menu
zoek

Nieuws Beerta

Opgeslagen vuurwerk geëxplodeerd in schuur Beerta

zaterdag 23 juli 2022, 09:49 uur

Aan de Veenweg heeft vrijdagmiddag een explosie plaatsgevonden in een schuur achter een woning. Deze explosie werd vermoedelijk veroorzaakt door een hoeveelheid opgeslagen vuurwerk. Er raakte bij deze explosie gelukkig niemand gewond. De politie doet onderzoek.

Waar: Veenweg in Beerta

Rond 13:00 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal, vermoedelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van vuurwerk in de schuur. Door de explosie was de achtergevel van de schuur beschadigd geraakt en een deel van het dak van de schuur afgeblazen. Politie en brandweer gingen met spoed naar de locatie van de melding. Hier werd duidelijk dat er van brand geen sprake was en gelukkig waren er geen gewonden; er was vooral veel schade. De brandweer heeft nog een korte controle uitgevoerd en de politie heeft de Teamleider Explosievenverkenning (TEV) opgeroepen. Opslag van vuurwerk levensgevaarlijk De politie is op de locatie van de explosie direct een onderzoek gestart. De Forensische Opsporing en Team Milieu zijn ter plaatse gekomen. Gelukkig was er op het moment van de explosie niemand buiten of in de buurt van de schuur, anders waren er gewonden gevallen. Het onderzoek naar de precieze oorzaak van de explosie en hoe het vermoedelijke vuurwerk opgeslagen heeft gelegen loopt nog steeds, maar dit incident laat zien hoe gevaarlijk de opslag van bepaalde hoeveelheden vuurwerk kan zijn. Weet u van een vuurwerkopslag? Weet u dat ergens (zwaar) vuurwerk is opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Meer informatie over vuurwerk vindt u hier.


» Politie.nl


Kaart nieuws Beerta. Locatie nieuws: 53.17730 / 7.09024 Veenweg
Veenweg in Beerta


zaterdag 23 juli 2022, 14:51 uur
In Groningse schuur opgeslagen vuurwerk geëxplodeerd
Blik op NieuwsAan de Veenweg in het Groningse Beerta heeft vrijdagmiddag een explosie plaatsgevonden in een schuur achter een woning. 'Deze explosie werd vermoedelijk veroorzaakt door een hoeveelheid opgeslagen vuurwerk. Er raakte bij deze explosie gelukkig niemand gewond', meldt de politie zaterdag.
» Blik op NieuwsMeer nieuws uit Beerta

20 november 14:22Twee arrestaties na ontdekking cocaïnewasserij in Nieuw Beerta
12 augustus 19:53Auto belandt op de kop op snelweg bij Beerta
23 juli 14:51In Groningse schuur opgeslagen vuurwerk geëxplodeerd
7 januari 22:05Auto botst op boom en vliegt in brand in Nieuw Beerta
19 november 20:13Auto crasht in tuin, politie vindt bestuurder aan overkant van de weg (update)
7 augustus 23:31Gewonde bij ongeluk tussen trekker en auto in Beerta
21 juni 16:15Bermbrand in Beerta
26 april 11:51Vuurwerkbom door brievenbus woning gegooid
16 april 18:06Vaten met onbekende inhoud gevonden in Beerta
8 april 22:04Uitslaande woningbrand in Nieuw-Beerta (update)
24 maart 16:12Man uit Nieuw-Beerta hoest agenten in het gezicht met de boodschap: 'Mijn kameraad heeft corona'
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?