menu
zoek

Nieuws De Schiphorst

Onderzoek naar omstandigheden rondom overlijden van Cas Steenbergen heropend

woensdag 8 november 2023, 10:00 uur

De politie en het Openbaar Ministerie hebben onlangs het onderzoek naar de omstandigheden rondom het overlijden van Cas Steenbergen heropend. De ouders en directe betrokkenen zijn hierover reeds geïnformeerd. Het onderzoek wordt heropend op basis van nieuwe informatie.

Cas is in de nacht van 16 op 17 juli 2022 ernstig gewond geraakt, toen hij van het feestterrein bij CH De Wolden in Veeningen naar zijn huis in De Schiphorst fietste. De ouders van Cas troffen hem ’s ochtends aan en op dat moment was hij niet meer bij kennis. Op 15 augustus 2022 overleed de toen 23-jarige Cas. De politie is op 17 juli begonnen met een onderzoek naar wat er met Cas kan zijn gebeurd. Als politie en OM gingen we er tot nu toe vanuit dat er sprake was van een noodlottig ongeval, ergens tussen het feestterrein en zijn huis in De Schiphorst. Tot op heden is echter nog onduidelijk wat er precies is gebeurd met Cas. We hopen dat we op basis van die nieuwe informatie én aanvullend onderzoek duidelijk kunnen krijgen wat de oorzaak kan zijn geweest voor het ernstige letsel van Cas.  Dat aanvullende onderzoek is volop gaande. We hebben inmiddels gesproken met mogelijke getuigen en betrokkenen en we kijken opnieuw naar de resultaten van het eerdere onderzoek. Samen met de nieuwe informatie moet dat leiden tot een betere tijdlijn en reconstructie van wat er met Cas kan zijn gebeurd. We hopen op korte termijn meer informatie vanuit het onderzoek te kunnen delen. 


» Politie.nl

Kaart nieuws De Schiphorst. Locatie nieuws: 52.66634 / 6.37221


woensdag 8 november 2023, 11:19 uur
Was dood van Cas (23) een ongeluk? Politie heropent de zaak na nieuwe informatie
de GelderlanderDe politie heeft de zaak van de overleden Cas Steenbergen (23) uit het Drentse De Schiphorst heropend. Eerder werd ervan uitgegaan dat een noodlottig fietsongeval hem fataal werd. Op basis van nieuwe informatie gaat de politie opnieuw onderzoek doen naar de omstandigheden rond zijn overlijden.
» de Gelderlander
woensdag 8 november 2023, 10:48 uur
Politie heropent onderzoek naar dood Cas Steenbergen (23) na nieuwe informatie: ‘Goed nieuws’
de StentorDe politie heeft de zaak van de overleden Cas Steenbergen (23) uit De Schiphorst heropend. Eerder werd ervan uitgegaan dat een noodlottig fietsongeval hem fataal werd. Op basis van nieuwe informatie gaat de politie opnieuw onderzoek doen naar de omstandigheden rond zijn overlijden.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit De Schiphorst

8 november 11:19Was dood van Cas (23) een ongeluk? Politie heropent de zaak na nieuwe informatie
13 augustus 15:00De mysterieuze dood van Cas Steenbergen (23): ‘Onze zoon heeft recht op het juiste verhaal’
RSS.