menu
zoek

Nieuws Breda

Vijf aanhoudingen Breda-Noord

zondag 29 november 2020, 12:40 uur

In de aanpak van vuurwerkoverlast in Breda-Noord heeft de politie afgelopen vrijdag en zaterdag vijf mensen aangehouden. We hopen zo dat de rust terug keert en de bewoners zich weer veilig voelen in de wijk. Ook de komende tijd zal de politie in de wijk aanwezig zijn.

Waar: Deinzestraat in Breda

De afgelopen tijd is er veel overklast van meestal zwaar vuurwerk in Breda-Noord. De harde knallen zorgen voor veel onrust en een veroorzaken een onveilig gevoel vooral in de avond en nacht. Om die reden zijn de Boa’s van de gemeente en de politie veel in de wijk aanwezig. Afgelopen woensdag was er een verkeersactie en de afgelopen dagen surveilleerden agenten op de fiets en te voet door de wijk. Op deze konden we snel reageren bij knallen of bij meldingen van buurtbewoners.

Vrijdag op zaterdag
Om 23.35 uur kwam er een melding binnen dat enkele jongens zich verdacht gedroegen bij een volle vuilcontainer aan de Deinzestraat. Op hetzelfde tijdstip was er ook al een brand in een bouwkeet aan de Loenhoutstraat. Op het moment dat agenten bij de vuilcontainer kwamen vloog hij in brand vluchtten vijf jongens weg. Na een achtervolging op de fiets werd één van de jongens aangehouden, een 18-jarige jongen uit Etten-Leur die bij ons al bekend was in verband met de problemen van vorig jaar met oud en nieuw. Van een getuige kregen we opgenomen beelden toegestuurd waar ook de andere jongens op staan. Die gaan we nog opsporen. De verdachte krijgt een gebiedsverbod opgelegd voor Hoge Vucht voor 90 dagen. Ook zal er een bestuurlijke rapportage voor de gemeente opgemaakt worden zodat die ook maatregelen tegen deze verdachte kan nemen. Om 01.00 uur werd een bushokje aan de Lelystraat vernield door vuurwerk. Kort voor de vernieling had een zeer betrokken bewoner al gemeld dat er zwaar vuurwerk in die straat werd afgestoken. Omdat we in de wijk waren konden we snel handelen en wisten daar een bewoner uit de straat aan te houden van 20 jaar. Hij is naar het bureau gebracht. Opvallende bijkomstigheid was de dure kleding die deze verdachte aanhad. Daar wordt onderzoek naar verricht.

Zaterdag op zondag
Vroeg in de avond zagen agenten op de Doornboslaan een auto voorbij flitsen. Op de Baliënddijk stopte de auto en werd de bestuurder gecontroleerd. De 38-jarige inwoner van Breda werd aangehouden omdat hij gedronken had en hij een ongeldig ID-bewijs had. Om 2.30 uur werden enkele rennende mannen gecontroleerd op de Rombout Keldermanstraat. Eén had zich verstopt onder een bus, hij werd aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Ook dit bleek een bewoners uit de wijk te zijn van 21-jaar. Op het moment dat deze verdachte aangehouden werd klonk en een harde knal vanuit de richting van de Hendrik Berlagestraat. Meerdere buurtbewoners meldden direct dat er een vuilnisbak opgeblazen was en dat drie jongens waren weggerend. Politie-bikers waren snel ter plaatse en konden een groep traceren. Mede door aanwijzingen van buurtbewoners lukt het om één van de wegrennende verdachten op te pakken. Het bleek een 21-jarige bewoner uit de straat te zijn. Hij is naar het bureau gebracht. In zijn fouillering had hij een autosleutel bij zich. Deze auto werd gevonden en doorzocht. Er lag hennep in, cocaïne, dure kleding en enkele honderden euro’s cash. Meer de attributen van een drugsdealer. Er zal hiervoor proces-verbaal opgemaakt worden. Alles spullen, inclusief de auto zijn in beslag genomen. Later die nacht werd er op straat een fles benzine gevonden met daaraan een stuk illegaal vuurwerk.

