menu
zoek

Nieuws De Heen

Terneuzen / De Heen - Politie waarschuwt voor babbeltruc

zaterdag 10 februari 2024, 14:36 uur

Meerdere inwoners van Terneuzen en De Heen zijn vrijdagmiddag en -avond gebeld door mensen die zich voordeden als politiemedewerker. Ze probeerden met een smoes hun slachtoffers geld of waardevolle spullen afhandig te maken. Twee mensen trapten in de oplichtingspraktijken.

De smoes die de dieven dit keer gebruikten was dat de politie inbrekers had gearresteerd, die in het bezit waren van een lijstje met adressen. Op dat lijstje stond zogenaamd ook het adres van het beoogde slachtoffer. De politiemedewerker belde om de mensen te waarschuwen. Ook wilde hij graag helpen door waardevolle spullen en geld veilig te bewaren, totdat alle inbrekers waren aangehouden. In een aantal gevallen verscheen er inderdaad iemand aan de deur om die spullen op te halen. In twee gevallen, één in Terneuzen en één in De Heen, wisten de dieven sieraden buit te maken. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen. Zo onderzoekt de politie onder andere of er camerabeelden beschikbaar zijn waarop de dader(s) zichtbaar is/zijn. De politie gaat uit van meerdere daders, omdat mensen die gebeld zijn hebben aangegeven dat ze soms een man en soms een vrouw te spreken kregen. Wat kunt u doen? Heeft u ouders die op leeftijd zijn? Een opa of oma? Werkt u met oudere mensen? Praat dan over deze vorm van criminaliteit en druk mensen op het hart dat de politie nooit om pinpassen en/of pincodes vraagt en nooit aan de deur komt om waardevolle spullen op te halen en veilig te bewaren. Ook medewerkers van instanties, bankmedewerkers etcetera, zullen dit nooit doen. Zorg bijvoorbeeld ook voor een lijstje met handige telefoonnummers van de politie, de bank, de thuiszorginstantie etcetera. Op die manier kan iemand sneller checken of degene die belt ook daadwerkelijk van één van die instanties is. Wordt u gebeld door iemand die zich voordoet als agent, bankmedewerker enzovoorts?  Ga dan geen gesprek aan. Geef geen details over uzelf, zoals bijvoorbeeld uw adres. Bevestig dit soort gegevens ook niet als de beller dingen over u opnoemt. Hang op en bel de instantie die u zogenaamd gebeld heeft om het verhaal te controleren.  Doe niet zomaar de deur open voor iemand die zegt van de politie of van de bank te zijn. Wij komen niet zomaar onaangekondigd bij u langs. We kunnen ons, in uniform én in burger, altijd legitimeren, wij vinden het niet erg om te wachten totdat u heeft kunnen controleren dat we te goeder trouw zijn. En we komen nooit bij u langs om uw pinpas, pincode, geld, waardevolle spullen of sieraden op te halen en veilig op te bergen! Bent u toch het slachtoffer geworden van een babbeltruc, helpdeskfraude, oplichting, waarschuw dan altijd de politie en doe aangifte. U kunt ons bereiken op 0900-8844. Zijn de dieven nog in de buurt of zelfs in het gebouw? Bel dan direct 112! Kijk voor meer informatie op onze website https://www.politie.nl/onderwerpen/babbeltruc.html


» Politie.nl

Kaart nieuws De Heen. Locatie nieuws: 51.35179 / 3.80891


vrijdag 9 februari 2024, 22:08 uur
Hoogbejaarde inwoner De Heen slachtoffer van babbeltruc, dader deed zich voor als agent
BN DeStemDE HEEN - Een hoogbejaarde man uit De Heen is vrijdagavond het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De man heeft waardevolle spullen meegegeven aan de dader, die zich voordeed als agent.
» BN DeStem



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit De Heen

8 april 13:19Kraanwater in West-Brabant is weer schoon, kookadvies ingetrokken
10 februari 14:36Terneuzen / De Heen - Politie waarschuwt voor babbeltruc
1 mei 10:26De Heen (gem. Steenbergen) - Dodelijk verkeersongeval in de Heen
11 januari 11:39Auto rijdt van dijk op N257 bij De Heen, inzittende naar het ziekenhuis
RSS.