menu
zoek

Nieuws Baarn

Agenten gewond tijdens controle Baarn

donderdag 31 december 2020, 15:28 uur

Bij een controle in  Baarn raakten woensdagmiddag 30 december meerdere agenten gewond. Zes personen zijn aangehouden, van wie er twee nog vastzitten voor onderzoek. Een van hen wordt verdacht van poging doodslag en een ander van poging zware mishandeling.

Woensdagmiddag kwam er een melding binnen dat was gezien hoe op het Zuiderlicht in Baarn vuurwerk werd overgeladen van een auto in een caravan.   Rond 17.00 uur gingen agenten daarheen om de  caravan te controleren.  In de caravan waren twee mannen aanwezig  met wie de agenten in gesprek wilden. Dat ging moeizaam en de agenten werden uitgescholden. Een van de mannen is aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Een derde man zich met het gesprek bemoeide, werd verzocht te vertrekken. Toen hij dit niet deed werd hem om zijn identiteitsbewijs gevraagd. Hij weigerde dit te laten zien en is daarom aangehouden. Grimmig Er kwamen meer omstanders en de sfeer werd grimmig. Extra politieagenten boden ondersteuning en vormden een linie rondom de caravan. Een auto reed in op de agenten, daarbij werd een agent over zijn voet gereden. De bestuurster is aangehouden.  Tijdens haar aanhouding krabde ze een agent in het gezicht. Een minderjarige  inzittende bemoeide zich met de aanhouding en beledigde de agenten en werd ook aangehouden. Een omstander gaf een trap tegen de neus van een agent, en beet een andere agent in zijn arm. Ook deze man is aangehouden. In de caravan werden enkele cobra 6 staven aangetroffen en een potje kruit. Een minderjarige  jongen is aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Het kruit wordt vandaag onderzocht en onschadelijk gemaakt. Vast Van de aangehouden personen, allen afkomstig uit Baarn, zitten er nog twee op het politiebureau vast.  Het betreft de bestuurster van de auto, zij wordt verdacht van poging doodslag. Ook de man die de agent een trap in zijn gezicht gaf, zit nog vast en wordt verdacht van poging zware mishandeling. Tegen drie van de vier personen die naar huis zijn gestuurd wordt proces verbaal opgemaakt. Zij zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden. De minderjarige jongen is niet langer verdacht. Het vuurwerk bleek niet van hem te zijn. De agenten zijn nagekeken in het ziekenhuis en zijn weer aan het werk.

(poging) Moord/Doodslag in Baarn

» Politie.nl


Kaart nieuws Baarn. Locatie nieuws: 52.21318 / 5.28641


donderdag 31 december 2020, 20:09 uur
Meerdere agenten gewond tijdens controle caravan op vuurwerk in Baarn
Blik op NieuwsBij een controle in Baarn raakten meerdere agenten gewond. 'Zes personen zijn aangehouden, van wie er twee nog vastzitten voor onderzoek. Een van hen wordt verdacht van poging doodslag en een ander van poging zware mishandeling', zo meldt de politie donderdag.
» Blik op Nieuws
donderdag 31 december 2020, 15:47 uur
Vrouw die op agent inreed in Baarn, blijft voorlopig vastzitten
RTV UtrechtBAARN - Van de zes mensen die gisteren zijn aangehouden voor het mishandelen van agenten op een woonwagenkamp in Baarn, zitten er nog twee vast. Een vrouw reed in op een agent en wordt verdacht van poging tot doodslag. Een man gaf een agent een trap tegen het gezicht en wordt verdacht van poging tot zware mishandeling.
» RTV Utrecht
woensdag 30 december 2020, 21:30 uur
Drie agenten gewond op woonwagenkamp in Baarn
Blik op NieuwsIn Baarn zijn woensdag aan het einde van de middag drie agenten gewond geraakt na een inval op een woonwagenkamp. Er zijn zes personen aangehouden.
» Blik op Nieuws
woensdag 30 december 2020, 21:13 uur
Drie agenten gewond bij ongeregeldheden in woonwagenkamp Baarn, zes mensen aangehouden
Hart van NederlandDrie agenten zijn woensdagavond gewond geraakt bij een aanhouding op een woonwagenkamp in Baarn. Ze werden geschopt en geslagen en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Zes mensen zijn aangehouden. Ze worden verdacht van ernstige mishandeling en poging tot doodslag.
» Hart van Nederland
woensdag 30 december 2020, 21:07 uur
Zes mensen aangehouden voor verwonden agenten Baarn
de TelegraafBij een aanhouding voor vuurwerkbezit op een woonwagenkamp in Baarn zijn woensdagavond drie agenten gewond geraakt. Ze moesten alle drie naar het ziekenhuis. De politie hield zes mensen aan.
» de Telegraaf
woensdag 30 december 2020, 20:45 uur
Politie-inval in woonwagenkamp Baarn: zes arrestaties, drie agenten gewond
NU.nlDe politie heeft woensdag aan het einde van de middag zes personen aangehouden na een inval in een woonwagenkamp in de Utrechtse gemeente Baarn. Omstanders raakten slaags met agenten, die afkwamen op een melding over vuurwerk. Daarbij raakten drie politiemedewerkers gewond, meldt de politie.
» NU.nl
woensdag 30 december 2020, 20:14 uur
Vlam in de pan bij woonwagenkamp in Baarn: drie agenten gewond, zes aanhoudingen
RTV UtrechtBAARN - Bij woonwagenkamp Zuiderlicht in Baarn is een grote vechtpartij geweest tussen bewoners en de politie. Daarbij zijn drie agenten gewond geraakt. Enkele agenten waren rond 17.30 uur naar het kamp gekomen vanwege de melding dat iemand in de weer was met vuurwerk.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Baarn

1 maart 15:37Man uit Soest opgepakt voor zware cafémishandeling Baarn
26 februari 16:45Politie zoekt getuigen van explosie in Baarnse woning
24 januari 15:36Drugsdealer (29) in Baarn opgepakt dankzij cameratoezicht
18 januari 16:05Vijf tieners aangehouden na beroving bij station Baarn
15 december 08:14Zolderbrand in Baarn geblust dankzij oplettende buurtbewoner
6 december 17:4180 kilo illegaal vuurwerk in woning Baarn: 'Gevaar voor de hele straat'
16 november 14:00Steven stal volgens OM 264.000 euro van kringloop voor drugs, drank en prostituees
8 oktober 18:11Prinses Beatrix weer even ‘thuis’ op Paleis Soestdijk voor het goede doel
17 september 08:28Politie arresteert insluiper na klopjacht in Baarn
14 september 16:15Drugsvondst in Baarn: kilo's hennep, xtc en ook 732 erectiepillen
27 augustus 12:49Politie rijdt Edenaar (40) na achtervolging met hoge snelheid klem in Baarn
12 augustus 06:09Auto vliegt over de kop bij ongeval op A1 bij Baarn
2 augustus 15:30Drie mannen uit Baarn opgepakt in onderzoek naar drugshandel
26 juni 08:32Pick-up truck crasht in Baarnse woonwijk
11 mei 21:39Man na 1,5 uur uit papiercontainer bevrijd en naar ziekenhuis gebracht
9 mei 18:24Appartement in Baarn door brand verwoest
4 mei 10:18Vuilnisman in Baarn blust brand in eigen auto
20 maart 14:20Politie betrapt illegale arbeidskrachten bij inval in Baarn
17 maart 14:40Day After: Zeer grote brand terrein Bouwmarkt Baarn
12 maart 08:39Automobilist knalt op geparkeerde auto's in Baarn, mogelijk lachgas in het spel
RSS.