Schade
Alle benadeelde partijen die schade hebben geleden door deze aangehouden verdachten zullen actief benaderd worden voor een aangifte en een opgave van de schade. Dat schadebedrag zal dan bij het proces-verbaal gevoegd worden zodat de rechter kan bepalen dat de schade betaalt moet worden door de verdachten.

Een betrokken burgemeester Depla
Burgemeester Depla is nauw betrokken bij de wijk, de bewoners en de aanpak: “Blij met deze acties en resultaten van de politie. Zo laten we zien dat onruststokers echt niet ongestraft hun gang kunnen gaan. Onbegrijpelijke dat mensen in hun eigen wijk willens en wetens deze onrust en overlast veroorzaken. Alle hulp van buurtbewoners in het melden van onjuist gedrag is daarom welkom. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het weer rustig wordt in de wijk.”

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Breda
Overlast/Vandalisme in Breda

» Politie.nl


Kaart nieuws Breda. Locatie nieuws: 51.60864 / 4.78943 Deinzestraat


zondag 29 november 2020, 16:30 uur
Mohamed en Ali brengen de rust terug in Brabantpark Breda: ‘Een strafblad wil je niet’
BN DeStemBREDA - Net als veel andere wijken in Breda heeft Brabantpark steeds meer te maken met vuurwerkoverlast. Dieptepunt was tot nu toe de ravage die werd aangericht bij de Markuskerk. Voor buurtbewoners Mohamed el Kouazi en Ali el Kaddouri is hiermee een grens bereikt.
» BN DeStem
zondag 29 november 2020, 13:43 uur
Vernielingen en zwaar vuurwerk, vijf jongeren aangehouden in Breda
Omroep BrabantDe politie heeft in Breda-Noord dit weekend vijf mensen opgepakt wegens vuurwerkoverlast. De politie kondigt aan voorlopig veel in de wijk aanwezig te zijn en hoopt dat de rust daardoor terugkeert. De afgelopen tijd ervaren de bewoners er veel overlast door veelal zwaar vuurwerk.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Breda

22 januari 17:22Depla laat twee panden sluiten na vondst explosief in Breda: 'Zorgelijke ontwikkelingen’
22 januari 10:52Man fietst onder invloed van drugs over A27 Breda, duo aangehouden voor heling van auto
21 januari 20:30Miljoenenproductie in de Koepelgevangenis tijdens corona: ZODIAC de Musical
21 januari 09:29Studenten die al maanden koud douchen krijgen schadevergoeding
18 januari 10:49Man in Breda (30) die gewond raakte bij steekpartij tóch geen willekeurig slachtoffer
17 januari 22:04Knokploeg dringt woning binnen, één aanvaller gewond op badkamer
17 januari 12:23Vuurwapen uit Franse auto gegooid in Breda, getuige waarschuwt agenten
16 januari 10:00Politie vermoedt brandstichting bij autobrand in Breda
15 januari 22:44'Opa K'NEX' in tranen bij onthulling nieuw reuzenrad
15 januari 20:56Auto op de kop op A58: snelweg tussen Tilburg en Breda korte tijd dicht
15 januari 17:46Politie achtervolgt, worstelt en lost waarschuwingsschot voor aanhouding
14 januari 16:09Wapens gevonden in auto in Breda, twee mannen aangehouden
13 januari 17:47Maximale strafeis tegen 17-jarige jongen voor doden 15-jarig meisje Breda
13 januari 09:41Hennepkwekerij aangetroffen in slaapkamers van woning in Breda
12 januari 14:59Vrouw op straat in Breda geslagen door man uit Terheijden
11 januari 16:58OM pakt 7 miljoen af van Bredase drugsbaas John Gubbels
11 januari 10:57Bouwcontainer weggehaald, maar voor de moeder (91) van Wilhelmien was het te laat
10 januari 21:01Nieuwsoverzicht | Lockdown verlengd - Politie beëindigt protestwandeling in Breda
10 januari 17:02Ghanees (22) in Breda opgepakt met twee vuurwapens in auto
9 januari 14:23Bredase scholen houden vast aan snottebellenbeleid ondanks dat dit van het ministerie niet mag
RSS.