ongeluk
29 augustus 13:44Van Hecke speelt dit seizoen op huurbasis voor Blackburn Rovers
29 juli 16:37Surfer in levensgevaar bij Arnemuiden
5 juli 10:33Man uit doodsbedreigingen en wordt aangehouden
4 april 08:46Visser die onderzeese kabel kapot trok, ontsnapt voorlopig aan schadeclaim van 18 miljoen euro
RSS.